ویزای تجاری
ویزاها انواع متفاوتی داشته و هر یک براساس نوع هدف فرد متقاضی صادر میشود. یکی از این ویزاها که بیشتر مورد استقبال بازرگانان و تاجران قرار میگیرد، ویزای تجاری است. با در دست داشتن این ویزا که ویزای بیزینس نیز نامیده میشود، میتوانید مدت زمانی را در کشور مقصد سکونت داشته و به تجارت بپردازید. از آنجایی که فرصتهای تجاری موجود در برخی کشورها، بازرگانان و تاجران را به فکر سرمایهگذاری میاندازد، با در دست داشتن این ویزا میتوانید روابط بازرگانی و تجاری خود را گسترش دهید. اما آیا از روند اخذ ویزای تجاری و مدارک مورد نیاز برای دریافت آن آگاهی دارید؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا در خصوص تمامی مسائل مربوط به ویزای تجاری از جمله شرایط، هزینهها، مدارک لازم با شما صحبت کنیم و اطلاعات لازم در اختیارتان قرار دهیم.
ویزای تجاری چیست؟
ویزای تجاری به کارآفرین یا کارمندان شرکت این اجازه را میدهد که بتوانند به طور موقت برای مقاصد تجاری از یک کشور خارجی بازدید کنند. به عبارتی این ویزا یک مجوز سفر است که برای دستیابی به اهداف تجاری و کسب و کار در کشور مقصد صادر میشود و افراد عموماً برای شرکت در جلسات، کنفرانسها و یا همایشهای مربوط به کسب و کار نیازمند ویزای تجاری هستند. تحت عنوان ویزای تجاری، افراد ممکن است در حین بازدید، فعالیتهای تجاریای را نیز انجام دهند که به منزله کار یا اشتغال در کشور صادر کننده نیست.
دارندگان این ویزا، حق کار تمام وقت در کشوری که ویزا را صادر کرده است نداشته و اگر بخواهند به دنبال شغلی تمام وقت در خارج از کشور باشند، باید برای دریافت مجوز کار از کشوری که قصد اقامت در آن را دارند درخواست دهند. اگرچه برای دریافت ویزای تجاری نیازی به حق شهروندی کشور مقصد نیست، اما نباید از یاد ببرید که این نوع ویزا دارای محدودیتهایی برای صاحبان آن است.
شرایط دریافت ویزای تجاری چیست؟
هر کشوری قوانین و مقررات خاص خود را برای صدور ویزای تجاری دارد. برخی از کشورها نیاز به روادید آنلاین و معافیت ویزا برای مسافران تجاری دارند و یا به بازدید کنندگان اجازه میدهند تا برای مدت زمان کوتاهی، بدون ویزا برای مقاصد تجاری وارد آن کشور شوند. اما، اغلب کشورها از متقاضیان میخواهند که قبل از سفر به طور رسمی در سفارت یا کنسولگری ملی برای دریافت ویزای تجاری ثبت نام کنند. بنابراین، ضروری است قبل از انجام مقدمات نهایی سفر با ویزای تجاری، شرایط دریافت ویزای تجاری کشوری که قصد سفر به آن را دارید، بررسی کنید.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تجاری
برای اخذ ویزای تجاری باید مدرکی مبنیبر هدف سفر خود ارائه دهید. این مدارک برای اثبات واجد شرایط بودن ویزای مورد نیاز مقصد، برای مسافران تجاری است. اکثر کشورها از متقاضیان میخواهند که مدارک زیر را برای ویزای تجاری ارائه دهند:
فرمهای اداری درخواست ویزای تجاری تکمیل شده
هر یک از شما میتوانید خودتان نسبت به پر کردن فرمهای ویزای تجاری اقدام کنید. در صورتی که در انجام این کار با مشکلی مواجه شدید، میتوانید از خدمات ویژه ما بهره ببرید. دقت کنید که فرمهای تکمیل شده باید در پایان توسط فرد درخواست دهنده امضاء شود.
پاسپورت معتبر با ۶ ماه اعتبار باقی مانده
پاسپورت فرد متقاضی باید حداقل دارای ۶ ماه اعتبار باشد. توجه داشته باشید که در صورت دریافت ویزای دیگری قبل از این ویزا، آن را به همراه پاسپورت قبلی ارائه دهید. همچنین باید یک کپی از صفحات اول تا پنجم و نیز صفحاتی که مُهر ویزا در آنها خورده است، داشته باشید.
دو قطعه عکس پرسنلی رنگی
عکسهای پرسنلی شما باید حداکثر در سه ماه اخیر ثبت شده باشد و کل چهرهتان در عکس نمایان باشد. همچنین ابعاد عکسها باید ۳/۵ در ۴/۵ بوده و دارای پسزمینه سفید باشند.
برنامه سفر با جزئیات پرواز و اقامتگاه
به منظور دریافت ویزای تجاری باید برنامههای سفر خود را که شامل مکانهایی که قرار است در آنجا اقامت و یا قرار ملاقات داشته باشید و مکانهایی که دوست دارید بازدید کنید ذکر شود. همچنین جزئیات پروازی که رزرو کردهاید اعم از تاریخ بلیط رفت و برگشت را باید اطلاع دهید.
اثبات بودجه کافی برای سفر شما
برای این که بتوانید ویزای ورود به کشور مقصد را دریافت کنید، باید به افسر مربوطه ثابت کنید که توانایی پرداخت تمام هزینههای مربوط به سفر خود از جمله اقامت و... را دارید. اثبات تمکن مالی با مدارک زیر امکانپذیر است:
نامه تمکن مالی و گردش ۶ ماه آخر حساب شما
در دست داشتن این نامه ثابت میکند که فرد متقاضی دریافت ویزای تجاری تمکن مالی لازم برای پرداخت هزینههای مربوط به سفر به کشور مقصد را دارد. شایان ذکر است که این نامه تنها در صورتی که توسط مدیر شعبه ارزی مهر و امضاء شود، قابل استناد است.
نامه حمایتی
این نامه که از سوی شخص دعوت کننده صادر میشود، این موضوع را اثبات میکند که تمامی هزینههای مربوط به اقامت شما توسط شخص دعوت کننده پرداخت میشود. برای اعتبار این نامه، باید نامه تمکن مالی شخص دعوت کننده نیز ضمیمه شود.
تلفیق نامه تمکن مالی فرد متقاضی و نامه حمایتی
همچنین میتوانید از تلفیق نامه تمکن مالی خود و نامه حمایتی دعوت کننده برای اثبات تمکن مالی به افسر مربوطه، استفاده کنید.
اثبات محل اقامت در کشور مقصد
اگر متقاضی دریافت ویزای تجاری هستید و از سوی شخص و یا شرکتی دعوت شدهاید، در دعوتنامه ارسالی باید آدرس محل اقامت دعوت کننده درج شده باشد. اما اگر دعوتنامهای در دست ندارید باید واچر هتل محل اقامت خود را در کشور مقصد ارائه کنید.
شواهدی مبنی بر پوشش بیمهای کافی
یکی از ملزومات دریافت ویزای تجاری، داشتن بیمه مسافرتی است. این بیمه باید به گونهای باشد که از شما در تمام روزها و ساعتهایی که در کشور مقصد حضور دارید پشتیبانی کند. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که سقف پوشش بیمهای در هر کشور متفاوت است و بیمه مسافرتی شما باید حداقل ۳۰ هزار یورو را تحت پوشش قرار دهد.
رسید هزینه پرداخت شده برای دریافت ویزای تجاری
در اکثر کشورها هزینه ویزای تجاری و هزینه ویزای توریستی یکسان است؛ زیرا یزای تجاری خود نوعی ویزای کوتاه مدت محسوب میشود. این هزینه عموماً در سفارت پرداخت میشود، اما اگر ویزای شما الکترونیکی است باید آن را به صورت اینترنتی پرداخت کنید.
گواهی اشتغال به کار
در این نامه که از سوی کارفرما صادر میشود، باید هدف از سفر به کشور مقصد مشخص به طور کامل مشخص شود. همچنین باید عنوان سمت متقاضی، میزان حقوق دریافتی در سال و عدم مخالفت کارفرما از سفر تجاری، ذکر شود.
دعوتنامه معتبر ویزای تجاری از شریک حقیقی یا حقوقی یا شرکت میزبان
ویزای تجاری باید بواسطه یک شرکت یا مؤسسه بر روی سربرگ دعوتنامه، برای حضور در جلسات و رویدادهای مربوط به تجارت، صنعت و یا کار باشد. علاوهبر مدارک فوق باید اصل کارت ملی و شناسنامه ایرانی، کارت اعتباری شخصی بینالمللی، کارت بازرگانی معتبر، اصل معرفی نامه، مدارک مربوط به شرکت، شماره ثبت شرکت و یا پروانه کسب، رزرو هتل به صورت قطعی را با خود به همراه داشته باشید. توجه به این نکته لازم است که تمامی مدارک فوق باید به انگلیسی ترجمه و به سفارت تحویل داده شود.
مراحل گرفتن ویزای تجاری
برای درخواست ویزای تجاری که در ایالات متحده به B۱ شهرت دارد، باید این مراحل ساده را طی کنید:
- تکمیل فرم DS-۱۶۰
- پرداخت هزینههای مروبط به ویزای B۱
- ترتیب دادن مصاحبه
- آماده کردن فایل مدارک ویزای B۱ خود
- شرکت در مصاحبه
- تکمیل فرم DS-۱۶۰
فرم DS-۱۶۰
یک فرم آنلاین است هنگام درخواست ویزای غیر مهاجرتی یا تجاری باید آن را تکمیل کرد. این فرم به اطلاعات و جزئیات پیشینه شما و همچنین هدف شما از سفر به کشور مربوطه نیاز دارد. شما باید بخشی را که برای ویزای B۱ طراحی شده است را پیدا و آن را پر کنید. پس از ارسال فرم به صورت آنلاین، یک صفحه و شماره تأیید دریافت خواهید کرد که در مراحل بعدی اخذ ویزا به آن نیاز دارید.
پرداخت هزینههای مروبط به ویزای B۱
هزینه درخواست برای ویزای B۱ حدود ۱۶۰ دلار است. برای ادامه درخواست خود باید این هزینه را پرداخت کنید. علاوه بر هزینه درخواست، ممکن است مجبور به پرداخت هزینههای دیگری مانند هزینههای صدور ویزا باشید. میزان هزینههای صدور ویزا بستگی به میزان روابط دیپلماتیک کشور ایران با کشور مقصد دارد. پس از پرداخت تمام هزینهها، حتما نسبت به پیوست رسید آنها به اسناد خود اقدام کنید.
ترتیب دادن مصاحبه
همه متقاضیان ویزای تجاری بین ۱۴ تا ۷۹ سال باید در مصاحبه شرکت کنند. مصاحبهها در سفارت کشور مقصد توسط یک مقام رسمی انجام میشود. با توجه به حجم کاری بالا در سفارتخانهها، بهتر است از مدتها قبل نسبت به دریافت نوبت اقدام کنید. در غیر این صورت ممکن است تمام برنامههایتان به تعویق بیافتد. برای این کار کافی است با سفارت مورد نظر تماس بگیرید و زمان مصاحبه را تعیین و سپس نامه تایید مصاحبه خود را دریافت کنید. همراه داشتن این نامه در روز مصاحبه الزامی است.
آماده کردن فایل مدارک ویزای B۱ خود
درخواست ویزای B۱ شما باید حاوی مدارک زیر باشد:
- صفحه تأیید فرم DS-۱۶۰ به همراه کد
- ارائه پاسپورت معتبر
- جزئیات حسابهای شخصی شما در رسانه های اجتماعی
- صفحه تایید مصاحبه
- عکسی که با شرایط عکس ویزای کشور مقصد مطابقت دارد
- نامهای که هدف از سفر تجاری شما را توضیح میدهد
- صورتحسابهای مالی یا بانکی برای اثبات اینکه شما توانایی مالی برای اقامت در کشور مربوطه را دارید
- معرفی آدرس افراد نزدیک یا مدارکی که ثابت کند بعد از اتمام سفر به کشور خود بازخواهید گشت مانند آدرس منزل خانواده، قرارداد شغلی، اجارهنامه یا سند ملک
- ارائه مدرک سوءپیشینه
- اگر جایی مشغول به کار هستید، باید نامهای از کارفرما و فیش حقوقی سه ماه گذشته خود را ارائه دهید
- نامه ای از شرکت مقصد که هدف از سفر و موقعیت شغلی شما را شرح میدهد
شرکت در مصاحبه
در روز مصاحبه، با در دست داشتن مدارک هویتی و... آماده پاسخگویی به سوالات مصاحبه کننده باشید. در این جلسه از شما در مورد سوابقتان، هدفتان از بازدید، کسب و کاری که در کشور مربوطه انجام خواهید داد و اینکه آیا قصد بازگشت دارید یا خیر سؤالاتی میشود. بهتر است به تمامی آنها به طور دقیق پاسخ دهید و هیچ دروغی نگویید. در غیر این صورت مصاحبهکنندگان ممکن است شما را به عنوان عنصر نامطلوب تلقی و عذرتان را برای سفر به کشور مربوطه برای همیشه بخواهند.
زمان لازم برای صدور ویزای تجاری چقدر است؟
زمان لازم برای صدور ویزا بستگی به نوع ویزایی دارد که میخواهید دریافت کنید. به عنوان نمونه، ویزای موقت غیر مهاجرتی ممکن است چند هفته یا حداکثر چند ماه طول بکشد، اما دریافت ویزای مهاجرتی ممکن است سالها طول بکشد تا مورد تأیید قرار گیرد. به عبارت دیگر پاسخ قطعی به مدت زمان بررسی درخواست صدور ویزای تجاری آسان نیست، زیرا دولتها هر متقاضی را به صورت موردی و به ترتیب دریافت مدارک آنها بررسی میکنند.
بنابراین مدت زمان لازم برای صدور ویزای تجاری ممکن است از چند هفته تا چند ماه به طول انجامد. آنچه که در این میان حائز اهمیت است، آن است که فرد متقاضی پس از گذراندن مراحلی همچون ارائه مدارک، تعیین وقت، مصاحبه حضوری و... باید مدت زمانی را برای دریافت نتیجه و اخذ ویزای تجاری صبر کند.
ویزای تجاری چقدر اعتبار دارد؟
اعتبار ویزا به دورهای گفته میشود که دارنده ویزا مجاز به ورود به کشور مقصد و اقامت در آن است. دارنده ویزا میتواند در هر زمانی از تاریخ صدور تا قبل از انقضای اعتبار وارد کشور مقصد شود. ویزا پس از پایان دوره اعتبار آن بدون توجه به این که ورودیها تمام شده یا نه، بهطور خودکار نامعتبر میشود. با این حال، حتی اگر متقاضی دارای ویزای معتبر باشد، ممکن است مقامات مهاجرت از ورود وی خودداری کنند.
اعتبار ویزای تجاری یا ویزای بیزینس براساس مدت زمانی که فرد متقاضی در کشور مقصد فعالیت خواهد داشت تعیین میشود. از این رو مدت زمان حضور متقاضی بهطور معمول در دعوتنامه عنوان میشود.
تسریع صدور ویزا با داشتن دعوتنامه ویزای تجاری
در صورتی که شرکت متقاضی برای شما دعوتنامه ارسال کرده باشد، داشتن این دعوتنامه موجب تسریع در روند دریافت ویزای تجاری خواهد شد. لازم به ذکر است که این دعوتنامه باید اصولی و با صداقت و حسن نیت کامل پر شده و حتماً بر روی سربرگ شرکت مذکور نوشته شده باشد. سپس مُهر و امضاء شده و به صورت کاملاً رسمی و یا اینترنتی برای فرد متقاضی ارسال شود.
هزینه اخذ ویزای تجاری چقدر است؟
به طور معمول دریافت ویزا شامل هزینههایی است که باید پرداخت شده و رسید پرداختی آن در پرونده ضمیمه شود. هزینه ویزای تجاری یا ویزای بیزینس هر کشور از سوی کنسولگری آن کشور تعیین میشود و برای هر کشور متفاوت است. به عنوان نمونه ویزای تجاری کشور استرالیا حدود ۱۴۰ یورو و ویزای تجاری کشورهایی که در حوزه شینگن قرار دارند، حدود ۶۰ یورو است.
اگر ویزای تجاری شما به صورت لیبل صادر شود، هزینه آن باید در سفارت پرداخت شود و اگر ویزا به صورت الکترونیکی صادر شود، هزینه آن نیز به صورت اینترنتی پرداخت خواهد شد.
مشاوره اخذ ویزای تجاری
در این مطلب با ویزای تجاری که ویزای بیزینس نیز نامیده میشود آشنا شده، شرایط و مدارک لازم برای دریافت آن را با یکدیگر بررسی کردیم و دانستیم در صورتی که اگر شرکت متقاضی برای شما دعوتنامه ارسال کرده باشد، داشتن این دعوتنامه موجب تسریع در روند دریافت ویزای تجاری خواهد شد. برای دریافت ویزای تجاری فرد متقاضی باید پس از گذراندن مراحلی همچون ارائه مدارک، تعیین وقت، مصاحبه حضوری و... مدت زمانی حدود چند هفته تا چند ماه را برای دریافت نتیجه و اخذ ویزای تجاری صبر کند. همچنین شما میتوانید با برقرار کردن تماس با کارشناسان ما به صورت تلفنی مشاوره و راهنمایی بگیرید.
سوالات متداول درباره ویزای تجاری
زمان لازم برای صدور ویزا بستگی به نوع ویزایی دارد که می خواهید دریافت کنید. به عبارت دیگر پاسخ قطعی به مدت زمان بررسی درخواست صدور ویزای تجاری آسان نیست، زیرا دولت ها هر متقاضی را به صورت موردی و به ترتیب دریافت مدارک آن ها بررسی می کنند. آنچه که در این میان حائز اهمیت است، آن است که فرد متقاضی پس از گذراندن مراحل می بایست مدت زمانی حدود چند هفته تا چند ماه را برای دریافت نتیجه و اخذ ویزای تجاری صبر کند.
اعتبار ویزا به دوره ای گفته می شود که دارنده ویزا مجاز به ورود به کشور مقصد و اقامت در آن است. اعتبار ویزای تجاری یا ویزای بیزینس براساس مدت زمانی که فرد متقاضی در کشور مقصد فعالیت خواهد داشت تعیین می شود. از این رو مدت زمان حضور متقاضی به طور معمول در دعوت نامه عنوان می شود.
ویزای تجاری بیشتر مورد استقبال بازرگانان و تاجران قرار می گیرد و مناسب افرادی است که هدف آن ها تجارت و انجام کار است. زیرا با در دست داشتن این ویزا می توانند مدت زمانی را در کشور مقصد سکونت داشته و به تجارت بپردازند. وجود فرصت های تجاری در برخی کشورها، بازرگانان و تاجران را به فکر سرمایه گذاری می اندازد. آنها می توانند با در دست داشتن این ویزا روابط بازرگانی و تجاری خود را گسترش دهند.
اخذ ویزای تجاری شامل هزینه هایی است که باید پرداخت شود و رسید آن در پرونده ضمیمه شود. هزینه دریافت ویزای تجاری یا ویزای بیزینس در هر کشور از سوی کنسول گری آن کشور تعیین می شود و برای هر کشور متفاوت است. مثلا برای کشور استرالیا این ویزا حدود ۱۴۰ دلار هزینه دارد.