دانشگاه‌های ترکیه

تحصیل در دانشگاه های ترکیه فرصتی خوب برای دانشجویان ایرانی است. دانشجویان این امکان را دارند که با پرداخت شهریه کم، مدرکی معتبر از دانشگاه‌های تراز اول این کشور دریافت کنند و در کشورهای پیشرفته‌تر مشغول به کار شوند.دانشگاه های ترکیه هر ساله دانشجویان بین‌المللی بسیاری را از اقصی نقاط جهان به خود جذب می‌کنند. علاقه به تحصیل در ترکیه فقط به‌خاطر دانشگاه‌های خوب این کشور نیست، بلکه شرایط پذیرش گرفتن از دانشگاه‌های این کشور نیز راحت است. ترکیه همچنین به‌دلیل داشتن یک سیستم آموزشی قوی و هزینه کمتر تحصیل نسبت به کشورهای اروپایی، مقصدی محبوب برای دانشجویان خارجی محسوب می‌شود. ما در این مطلب اطلاعات لازم درمورد انواع دانشگاه‌ها، شرایط تحصیل، بورسیه‌ها و هزینه‌ها را در اختیار شما می‌گذاریم و بهترین دانشگاه های ترکیه را معرفی خواهیم کرد.

فهرست مطالب

    تحصیل در دانشگاه های ترکیه

    تحصیلات عالی در ترکیه تفاوت چندانی با سیستم بولونیای اتحادیه اروپا (EU) ندارد. تحصیلات دانشگاهی در این کشور در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری سازماندهی شده است. شما این امکان را دارید که در یکی از ۱۰۴ دانشگاه دولتی و ۶۲ دانشگاه خصوصی این کشور درس بخوانید. آنچه مهم است بدانید این است که دولت ترکیه هر سال تعداد ثابتی ظرفیت برای دانشجویان خارجی برای هر مقطع و رشته تحصیلی در نظر ‌می‌گیرد که باید آن‌ها را بررسی کنید تا شانس پذیرش خود را تخمین بزنید. به‌طور کلی، مقاطع تحصیلی در ترکیه به شرح زیر هستند:

    • مقطع کاردانی: مدرک کاردانی پس از اتمام یک برنامه تحصیلی دو ساله اعطا می‌شود. دوره‌های کاردانی را دانشگاه‌ها و مدارس عالی حرفه‌ای ارائه می‌دهند.
    • مقطع کارشناسی: مدرک لیسانس پس از اتمام یک دوره چهار ساله با ۲۴۰ ECTS (واحدهای گذرانده‌شده) به دانشجو اعطا می‌شود. مدت تحصیل در رشته‌های دندانپزشکی، دامپزشکی و داروسازی پنج سال و در پزشکی شش سال است. مدارک این چهار رشته معادل مدرک کارشناسی ارشد است.
    • مقطع کارشناسی ارشد: مدرک فوق لیسانس دو ساله و شامل کارشناسی ارشد هنر (MA) یا کارشناسی ارشد علوم (MS) می‌شود. همچنین دو نوع برنامه کارشناسی ارشد، با یا بدون پایان‌نامه وجود دارد. برنامه کارشناسی ارشد با پایان‌نامه یک برنامه دو ساله است که به‌طور کلی شامل دوره‌هایی با حداقل ۱۲۰ ECTS به‌همراه ارائه پایان‌نامه است. برنامه‌های بدون پایان‌نامه در طول یک یا یک سال و نیم ارائه می‌شوند و باید حداقل ۹۰ واحد درسی را در آن‌ها گذراند.
    • مقطع دکتری: معمولاْ یک دوره تحصیلی هشت ترمی است و مدرک دکتری را اعطا می‌کند. این مقطع شامل دروس با ۱۸۰ تا ۲۴۰ ECTS، یک آزمون مهارتی، یک پروپوزال، یک پایان‌نامه و دفاع شفاهی می‌شود. پس از اتمام موفقیت‌آمیز واحدهای درسی و آزمون مهارتی، دانشجویان باید پایان‌نامه خود را ارسال کرده و به‌صورت شفاهی از آن در کمیته آزمون دفاع کنند.

    تحصیل در دانشگاه های ترکیه

    دانشگاه های خصوصی ترکیه

    دانشگاه های خصوصی در ترکیه برای پذیرش شرایط پیچیده‌ای ندارند. بنابراین دانشجو می‌تواند تنها با داشتن مدرک دبیرستان و بدون نیاز به ارائه گواهینامه‌های بین‌المللی مانند YOS (آزمون پذیرش) یا SAT در این دانشگاه‌ها ثبت‌نام کند. در ادامه شرایط پذیرش دانشگاه‌های خصوصی ترکیه آمده است:

    • دانشجو باید دوره دبیرستان را به پایان رسانده باشد.
    • دانشجویان باید گواهی مهارت انگلیسی یا هر مدرک معتبر دیگری را ارائه دهند. با این حال، اگر دانشجو مدرکی نداشته باشد، می‌تواند در آزمون زبان انگلیسی‌ای که دانشگاه ترکیه برگزار می‌کند، شرکت کند. در صورت قبولی در آزمون، مستقیماً دوره تحصیلی خود را شروع می‌کند و در غیر این صورت، باید یک سال دوره آمادگی زبان انگلیسی را در دانشگاه ترکیه بگذراند.
    • ثبت‌نام در دانشگاه به گذرنامه، گواهی دبیرستان، کارنامه و یک قطعه عکس شخصی نیاز دارد.
    • پرداخت اولین قسط شهریه به حساب بانکی دانشگاه جهت اخذ پذیرش نهایی الزامی است.
    • دانشجو باید برای ویزای ترکیه اقدام کند. پس از آن می‌تواند برای تکمیل ثبت‌نام دانشگاه و شروع تحصیل به ترکیه سفر کند.

    دانشجویانی هم که معدل بالا یا نمرات خیلی خوبی ندارند، می‌توانند در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه پذیرش بگیرند؛ زیرا معدل و نمرات بالا جزو شرایط ثبت‌نام این دانشگاه‌ها نیست. دانشجویان تنها با کسب نمره بالای ۵۰ درصد می‌توانند در هر یک از رشته‌های تحصیلی ثبت‌نام کند. اگرچه برخی از دانشگاه‌ها برای تحصیل در رشته‌های پزشکی به نرخ نمره بالاتری نیاز دارند. این نرخ ممکن است به ۷۵ درصد یا بیشتر برسد.

    دانشگاه‌ های دولتی ترکیه

    دانشگاه‌های دولتی ترکیه آزمون ورودی دارند که به آن آزمون YOS می‌گویند. این آزمون عموماً به‌عنوان معیار مهمی برای ارزیابی دانشجویان تلقی می‌شود. همچنین دانشگاه‌های دولتی اولویت پذیرش را به افرادی می‌دهند که بالاترین نمرات را در دبیرستان یا مقطع کارشناسی کسب کرده‌اند و مدارک تحصیلی و فوق برنامه (مقاله منتشرشده، رزومه کاری و غیره) قوی دارند. برخی از دانشگاه‌ها نیز به نرخ نمره بالای ۸۰ درصد نیاز دارند. با این حال، نمی‌توان پذیرش گرفتن از دانشگاه‌های دولتی را تضمین کرد! همه چیز به کمیته ارزیابی و کیفیت مدارک ارسالی دانشجو بستگی دارد.

    شرایط پذیرش دانشگاه های ترکیه

    اگر رشته و دوره تحصیلی موردنظر خود را در ترکیه پیدا کرده‌اید، قدم بعدی بررسی شرایط درخواست برای آن مدرک است. همیشه باید معیارها و شرایط لازم را در وبسایت دانشگاه موردنظر خود بررسی کنید و ببینید آیا می‌توانید آن‌ها را برآورده کنید یا خیر. با این حال برخی از شرایط کلی نیز وجود دارند که میان همه دانشگاه‌ها مشترک هستند.

    اکثر دانشجویان بین‌المللی در صورت گرفتن پذیرش از دانشگاه های ترکیه باید برای ویزای دانشجویی اقدام کنند. فرآیند دریافت ویزا بسیار ساده و سرراست است. شما باید یک کپی از پذیرش دانشگاه خود و یک فرم درخواست ویزا را که تکمیل‌ شده به سفارت یا کنسولگری ترکیه در ایران ببرید. ویزای شما حدود هشت هفته پس از درخواست صادر می‌شود، بنابراین به یاد داشته باشید که از قبل طول مدت صدور ویزا را بررسی کرده باشید.

    بیایید نگاهی به شرایط پذیرش دانشگاه های ترکیه بیندازیم:

    مهارت زبان

    زبان رسمی در ترکیه ترکی است و تمام رشته‌ها به این زبان ارائه می‌شوند، اما رشته‌های بسیاری نیز به زبان انگلیسی وجود دارد و همچنین دانشگاه‌ها در صورت امکان دوره‌هایی را برای آماده‌سازی زبان ترکی قبل از شروع تحصیل ارائه می‌دهند.

    اگر قصد دارید به زبان انگلیسی تحصیل کنید، باید مدرک یکی از آزمون‌های زیر را داشته باشید:

    • تافل
    • آیلتس 
    • انگلیسی کمبریج: پیشرفته (CAE)

    مدرک دبیرستان

    گواهی دبیرستان خود را آماده کنید. دانشگاه و رشته‌ای را که می‌خواهید در آن درس بخوانید انتخاب کنید. ببینید آیا دانشگاه آزمون‌های ورودی دارد یا خیر. و تعیین کنید می‌خواهید به زبان ترکی درس بخوانید یا انگلیسی. برای ورود به مقطع تحصیلات تکمیلی باید تحصیلات کارشناسی را کامل کنید و مدرک آن را بگیرید. ممکن است در فرآیند پذیرش به ظرفیت تحقیق یا تجربه کاری مرتبط هم توجه شود.

    شرایط پذیرش دانشگاه های ترکیه

    آزمون YOS

    آزمون YOS آزمون پذیرش برای دانشجویان خارجی (غیرترک) است که مدرک تحصیلات متوسطه یا دیپلم دارند و می‌خواهند در دانشگاه های ترکیه ثبت‌نام کنند. آزمون YOS فقط در ترکیه به رسمیت شناخته می‌شود و شامل بخش‌های زیر است:

    1. آزمون مهارت‌های پایه IQ
    2. آزمون ریاضی جبری
    3. آزمون ریاضی مهندسی

    برخی از دانشگاه‌ها ممکن است دروسی مانند فیزیک، شیمی و غیره را به آزمون اضافه کنند. دانشگاه‌ها از سیستم سؤالات چندگزینه‌ای پیروی می‌کنند که در آن به‌ازای هر چهار سؤال با پاسخ اشتباه، یک سؤال با پاسخ صحیح را حذف می‌کنند. زبان آزمون ترکی است و بسیاری از دانشگاه‌ها آزمون را به زبان‌های دیگر مانند انگلیسی، عربی، آلمانی و غیره نیز ارائه می‌دهند. باید موقع ثبت‌نام زبان آزمون را انتخاب کنید.

    مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در دانشگاه های ترکیه

    اگر قصد دارید در ترکیه مدرک لیسانس بگیرید، باید از دبیرستان فارغ‌التحصیل شده باشید یا در آستانه فارغ‌التحصیلی باشید. مدارکی که باید ارائه دهید عبارت‌اند از:

    • فرم درخواست تکمیل‌شده
    • دیپلم دبیرستان به‌همراه ریزنمرات
    • نمره مهارت زبان (تافل، آیلتس یا آزمون مهارت دانشگاه در بدو ورود)
    • پرداخت هزینه درخواست (۳۵ تا ۱۰۰ دلار آمریکا)
    • گواهی دال بر اینکه شما امتحان خروج از دبیرستان داشته‌اید (مانند SAT ۱، مدرک بین‌المللی، مدرک ملی و غیره)
    • گواهی برای اثبات تمکن مالی در طول دوره تحصیل

    توجه: مهلت درخواست برای ارسال مدارک آخرین روز ماه جولای است.

    اگر می‌خواهید در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری ادامه تحصیل دهید، باید شرایط لازم را در وبسایت دانشگاه موردنظر خود بررسی کنید. مدارکی که باید ارائه دهید عبارت‌اند از:

    • فرم درخواست تکمیل‌شده
    • مدرک لیسانس یا فوق لیسانس به‌همراه ریز نمرات
    • انگیزه‌نامه
    • یک CV به‌روز شده
    • توصیه‌نامه از اساتید و کارفرمایان
    • نمرات امتحانات تکمیلی (بسته به دوره تحصیلی: GRE یا GMAT)
    • نمره مهارت زبان (تافل، آیلتس یا آزمون مهارت دانشگاه در بدو ورود)
    • امتحانات کتبی یا مصاحبه
    • گواهی برای اثبات تمکن مالی در طول دوره تحصیل

    توجه: معمولاً دو مهلت درخواست برای دوره‌های ارشد و دکتری وجود دارند که عبارت‌اند از:

    • برای ترم پاییز: تا پایان ماه می
    • برای ترم بهار: تا پایان دسامبر

    درخواست و پاسخ پذیرش دانشگاه

    هنگامی که تمام مدارک خود را تهیه کردید، درخواست خود را ارسال کنید. توجه داشته باشید که حتی در صورت ارسال درخواست آنلاین نیز باید مدارک را قبل از پایان مهلت از طریق پست ارسال کنید. همچنین اگر آزمون ورودی یا مصاحبه دارید، برای شرکت در آن‌ها باید به ترکیه سفر کنید. بعد از انجام همه این کارها، باید منتظر باشید تا پاسخ را دریافت کنید. پاسخ معمولاً در تاریخ‌های زیر با ایمیل ارسال می‌شود:

    • اواسط آگوست برای کارشناسی
    • اواسط سپتامبر برای کارشناسی ارشد یا دکتری

    نامه پذیرش همچنین حاوی اطلاعاتی درمورد مراحل بعدی فرآیند ثبت‌نام است. این اطلاعات می‌توانند شامل پرداخت شهریه یا درخواست ویزای دانشجویی در نزدیک‌ترین سفارت یا کنسولگری ترکیه باشند.

    شهریه دانشگاه های ترکیه

    قبل از اینکه مدارک تحصیلی خود را ارسال کنید، ابتدا باید مقدار شهریه و هزینه‌های زندگی در ترکیه را بررسی کنید. هزینه‌های تحصیل برای دانشجویان بین‌المللی در ترکیه به شرح زیر است:

    • لیسانس به زبان انگلیسی: ۴۵۰ تا ۱۵۰۰ دلار آمریکا در یک سال تحصیلی
    • لیسانس به زبان ترکی: ۲۴۰ تا ۷۵۰ دلار آمریکا در یک سال تحصیلی
    • فوق لیسانس به زبان انگلیسی: ۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار آمریکا در یک سال تحصیلی
    • فوق لیسانس به ترکی: ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار آمریکا در یک سال تحصیلی

    به خاطر داشته باشید که میزان شهریه از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است و مؤسسات خصوصی می‌توانند هزینه‌های بالاتری داشته باشند. هزینه‌های اضافی نیز عبارت‌اند از:

    • ۳۵۰ تا ۵۰۰ دلار در ماه برای هزینه‌های زندگی
    • ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار اضافی در هر ترم برای خرید کتاب و هزینه‌های اداری
    • بین ۴۰ تا ۷۰ دلار در سال برای بیمه درمانی

    همچنین می‌توانید بورسیه دانشگاه های ترکیه را بررسی کنید تا در زمینه تأمین مالی از کمک‌هزینه‌های تحصیلی این کشور کمک بگیرید.

    مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در دانشگاه های ترکیه

    بورسیه تحصیلی دانشگاه های ترکیه

    در ترکیه به دانشجویان خارجی بورسیه‌های بین‌المللی، کمک‌هزینه تحصیلی یا فاند ارائه می‌شود. این بورسیه‌ها یا دولتی هستند یا توسط دانشگاه‌ها و سازمان‌های دیگر تأمین می‌شوند. در ادامه برخی از بورسیه‌های تحصیلی دانشگاه های ترکیه را معرفی می‌کنیم:

    ۱- بورسیه ترکیه بورسلاری (Türkiye Bursları)

    بورسیه تحصیلی ترکیه بورسلاری به همه دانشجویان بین‌المللی از سراسر جهان برای تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در معتبرترین دانشگاه های ترکیه ارائه می‌شود.

    ۲- بورسیه‌های شورای تحقیقات علمی و فناوری ترکیه (TUBİTAK)

    TUBİTAK بورسیه‌های بسیاری را به دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهد؛ از جمله: 

    • بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی برای دانشجویان بین‌المللی
    • بورسیه تحصیلات تکمیلی برای دانشجویان بین‌المللی
    • بورسیه تحصیلات تکمیلی برای کشورهای کمتر توسعه‌یافته
    • بورسیه تحقیقاتی برای دانشجویان بین‌المللی

    ۳- بورسیه‌های شایستگی (Merit Scholarships)

    برخی از دانشگاه‌ها و بنیادهای دولتی در ترکیه به دانشجویانی که پیشینه علمی عالی دارند، بورسیه تحصیلی شایستگی می‌دهند. بورسیه‌های تحصیلی برای مقطع و رشته تحصیلی که دانشجو در آن ثبت‌نام کرده است ارائه می‌شود و در طول دوره عادی تحصیل ادامه می‌یابد.

    ۴- بورسیه دانشگاه سابانجی

    دانشگاه سابانجی یک دانشگاه معتبر در ترکیه است که بورسیه‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهد. دانشگاه سابانجی به‌دلیل اعتبار علمی بالا و ارائه انواع بورسیه‌های تحصیلی معروف است.

    بهترین دانشگاه های ترکیه

    از بین ۱۷۳ دانشگاه در ترکیه، دانشگاه چانکایا و دانشگاه فنی خاورمیانه بهترین مؤسسات علمی در این کشور محسوب می‌شوند و سایر دانشگاه‌ها در رتبه‌های پایین‌تر قرار می‌گیرند. در ادامه بهترین دانشگاه های ترکیه را معرفی می‌کنیم.

    ۱- دانشگاه چانکایا

    • تعداد کل دانشجویان: ۷۷۸۶
    • رتبه در رتبه‌بندی QS در جهان: ۱۷۳
    • رتبه در رتبه‌بندی Times در جهان: ۴۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی US News در جهان: ۱۷۳

    دانشگاه چانکایا در صدر لیست بهترین دانشگاه های ترکیه قرار دارد. این دانشگاه یک مؤسسه خصوصی در شهر آنکارای ترکیه است که هدفش آموزش در حد استانداردهای جهانی همراه با ترویج ارزش‌های اساسی نظم، آزادی و رویکرد علمی است. در این دانشگاه فرهنگ‌ و سنت‌های ترکیه همراه با آموزش برابر و عادلانه جدی گرفته می‌شود.

    متقاضیان می‌توانند دوره‌های تحصیلی کارشناسی یا کارشناسی ارشد را در دانشگاه چانکایا بگذرانند. علاوه بر این، آن‌ها ممکن است دو دوره اصلی یا فرعی (تحصیل در دو رشته) را به انتخاب خود برگزینند. اگر دانشجویان وقت خالی داشته باشند یا به منابع مالی نیاز پیدا کنند، این امکان را دارند که برای مشاغل پاره‌وقت در دانشگاه درخواست دهند. اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید، دانشگاه چانکایا قطعاً گزینه‌ای عالی است.

    بورسیه تحصیلی دانشگاه های ترکیه

    ۲- دانشگاه فنی خاورمیانه (METU)

    • تعداد کل دانشجویان: ۲۷ هزار
    • رتبه در رتبه‌بندی QS در جهان: ۵۱۱
    • رتبه در رتبه‌بندی Times در جهان: ۵۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی US News در جهان: ۵۴۷

    دومین دانشگاه در لیست بهترین دانشگاه های ترکیه، دانشگاه فنی خاورمیانه است. دانشگاه فنی خاورمیانه به‌دلیل شهرت علمی‌اش جمعیت دانشجویی قابل‌توجهی از کشورهای مختلف جهان دارد. METU یک مؤسسه در سطح جهانی است که به تولید نیروی انسانی در بخش‌های مختلف صنعت، به‌‌ویژه در زمینه‌های علوم طبیعی و اجتماعی شناخته‌شده است.

    دانشگاه فنی خاورمیانه یکی از اولین مؤسسات ترکیه‌ای است که روش‌های جدید و نوآورانه‌ای را برای آموزش و تحقیق معرفی کرده است. جدا از ارائه دوره‌های آموزشی بسیار قوی، این دانشگاه در فعالیت‌های تحقیقاتی نیز مشارکت می‌کند. دانشگاه فنی خاورمیانه در خدمت به جامعه پیشرو است و به‌طور جدی متعهد به حل مسائل جهانی است.

    ۳- دانشگاه کوچ

    • تعداد کل دانشجویان : ۹۴۱۹
    • رتبه در رتبه‌بندی QS در جهان: ۴۷۷
    • رتبه در رتبه‌بندی Times در جهان: ۴۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی US News در جهان: ۶۷۹

    یکی دیگر از دانشگاه های مطرح در ترکیه، دانشگاه کوچ است. این مؤسسه یکی از شناخته‌شده‌ترین نام‌ها در آموزش عالی در سراسر جهان است و سالانه تعداد زیادی درخواست از طرف دانشجویان دریافت می‌کند. دانشگاه کوچ که مهم‌ترین دانشگاه خصوصی ترکیه است، برای آموزش در بالاترین سطح و کمک به حل مشکلات جوامع ارزش بالایی قائل است.

    این دانشگاه خانه برخی از بهترین مبتکران و افراد موفق است و فارغ‌التحصیلان بسیار بااستعدادی را به جامعه معرفی می‌کند. هدف اصلی این مؤسسه، پرورش دانشجویان با تفکر انتقادی برای دستیابی به حداکثر پتانسیل خود است. دانشگاه کوچ رویکردهای یادگیری سنتی و پیشرفته را ارائه می‌دهد تا آموزه‌های دانشگاه با نیازهای بازار و صنعت سازگار باشند.

    ۴- دانشگاه بغازیچی

    • تعداد کل دانشجویان: ۱۶۷۰۶
    • رتبه در رتبه‌بندی QS در جهان: ۷۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی Times در جهان: ۸۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی US News در جهان: ۳۷۷

    یکی از بهترین انتخاب‌های شما برای تحصیل در ترکیه، دانشگاه بغازیچی است. هدف این دانشگاه ارائه آموزش باکیفیت با رویکردهای آموزشی نوآورانه به دانشجویان است. این دانشگاه از بدو تأسیس تاکنون در خط مقدم تحول جوامع مدرن و کمک به شکل‌دهی آینده‌ای بهتر از طریق فعالیت‌های دانشگاهی و علمی بوده است. هدف دانشگاه بغازیچی پرورش رهبران آینده جهان است.

    ۵- دانشگاه فنی استانبول

    • تعداد کل دانشجویان : ۳۷۲۳۵
    • رتبه در رتبه‌بندی QS در جهان: ۶۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی Times در جهان: ۶۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی US News در جهان: ۶۴۳

    دانشگاه فنی استانبول مؤسسه بعدی در لیست بهترین دانشگاه های ترکیه برای دانشجویان بین‌المللی است. این دانشگاه در رشته‌های مختلفی مانند مهندسی نفت و گاز طبیعی، زیست‌شناسی مولکولی، ژنتیک و معماری داخلی برنامه‌های درسی خوبی ارائه می‌دهد. دانشگاه فنی استانبول یک دانشگاه دولتی در استانبول ترکیه است. این مؤسسه که در سال ۱۷۷۳ تأسیس شد یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های فنی جهان است. از زمان آغاز به کار، این دانشگاه تلاش کرده است تا برنامه‌هایی علمی-کاربردی برای توسعه بلندمدت اهداف نوآورانه خود ارائه دهد. این دانشگاه به‌دلیل نقش پیشرو در آموزش مهندسی و معماری در جهان مشهور است.

    ۶- دانشگاه سابانجی

    • تعداد کل دانشجویان : ۵۳۹۴
    • رتبه در رتبه‌بندی QS در جهان: ۵۳۱
    • رتبه در رتبه‌بندی Times در جهان: ۴۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی US News در جهان: ۹۵۳

    دانشگاه سابانجی علاوه بر برتری علمی و تحقیقاتی، در فعالیت‌های فوق برنامه، مشارکت در رویدادهای اجتماعی و فرصت‌های شغلی نیز در جایگاه بالایی قرار دارد. همه این دلایل باعث شده‌اند تا دانشگاه سابانجی به یکی از بهترین دانشگاه های ترکیه تبدیل شود. این دانشگاه یک دانشگاه خصوصی در استانبول ترکیه است که در سال ۱۹۹۴ توسط بنیاد سابانچی تأسیس شد. یکی از برنامه‌های این مؤسسه توسعه زبان است که بر اساس آن دانشجویان باید مهارت‌های زبانی خود را بهبود بخشند. دانشگاه سابانجی رویکردی چندرشته‌ای برای آموزش عالی ارائه می‌کند تا مهارت‌های علمی و فردی دانشجویان را توسعه دهد و به آن‌ها کمک کند که مهارت‌های بیشتری را برای پیشرفت شغلی خود در آینده کسب کنند.

    رتبه جهانی و رنکینگ دانشگاه های ترکیه

    ۷- دانشگاه حاجت تپه

    • تعداد کل دانشجویان: ۴۹۵۸۲
    • رتبه در رتبه‌بندی QS در جهان: ۸۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی Times در جهان: ۶۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی US News در جهان: ۵۵۴

    دانشگاه حاجت تپه یک مؤسسه عمومی مشهور جهانی است که پردیس‌هایی در آنکارا و بایتپ دارد. اساساً این دانشگاه در تلاش است که به دانشجویان خود کمک کند تا مهارت‌های خود را توسعه دهند. دانشگاه این کار را با ایجاد یک محیط رقابتی سالم انجام می‌دهد و دانشجویان را برای رسیدن به بالاترین مدارج علمی سوق می‌دهد. پژوهش و تحقیق هسته اصلی سیستم آموزشی این دانشگاه است. دانشگاه حاجت تپه دانشجویان را تشویق می‌کند تا بهترین ایده‌ها و مهارت‌های خود را کشف و ارائه کنند. این دانشگاه نیز با ارائه هرچه بیشتر دوره‌های تخصصی برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد، طیف مختلفی از دوره های آموزشی در رشته‌های متفاوت را ارائه می‌دهد.

    ۸- دانشگاه بیلکنت

    • تعداد کل دانشجویان: ۱۳ هزار
    • رتبه در رتبه‌بندی QS در جهان: ۵۶۱
    • رتبه در رتبه‌بندی Times در جهان: ۸۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی US News در جهان: ۶۸۴

    دانشگاه احسان دوگراماچی بیلکنت به‌ اسم دانشگاه بیلکنت شناخته می‌شود. احسان دوگراماچی کسی بود که این مؤسسه خصوصی و غیرانتفاعی را در سال ۱۹۸۴ به امید ایجاد مرکز جدید آموزشی و تحقیقاتی ترکیه تأسیس کرد. چند دهه بعد او به چشم‌انداز خود دست یافت، زیرا دانشگاه بیلکنت نه‌تنها در سراسر کشور مشهور شد، بلکه اکنون با بهترین دانشگاه‌های جهان مقایسه می‌شود. بیلکنت توانسته از طریق تحقیقات و همکاری بین دانشگاهی، رویکردی نوینی را در آموزش عالی ترکیه در پیش بگیرد.

    ۹- دانشگاه باهچه شهیر

    • تعداد کل دانشجویان: ۱۵ هزار
    • رتبه در رتبه‌بندی QS در جهان: ۲۲۱ تا ۲۳۰
    • رتبه در رتبه‌بندی Times در جهان: ۶۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی US News در جهان: ۸۰۱

    دانشگاه باهچه شهیر یک مؤسسه خصوصی در استانبول ترکیه است. این دانشگاه در سال ۱۹۹۸ تأسیس شد و یکی از دانشگاه های ترکیه است که بر ارائه آموزش انگلیسی تمرکز دارد. دانشجویان برای ثبت‌نام در این دانشگاه باید سطح بالایی از تسلط به زبان انگلیسی را داشته باشند. دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد باهچه شهیر در رشته‌های علوم اجتماعی، ارتباطات، حقوق، مهندسی، معماری و علوم طبیعی ارائه می‌شوند.

    ۱۰- دانشگاه آیدین استانبول

    • تعداد کل دانشجویان: ۳۹ هزار
    • رتبه در رتبه‌بندی QS در جهان: ۱۰۰۱
    • رتبه در رتبه‌بندی Times در جهان: ۶۳۱
    • رتبه در رتبه‌بندی US News در جهان: ۶۳۱

    دانشگاه آیدین استانبول یک مؤسسه آموزشی پیشرو است که در پایتخت ترکیه قرار دارد. این دانشگاه به ارائه دوره‌های تحصیلی در سطح جهانی مشهور است. دانشجویان در این مؤسسه با دانش گسترده و مهارت‌های سطح بالا آموزش می‌بینند. دانشگاه آیدین استانبول با ارائه خدمات مختلف به دانشجویان به آن‌ها کمک می‌کند برای آینده خود برنامه‌ریزی کنند و به اهداف تحصیلی و شغلی خود دست یابند.

    رتبه جهانی و رنکینگ دانشگاه های ترکیه

    دانشگاهرتبه داخلی US Newsرتبه جهانی US Newsامتیاز
    دانشگاه چانکایا۱۱۷۳۶۴/۶
    دانشگاه بغازیچی۲۳۷۷۵۵/۱
    دانشگاه استانبول بیلگی۳۵۲۶۵۰/۳
    دانشگاه فنی خاورمیانه۴۵۴۷۴۹/۸
    دانشگاه حاجت تپه۵۵۵۴۴۹/۵
    دانشگاه آیدین استانبول۶۶۳۱۴۷/۵
    دانشگاه فنی استانبول۷۶۴۳۴۷/۱
    دانشگاه کوچ۸۶۷۹۴۶/۲
    دانشگاه بیلکنت۹۶۸۴۴۶/۱
    دانشگاه آنکارا۱۰۷۲۲۴۵/۲
    دانشگاه اقتصاد و تکنولوژی توب۱۱۷۳۶۴۴/۷
    دانشگاه استانبول۱۲۷۴۵۴۴/۵
    دانشگاه مدیترانه شرقی۱۳۷۸۲۴۳/۶
    دانشگاه باهچه شهیر۱۴۸۰۱۴۳/۲
    دانشگاه سابانجی۱۵۹۴۸۳۹/۹

    کلام آخر

    دانشگاه های ترکیه در بین دانشجویان بین‌المللی محبوبیت فزاینده‌ای پیدا کرده‌اند. تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بین‌المللی مزایای قابل‌توجهی دارد. دانشجویان می‌توانند در یک محیط چندفرهنگی زندگی کنند و شخصیت و دانش تجربی خود را توسعه دهند. همچنین دانشگاه های ترکیه در بین بهترین مؤسسات جهان قرار دارند و به‌دلیل امکانات آموزشی قوی و شهریه پایین، مقصدی عالی برای دانشجویان خارجی هستند. برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید از مشاوران ما در ویزاگرد مشورت بگیرید.

    سوالات متداول درباره دانشگاه‌های ترکیه

    مدارک موردنیاز برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی چیست؟

    فرم درخواست تکمیل شده، دیپلم دبیرستان به همراه ریز نمرات، نمره مهارت زبان (تافل، آیلتس یا آزمون مهارت دانشگاه در بدو ورود)، پرداخت هزینه درخواست (۳۵ تا ۱۰۰ دلار آمریکا)، گواهی دال بر اینکه شما امتحان خروج از دبیرستان داشته اید (مانند SAT ۱، مدرک بین المللی، مدرک ملی و غیره)، گواهی برای اثبات تمکن مالی در طول دوره تحصیل.

    مدارک موردنیاز برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد چیست؟

    فرم درخواست تکمیل شده، مدرک لیسانس یا فوق لیسانس به همراه ریز نمرات، انگیزه نامه، یک CV به روز شده، توصیه نامه از اساتید و کارفرمایان، نمرات امتحانات تکمیلی (بسته به دوره تحصیلی: GRE یا GMAT)، نمره مهارت زبان (تافل، آیلتس یا آزمون مهارت دانشگاه در بدو ورود)، امتحانات کتبی یا مصاحبه، گواهی برای اثبات تمکن مالی در طول دوره تحصیل.

    آیا برای ورود به دانشگاه های ترکیه به مدرک زبان نیاز دارم؟

    برخی رشته ها در ترکیه به زبان ترکی و برخی به زبان انگلیسی تدریس می شوند. بنابراین مدرک معتبر زبان متناسب با زبانی که قرار است با آن درس بخوانید، جزو الزامات دانشگاه های ترکیه محسوب می شود.

    آیا امکان تحصیل در دانشگاه های ترکیه به زبان انگلیسی وجود دارد؟

    بله، برخی از دانشگاه های ترکیه امکان تحصیل به زبان انگلیسی را فراهم کرده اند.

    بهترین دانشگاه های ترکیه در رشته پزشکی کدام اند؟

    بهترین دانشگاه های پزشکی ترکیه دانشگاه آنکارا، دانشگاه مرمره، دانشگاه دوکوز ایلول و دانشگاه قاضی عثمان پاشا هستند.

    بهترین دانشگاه های ترکیه در رشته مهندسی کدام اند؟

    بهترین دانشگاه های ترکیه در رشته مهندسی دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه فنی خاورمیانه آنکارا، دانشگاه بغازیچی و دانشگاه بیلکنت هستند.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۰۷