ویزای استارتاپ
دریافت ویزای استارتاپ یا کارآفرینی به معنای گسترش تجارت و کسبوکار شما در سطح بینالمللی و افزایش اعتبار در کشورهای دیگر است که موجب کسب درآمد بیشتر میشود. آیا شما نیز به توسعه تجارت خود در سطح بینالمللی علاقهمند هستید؟ از مراحل دریافت ویزای استارت آپی چه میدانید؟ امروزه بسیاری از صاحبان کسبوکارها برای کسب درآمد بیشتر و پیشرفت در مجامع بینالمللی میخواهند که تجارت خود را در کشورهای دیگر توسعه دهند. استارت آپ ویزا این امکان را بهراحتی برای شما فراهم میکند.
چگونه استارتاپ ویزا بگیریم؟
دریافت ویزای استارتاپ شرایط بهخصوصی دارد. زیرا تنها برخی از کشورها چنین مجوزی را برای توسعه کسبوکارها ارائه میدهند. ضمن اینکه هزینههایی را نیز باید برای کسب این ویزا پرداخت کنید. بنابراین اگر قصد آشنایی با این ویزا را دارید، با ما همراه باشید.البته دریافت این ویزا شرایط بهخصوصی دارد. زیرا تنها برخی از کشورها چنین مجوزی را برای توسعه کسبوکارها ارائه میدهند. ضمن اینکه هزینههایی را نیز باید برای کسب این ویزا پرداخت کنید. بنابراین اگر قصد آشنایی با این ویزا را دارید، با ما همراه باشید
آنچه در ادامه میخوانید:
- راهنمای جامع اخذ ویزای استارتاپ
- ویزای استارتاپ چیست؟
- ویزای کارآفرینی
- شرایط ویزای استارت آپ
- هزینه ویزای استارت آپ
- کدام کشورها استارتاپ ویزا ارائه می دهند؟
- معایب ویزای استارتاپ چیست؟
- سوالات متداول درباره استارتاپ ویزا
راهنمای جامع اخذ ویزای استارتاپ
هر یک از شما به احتمال زیاد صاحب یک تجارت بزرگ یا یک کسبوکار خانگی یا آنلاین هستید که میخواهید آن را گسترش دهید. همه صاحبان کسبوکارها پس از پیشرفت و توسعه در کشور خود، به آن سوی مرزها میاندیشند. زیرا در بسیاری موارد برخی از این کسبوکارها ممکن است در دیگر کشورهای دنیا وجود نداشته باشند یا به شکل دیگری باشند.
در این شرایط بهترین راه این است که در اولین فرصت با اخذ استارت آپ ویزا نسبت به توسعه کسبوکار خود در آن سوی مرزها اقدام کنید. البته باید بدانید که دریافت این ویزا همچون دیگر مجوزهای خارجی شرایط بهخصوصی دارد.
به همین دلیل مهمترین نکته پیش از اقدام برای اخذ این ویزا این است که بدانید استارتاپ ویزا چیست؟ بنابراین ما در ابتدا به پاسخ این سوال و سپس به ارائه دیگر اطلاعات در رابطه با این مجوز میپردازیم.
ویزای استارتاپ چیست؟
در پاسخ به این سوال که ویزای استارت آپ چیست؛ باید بدانید که این ویزا نوعی مجوز اقامت مشروط و موقتی شغلی به شمار میرود. کشورهای مختلف این مجوز را برای توسعه تجارت مردم در مجامع بینالمللی تهیه کردهاند.
هدف اصلی کشورهای مختلف از ارائه این مجوز این است که استعداد، سرمایه و ظرفیت کسبوکارهای دیگر کشورها را جذب کنند. البته صاحبان تجارتها نیز با تهیه استارتاپ ویزا میتوانند از حمایتهای تجاری و مالی و مشوقهای کشورهای دیگر در حوزه فعالیت خود بهرهمند شوند. بنابراین میتوان گفت این ویزا نهتنها برای کشورهای ارائهدهنده بلکه برای کارآفرینان و صاحبان کسبوکارها نیز مفید است.
پاسخ دیگر به این سوال که استارت آپ ویزا چیست، این است که ویزا استارتاپ برای افرادی که قصد دارند کسبوکاری را در کشور دیگری راهاندازی کنند، یک فرصت طلایی به شمار میرود. زیرا از دیگر مزایای این مجوز باید به فرصت همکاری با سرمایهگذاران دیگر کشورها برای راهاندازی کسبوکاری جدید اشاره کنیم.
بنابراین اگر به دنبال پیشرفت شغلی هستید، دریافت ویزای استارتاپ و راهاندازی و گسترش یک کسبوکار در کشورهای خارجی بهترین راه پیشروی شما است.
ویزای کارآفرینی
حال که با ویزای استارتاپی آشنا شدید، شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که تفاوت آن با ویزای کارآفرینی چیست؟ برای پاسخ به این پرسش ابتدا باید ویزای کارآفرینی را به شما معرفی کنیم.
در این رابطه باید بدانید ویزای کارآفرینی در واقع برای کسانی است که صاحبت یک تجارت گسترده در کشور خود هستند و قصد توسعه آن را دارند. به طوری که تفاوت اصلی این دو ویزا این چنین عنوان میشود که ویزا استارتاپ به کسانی که هیچ کسبوکار و تجارتی ندارند نیز تعلق میگیرد اما ویزای کارآفرینی به این شکل نیست.
البته این دو مجوز بینالمللی تفاوتهای دیگری نیز دارند. چنان که از جمله آنها باید به مدت زمان ویزا اشاره کنیم. ویزای استارتاپ به مدت دو سال به افراد بیسابقه ارائه میشود اما ویزای کارآفرینی به مدت سه سال است.
نکته دیگر در رابطه با تفاوت های این دو ویزا این است که برای دریافت ویزای کارآفرینی باید به زبان انگلیسی مسلط باشید. همچنین با استفاده از ویزای کارآفرینی میتوان برای اقامت دائم در کشور مورد نظر اقدام کرد.
توجه داشته باشید که این ویزا تنها به کسانی داده میشود که مقدار مشخصی وجه سرمایهگذاری در مجامع بینالمللی داشته باشند. به عنوان مثال برای دریافت این مجوز در کشور بریتانیا باید به حدود 50 هزار پوند وجه دسترسی داشته باشید.
علاوه بر تمام موارد گفته شده، باید بدانید که شرایط دریافت ویزای کارآفرینی و استارتاپی در هر کشور متفاوت است. به گونهای که این دو مجوز در کشورهای مختلف از نظر تمدید، مرخصی نامحدود و غیره نیز متفاوت هستند. بنابراین پیش از اقدام برای دریافت هر یک از آنها باید با کارشناسان متخصص در این زمینه مشورت کنید و با شرایط اخذ این دو ویزا آشنا شوید.
شرایط ویزای استارت آپ
اگر جز آن دسته از افراد هستید که قصد دریافت ویزای استارتاپ را دارید، باید با شرایط اخذ این مجوز آشنا باشید. در این رابطه باید بدانید شرایط استارت آپ ویزا به شکل زیر است:
دریافت نامه پشتیبانی از مرکز سرمایه گذاری تعیین شده
پیش از هر چیز برای دریافت این ویزا باید کسبوکار شما باید توسط سرمایهگذاری که تعیین شده است، پشتیبانی و حمایت شود. در واقع باید از مرکز سرمایهگذاری مورد نظر نامهای مبنی بر حمایت ایده و کسبوکار شما داشته باشید.
ارائه مدرک معتبر مهارت زبان انگلیسی
شرط دوم مبنی بر این است که مدرکی که نشاندهنده مهارت زبان انگلیسی، فرانسوی یا هر دو باشد را باید به مرکز مهاجرت یا پناهندگی کشور مورد نظر ارائه دهید. دقت داشته باشید که تنها مدارک شرکت در آزمون سنجش مهارت زبان مراکز مورد تایید IRCC برای دریافت ویزای استارتاپ مورد قبول است. زیرا باید اطمینان حاصل کنند که شما میتوانید به زبان انگلیسی یا فرانسوی یا هر دو با دیگران ارتباط برقرار و کار کنید.
اثبات حق رای متقاضی در مالکیت کسب و کار
شرط سوم این است که باید اثبات شود تجارت یا کسبوکار مورد نظر شما الزامات مربوط به مالکیت را برآورده خواهد کرد. به طوری که در کسبوکار شما حداقل ده درصد از حق رای به متقاضی اختصاص داشته باشد.
تامین بودجه مورد نیاز برای اخذ استارتاپ ویزا
و اما چهارمین شرط از شروط اخذ این ویزا این است که بودجه مورد نیاز برای اقامت و زندگی در کشور مورد نظر را داشته باشید. زیرا ممکن است در هر کشور هزینههای لازم برای اقامت متفاوت باشد و شما باید پیش از اقدام برای اخذ ویزا، این مبلغ را تهیه کرده باشید که دچار مشکل نشوید.
تا بدین جا ما تلاش کردیم که شرایط گرفتن این ویزا را به صورت مختصر برای شما بیان کنیم اما برای اطلاع از جزئیات باید با کارشناسان این حوزه مشورت کنید.
هزینه ویزای استارت آپ
یکی از مهمترین نکات که ذهن بسیاری از افراد را درگیر میکند، هزینه ویزای استارتاپ است. در این رابطه باید بدانید دریافت ویزا، اقامت یا حتی فعالیت در کشورهای خارجی هزینههایی را برای شما به همراه خواهد داشت.
بنابراین باید پیش از هر اقدامی، از چگونگی هزینه ویزا استارتاپ و مقدار آن مطلع شوید و سپس به فکر اخذ آن باشید. هزینه دریافت این ویزا در کشورهای مختلف ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال اولین هزینهای که کانادا برای این ویزای بینالمللی دریافت میکند، هیچ ارتباطی با سرمایهگذاری در آن کشور ندارد.
در واقع هزینه اخذ این مجوز در کانادا با تعداد اعضای خانواده شما ارتباط مستقیم دارد. به طوری که حداقل هزینه لازم برای دریافت این ویزا در کانادا 13 هزار دلار و حداکثر 34 هزار و 300 دلار است. پس میتوان گفت اگر اعضای خانواده شما کمتر باشند، هزینه کمتری نیز پرداخت خواهید کرد؛ چنان که افراد مجرد حداقل هزینه را باید پرداخت کنند.
هزینه دیگری که باید برای دریافت ویزای استارتاپ در این کشور و کشورهای دیگر پرداخت شود، حداقل مبلغ برای سرمایهگذاری است. توجه داشته باشید که نوع سازمان تامینکننده سرمایه برای کسبوکار شما نقش پررنگی در میزان این هزینه دارد.
به عنوان مثال اگر این سرمایه را مراکز ریسکی برعهده داشته باشند، در کانادا حدود 200 هزار دلار است. در صورتی که اگر این سرمایه توسط گروههای سرمایهگذاری شناختهشده تامین شود، حدود 75 هزار دلار است.
نکته قابل توجه در این رابطه این است که اگر سرمایهگذاری برعهده سازمانهای رشد باشد، نیازی به پرداخت هزینه نیست. البته ناگفته نماند که برای بهرهمندی از این شرایط باید توسط این مراکز تایید شوید. علاوه بر این موارد برای دریافت این مجوز باید به کارشناسان مربوطه مراجعه کنید که هزینه آن متناسب با شرایط روز کشور مورد نظر محاسبه شود.
کدام کشورها استارتاپ ویزا ارائه می دهند؟
اگر شما نیز بهتازگی با ویزای استارتاپ آشنا شده باشید و علاقهمند به دریافت آن باشید، حتما کنجکاو هستید که بدانید کدام کشورها این مجوز را ارائه میدهند. کشورهای مختلفی در سراسر دنیا برای کسب ایده، استعداد و سرمایه نسبت به ارائه این ویزا اقدام کرده اند.
از جمله این کشورها باید به استرالیا، اتریش، کانادا، شیلی، قبرس، دانمارک، استونی، فرانسه، هنگ کنگ، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، لتونی، لیتوانی، هلند، نیوزلند، پرتغال و سن مارینو اشاره کنیم. علاوه بر اینها کشورهای سنگاپور، کره جنوبی، اسپانیا، تایوان، امارات متحده عربی و انگلستان نیز با ارائه این ویزا امکان گسترش کسبوکارهای کشورهای دیگر را در سرزمین خود فراهم کردهاند.
حال که با این کشورها آشنا شدید، پیشنهاد میدهیم که ابتدا تحقیقاتی در رابطه با مسائل مالی، اقتصادی و سرمایهگذاری در هر یک از آنها انجام دهید. زیرا در این صورت بهترین کشور را متناسب با کسبوکار و شرایط خود برای اخذ این مجوز انتخاب خواهید کرد.
معایب ویزای استارتاپ چیست؟
تا به اینجا درباره مزایای این ویزا صحبت شد. به احتمال زیاد تعداد زیادی از شما الان به اخذ این مجوز میاندیشید اما نباید از معایب آن غافل باشید. البته شاید برخی از نکاتی که بهعنوان معایب در ادامه ذکر میشود، از نظر شما ایرادی نداشته باشد اما اطلاع از آنها خالی از لطف نیست. برخی از مهمترین معایب ویزای استارت آپ عبارت است از:
- اولین دغدغهای که افراد در زمان اخذ این ویزا با آن مواجه میشوند، فاصله کشور خارجی مورد نظر نسبت به سرزمین خودشان است. زیرا مدیریت و هدایت یک کسبوکار از راه دور برای بعضی از افراد مشکل خواهد بود.
- مشکل دیگر دریافت این مجوز، دوری از خانواده است. دقت داشته باشید که پیش از تصمیم برای دریافت استارتاپ ویزا، میزان وابستگی خود به خانواده و عزیزان را بسنجید. زیرا در صورتی که بخواهید در کشور دیگری به فعالیت بپردازید، ممکن است کمبود وقت یا فاصله زیاد مانع از دیدار شما شود.
- برخی از کشورها همچون کانادا به صورتی ویزای استارتاپ را تهیه کردهاند که یک مجوز برای 5 نفر صادر میشود اما این 5 نفر باید شرایط لازم را داشته باشند. جالب است بدانید که در غیر این صورت حتی اگر یک نفر واجد شرایط نباشد، 4 نفر دیگر نیز رد خواهند شد و ویزا صادر نمیشود.
- از دیگر معایب این ویزا هزینههای گزافی است که باید برای دریافت خدمات وکالت پرداخت کنید.
- همچنین مشکل دیگری که افراد برای دریافت این ویزا با آن مواجه میشوند، تهیه هزینه سرمایهگذاری در استارتاپ است.
- بسیاری از افراد نیز در مرحله اثبات تمکن مالی کافی برای اخذ این مجوز با مشکل روبهرو میشوند.
- هزینه زندگی در کشورهایی که این ویزا را ارائه میدهند نیز مشکلساز خواهد بود.
- افراد زیادی نیز توانمندی لازم برای همکاری با کسبوکارهای دیگر کشورها را ندارند و به همین دلیل موفق نمیشوند.
تفاوت ویزای کارآفرینی با ویزا استارتاپ در چیست؟
استارت آپ ویزا برای کسانی است که سابقه مدیریت هیچگونه کسبوکاری را ندارند و میخواهند در کشوری دیگر کسبوکار و تجارت راهاندازی کنند. اما باید بدانید که ویزای کارآفرینی دقیقا برعکس استارتاپی است. به طوری که این مجوز تنها به کسانی داده میشود که صاحب و مدیر یک کسبوکار گسترده و معتبر در کشور خود باشند. البته این دو ویزا از جهات دیگر همچون هزینههای قابل پرداخت، شرایط دریافت، مدت اعتبار، دریافت اقامت دائم و غیره نیز متفاوت هستند.
بهترین کشور برای اخذ ویزای استارتاپی کدام است؟
پاسخ به این سوال تنها به شخص شما و کسبوکار مورد نظر بستگی دارد. در واقع میتوان گفت کشورهای زیادی این ویزا را ارائه میدهند اما بهترین کشور برای شما آن است که ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- از نظر مسافت نسبت به کشور شما فاصله زیادی نداشته باشد؛
- امکانات، علم و سرمایه لازم برای گسترش کسبوکار شما در آن کشور وجود داشته باشد؛
- توانایی تامین هزینههای زندگی در آن کشور را داشته باشید؛
- توانایی و مهارت لازم برای برقراری ارتباط با مردم و سرمایهگذاران آن کشور را داشته باشید.
جمع بندی
از آنجا که امروزه بسیاری از افراد به دنبال گسترش کسبوکار خود هستند، در این مقاله درباره استارتاپ ویزا صحبت کردیم. به طوری که متوجه شدید ویزای استارتاپی چیست و اخذ آن چه شرایطی دارد. همچنین با هزینههای لازم برای دریافت این مجوز آشنا شدید. کشورهای ارائهدهنده این ویزا، شرایط صدور آن، مدت زمان اعتبار و چگونگی تمدید این مجوز از دیگر نکاتی بود که به آنها اشاره شد. علاوه بر این موارد دانستید که ویزای کارآفرینی و استارتاپی چه تفاوتهایی دارند.
در نهایت باید به این مسئله اشاره کنیم که دریافت این ویزا بهتنهایی امکانپذیر نیست. زیرا به اطلاعات، توانایی و تخصص کافی در حوزه امورات بینالمللی نیاز دارد. به همین دلیل پیشنهاد میدهیم که اگر به دنبال توسعه تجارت خود هستید، برای اخذ این ویزا از کارشناسان متخصص در این حوزه کمک بخواهید. در این صورت نهتنها با هیچگونه مشکلی مواجه نخواهید شد بلکه در کوتاهترین زمان ممکن و با مناسبترین هزینه این مجوز را دریافت میکنید.
سوالات متداول درباره ویزای استارتاپ
برای دریافت این ویزا باید ابتدا نامه پشتیبانی و حمایت از مرکز سرمایه گذاری مشخص شده تهیه کنید. سپس باید نسبت به ارائه مدرک معتبر مهارت در زبان ها انگلیسی و فرانسه اقدام کنید. در مرحله بعد باید حق رای متقاضی در مالکیت تجارت مورد نظر اثبات شود و هزینه لازم برای زندگی در کشور انتخاب شده را فراهم کنید.
دریافت این ویزا همچون دیگر کارت ها و مجوزهای بین المللی هزینه هایی را به همراه دارد. از جمله هزینه های آن باید به هزینه زندگی در کشور مورد نظر، هزینه سرمایه گذاری، هزینه لازم برای اثبات تمکن مالی و هزینه امور وکالت اشاره کنیم.
همانطور که می دانید مجوزهای مختلف مدت اعتبار محدودی دارند و گاه باید برای تمدید آن ها اقدام شود. این مسئله در رابطه با این ویزا نیز صدق می کند. مدت اعتبار این مجوز تنها ۲ سال است.
یکی از مهم ترین سوالات درباره ویزای استارتاپ چگونگی تمدید آن است. در این رابطه باید بدانید تمدید این مجوز در هیچ کشوری امکان پذیر نیست و حتی با استفاده از آن نمی توان اقامت دائم دریافت کرد. البته زمانی که ۲ سال اعتبار این ویزا پایان یافت، می توانید برای ادامه گسترش کسب وکار خود درخواست مرخصی دهید. در این صورت جز کارآفرینان خواهید بود و پس از سه سال امکان اقامت دائم نیز برای شما فراهم می شود.