ویزای آلمان

کشور آلمان یکی از قوی‌ترین اقتصادهای کل جهان را دارد و نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین است. سالانه دانشجویان بسیاری به دلیل موقعیت برتر دانشگاه‌های آلمان، این کشور را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند. آلمان جزو کشورهایی است که ازنظر کاری و سرمایه‌گذاری بهترین موقعیت را در اختیار مهاجران قرار می‌دهد. افراد به هر دلیلی قصد مهاجرت به این کشور را داشته باشند نیاز به اخذ ویزای آلمان دارند. در این مقاله دریافت ویزای آلمان را توضیح می‌دهیم. خوانندگان با مطالعه این مقاله اطلاعات لازم را درباره انواع ویزای آلمان به دست می‌آورند. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

    ویزای آلمان

    برابر قانون مهاجرتی کشور آلمان، تمام افرادی که بخواهند ویزای آلمان را بگیرند باید با یکی از راه‌های اخذ ویزای آلمان درخواست دهند. شاید پرسش بیشتر افراد این باشد که چگونه می‌توان ویزای آلمان گرفت. متقاضیان می‌توانند ویزاهای گوناگونی بگیرند.

    ویزای شینگن آلمان برای افرادی در نظر گرفته شده که به‌منظور مسافرتی ۹۰ روزه به این کشور سفر می‌کنند. با این نوع ویزا مهاجران باید درخواست ویزای شینگن آلمان کنند.

    ویزای آلمان چیست؟

    شرایط ویزای آلمان

    مهاجرت به آلمان با راه‌های مختلفی صورت می‌گیرد. در هر کدام از این روش‌ها افراد باید مدارک لازم را جمع‌آوری کنند و برای گرفتن ویزا اقدام کنند. در ابتدا باید نوع مهاجرت و هدف افراد از سفر به آلمان مشخص شود. مهاجران باید پیش از دریافت ویزای آلمان، زبان این کشور را یاد بگیرند؛ زیرا در ساده‌ترین راه مهاجرت نیز به مدرک زبان آلمانی نیاز پیدا می‌کنند. با داشتن لیبل ویزای شینگن و یا هر ویزای معتبر دیگری در گذرنامه خود، شانس شما برای اخذ ویزای آلمان بیشتر می‌شود.

    برخی از شرایط اخذ ویزای آلمان عبارت‌اند از:

    تمکن مالی: تمکن مالی برای ویزای آلمان، حداقل دویست میلیون تومان در قبال هر نفر است. اگر مبلغ تمکن مالی فرد متقاضی کمتر باشد، درخواست ویزا رد می‌شود. باید شعبه صادرکننده، تمکن مالی را مهر و امضا کند.

    گردش حساب: تعداد تراکنش‌های حساب متقاضی در سه ماه گذشته دز اخذ ویزای آلمان مؤثر است. گردش حساب باید با نامه تمکن مالی همخوانی داشته باشد.

    ارائه دعوت‌نامه: دعوت‌نامه‌ای که از طرف اعضای خانواده یا یک شرکت یا یک نمایشگاه باشد، اخذ ویزای آلمان را آسان می‌کند. باید در متن دعوت‌نامه مدت‌زمان و محل اقامت متقاضی گفته شود و اطلاعات شخصی او هم به‌صورت کامل وارد شود.

    انواع ویزای آلمان

    صدور ویزای آلمان انواع گوناگونی دارد. مهاجران باید با توجه به نوع نیازشان برای اخذ ویزای آلمان اقدام کنند. در زیر به انواع ویزای آلمان اشاره می‌کنیم.

    • ویزای فرودگاهی آلمان
    • ویزای شینگن آلمان
    • ویزای تجاری آلمان
    • ویزای دوره زبان آلمان
    • ویزای تحصیلی آلمان
    • ویزای تحقیقاتی آلمان
    • ویزای کار آلمان
    • ویزای ملاقات با خانواده
    • ویزای استارتاپ آلمان
    • ویزای سرمایه‌گذاری آلمان
    • ویزای پزشکی آلمان
    • ویزای توریستی آلمان

    مدارک لازم برای اخذ ویزای آلمان

    مهاجرانی که قصد گرفتن ویزای آلمان را دارند باید مدارک لازم را فراهم کنند. نخست باید از سفارت کشور آلمان به‌صورت آنلاین وقت سفارت بگیرند. پس از این کار باید مدارک لازم را در سفارت آلمان به‌صورت حضوری تحویل دهند. مدارک ویزای آلمان را در زیر می‌آوریم.

    • کامل کردن فرم ویزای آلمان: این فرم به نوع اقامت افراد مرتبط است. افراد باید اطلاعات دقیق خود را در این فرم بنویسند و در آخر آن را امضا کنند.
    • گذرنامه معتبر و قانونی: گذرنامه مهاجران باید حداقل ۶ ماه اعتبار و یک صفحه خالی داشته باشد.
    • دو قطعه عکس رنگی در اندازه ویزای کشور آلمان
    • اثبات اقامت در کشور آلمان: این مدرک باید نشان دهد که افراد توانایی اقامت در کشور آلمان را دارند. این سند می‌تواند موارد مختلفی مانند سند خانه، سند زمین، اجاره‌نامه خانه و رزرو هتل باشد.
    • رزرو بلیت رفت‌وبرگشت آلمان: بلیت‌های رزرو شده باید تاریخ داشته باشند.
    • تمکن مالی: داشتن اثبات تمکن مالی بسیار مهم است. سند یا مدرکی که نشان دهد مهاجران توانایی مالی برای اقامت در کشور آلمان را دارند.
    • پوشش بیمه درمانی: لازم است که افراد برای ارائه پوشش بیمه مناسب، حداقل ۳۰،۰۰۰ یورو بدهند.

    مراحل اخذ ویزای آلمان

    مهم‌ترین مرحله برای اخذ ویزای آلمان این است که افراد از وب سایت کشور آلمان شرایط اخذ ویزای این کشور را جویا شوند. پس از آن متقاضیان در کشور خود برای دریافت ویزای آلمان درخواست دهند. متقاضیان باید درخواست را به کنسولگری آلمان بفرستند و برای گرفتن ویزای این کشور نام‌نویسی کنند. افراد می‌توانند با نزدیک‌ترین سفارت کشور خود تماس بگیرند و از آن‌ها بخواهند شرایط اخذ ویزای آلمان را توضیح دهند. در زیر به دیگر مراحل لازم برای اخذ ویزای آلمان اشاره می‌کنیم.

    • فرم درخواست ویزای آلمان: در این فرم افراد باید بنویسند که چند مدت در کشور آلمان اقامت دارند. به‌طور کلی فرم درخواست ویزای آلمان دو گزینه دارد: گزینه اول برای کسانی است که اقامت کوتاه‌مدت دارند و بعد از مدت زمان مشخص شده باید به کشور خود برگردند؛ گزینه دوم مربوط به اشخاصی است که برای اقامت طولانی به کشور آلمان سفر می‌کنند.
    • آماده کردن مدارک لازم: افراد باید مدارک لازم را برای اخذ ویزای آلمان فراهم کنند و آن را در زمان معین به‌صورت حضوری به کنسولگری آلمان برای ارائه ببرند.
    • تعیین وقت از کنسولگری آلمان: بهتر است که متقاضیان نزدیک‌ترین سفارت یا کنسولگری در کشور خود را پیدا کنند و از آن‌ها برای ویزا وقت بگیرند.
    • مصاحبه ویزا: یکی از مهم‌ترین موارد اخذ ویزای آلمان، مصاحبه ویزا است. در این زمان از افراد هدف‌هایشان را می‌پرسند. باید توجه داشت نوع پوشیدن لباس و نحوه گفتگوی متقاضیان، بسیار تأثیرگذار هستند.
    • ارائه دادن اطلاعات بیومتریک: پس از مصاحبه از افراد اثر انگشت می‌گیرند.
    • پرداخت هزینه درخواست ویزا: هزینه درخواست ویزا با توجه به هر کشوری متغیر است و در زمان‌های مختلف نیز این هزینه تغییر می‌کند.
    • دریافت ویزای آلمان: بعد از ۱۵ روز کاری جواب ویزای افراد صادر می‌شود. در صورتی که جواب موفقیت‌آمیز بود افراد می‌توانند به کشور آلمان سفر کنند. در صورتی که متقاضیان برای اقامت بلندمدت درخواست داده باشند ممکن است جواب ویزای آن‌ها بیشتر از ۱۵ روز طول بکشد.

    مراحل اخذ ویزای آلمان

    هزینه ویزای آلمان

    یکی از مهم‌ترین موارد برای دریافت ویزای آلمان، هزینه‌ای است که متقاضیان پرداخت می‌کنند. قیمت ویزای آلمان با توجه به نوع ویزا متفاوت است. در شرح زیر به انواع ویزا و هزینه آن‌ها اشاره می‌کنیم.

    نوع ویزاهزینه ویزا برای زیر ۶ سالهزینه ویزا برای ۶ تا ۱۲ سالهزینه ویزا برای بالای ۱۲ سالهزینه ویزا برای زیر ۱۸ سالهزینه ویزا برای بالای ۱۸ سال
    ویزای ترانزیت نوع Aرایگان۳۵ یورو۶۰ یورو**
    ویزای شینگن نوع B
    ویزای شینگن نوع C
    ویزای اقامت طولانی*۳۰ یورو۶۰ یورو

    دلایل ریجکتی ویزای آلمان

    زمانی که متقاضیان برای ویزای آلمان درخواست می‌دهند ممکن است درخواست آن‌ها رد یا ریجکت شود. شاید افسر ویزا وقت زیادی برای توضیح ریجکت ویزای آلمان نداشته باشد؛ بنابراین بهتر است که افراد قبل از اقدام برای ویزا، با دلایل ریجکتی ویزای آلمان آشنا شوند. در ادامه مطلب به دلایل رد ویزای آلمان می‌پردازیم.

    • ارائه دادن پاسپورت نامعتبر
    • ارائه ندادن بیمه سلامت
    • ممکن است مدت اقامت افراد به پایان رسیده باشد
    • ارائه ندادن گواهی مبنی بر نداشتن سوءپیشینه
    • کامل نبودن مدارک شناسایی
    • ثابت نکردن هدف اصلی برای مهاجرت به کشور آلمان
    • ارائه ندادن گواهی‌هایی مانند ازدواج یا تولد
    • ثابت نکردن تمکن مالی

    در صورتی که یکی از این موارد ناقص باشند احتمال رد شدن ویزای آلمان بالا است.

    جواب ویزای آلمان چقدر طول می‌کشد؟

    برای بسیاری این پرسش پیش می‌آید که ویزای آلمان چند روزه صادر می‌شود؟ در پاسخ باید گفت مدت زمان دریافت ویزای آلمان به نوع ویزا بستگی دارد؛ البته تعداد افرادی که برای ویزای آلمان درخواست داده‌اند نیز در این موضوع تأثیرگذار است. هر چه تعداد متقاضیان زیاد باشد پاسخ ویزای آن‌ها نیز به تأخیر می‌افتد. به‌طور کلی، متقاضیان برای ویزای مقطع دکترا باید بیش از یک سال منتظر پاسخ ویزای خود باشند.

    ویزای پیوستن به خانواده نیز به دلیل داشتن متقاضی بسیار، حداقل ۶ ماه طول می‌کشد. پاسخ ویزای کار نیز ممکن است تا یک سال طول بکشد. برای ویزاهای توریستی مدت زمان زیادی لازم نیست و ممکن است بعد از یک ماه جواب ویزا آماده شود.

    اعتبار ویزای آلمان

    اعتبار ویزای آلمان به نوع ویزا بستگی دارد. برای نمونه طولانی‌ترین مدت زمانی که به ویزای توریستی داده می‌شود سه ماه است. سفارت آلمان در ایران می‌تواند به متقاضیان اعلام کند که هر فرد چه مدت زمانی می‌تواند در کشور آلمان اقامت داشته باشد.

    بین اعتبار ویزا و مدت زمان اقامت تفاوتی وجود دارد. اعتبار ویزای آلمان به اولین تاریخی گفته می‌شود که مهاجران وارد خاک کشور آلمان می‌شوند و آخرین روزی که آن را ترک می‌کنند؛ در حالی که مدت زمان اقامت به مدت زمانی گفته می‌شود که مهاجران اجازه دارند در آلمان بمانند.

    تمدید ویزای آلمان

    تمدید ویزای آلمان تنها در موارد خاصی امکان‌پذیر است. مقامات آلمان، تمدید ویزا را انجام می‌دهند. برای تمدید ویزا ارائه مدارک معتبر لازم است. این مدارک و دلایل باید بتواند افسر ویزا را قانع کند. تنها در شرایطی تمدید ویزای آلمان امکان‌پذیر است که در ادامه مطلب آن‌ها را می‌آوریم.

    • تمدید ویزا در صورت بیماری

    هنگامی که فرد به‌علت بیماری در بیمارستان بستری بوده، می‌تواند برای تمدید ویزا اقدام کند. در این صورت، فرد باید گواهی از بیمارستان بگیرد و آن را به اداره مهاجرت تحویل دهد. اگر شخص بتواند به‌صورت حضوری این گواهی را به اداره مهاجرت ببرد می‌تواند ویزای خود را تمدید کند.

    • تمدید ویزا در شرایط معمولی

    در شرایط عادی نیز افراد می‌توانند ویزای خود را تمدید کنند. تنها لازم است که مدرک لازم برای دلایل خود را به اداره مهاجرت ببرند و درخواست تمدید ویزا کنند.

    • تمدید ویزا در مواقع ضروری

    این شرایط به افرادی تعلق می‌گیرد که شخصی از آن‌ها دعوت کرده باشد و همراه آن شخص، دعوت‌نامه را به اداره مهاجرت تحویل دهند.

    تمدید ویزای آلمان

    سخن آخر

    ممکن است برخی از افراد تصور کنند که نحوه گرفتن ویزای آلمان دشوار است؛ اما برای کسانی که هدف مشخصی از مهاجرت به آلمان دارند اینگونه نیست. ما تلاش داشتیم تا تمامی شرایط و خدمات ویزای آلمان و همچنین قوانین ویزای آلمان و کلیه شرایطی که افراد متقاضی نیاز دارند بدانند را توضیح دهیم. راه‌های مهاجرت به کشور آلمان بسیار گسترده است. تنها کافی است که افراد با توجه به شرایط و اهداف خود یکی از راه‌های مهاجرت را برگزینند و برای سفر خود اقدامات لازم را انجام دهند. امیدواریم که خوانندگان عزیز با مطالعه این مطالب توانسته باشند اطلاعات لازم را به دست آورند.

    سوالات متداول درباره ویزای آلمان

    ویزای الحاق به خانواده آلمان چیست؟

    ویزای پیوست به خانواده آلمان تنها در صورتی ممکن است که فرد متقاضی به خانواده ای بپیوندد که جزو شهروندان آلمانی یا شهروندان کشورهای غیر اتحادیه اروپایی باشند.

    با ویزای آلمان به کدام کشورها می توان سفر کرد؟

    با ویزای آلمان می توان به قاره اقیانوسیه، حوزه دریاییه کارائیب، قاره آفریقا، قاره آمریکا، قاره اروپا، قاره آسیا و خاورمیانه سفر کرد.

    پناهندگی با ویزای توریستی آلمان امکان پذیر است؟

    با اینکه شرایط پناهندگی در کشور آلمان بسیار پیچیده است؛ اما پس از انجام دادن کارهای قانونی و کلیه مراحل لازم، افراد می توانند با ویزای توریستی آلمان درخواست پناهندگی دهند.

    ویزای پژوهشی آلمان چیست؟

    این ویزا به افرادی داده می شود که برای کارهای علمی و پژوهشی برای مدت زمان مشخصی به کشور آلمان سفر می کنند.

    ویزای کار آلمان بدون مدرک تحصیلی امکان پذیر است؟

    بله. با توجه به قوانین جدید کشور آلمان، مسئولان این کشور به افرادی که بدون مدرک تحصیلی درخواست ویزای کار می دهند می توانند اجازه کار در آلمان را بدهند.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۰۷