ویزای لهستان

ورود به لهستان برای کار و تحصیل و گشت‌وگذار به دریافت ویزا نیاز خواهد داشت. ویزای لهستان انواع و شرایط مختلفی دارد و هرکدام برای متقاضیان متفاوتی کاربرد دارند.

فهرست مطالب

    ویزاهای لهستان به ۲ دسته‌ کوتاه‌مدت و بلند‌مدت تقسیم می‌شوند. افراد بسیاری برای دریافت ویزای کاری و تحصیلی این کشور اقدام می‌کنند؛ چراکه لهستان از‌نظر نظام آموزشی و اقتصادی جایگاه مناسبی در قاره اروپا دارد. لهستان عضو اتحادیه اروپا و پیمان شنگن است؛ درنتیجه، دریافت ویزای لهستان می‌تواند به‌عنوان پلی برای دسترسی به سایر کشورهای اروپایی نیز عمل کند. در این مقاله، درباره انواع ویزاهای لهستان و ‌هزینه دریافت و مدت‌زمان مجاز اقامت آن‌ها به‌تفصیل صحبت خواهیم کرد.

    انواع ویزای لهستان

    ویزای لهستان بر‌اساس اجازه مدت اقامت به ۳ دسته A و C و D تقسیم می‌شوند. ویزاهای دسته A کوتاه‌ترین مدت اقامت را بین تمامی ویزاهای لهستان دارند. با ویزاهای دسته C می‌توان ۹۰ روز و با ویزاهای دسته D بیشتر از ۹۰ در این کشور اقامت کرد. در‌ادامه، ویزاهای مختلف لهستان را معرفی خواهیم کرد.

    ویزای شنگن لهستان

    ویزای شنگن لهستان در دسته ویزاهای C قرار می‌گیرد. در‌صورتی‌که قصد دارید کمتر از ۹۰ روز در این کشور بمانید، باید برای دریافت ویزای شنگن لهستان اقدام کنید. این ویزا برای افرادی مناسب است که می‌خواهند برای گشت‌وگذار و تجارت یا حتی درمان به لهستان سفر کنند. در طول مدت اعتبار این ویزا، می‌توانید از تمام کشورهای عضو شنگن بازدید کنید.

    سفارت یا کنسولگری لهستان درخواست ویزا را معمولا در ۱۰ تا ۱۴ روز کاری پردازش می‌کند. گاهی اوقات مدت‌زمان پردازش درخواست ویزا ممکن است طولانی‌تر شود و مجبور شوید حداکثر ۴۵ روز منتظر پاسخ سفارت لهستان بمانید. دارنده این ویزا می‌تواند حداکثر ۹۰ روز در طول دوره ۱۸۰روزه در قلمرو کشورهای عضو منطقه شنگن اقامت کند.

    فرم ویزای شینگن لهستان

    با توجه به این که این روزها آمار مهاجرت و درخواست پناهندگی در کشورهای اروپایی بسیار بالا رفته است، به همین دلیل شرایط اخذ ویزای شینگن نسبت به قبل سخت تر شده است. چرا که گاهی اوقات درخواست افراد متقاضی برای اخذ ویزا، با کامل بودن مدارک و داشتن تمکن مالی نیز رد می‌شود. به همین علت لازم است فرم‌های مربوطه مانند فرم ویزای شینگن را بسیار دقیق و بدون آن که غلط املایی و تایپی داشته باشید، پر کنید.

    باید دقت داشته باشید که همه‌ی اطلاعات باید به زبان انگلیسی در فرم مربوطه وارد شود. در فرم ویزای شینگن لهستان تعدادی سوال درمورد فرد متقاضی و سفر وی وجود دارد که باید به طور کامل و واضح به آن‌ها پاسخ دهد. در پایان کار از فرم مربوطه پرینت گرفته و با به همراه داشتن کدی که در مرحله آخر به شما داده می‌شود و سایر مدارک لازم در روز تعیین شده جهت مصاحبه، به مسئولین مربوطه سفارت، تحویل دهید.

    توجه کنید تمامی‌اطلاعاتی را که در فرم مربوطه وارد می‌کنید باید با دقت و صداقت کامل همراه باشد، چرا که ثبت اطلاعات غلط و یا حتی دروغ منجر به رد درخواست شما می‌شود و در صورت رد درخواست، امکان گرفتن سفارش مجدد تا سه ماه دیگر امکان پذیر نیست. به خاطر داشته باشید که حتما فرم جدید شینگن درج شده در سایت سفارت انگلستان را تکمیل کنید.

    ویزای ترانزیت لهستان

    ویزای ترانزیت لهستان به دارنده آن اجازه می‌دهد تا به منطقه ترانزیت بین‌المللی فرودگاهی در لهستان وارد شود تا بتواند پرواز خود را عوض کند. این ویزا برای مسافرانی در نظر گرفته شده است که به کشور ثالث سفر می‌کنند؛ اما پروازشان در لهستان توقف می‌کند. اگر فردی از منطقه ترانزیت بین‌المللی خارج نشود، به ویزای ترانزیت لهستان نیاز ندارد. گفتنی است که این ویزا در دسته ویزاهای A قرار می‌گیرد.

    پردازش درخواست این ویزا به ۱۵ روز زمان نیاز دارد. این زمان انتظار ممکن است در مواقع خاص به ۳۰ یا ۶۰ روز افزایش یابد. ویزای ترانزیت لهستان فقط برای ۲۴ ساعت معتبر است و فقط می‌توانید از آن برای عبور از فرودگاه این کشور استفاده کنید. اگر می‌خواهید از لهستان بازدید کنید و بیشتر از ۱ روز بمانید، باید برای ویزای کوتاه‌مدت معمولی درخواست دهید.

    ویزای کاری لهستان

    درصورتی‌که قصد دارید در لهستان کار کنید، باید برای ویزای کار لهستان درخواست دهید. شما باید کارفرمایی داشته باشید که به‌نمایندگی از شما در اداره محلی Voivodeship که معادل شهرداری در لهستان است، درخواست اجازه کارتان را ارائه دهد. بسته به مدت و نوع کار‌، انواع مختلف مجوز کار وجود دارد. قبل از درخواست ویزای کار، بهتر است بدانید که برای کدام مجوز کار باید درخواست دهید.

    انواع مجوز کار لهستان عبارت‌اند از:

    • مجوز کار نوع A: اگر پیشنهاد کاری از کسب‌وکاری ثبت‌شده در لهستان دارید، به این مجوز نیاز خواهید داشت.
    • مجوز کار نوع B: اگر به‌عنوان عضو هیئت‌مدیره شرکت لهستانی پذیرفته شده‌اید و قصد دارید بیش از ۶ ماه در این کشور اقامت کنید، به این مجوز نیاز خواهید داشت.
    • مجوز کار نوع C: اگر به‌واسطه شرکتی خارجی برای بیش از ۳۰ روز به‌منظور کار در شعبه لهستانی آن به این کشور اعزام شده‌اید، به مجوز یادشده نیاز خواهید داشت.
    • مجوز کار نوع D: اگر کارفرمایی خارجی شما را برای کار در مشاغل صادراتی به لهستان اعزام کرده است، به این مجوز نیاز خواهید داشت. توجه کنید که کارفرمای خارجی نباید شعبه‌ای در لهستان داشته باشد.
    • مجوز کار نوع S: اگر کارفرمای خارجی قصد دارد شما را برای فعالیت‌های کشاورزی، شکار، ماهی‌گیری یا اقامتی به لهستان بفرستد، به این مجوز نیاز دارید.

    توجه کنید که ویزای کار لهستان فقط برای ۹۰ روز اعتبار دارد و بعدازآن باید مجوز کار این کشور را دریافت کنید. اعتبار مجوز کار به قرارداد کاری‌ای بستگی دارد که کارفرما به شما داده است. به‌عنوان مثال، اگر کارفرمایتان می‌خواهد شما را برای ۲ سال استخدام کند، مجوز اقامت و کارتان برای آن مدت معتبر خواهد بود.

    پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مطلب ویزای کاری لهستان را بخوانید.

    ویزای تحصیلی لهستان

    اگر اهل کشور غیر‌ اتحادیه اروپا هستید و در یکی از دانشگاه‌های لهستان پذیرفته شده‌اید، باید برای اخذ ویزای دانشجویی لهستان و مجوز اقامت دانشجویی درخواست دهید. به‌عبارت‌دیگر، برای دریافت این ویزا به نامه پذیرش از دانشگاه لهستانی نیاز خواهید داشت.

    پردازش درخواست ویزای تحصیلی لهستان ممکن است حداکثر ۱۵ روز پس از ارسال درخواست طول بکشد. بعد از دریافت نامه پذیرش دانشگاه، توصیه می‌کنیم که در اسرع وقت، اما نه زودتر از ۳ ماه قبل از تاریخ ثبت‌نامتان، برای ویزای دانشجویی لهستان درخواست دهید.

     درصورتی‌که به هر دلیلی در فصل تابستان برای ویزای تحصیلی لهستان درخواست دهید، زمان پردازش درخواستتان ممکن است بیشتر طول بکشد. با داشتن این ویزا می‌توانید ۱ سال در لهستان اقامت تحصیلی کنید.

    پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مطلب ویزای تحصیلی لهستان را بخوانید.

    ویزای همراه دانشجویی لهستان

    اگر فرد متقاضی موفق به گرفتن ویزای تحصیلی لهستان و مهاجرت به این کشور شود و اقامت بلند مدت خود در این کشور را بدست آورد، می‌تواند برای همسر یا فرزندان خود جهت ویزای الحاق خانواده اقدام کند. طبق قوانین لهستان و کشور های دیگر به همسر و یا فرزندان زیر ۱۸ سال، همراه گفته می‌شود. برای پیشرفت درخواست شما جهت ویزای همراه دانشجویی لهستان، باید ثابت کنید دارای شرایط مالی خوبی هستید.

    ویزای پیوست به خانواده لهستان

    چنانچه قصد دارید به همسر یا والدین خود ملحق شوید که در لهستان زندگی می‌کنند، باید برای ویزای پیوست به خانواده لهستان درخواست دهید. این ویزا ۲ سال معتبر است و در این مدت اجازه دارید تا در این کشور کار کنید. شما باید مدرکی از وضعیت خانوادگی خود مانند گواهی ازدواج برای همسران یا گواهی تولد یا فرزندخواندگی برای کودکان خردسال ارائه دهید.

    زمان پردازش ویزای پیوست به خانواده لهستان ۳۰ روز است. گاهی اوقات به‌‌دلیل تقاضای بسیار زیاد‌، ممکن است مجبور باشید تا ۶۰ روز منتظر بمانید.

    ویزای توریستی لهستان

    این نوع ویزا برای متقاضیانی که با هدف گشت‌و‌گذار و سفر به کشور لهستان را دارند، صادر می‌شود. در واقع گرفتن ویزای توریستی لهستان نسبت به سایر ویزاها بسیار راحت‌تر است. باید فرد متقاصی این نوع ویزا ثابت کند که در کشور خود وابستگی مادی و معنوی داشته و تنها به قصد گردش به این کشور سفر می‌کند و پس از تمام شدن مدت ویزا نیز به کشور خود باز گشته و قصد پناهنگی هم ندارد. ویزای توریستی لهستان به ۲ دسته ویزای توریستی شنگن و ویزای ملی نوع D تقسیم می‌شود.

    ویزای توریستی شنگن لهستان: این ویزا کوتاه‌مدت است و ۹۰ روز اعتبار دارد. همان‌طور‌که می‌دانید، ویزای شنگن در آن دسته از کشورهای اروپایی معتبر است که بخشی از توافق‌نامه شنگن هستند.

    ویزای ملی نوع D: این ویزا بلندمدت است و به شما اجازه می‌دهد تا بیش از ۹۰ روز و حداکثر ۳۶۵ روز در لهستان بمانید. در طول مدت اعتبار ویزا، می‌توانید چندین بار به لهستان وارد و از آنجا خارج شوید.

    پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مطلب ویزای توریستی لهستان را بخوانید.

    ویزای طلایی لهستان

    در‌حال‌حاضر، لهستان مانند برخی دیگر از کشورها ویزای طلایی یا تابعیت را از‌طریق سرمایه‌گذاری اعطا نمی‌کند. ویزای طلایی اغلب به افراد اجازه می‌دهد تا از‌طریق سرمایه‌گذاری درخور‌توجه در املاک و صندوق‌های توسعه ملی یا مشاغل محلی، تابعیت کشور مدنظر را کسب کنند. 

    این نوع ویزا به افرادی که در لهستان اقدام به ثبت شرکت و یا سرمایه گذاری کرده اند اعطا می‌شود. مدت اعتبار این اقامت موقت سه ساله است. بعد از آن یک اقامت دو ماهه می‌دهند. سپس با گذشت ۵ سال، شخص متقاضی می‌تواند تقاضای اقامت دائم کند.

    مدارک لازم جهت اخذ ویزای سرمایه گذاری لهستان:

    • بیمه سلامت معتبر
    • اثبات تمکن مالی مناسب
    • جهت فعالیت تجاری، رضایت و تاییدیه اداره کار
    • داشتن محل اسکان مشخص
    • تکمیل فرم درخواست ویزا
    • ارائه مدارک هویتی

    ویزای درمانی لهستان

    اشخاص متقاضی درمان در کشور لهستان بایستی ویزای درمانی لهستان را اخذ کنند. اعتبار این ویزا ۳ ماه است. اگر درمان طولانی تر شود، شخص باید اقدام به اخذ ویزای نوع D کند.

    مدارک لازم جهت اخذ ویزای درمانی لهستان:

    • اثبات فرد جهت اینکه خدمات درمانی مورد نظر در کشور خودش وجود ندارد.
    • تکمیل فرم درخواست ویزای لهستان
    • ارائه نام پزشک معالجه کننده
    • اسناد و نامه مبتنی بر تمکن مالی شخص جهت پرداخت هزینه های درمان
    • مدارک مبنی بر بیماری شخص
    • پاسپورت معتبر
    • مدارک هویتی شخص متقاضی
    • بیمه نامه مسافرتی معتبر

    تفاوت ویزای بلند مدت لهستان و ویزای شنگن لهستان

    تفاوت ویزای بلند مدت لهستان و ویزای شنگن لهستان از‌این‌قرارند:

    ویزای بلند مدت لهستان

    • این ویزا برای اقامت بیش از ۳ ماه است.
    • این ویزا ۱ سال اعتبار دارد و تمدیدشدنی است.
    • این ویزا برای افرادی مناسب است که قصد دارند در لهستان کار و تحصیل کنند.
    • به‌منظور دریافت این ویزا، باید دلیل سفرتان برای سفارت قانع‌کننده باشد.

    ویزای شنگن لهستان

    • این ویزا ۳ ماه اعتبار دارد.
    • فقط تا ۳ ماه می‌توان آن را تمدید کرد.
    • این ویزا فقط برای مسافرت و استفاده از امکانات درمانی است.
    • دریافت این ویزا به دلیل خاصی نیاز ندارد.

    شرایط اخذ ویزای لهستان

    در حال حاضر، کشور لهستان، شرایط سختی را مبتنی بر اخذ ویزا برای افراد متقاضی ایرانی وضع شده است. با این حال شرایط عمومی‌ ویزای لهستان معمولا در تمامی‌ افراد یکسان است.

    در ذیل شرایط اخذ ویزای لهستان برای شما آورده‌ایم:

    تمکن مالی: تکمن مالی مناسب جهت اخذ ویزای لهستان، بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان بر هر شخص است. لازم به ذکر است این مبلغ، در حساب شما بلوکه نمی‌شود. باید گفت تمکن مالی ویزای لهستان بایستی به یورو صادر شود و توسط مدیر شعبه صادر کننده مهر و امضا شود.

    گردش حساب: منظور از گردش حساب در شرایط اخذ ویزای لهستان، مبلغ‌های ورودی و خروجی به حساب شخص متقاضی و تعداد تراکنش‌های مورد نظر افسرهای ویزای این کشور است. قابل ذکر است گردش حساب باید مربوط به سه ماهه‌ی آخر باشد. باید ذکر کرد هیچ نوع معیاری برای گردش حساب وجود نداشته و تنها به تصمیم افسران ویزا بستگی دارد.

    تاریخچه سفری: یکی از عوامل تاثیر گذار در اخذ ویزای لهستان، تاریخچه سفری است. چرا که به افسران ویزا ثابت می‌کند شما با اهداف توریستی وارد لهستان می‌شوید و پس از پایان یافتن سفر نیز به کشور خود بازمی‌گردید.

    ارائه دعوت نامه: دعوت نامه می‌تواند از طرف وابستگان مانند اعضای خانواده و یا دوستان و از سمت یک شرکت برای شما ارسال شود. لازم به ذکر است در متن دعوت نامه باید حتما محل اقامت فرد متقاضی، مدت زمان اقامت، زمان سفر و رابطه‌ی متقاضی با شخص دعوت کننده مشخص شود.

    مراحل اخذ ویزای لهستان

    هریک از ویزا‌های لهستان مراحل دریافت خاص خود را دارند؛ با‌‌این‌حال، برای اخذ تمامی ویزاها چند مرحله یکسان را باید پشت‌سر گذاشت. مراحل دریافت ویزای لهستان بدین‌شرح‌اند:

    1. با نزدیک‌ترین سفارت یا کنسولگری لهستان تماس بگیرید: برای ارسال درخواست، باید قرار ملاقات با سفارت یا کنسولگری تعیین کنید.
    2. مدارک خود را آماده کنید: سفارت یا کنسولگری فهرستی از مدارک موردنیاز برای دریافت ویزا را به شما ارائه خواهد داد.
    3. درخواست ویزا را ارسال کنید: در روز قرار ملاقات، ممکن است در مصاحبه ویزا نیز شرکت کنید.
    4. منتظر تصمیم سفارت باشید: پردازش درخواست ویزا ممکن است چندین هفته طول بکشد؛ بنابراین، مطمئن شوید که زودتر از برنامه سفر خود، برای ویزا درخواست می‌دهید.

    مدارک لازم برای ویزای لهستان

    ویزاهای مختلف لهستان ممکن است که مدارک متفاوتی نیاز داشته باشند؛ باوجود‌این، مدارک یکسانی نیز برای تمامی ویزاهای لهستان وجود دارند. مدارک لازم برای ویزای لهستان از‌این‌قرار هستند:

    • فرم تکمیل‌‌شده درخواست ویزای لهستان
    • ۲ قطعه عکس پاسپورتی
    • پاسپورت با حداقل ۳ ماه اعتبار پس از تاریخ بازگشت
    • کپی پاسپورت
    • گواهی بیمه مسافرتی با پوشش ۳۰هزار یورو
    • انگیزه‌نامه (Cover Letter) برای بیان دلیل و قصد سفر به لهستان
    • مدارک اثبات محل اقامت در لهستان مانند بلیت رزرو هتل یا نامه‌ای از طرف میزبان
    • مدارک تمکن مالی برای اثبات داشتن وجوه کافی برای تامین هزینه‌های اقامت
    • مدارک اثبات وضعیت تاهل خود مانند گواهی ازدواج
    • مدارک تاریخ و ساعت پرواز
    • قرارداد کاری شما
    • صورت‌حساب بانکی در ۶ ماه گذشته

    هزینه اخذ ویزای لهستان

    در جدول زیر، هزینه اخذ انواع ویزای لهستان را ذکر کرده‌ایم.

    انواع ویزای لهستانهزینه دریافت ویزا
    ویزاهای کوتاه‌مدت C۹۰ یورو
    ویزاهای بلندمدت D۸۰ یورو
    ویزای ترانزیت A۶۰ یورو

    مدت زمان صدور ویزای لهستان

    مدت زمان صدور ویزای لهستان عبارت‌اند از:

    • ویزای شنگن لهستان: ۱۰ تا ۱۴ روز کاری
    • ویزای ترانزیت لهستان: ۱۵ روز کاری
    • ویزای کاری لهستان: ۶ هفته کاری
    • ویزای تحصیلی لهستان: ۱۵ روز کاری
    • ویزای پیوست به خانواده لهستان:‌۳۰ روز کاری
    • ویزای توریستی لهستان:‌ ۱۵ روز

    تمدید ویزای لهستان

    پس از پایان اعتبار ویزای بلندمدت لهستان، می‌توانید آن را تمدید کنید؛ البته تا زمانی‌که همچنان شرایط ویزا را رعایت کنید. به‌عنوان مثال، اگر هنوز در دانشگاه مشغول تحصیل باشید، ویزای دانشجویی را می‌توانید تمدید کنید. گفتنی است که تمدید ویزای شنگن لهستان دشوارتر است. این ویزا ممکن است فقط در شرایط استثنایی مانند درگیری در کشور مبدا و دلایل پزشکی تمدید شود.

    رد شدن ویزای لهستان

    درخواست ویزای لهستان ممکن است به دلایل زیادی رد شود. برخی از دلایل مهم رد شدن ویزای لهستان به شرح زیر است:

    • ارائه مدارک و اسناد جعلی
    • ارائه توضیح ناکافی برای دلیل سفر به لهستان
    • پاسپورت مخدوش و نامعتبر
    • نداشتن تمکن مالی
    • نداشتن بیمه مسافرتی

    توجه کنید که حتی اگر همه مراحل درخواست را به‌درستی تکمیل کرده باشید، درخواست ویزای لهستان ممکن است رد شود. اگر درخواست ویزای شما رد شد، ۸ هفته فرصت دارید تا به آن اعتراض کنید‌. برای آشنایی با نحوه اعتراض به رد شدن ویزای لهستان، حتما نامه سفارت را مطالعه کنید؛ زیرا اطلاعاتی درباره نحوه شروع روند اعتراض در آن ذکر شده است. همچنین، ممکن است از شما خواسته شود که حدود ۸۰ یورو بابت فرایند اعتراض بپردازید.

    سوالات متداول درباره ویزای لهستان

    آیا برای اخذ ویزای لهستان وقت سفارت لازم است؟

    بله، برای اخذ ویزای لهستان باید وقت سفارت تنظیم کنید.

    هزینه اخذ ویزای لهستان چقدر است؟

    هزینه اخذ ویزاهای بلندمدت ۸۰ یورو و ویزاهای کوتاه‌مدت ۹۰ یورو و ویزای ترانزیت فرودگاهی ۶۰ یورو است.

    انواع ویزای لهستان کدام‌ند؟

    ویزای لهستان به ویزاهای بلند‌‌مدت و کوتاه‌مدت و ترانزیت فرودگاهی تقسیم می‌شوند.

    آیا اخذ ویزای لهستان بدون دعوتنامه امکان پذیر است؟

    بلی، اخذ ویزای لهستان بدون دعوت نامه امکان پذیر است.

    زمان لازم برای گرفتن وقت سفارت لهستان چقدر است؟

    ۱ تا ۴ ماه قبل از گرفتن ویزا به طور معمولا ۵۰ روز

    شرایط دریافت ویزای خود اشتغالی چیست؟

    ارائه ی پیشنهاد کار و اشتغال فرد متقاضی از طرف کارفرمای لهستانی

    مدارک لازم برای دریافت ویزای لهستان چیست؟

    تکمیل و امضای فرم های لازم، پاسپورت، یک قطعه عکس، کپی صفحات گذرنامه جدید و گذرنامه قدیمی، کپی ویزای قبلی کشورهای دیگر، کپی تمامی صفحات شناسنامه و کارت شناسایی، بلیط برگشت و کپی بلیط رزرو، بلیط همراه با شماره رزرو آن، ارائه دعوت نامه در صورت شرکت در یک کنفرانس، مدارک مالی، مدارک شغلی، تاییدیه رزرو هتل، بیمه معتبر مسافرتی، برنامه سفر

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۰۷