ویزای کانادا

ایرانیانی که با هر دلیل و هدفی قصد دارند به کانادا وارد شوند و فقط گذرنامه ایرانی دارند، باید ویزای کانادا را دریافت کنند. حتی اعضای درجه‌یک خانواده دارندگان اقامت دائم کانادا برای دیدار با اقوام خود باید ویزای توریستی این کشور را اخذ کنند. هزینه و شرایط دریافت ویزاهای کانادا متفاوت است و به نوع ویزای موردنیازتان بستگی دارد.

فهرست مطالب

    در سال‌های اخیر، کانادا به‌عنوان یکی از کشورهای مهاجرپذیر برای ایرانیان تبدیل شده است. از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ نزدیک به ۲۰۰هزار نفر مهاجر ایرانی با اخذ ویزاهای مختلف کانادا به این کشور مهاجرت کرده‌اند. کانادا درزمینه ارائه خدمات درمانی به مهاجران و گردشگران خارجی نسبتا سخت‌گیر است و انجام آزمایش‌های پزشکی جامع و دقیق را برای تمامی متقاضیان ویزای این کشور الزامی اعلام کرده است.

    انواع ویزای کانادا

    انواع ویزای کانادا براساس نوع اقامت به ۳ دسته تقسیم می‌شود:

    • ویزاهای اقامت موقت
    • ویزاهای اقامت دائم
    • ویزای اکسپرس اینتری

    در‌ادامه، شرایط و ویژگی‌ها و انواع مختلف هریک از این ویزاها را برایتان شرح می‌دهیم.

    ویزاهای اقامت موقت کانادا

    ویزاهای اقامت موقت کانادا یا ویزاهای TRV (Temporary Resident Visa) ویزاهایی هستند که حداکثر ۶ ماه (در برخی مواقع خاص شاید بیشتر) اعتبار دارند و به‌راحتی تمدیدشدنی نیستند (امکان تمدید فقط در‌صورت وجود دلایل پزشکی و وقوع جنگ و فجایع انسانی‌). ویزای کانادا برای اقامت موقت به صورت یک‌بار‌ورود (Single-Entry) یا چندبار‌ورود (Multi-Entry) صادر می‌شود.

    ویزاهای اقامت موقت کانادا عبارت‌اند از:

    • ویزای توریستی (Tourist Visa)
    • ویزای تجاری (Business Visa)
    • سوپر ویزا (Super Visa)
    • ویزای دیپلماتیک و مقام‌های رسمی (Diplomatic and Official Visa)
    • ویزای حسن نیت (Courtesy Visa)
    • ویزای زایمان در کانادا (Giving Birth in Canada Visa)
    • ویزای اهدای عضو (Organ Donor Visa)
    • ویزای تسهیلی (Canada Facilitation Visa)
    • ویزای تحصیلی کوتاه‌مدت
    • ویزای کار موقت کانادا (Canada Temporary Work Visa)
    • مجوز اقامت موقت (Temporary Residence Permit)
    • ویزای کار در تعطیلات (Working Holiday Visa)

    درادامه، با شرایط و هزینه هریک از این ویزاها بیشتر آشنا می‌شویم.

    ویزای توریستی کانادا (Tourist Visa)

    ویزای توریستی کانادا از ویزاهای رایج اقامت موقت (TRV) است و با اعتبار حداکثر ۶‌ماهه صادر می‌شود. ویزای توریستی ۶‌ماهه کانادا برای بازدید و تفریح در این کشور مناسب است و فقط در‌صورت بروز مشکلات پزشکی یا فجایع انسانی، امکان تمدیدش وجود دارد. هزینه اخذ این ویزا حدود ۱۸۰ دلار است و در ۲ نوع یک‌بارورود و چندبارورود صادر می‌شود.

    ویزای تجاری کانادا (Business Visa)

    ویزای تجاری کانادا نوعی از ویزای اقامت موقت (TRV) است که ۲ نوع یک‌بارورود و چندبارورود دارد و با اعتبار حداکثر ۶ماهه صادر می‌شود. این ویزا نیز مانند ویزای توریستی کانادا فقط درصورتی تمدید می‌شود که مشکلات پزشکی یا فجایع انسانی رخ بدهد. ویزای تجاری کانادا برای افرادی مناسب است که قصد دارند در دوره‌های آموزشی و رویدادها و سمینارهای بین‌المللی کانادا شرکت کنند یا در این کشور مذاکرات تجاری انجام دهند. هزینه اخذ این ویزا حدود ۱۸۰ دلار است.

    سوپر ویزا (Super Visa)

    درصورتی‌که والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ فردی باشید که اقامت معتبر کانادا را دارد، سوپر ویزای این کشور را می‌توانید دریافت کنید. اعتبار این ویزا از ۵ تا ۱۰ سال متغیر و هزینه اخذ آن ۱۸۰ دلار است. بار اولی که با این ویزا وارد کانادا می‌شوید، ۲ تا ۵ سال به‌طور مستمر می‌توانید در این کشور اقامت کنید؛ اما از سفرهای بعدی مدت‌زمان اقامتتان کمتر می‌شود.

    ویزای دیپلماتیک و مقام‌های رسمی (Diplomatic and Official Visa)

    این ویزا فقط به افرادی تعلق می‌گیرد که دیپلمات کشورهای مختلف و عضو کابینه رسمی هیئت‌دولت در کشورهای دیگر هستند. اخذ ویزای رسمی و دیپلماتیک کانادا شرایط خاصی دارد و برای متقاضی هزینه‌ای ندارد.

    ویزای حسن نیت (Courtesy Visa)

    ویزای حسن نیت به افرادی تعلق می‌گیرد که اعضای رسمی کابینه دولت‌های مختلف یا دیپلمات نیستند؛ اما از مقام‌های رسمی و عالی‌رتبه به‌حساب می‌آیند و می‌خواهند با اهداف غیرکاری و توریستی وارد کانادا شوند.

    ویزای زایمان در کانادا (Giving Birth in Canada Visa)

    ویزای زایمان در کانادا فقط به زنانی تعلق می‌گیرد که باردار هستند و قصد دارند فرزندشان را در خاک این کشور به‌دنیا بیاورند. برای اخذ چنین ویزایی، باید شرایط خاصی داشته باشید و بتوانید دولت کانادا را متقاعد کنید که چرا می‌خواهید فرزندتان در کانادا متولد شود و گذرنامه کانادایی بگیرد. کانادا در‌زمینه ارائه گذرنامه به اتباع خارجی پیرو قانون خاک است. این یعنی هر نوزادی که در خاک این کشور متولد شود، شهروند کانادا محسوب می‌شود و گذرنامه این کشور را دریافت می‌کند.

    ویزای اهدای عضو (Organ Donor Visa)

    افرادی که با هدف اهدای عضو می‌خواهند به کانادا سفر کنند، برای دریافت ویزای اهدای عضو این کشور می‌توانند اقدام کنند که جزو ویزاهای اقامت کوتاه‌مدت کانادا است. ویزای اهدای عضو کانادا ازجمله ویزاهایی است که در‌صورت لزوم و با ارائه مدارک پزشکی کافی تمدیدشدنی است.

    ویزای تسهیلی (Canada Facilitation Visa)

    ویزای تسهیلی کانادا فقط به افرادی تعلق می‌گیرد که دوتابعیتی هستند و تابعیت کانادا را دارند؛ اما به‌دلیل پیچیده و طولانی ‌بودن مراحل صدور گذرنامه دوم، هنوز پاسپورت کانادا را دریافت نکرده‌اند. این افراد برای ورود به کانادا می‌توانند از گذرنامه تابعیت دیگر خود استفاده و ویزایشان را در همان گذرنامه دریافت کنند.

    ویزای تحصیلی کوتاه مدت

    ویزای تحصیلی کانادا فقط به افرادی تعلق می‌گیرد که از یکی از دانشگاه‌ها یا مرکزهای آموزش عالی کانادا پذیرش گرفته‌اند. ویزای تحصیلی کانادا ۲ نوع کوتاه‌مدت و بلندمدت دارد. اگر مدت‌زمان تحصیل شما در کانادا کمتر از ۶ ماه باشد، ویزای تحصیلی نوع TRV این کشور را دریافت می‌کنید؛ اما اگر قصد دارید بیشتر از ۶ ماه در کانادا تحصیل کنید، باید ویزای بلندمدت تحصیل در کانادا موسوم به Student Visa را دریافت کنید.

    ویزای کار موقت (Canada Temporary Work Visa)

    افرادی که از کانادا پیشنهاد کار رسمی دریافت کرده‌اند؛ اما قصد دارند حداکثر ۶ ماه در این کشور اقامت و کار کنند، باید ویزای کار موقت کانادا را بگیرند. برای اخذ این ویزا باید نامه رسمی پیشنهاد کار (Job Offer) و شرایط لازم برای دریافت ویزای کار موقت را داشته باشید.

    مجوز اقامت موقت (Temporary Residence Permit)

    متقاضیانی که قصد دارند کوتاه‌مدت در کانادا اقامت کنند؛ اما شرایط و تمکن مالی کافی را برای دریافت ویزای اقامت کوتاه‌مدت این کشور ندارند، برای اخذ مجوز اقامت موقت کانادا می‌توانند اقدام کنند. این مجوز فقط تا پایان تاریخ اعلام‌شده متقاضی اعتبار دارد. برای مثال، اگر هدفتان از سفر به کانادا شرکت در دوره آموزشی ۱۵‌روزه باشد، مجوز اقامت موقت شما با اعتبار حداکثر ۱۵ روز صادر می‌شود.

    ویزای کار در تعطیلات (Working Holiday Visa)

    ویزای کار در تعطیلات کانادا فقط به متقاضیان ۳۰ کشور در جهان تعلق می‌گیرد که ایران جزو آن‌ها نیست. با این ویزا افراد جوان می‌توانند حین سفر و گردش در کانادا، کار و درآمد کسب کنند. افرادی که برای اخذ این ویزا انتخاب می‌شوند، به‌صورت تصادفی گزینش می‌شوند و به‌غیر از شرایط سنی ۱۸ تا ۳۵ سال، نیاز نیست شرایط خاص دیگری داشته باشند. کشورهایی مانند فرانسه، شیلی، اتریش، استرالیا، آلمان، ژاپن، ایرلند، ایتالیا، دانمارک، بلژیک و انگلستان ازجمله کشورهایی هستند که شهروندان آن‌ها می‌توانند ویزای کار در تعطیلات کانادا را دریافت کنند.

    ویزاهای اقامت دائم کانادا

    ویزاهای اقامت دائم کانادا موسوم به PCV (مخفف Permanent Canada Visa) ویزاهایی هستند که با اعتبار بیشتر از ۶ ماه و حداکثر ۱ یا ۲ساله صادر می‌شوند. تفاوت اصلی این ویزاها با ویزاهای اقامت کوتاه مدت در این است که شما با اخذ این نوع ویزا امکان تبدیل آن به اقامت دائم کانادا را دارید. این ویزاها فقط در قالب چندبارورود و برای افرادی مناسب هستند که قصد دارند در کانادا کار و تحصیل و سرمایه‌گذاری کنند. هزینه اخذ ویزای اقامت دائم کانادا به نوع ویزا بستگی دارد و به‌طور میانگین از ۲۸۰ تا ۳۸۰ دلار متغیر است.

    ویزاهای بلندمدت جزو ویزاهای اقامت دائم کانادا ازاین‌قرارند:

    • ویزای تحصیلی (Student Visa)
    • ویزای کاری بلندمدت (Work Visa)
    • برنامه سرمایه‌گذاران خارجی (Immigrant Investor Visa)
    • ویزای استارتاپ (Startup Visa Program)
    • ویزای خوداشتغالی (Self-employed Persons Visa)
    • ویزای مشاغل موردنیاز در کبک (Quebec-Selected Skilled Worker Program)
    • ویزای الحاق به خانواده (Family-Sponsorship Program)
    • ویزای پرستار خانگی (Live-In Caregiver Program)

    در‌ادامه، با شرایط و ویژگی‌های هریک از این ویزاها آشنا می‌شوید.

    ویزای تحصیلی (Student Visa)

    ویزای تحصیلی کانادا به افرادی تعلق می‌گیرد که از دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی کانادا پذیرش رسمی گرفته‌اند و می‌خواهند بیشتر از ۶ ماه (طولانی‌مدت) در این کشور اقامت و تحصیل کنند. برای اخذ این ویزا، باید مدرک دانشگاهی با معدل کافی و توانایی پرداخت شهریه خود را داشته باشید. ویزای تحصیلی بلندمدت کانادا با اعتبار ۱ساله صادر می‌شود و قابلیت تمدید دارد و هزینه دریافت آن تقریبا ۳۰۰ دلار است.

    ویزای کاری بلندمدت (Work Visa)

    افرادی که از کارفرماها یا شرکت‌های کانادایی نامه رسمی پیشنهاد کار دریافت کرده‌اند و می‌خواهند بیشتر از ۶ ماه در کانادا اقامت و کار کنند، باید ویزای کاری کانادا را دریافت کنند. به‌منظور اخذ این ویزا، کارفرما باید از دولت کانادا برای شما مجوز کار در این کشور را دریافت کند. هزینه اخذ این ویزا حدود ۳۰۰ دلار است.

    برنامه سرمایه‌گذاران خارجی (Immigrant Investor Visa)

    ویزای سرمایه‌گذاری خارجی کانادا به متقاضیانی تعلق می‌گیرد که قصد دارند در کانادا سرمایه‌گذاری کنند و حداقل سرمایه آن‌ها ۵۸۰هزار دلار است. با این ویزا اقامت ۲ یا ۳ساله کانادا را دریافت می‌کنید و تا زمانی‌که سرمایه‌تان در کانادا باقی بماند، اقامت خود را می‌توانید تمدید کنید. برای اخذ این ویزای سرمایه‌گذاری محدودیت سنی وجود ندارد.

    ویزای استارتاپ (Startup Visa Program)

    ویزای استارتاپ کانادا فقط شامل افرادی می‌شود که حداقل ۲۲۰هزار دلار سرمایه دارند و می‌خواهند شخصا در اقتصاد کانادا نقش فعال و مستقیمی ایفا کنند. این افراد باید تعهد بدهند که حداقل یک‌سوم از کسب‌و‌کاری که راه‌اندازی می‌کنند، تحت مالکیت و مدیریت مستقیم آن‌ها باشد.

    ویزای خوداشتغالی (Self-employed Persons Visa)

    افرادی که در حوزه‌های بازرگانی، هنر، فرهنگ، ورزش و کشاورزی متخصص هستند و توانایی راه‌اندازی و تامین سرمایه و مدیریت کسب‌و‌کار شخصی خود را دارند، واجد‌شرایط دریافت ویزای خوداشتغالی کانادا هستند.

    ویزای مشاغل موردنیاز در کبک (Quebec-Selected Skilled Worker Program)

    ویزای مشاغل موردنیاز کبک موسوم به ویزای QSWP فقط در ایالت کبک کانادا صادر می‌شود و به متقاضیانی تعلق می‌گیرد که به زبان فرانسوی مسلط هستند و در حوزه یکی از مشاغل موردنیاز در این ایالت تخصص و سابقه کار کافی دارند.

    ویزای الحاق به خانواده (Family-Sponsorship Program)

    دارندگان تابعیت و شهروندی کانادا می‌توانند برای همسر قانونی و فرزندان مجرد خود ویزای الحاق به خانواده را دریافت کنند. این ویزا با اعتبار دائمی صادر می‌شود و به اعضای خانواده این افراد اجازه می‌دهد تا در کانادا به‌طور دائم اقامت کنند.

    ویزای پرستار خانگی (Live-In Caregiver Program)

    ویزای پرستار خانگی کانادا ویزای LCP نام دارد. متقاضیانی که توانایی و تجربه و مهارت کافی در نگه‌داری از کودکان و میان‌سالان و افراد ناتوان و کم‌توان دارند، با اخذ این ویزا می‌توانند به کانادا مهاجرت و در خانه شخصی کارفرمایشان زندگی کنند. ناگفته نماند که پرستار خانگی نباید نسبت خانوادگی با کارفرمای خود داشته باشد.

    ویزای اکسپرس اینتری کانادا (Express Entry)

    ویزای اکسپرس اینتری کانادا نوعی سیستم امتیازدهی به متقاضیان ویزای کار در این کشور است. در این سیستم، می‌توانید با مراجعه به وبسایت ویزای اکسپرس اینتری کانادا اطلاعات اولیه خود را وارد و شروع به کسب امتیاز کنید. کارفرماها و شرکت‌های کانادایی که به‌دنبال استخدام نیروی خارجی هستند، اطلاعات و امتیازات افراد را در وبسایت بررسی و با فردی تماس برقرار می‌کنند که مناسب شرایط آنان باشد. هزینه اخذ این ویزا حدود ۱۷۵۰ دلار است و با دریافت آن پس از ورود به کانادا، می‌توانید بلافاصله اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.

    انواع ویزای اکسپرس اینتری کانادا ازاین‌قرارند:

    • برنامه نیروی فنی فدرال (Federal Skilled Trades Program)
    • برنامه فدرال اسکیلد ورکر (Federal Skilled Worker Program)
    • برنامه مهاجرت استانی (Provincial Nomination Programs)
    • برنامه تجربه کانادایی (Canadian Experience Class)

    درادامه، با شرایط و ویژگی‌های هریک از برنامه‌های ویزای اکسپرس اینتری در کانادا آشنا می‌شویم.

    برنامه نیروی فنی فدرال (Federal Skilled Trades Program)

    ویزای نیروی فنی فدرال کانادا (FSTP) فقط به افرادی تعلق می‌گیرد که در برخی رشته‌های فنی خاص (مثل برق‌کاری و نجاری و جوش‌کاری) از دانشگاه‌های کانادا فارغ‌التحصیل شده‌اند و حداقل ۱ سال سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی خود در این کشور را دارند. از شرایط مهم اخذ این ویزا می‌توان به داشتن مدرک آیلتس حداقل ۵٫۵ یا مدرک CELPIP5 انگلیسی یا فرانسوی اشاره کرد.

    برنامه فدرال اسکیلد ورکر (Federal Skilled Worker Program)

    برای اخذ ویزای فدرال اسکیل ورکر کانادا (FSWP)، باید در یکی از مشاغل موردنیاز در کانادا تجربه کار و تخصص و مهارت کافی داشته باشید و از کارفرمای پیشین خود بتوانید توصیه‌نامه ارائه کنید. دریافت این ویزا شرایط خاصی دارد که یکی از آن‌ها داشتن مدرک آیلتس حداقل ۶ یا مدرک CLB7 انگلیسی یا فرانسوی است.

    برنامه مهاجرت استانی (Provincial Nomination Programs)

    برنامه مهاجرت استانی کانادا (PNP) برای آن دسته از متقاضیانی مناسب است که مهارت و تخصص زیادی ندارند؛ اما در مشاغل ساده می‌توانند تمام‌وقت کار کنند. یکی از شرایط مهم این ویزا آن است که متقاضی در انتخاب شهر یا استان محل مهاجرتش نقشی ندارد و به هر منطقه‌ای که به نیروی کار نیاز دارد، فرستاده می‌شود.

    برنامه تجربه کانادایی (Canadian Experience Class)

    ویزای برنامه تجربه کانادایی (CEC) به افرادی تعلق می‌گیرد که ویزای تحصیلی یا ویزای کاری موقت کانادا را دارند و می‌خواهند اقامت کوتاه‌مدت خود را به اقامت بلندمدت کانادا تبدیل کنند. از شرایط مهم اخذ این ویزا داشتن سابقه تحصیل یا کار در کانادا است. همچنین، باید مدرک آیلتس حداقل ۶ یا مدرک CLB5 تا CLB7 انگلیسی یا فرانسوی ارائه کنید.

    شرایط اخذ ویزای کانادا

    شرایط اخذ ویزای کانادا بدین‌شرح‌اند:

    • داشتن گذرنامه با حداقل ۱ سال اعتبار: برای دریافت هر نوع ویزایی از کانادا، گذرنامه شما باید حداقل ۱ سال اعتبار داشته باشد.
    • نداشتن سوءپیشینه: متقاضیانی که در کشور یا کشورهای محل زندگی خود سوءپیشینه دارند، ویزای کانادا را نمی‌توانند دریافت کنند.
    • داشتن تمکن مالی کافی: اخذ تمامی ویزاهای کانادا مستلزم ارائه تمکن مالی است. این مبلغ برای هر نوع ویزایی متفاوت است.
    • داشتن مدارک یا سرمایه مورد‌نیاز: به‌منظور اخذ ویزاهای کانادا، براساس نوع ویزای درخواستی خود باید مدارک تحصیلی و مدارک بانکی یا سرمایه موردنیاز را داشته باشید.
    • داشتن گواهی سلامت پزشکی: تمامی اتباع خارجی که قصد دارند به کانادا وارد شوند، باید از سلامت جسمانی کامل برخوردار باشند.
    • داشتن دعوتنامه (درصورت نیاز): برای اخذ برخی از ویزاهای کانادا مانند ویزای توریستی باید دعوتنامه رسمی داشته باشید.

    برای اخذ ویزاهای توریستی و کوتاه‌مدت کانادا باید:

    • حداقل ۱۵هزار دلار تمکن مالی ارائه کنید.
    • دلیل کافی برای سفر به کانادا داشته باشید.
    • دلیل کافی برای بازگشت به کشور مبدا خود داشته باشید.
    • دعوتنامه رسمی داشته باشید.

    برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا باید:

    • مدرک دانشگاهی با معدل کافی داشته باشید.
    • تمکن مالی برای پرداخت شهریه داشته باشید.
    • تمکن مالی سالانه حداقل ۲۲هزار دلار ارائه کنید.
    • مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی با نمره مورد‌نیاز داشته باشید.
    • نامه پذیرش تحصیلی رسمی از کانادا ارائه کنید.

    برای اخذ ویزاهای کاری کانادا باید:

    • سابقه کار مرتبط با شغل مدنظر داشته باشید.
    • مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی ارائه کنید.
    • درصورت نیاز از دانشگاه‌های کانادا فارغ‌التحصیل شده باشید.
    • درصورت نیاز در کانادا سابقه کار مرتبط داشته باشید.
    • مهارت یا تخصص‌های شغلی لازم را داشته باشید.

    برای اخذ ویزاهای سرمایه‌گذاری کانادا باید:

    • سرمایه کافی (متغیر از ۱۰۰هزار تا ۳۰۰هزار دلار) داشته باشید.
    • تمکن مالی کافی برای تامین مالی کسب‌و‌کار خود را داشته باشید.
    • ویزای تجاری مورد‌نیاز را از کانادا دریافت کنید.
    • مجوز کسب‌و‌کار از کانادا دریافت کنید.

    مراحل اخذ ویزای کانادا

    مراحل اخذ ویزای کانادا به‌ترتیب ازاین‌قرارند:

    1. مراجعه به وبسایت VFS Global برای بررسی و مطالعه شرایط اخذ ویزای مدنظر
    2. تعیین ویزای مدنظر و تکمیل فرم درخواست ویزا
    3. پرداخت هزینه فرم ویزا و تشکیل پرونده
    4. بارگذاری و ارسال مدارک موردنیاز پرونده
    5. پرداخت هزینه عملیات بیومتریک
    6. دریافت فرم تعیین وقت انگشت‌نگاری
    7. تکمیل فرم مخصوص انگشت‌نگاری و تعیین نوبت مراجعه به سفارت کانادا (در کشورهای همسایه ایران)
    8. مراجعه حضوری به سفارت کانادا در یکی از کشورهای همسایه ایران در وقت تعیین‌شده به‌منظور تحویل سایر مدارک موردنیاز و عملیات بیومتریک

    پس از پایان مراحل یادشده، باید منتظر ایمیل سفارت کانادا باشید تا نتیجه بررسی پرونده را به شما اعلام کند. مدت‌زمان دریافت پاسخ برای درخواست ویزای کانادا به نوع ویزا بستگی دارد و ممکن است از ۲ تا ۱۲ هفته متغیر باشد.

    مدارک لازم برای ویزای کانادا

    مدارک عمومی برای ویزای کانادا بدین‌شرح‌اند:

    • گذرنامه با حداقل ۱ سال اعتبار
    • گواهی عدم سوءپیشینه
    • ۳ قطعه عکس پاسپورتی
    • تمکن مالی (متغیر)
    • دعوتنامه (درصورت لزوم)
    • فرم تکمیل‌شده ویزای مدنظر
    • بیمه درمانی
    • ترجمه رسمی سوابق بیمه

    مدارک لازم ویزای توریستی کانادا

    • ۱۵هزار دلار تمکن مالی
    • دعوتنامه رسمی
    • پرواز رفت‌و‌برگشت کانادا
    • دلایل کافی برای سفر به کانادا
    • دلایل و مستندات کافی برای بازگشت به کشور مبدا

    مدارک لازم ویزای تحصیلی کانادا

    • ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی
    • ترجمه رسمی ریزنمره‌ها
    • مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی
    • نامه پذیرش تحصیلی از کانادا
    • تمکن مالی پرداخت شهریه
    • تمکن مالی سالانه حداقل ۲۲هزار دلار
    • انگیزه‌نامه تحصیلی
    • توصیه‌نامه استاد
    • رزومه تحصیلی
    • بیمه دانشجویی

    مدارک لازم ویزاهای کاری کانادا

    • توصیه‌نامه کارفرمای پیشین
    • سوابق کار مرتبط
    • مدرک تحصیلی از کانادا (در برخی مواقع)
    • سابقه کار مرتبط در کانادا (در برخی مواقع)
    • مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی (درصورت نیاز)

    هزینه ویزای کانادا

    هزینه ویزای کانادا طبق جدول زیر است:

    هزینه انواع ویزای کانادا
    ویزای توریستی۱۸۰ دلار
    ویزای تجاری۱۸۰ دلار
    سوپر ویزا۱۸۰ دلار
    ویزای کار موقت۱۱۵ دلار
    مجوز اقامت موقت۲۳۰ دلار
    ویزای تحصیلی بلندمدت۲۳۰ دلار
    ویزای کاری بلندمدت۳۵۵ دلار
    ویزای سرمایه‌گذاری خارجی۲۸۰ دلار
    ویزای استارتاپ۱۶۰۰ دلار
    ویزای خوداشتغالی۹۵۰ دلار
    ویزای QSWP۷۸۰ دلار
    ویزای الحاق به خانواده۶۵۰ دلار
    ویزای پرستار خانگی۳۵۵ دلار
    ویزای اکسپرس اینتری۱۷۱۰ دلار

    تمکن مالی برای ویزای کانادا

    تمکن مالی برای ویزای کانادا طبق جدول زیر است:

    تمکن مالی ویزای کانادا
    ویزای توریستی۱۵هزار دلار
    ویزای تحصیلیماهانه ۱۲۰۰ دلار
    ویزای الحاق به خانوادهماهانه ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار برای هر عضو خانواده
    ویزای استارتاپماهانه ۲هزار دلار
    ویزای سرمایه‌گذاری خارجیماهانه ۲۵۰۰ دلار
    ویزای خوداشتغالیماهانه ۲۵۰۰ دلار

    دعوتنامه برای ویزای کانادا

    برای اخذ ویزاهای توریستی کانادا، درصورت نداشتن دعوتنامه نیز می‌توانید اقدام کنید. اگر تمکن مالی کافی داشته باشید و دلایلتان برای بازگشت به کشور مبدا متقاعدکننده باشد، ممکن است موفق شوید ویزا را دریافت کنید. بااین‌حال در‌صورت داشتن دعوتنامه از اقوام یا خانواده مقیم کانادا، بختتان برای اخذ ویزا بیشتر می‌شود. همچنین با داشتن دعوتنامه، می‌توانید فرد مقیم کانادا را به‌عنوان حامی مالی خود در طول مدت اقامتتان در این کشور معرفی کنید.

    اخذ ویزاهای تجاری کانادا بدون دعوتنامه امکان‌پذیر نیست. اگر هدفتان از ورود به کانادا شرکت در جلسه‌ها و مذاکره‌های تجاری و سمینارهای بین‌المللی یا نمایشگاه‌های مختلف است، باید از شرکت یا برگزارکننده سمینار دعوتنامه رسمی داشته باشید. اگر هزینه‌های سفرتان به‌عهده دعوت‌کننده باشد، فرد یا شرکت باید مدارکی را به سفارت ارائه کند که اثبات می‌کند مخارج شما در طول اقامت در کانادا را حامی مالی پرداخت می‌کند.

    اگر دعوتنامه کانادا را فرد مقیم کانادا ارسال کند، آن فرد باید:

    • اقامت معتبر و قانونی کانادا را داشته باشد.
    • شغل رسمی با قرارداد معتبر در کانادا داشته باشد.
    • درصورت موافقت با حمایت مالی از مسافر، حداقل حقوق موردنیاز برای تامین مالی او را داشته باشد.
    • سوءپیشینه در کانادا نداشته باشد.
    • در طول مدت اقامت مسافر، از کانادا خارج نشود.
    • حساب بانکی معتبر و فعال داشته باشد.
    • مالیات معوقه به دولت کانادا نداشته باشد.
    • بیمه درمانی معتبر داشته باشد.
    • از سلامت جسمانی برخوردار باشد.
    • تعهد بدهد که مسافر قبل از پایان مدت اعتبار ویزای خود، کانادا را ترک می‌کند.
    • شماره تلفن‌های ضروری، نشانی منزل، نشانی محل کار و ایمیل خود را دراختیار سفارت بگذارد.
    • مدارک بانکی و گردش حسابش را به سفارت ارائه کند.
    • به شرکت‌های کارت‌های اعتباری در کانادا بدهی نداشته باشد.
    • بیشتر از ۶ ماه از اقامتش در کانادا گذشته باشد.
    • نسبت خانوادگی نزدیک و درجه‌یک (والدین، همسر، فرزند، پدربزرگ و مادربزرگ) با مسافر داشته باشد.

    اگر دعوتنامه کانادا را شرکت یا نهاد تجاری ارسال کند، آن شرکت یا نهاد تجاری باید:

    • اساس‌نامه رسمی و معتبر داشته باشد.
    • حساب بانکی فعال و معتبر به نام تمامی اعضای هیئت‌مدیره داشته باشد.
    • دلیل موجه برای دعوت مسافر به کانادا داشته باشد.
    • بدهی مالیاتی به دولت کانادا نداشته باشد.
    • از زمان تاسیس و فعالیت شرکت در کانادا بیشتر از ۱ سال گذشته باشد.
    • تمامی اسناد مالیاتی، مدارک بانکی، سوابق بیمه کارکنان، اساس‌نامه، مدارک شناسایی اعضای هیئت‌مدیره و شرکا، فهرست سهام‌داران و گردش حساب خود را در‌اختیار سفارت کانادا بگذارد.
    • تعهد بدهد که مسافر بیشتر از مدت اعتبار ویزای خود در کانادا نمی‌ماند.
    • درصورت موافقت با حمایت مالی از مسافر، تمکن مالی لازم برای تامین مالی او را اظهار و ارائه کند.
    • نشانی حقیقی و ایمیل و شماره تلفن‌های ضروری را دراختیار سفارت بگذارد.

    اعتبار ویزای کانادا

    اعتبار ویزای کانادا طبق جدول زیر است:

    اعتبار انواع ویزای کانادا
    ویزای توریستی کوتاه‌مدتحداکثر ۶ ماه
    ویزای توریستی بلندمدتاز ۶ ماه تا ۱۰ سال
    ویزای تحصیلی کوتاه‌مدتحداکثر ۶ ماه
    ویزای کاری کوتاه‌مدتحداکثر ۶ ماه
    سوپر ویزا۵ تا ۱۰ سال
    ویزاهای اقامت بلندمدتحداکثر ۱ تا ۲ سال
    مجوز اقامت موقتمعمولا کمتر از ۱۵ روز
    ویزاهای اکسپرس اینتریاعتبار دائمی
    ویزای الحاق به خانوادهاعتبار دائمی

    پیگیری جواب ویزای کانادا

    برای پیگیری جواب ویزای کانادا می‌توانید مستقیما ازطریق سفارت این کشور در ترکیه، عراق، امارات متحده عربی، ارمنستان، گرجستان و آذربایجان یا دفاتر VFS Global در ایران اقدام کنید. دفاتر VFS Global (Visa Facilitation Services) کارگزاری‌های فعال و نماینده‌های سفارت کانادا در ایران هستند که مسئولیت رسیدگی و پیگیری امور متقاضیان ویزاهای کانادا را برعهده دارند.

    رد شدن ویزای کانادا

    کانادا یکی از کشورهای نسبتا سخت‌گیر در صدور ویزای برای اتباع خارجی است. هرساله هزاران متقاضی پس از اقدام برای اخذ ویزای این کشور با مشکل رد شدن ویزا مواجه می‌شوند. در‌ادامه، دلایل اصلی رد شدن ویزای کانادا و امکان رفع ریجکتی آن را شرح می‌دهیم.

    دلایل رد شدن ویزای کانادا

    اصلی‌ترین دلایل رد شدن ویزای کانادا عبارت‌اند از:

    • نداشتن تمکن مالی کافی
    • نداشتن دعوتنامه
    • کافی‌نبودن مدارک
    • ناقص‌بودن مدارک ارائه‌شده
    • معتبر‌نبودن مدارک
    • مطابقت‌نداشتن اطلاعات فرد با مدارک پرونده
    • ارائه اطلاعات نادرست یا ناقص
    • اظهارات دروغ در پرونده
    • جعلی‌بودن مدارک
    • نداشتن دلیل کافی برای سفر به کانادا
    • نداشتن دلیل کافی برای بازگشت به کشور مبدا
    • داشتن سوءپیشینه
    • نداشتن شرایط تحصیلی یا کاری مورد‌نیاز

    رفع ریجکتی ویزای کانادا

    رفع ریجکتی ویزای کانادا پس از اعلام ریجکتی امکان‌پذیر نیست و به نتیجه پرونده نمی‌توانید اعتراض کنید. پس از رد‌شدن درخواست ویزای کانادا، باید حداقل ۶ ماه صبر و سپس با تکمیل مدارک و برطرف‌کردن نواقص پرونده، مجددا برای درخواست ویزای کانادا اقدام کنید.

    پاس ریکوئست کانادا

    پاس ریکوئست کانادا نامه‌ای است که سفارت پس از موافقت با درخواست ویزا برای شما ارسال می‌کند تا آن را تکمیل کنید و به‌همراه پاسپورت خود با حداقل ۱ صفحه خالی از‌طریق خدمات پیکاپ یا به‌صورت حضوری به‌منظور پردازش و ثبت ویزا در گذرنامه به سفارت کانادا بفرستید.

    تعیین وقت سفارت برای ویزای کانادا

    تعیین وقت سفارت برای ویزای کانادا (انگشت‌نگاری) به ۲ روش حضوری و آنلاین امکان‌پذیر است. برای دریافت نوبت حضوری از سفارت کانادا، باید به سفارت این کشور در یکی از کشورهای همسایه ایران مانند ترکیه، امارات متحده عربی، عراق، گرجستان یا آذربایجان مراجعه کنید و پس از تکمیل فرم انگشت‌نگاری و پرداخت هزینه، نوبت خود را برای انگشت‌نگاری ثبت کنید.

    برای دریافت نوبت از سفارت کانادا به‌صورت آنلاین، می‌توانید از‌طریق وبسایت سفارت کانادا در یکی از کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی، عراق، گرجستان و آذربایجان اقدام یا به وبسایت کارگزاری‌های VFS مراجعه کنید که نمایندگی سفارت کانادا در ایران هستند.

    دفاتر VFS Global (Visa Facilitation Services) کارگزاری‌ها و نماینده‌های سفارت کانادا در ایران هستند که تمامی امور اخذ نوبت برای وقت انگشت‌نگاری و پاسخ‌گویی به متقاضیان درخواست ویزای کانادا و جمع‌آوری و تحویل مدارک را برعهده دارند. هزینه تعیین وقت سفارت کانادا از ۱۱۰ تا ۲۱۰ دلار متغیر است.

    بعد از اخذ نوبت از سفارت کانادا و ارسال مدارک، پرونده شما را سفارت کانادا بررسی و نامه‌ای با عنوان BIL (Biometric Instruction Letter) برایتان ارسال می‌کند که باید آن را تکمیل و هزینه عملیات بیومتریک را پرداخت کنید تا از یکی از سفارت‌های کانادا در کشورهای همسایه بتوانید نوبت انگشت‌نگاری بگیرید. کانادا سفارت فعال در ایران ندارد؛ از‌این‌رو، برای انگشت‌نگاری ویزای کانادا باید به سفارت این کشور در یکی از کشورهای همسایه ایران مراجعه کنید.

    کشورهایی که برای انگشت‌نگاری سفارت کانادا می‌توانید به آن‌ها مراجعه کنید، ازاین‌قرارند:

    • ترکیه (استانبول و آنکارا)
    • ارمنستان (ایروان)
    • عراق (اربیل)
    • گرجستان (تفلیس)
    • امارات متحده عربی (دبی)
    • آذربایجان (باکو)

    مدارک لازم برای تعیین وقت سفارت کانادا و انگشت‌نگاری:

    • گذرنامه با حداقل ۱ سال اعتبار
    • ترجمه رسمی شناسنامه و کارت ملی
    • ایمیل
    • شماره تماس
    • دعوتنامه رسمی
    • ۳ قطعه عکس پاسپورتی
    • نامه انگشت‌نگاری (Biometric Instruction Letter)
    • فرم تکمیل‌شده ویزای مدنظر
    • ترجمه رسمی گردش حساب ۳ماهه
    • تمکن مالی موردنیاز
    • ترجمه رسمی سوابق بیمه

    مزایای اخذ ویزای کانادا

    • امکان سفر و اقامت کوتاه‌مدت
    • امکان اخذ اقامت موقت و دائم
    • امکان اخذ ویزای همراه
    • امکان تمدید ویزا در شرایط خاص
    • امکان اخذ ویزای چندبارورود
    • امکان کار و تحصیل
    • فرصت سرمایه‌گذاری و سودآوری در کانادا

    سوالات متداول درباره ویزای کانادا

    گرفتن ویزای کانادا چقدر طول می کشد؟

    گرفتن ویزای کانادا ۲ تا ۱۲ هفته ممکن است طول بکشد. مدت زمان دقیق اخذ ویزای کانادا به نوع ویزای مدنظرتان بستگی دارد.

    تمکن مالی برای ویزای کانادا چقدر است؟

    تمکن مالی برای ویزای کانادا به نوع ویزا بستگی دارد و از ۱۵هزار تا ۲۲هزار دلار متغیر است.

    آیا برای گرفتن ویزای کانادا حتما به دعوتنامه نیاز داریم؟

    خیر، برای گرفتن ویزای کانادا حتما به دعوتنامه نیاز ندارید.

    برای مصاحبه ویزای کانادا کجا برم؟

    مصاحبه ویزای کانادا به صورت حضوری است و متقاضیان ایرانی برای حضور در این مصاحبه باید به سفارت کانادا در یکی از کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی، گرجستان، ارمنستان، عراق و آذربایجان مراجعه کنند.

    پس از ریجکت شدن، چند وقت بعد می توانیم دوباره اقدام کنیم؟

    پس از ریجکت شدن، ۶ ماه بعد می توانید دوباره برای دریافت ویزای کانادا اقدام کنید.

    هزینه اخذ ویزای کانادا چقدر است؟

    هزینه اخذ ویزای کانادا به نوع ویزایی بستگی دارد که قصد دارید دریافت کنید. برای مثال، هزینه دریافت ویزای توریستی کانادا ۱۸۰ دلار است.

    انواع ویزای کانادا کدام است؟

    انواع ویزای این کشور شامل دو دسته کلی یعنی موقت و اقامت دائم است که هر یک زیرشاخه های بسیاری دارند. چنان که از جمله ویزاهای موقت باید به سوپر ویزا، توریستی، دیپلماتیک، تسهیل، زایمان، اهداکنندگان عضو و غیره اشاره کنیم. ویزاهای اقامت دائم در کشور کانادا نیز شامل کارآفرینی، تجارت، خوداشتغالی، حسن نیت، کارگر ماهر و غیره می شود.

    چرا ویزای کانادای من ریجکت شد؟

    برخی از اشتباهات در زمان درخواست ویزا همچون ارائه اسناد و مدارک نامعتبر، کافی نبودن بودجه برای اقامت در کانادا و غیره باعث می شود درخواست را رد کنند. در واقع اصلی ترین دلیل بی اطلاعی یا سهل انگاری در برخی موارد است که این مشکل را رقم می زند.

    جواب دهی ویزای کانادا چقدر طول می کشد؟

    مدت زمان ارسال جواب درخواست ویزای این کشور به نوع مجوز درخواستی شما بستگی دارد. همچنین ارائه کامل اسناد و مدارک نیز موجب افزایش یا کاهش این مدت زمان می شود. به همین دلیل نمی توان یک زمان مشخص را برای آن تعیین کرد. زیرا از دو ماه تا یک سال و حتی کم تر یا بیشتر متغیر است.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۰۷