مدارس ترکیه

دانش‌آموزان زیادی از ایران قصد تحصیل در مدارس ترکیه را دارند. آشنایی با انواع مقاطع تحصیلی، سیستم آموزشی و هزینه‌های تحصیل در این مدارس می‌تواند بر تصمیم‌گیری بهتر دانش‌آموزان و والدین آن‌ها، تأثیر زیادی داشته باشد.کشور ترکیه همواره پذیرای دانش‌آموزان بین‌المللی زیادی از سراسر جهان است. مدارس در ترکیه به دو بخش دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند. مدارس بین‌المللی نیز زیرمجموعه مدارس خصوصی هستند. در ترکیه مدارس بین‌المللی متنوعی منطبق با استانداردهای اروپایی، آمریکایی و کانادایی فعالیت می‌کنند که مدارک آن‌ها در جهان از اعتبار بالایی برخوردار است. در این مطلب می‌خواهیم به انواع مدارس ترکیه، سیستم آموزشی، شرایط تحصیل و هزینه آن‌ها بپردازیم.

فهرست مطالب

    تحصیل در مدارس ترکیه

    در سال‌های اخیر، بسیاری از ایرانیان فرزندان خود را در مدارس کشور ترکیه ثبت‌نام کرده‌اند. به‌ این‌ ترتیب، علاوه بر اینکه دانش‌آموزان از امکانات و مدرک معتبر بهره‌مند می‌شوند، والدین نیز می‌توانند آن‌ها را همراهی کنند.  

    در ترکیه مدارس مختلفی وجود دارد که می‌توانید با توجه به نیاز و شرایط خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. به‌طور کلی، مدارس این کشور به دو نوع دولتی و خصوصی و همچنین مدارس خصوصی به دو دسته غیرانتفاعی و بین‌المللی تقسیم می‌شوند. 

    تحصیل در مدارس ترکیه

    مدارس دولتی ترکیه

    مدارس دولتی بر اساس مقررات آموزشی ترکیه کار می‌کنند و بنابراین همه مدارس دولتی، روش تدریس یکسان و یکپارچه ارائه می‌دهند. به‌طور کلی، تحصیل در مدارس دولتی این کشور رایگان است و هزینه‌های کمی به اشکال مختلف مانند کمک به مدرسه دریافت می‌شود. تدریس در مدارس دولتی، به زبان ترکی است؛ بنابراین دانش‌آموزان باید برای تحصیل در این مدارس، به زبان ترکی تسلط داشته باشند. 

    مدارس دولتی به دانش‌آموزان این امکان را می‌دهند که تا زمان دریافت کارت اقامت، به‌عنوان مهمان در این مدارس ثبت‌نام کنند که این خودش امتیاز بزرگی محسوب می‌شود.

    از معایب مدارس دولتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

    • تعداد بالای دانش‌آموزان در کلاس‌ها (اگرچه مدارس سعی می‌کنند بیش از ۳۰ نفر در کلاس حضور نداشته باشند، اما گاهی اوقات تعداد دانش‌آموزان به ۳۵ تا ۴۰ نفر می‌رسد.) 
    • کمبود وعده‌های غذایی رایگان 

    مدارس دولتی در ترکیه در دو شیفت کاری فعالیت می‌کنند. نوبت اول از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ است و نوبت دوم از ساعت ۱۳:۳۰ تا ساعت ۱۸ است. 

    مدارس خصوصی ترکیه

    مدارس خصوصی در ترکیه از دانش‌آموزان خود شهریه ثابت سالانه دریافت می‌کنند. این مدارس علاوه بر دوره‌ها و روش‌های آموزشی موردتأیید وزارت آموزش ترکیه، برنامه‌های اضافی از جمله آموزش زبان‌های خارجی، موسیقی و هنرهای دیگر را نیز برای دانش‌آموزان خود در نظر می‌گیرند.

    زبان رسمی آموزش در این مدارس، ترکی است و کتاب‌ها نیز به این زبان نوشته شده‌اند. اما دانش‌آموزان می‌توانند با توجه به نیاز خود، در برخی از این مدارس به زبان انگلیسی تحصیل کنند.

    مدارس خصوصی فقط در یک شیفت، یعنی نوبت اول، به کودکان آموزش می‌دهند؛ کلاس‌ها حدود ساعت ۹ صبح آغاز می‌شوند و در ساعت ۱۶:۳۰ نیز به اتمام می‌رسند.

    مدارس خصوصی ترکیه دو یا سه وعده غذایی در روز ارائه می‌دهند و دروس انتخابی جالبی برای دانش‌آموزان خود در نظر می‌گیرند. این مدارس نسبت به مدارس دولتی، مجهزتر هستند و کلاس‌های فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی پیشرفته‌ای دارند که به دانش‌آموزان اجازه می‌دهند دانش خود را به‌صورت عملی و آزمایشگاهی افزایش دهند.   

    مدارس بین‌المللی ترکیه

    مدارس بین‌المللی در ترکیه نوعی از مدارس خصوصی هستند که می‌توانند به‌عنوان یکی دیگر از گزینه‌های تحصیل در ترکیه در نظر گرفته شوند. این مدارس به‌صورت شعبه‌ای در ترکیه فعالیت می‌کنند و برنامه‌های آموزشی کشورهایی مانند بریتانیا، ایالات‌متحده، فرانسه و کانادا را در اولویت قرار می‌دهند.  

    مدارس بین‌المللی در ترکیه نسبت به سایر مدارس این کشور، امکانات بیشتری را به دانش‌آموزان ارائه می‌دهند. زبان آموزشی در این مدارس، یکی از سه زبان انگلیسی، فرانسوی و آلمانی است؛ البته زبان ترکی نیز به‌عنوان زبان دوم در این مدارس شناخته می‌شود.

    اغلب مدارس بین‌المللی در ترکیه مطابق با استانداردهای آموزشی بین‌المللی هستند. دیپلمی هم که در پایان تحصیلات به دانش‌آموزان می‌دهند، مدرکی بین‌المللی است. دانش‌آموزان با این مدرک می‌توانند تحصیلات خود را در هر مؤسسه بین‌المللی دیگری در سایر کشورها ادامه دهند.

    در مدارس بین‌المللی ترکیه امکانات، خدمات آموزشی و کلاس‌های آموزشی به بهترین شکل ممکن در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرند. همچنین تعداد دانش‌آموزان هر کلاس بسیار کم است و کلاس به‌صورت نیمه‌خصوصی برگزار می‌شود. در برخی از مدارس بین‌المللی ترکیه، دانش‌آموزان بر اساس ملیت طبقه‌بندی می‌شوند تا دانش‌آموزانی که به یک‌ زبان صحبت می‌کنند، در یک کلاس قرار بگیرند. 

    مدارس ترکیه از نوع بین المللی

    سیستم آموزشی در مدارس ترکیه

    سیستم آموزشی کنونی در ترکیه پس از اصلاحات متعدد شکل گرفته است تا رفته‌رفته با استانداردهای اروپایی انطباق پیدا کند. آموزش مدارس ترکیه بر اساس فرمول ۴+۴+۴ است. یعنی بچه‌ها چهار سال به دوره اول ابتدایی که در ترکی Ilkokul نامیده می‌شود و چهار سال دیگر به دوره دوم ابتدایی به نام ortaokul می‌روند. دبیرستان (Lice) نیز چهار سال طول می‌کشد. در ترکیه مدارس از سیستم نمره‌دهی ۱۰۰ امتیازی استفاده می‌کنند که در آن، ۱۰۰ حداکثر نمره است.

    آشنایی با مقاطع تحصیلی مدارس ترکیه

    همان‌طور که گفته شد، آموزش اجباری در مدارس ترکیه ۱۲ ساله است و به سه مقطع مختلف تقسیم می‌شود. 

    • آموزش پیش‌دبستانی: این دوره کودکان سه تا پنج سال را شامل می‌شود. کودکان می‌توانند به‌صورت اختیاری در این دوره شرکت کنند.  
    • دوره اول ابتدایی: شامل آموزش و پرورش کودکان در گروه سنی ۶ تا ۱۰ سال می‌شود. آموزش ابتدایی برای همه شهروندان اجباری است. این آموزش در مدارس دولتی رایگان است و چهار سال طول می‌کشد.
    • دوره دوم ابتدایی: شامل آموزش و پرورش کودکان در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال است. آموزش ابتدایی برای همه شهروندان، اجباری است. این آموزش در مدارس دولتی، رایگان است و چهار سال (از کلاس پنجم تا هشتم) طول می‌کشد. در اواخر دوره دوم ابتدایی، اطلاعاتی درمورد دبیرستان‌های عمومی و فنی و حرفه‌ای و مشاغل مختلف به دانش‌آموزان داده می‌شود. 
    • آموزش متوسطه: این دوره به دانش‌آموزان ۱۴ تا ۱۷ ساله اختصاص دارد و مدت‌زمان آن چهار سال (از کلاس نهم تا دوازدهم) است. آموزش متوسطه هم برای شهروندان ترکیه اجباری است. 

    شرایط تحصیل در مدارس ترکیه

    برای تحصیل در مدارس کشور ترکیه، متقاضیان باید برخی شرایط را رعایت کنند. یکی از مهم‌ترین شرایط تحصیل در ترکیه برای دانش‌آموزان خارجی، اجازه والدین است. مورد دیگر، دریافت تأییدیه مجوز تحصیل از سوی دولت است. 

    مدارس دولتی ترکیه، رایگان هستند. آموزش در آن‌ها به زبان ترکی و طبق برنامه درسی وزارت آموزش ملی ترکیه است. مدارس دولتی، مجازند به کودکان دارای ملیت خارجی گواهینامه و دیپلم بدهند.

    شرایط ثبت‌نام برای تحصیل در مدارس ترکیه

    برای تحصیل در مدارس دولتی ترکیه، کودکان و والدین آن‌ها باید کارت اقامت داشته باشند. کودکانی که هنوز ثبت‌نام نکرده‌اند، می‌توانند به‌طور موقت به‌عنوان دانش‌آموز مهمان ثبت‌نام کنند؛ اما تا زمان دریافت کارت اقامت هیچ مدرکی به آن‌ها اعطا نمی‌شود.  

    هنگام ثبت‌نام دانش‌آموزی با ملیت خارجی در مدارس دولتی ترکیه، اداره آموزش و پرورش استان باید سوابق تحصیلی قبلی دانش‌آموز را بررسی و ارزیابی کند. در صورت در دسترس نبودن مستندات سوابق تحصیلی گذشته، مدیریت استان باید آزمون‌ها و مصاحبه‌های لازم را برای ارزیابی سطح مناسب دانش‌آموز انجام دهد.

    شرط ورود به مدارس دولتی و رایگان ترکیه، اخذ اقامت یا تابعیت و همچنین تسلط به زبان ترکی استانبولی است. 

    مهاجران می‌توانند برای ادامه تحصیل در مدارس بین‌المللی نیز ثبت‌نام کنند. سیستم آموزشی در مدارس بین‌المللی ترکیه با یکدیگر متفاوت است. اما اکثر مدارس بر اساس سیستم آموزشی مدارس آمریکایی، بریتانیایی و فرانسوی اداره می‌شوند. زبان آموزشی در مدارس بین‌المللی، بیشتر انگلیسی است؛ اما در برخی از مدارس می‌توان زبان آموزشی را انتخاب کرد. معمولاً علاوه بر زبان انگلیسی، زبان‌های خارجی دیگری نیز به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود. 

    شرایط تحصیل در مدارس ترکیه

    مدارک موردنیاز برای اخذ پذیرش در مدارس ترکیه

    برای ثبت‌نام در یکی از مدارس ترکیه باید پیش از هر کاری، محل سکونت خود را در ترکیه اعلام کنید. برای این کار باید یکی از قبوض آب، برق یا گاز را که به نام یکی از والدین دانش‌آموز است، ارائه دهید. به یاد داشته باشید که اگر قصد تحصیل در مقاطع بالاتر مثل دبیرستان را دارید، باید مدارک تحصیلی خود را با مدارک استاندارد ترکیه معادل‌سازی کنید. مدرک موردنیاز دیگر، کارنامه دو سال آخر تحصیلی است که در ایران گذرانده‌اید. این کارنامه باید به‌صورت رسمی ترجمه شود و دارای مهر دادگستری و امور خارجه باشد. 

    مراحل ثبت‌نام در مدارس ترکیه

    مراحل ثبت‌نام در مدارس دولتی و خصوصی ترکیه، کمی متفاوت هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم. 

    ثبت‌نام در مدارس دولتی

    در یک سال تقویمی، تا پایان سپتامبر، ثبت‌نام مدرسه همه کودکانی که ۶۶ ماه را به پایان می‌رسانند، به‌طور خودکار توسط وزارت آموزش و پرورش ترکیه در نزدیک‌ترین مدرسه به آدرس محل سکونت متقاضی انجام می‌شود. اگر سهمیه نزدیک‌ترین مدرسه به محل سکونت شما پر باشد، مدرسه دیگری توسط وزارت آموزش و پرورش برای ثبت‌نام تعیین می‌شود.

    شرایط ورود به مدارس خصوصی ترکیه

    تمامی شهروندان ترکیه و اتباع خارجی می‌توانند با پرداخت شهریه در بخش مهدکودک و آموزش ابتدایی (کلاس اول تا هشتم) مدارس خصوصی ثبت‌نام کنند. ثبت‌نام دانش‌آموزان بین‌المللی در مقطع ابتدایی مستقیماً از طرف مدرسه انجام می‌شود. دانش‌آموزان خارجی که می‌خواهند در کلاس‌های دبیرستان ثبت‌نام کنند، باید کارنامه‌ای از سال‌های تحصیلی قبلی خود ارائه دهند.  

    هزینه تحصیل در مدارس ترکیه

    شهریه تحصیل در مدارس خصوصی ترکیه در شهرهای کوچک از ۱۵ تا ۳۰ هزار لیر در سال متغیر است. میانگین هزینه مدارس خصوصی در شهرهای استانبول، ازمیر و آنکارا سالانه در حدود ۳۰ هزار لیر برآورد می‌شود. دانش‌آموزان برای تحصیل در مدارس پرطرفدار و معروف باید بین ۴۰ تا ۸۰ هزار لیر در سال بپردازند. گران‌ترین مدرسه خصوصی ترکیه، کالج رابرت است که برای سطح دبیرستان، سالانه ۱۶۷ هزار لیر دریافت می‌کند. هزینه تحصیل در برخی از مدارس خصوصی ترکیه به شرح زیر است:  

    • مدارس بیلفن (استانبول – ازمیر – شهر بورسا): ۴۱ هزار تا ۴۳ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • مدارس ایستک (استانبول – ازمیر – شهر آنتالیا): ۳۲ هزار تا ۳۶ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • کالج TED (استانبول - ازمیر - شهر آنکارا): ۴۲ هزار تا ۶۶ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • کالج TED (بورسا - شهر آنتالیا): ۳۲ هزار تا ۶۰ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • کالج آنتالیا (شهر آنتالیا): ۳۶ هزار تا ۴۴ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • کالج آنکا بیلیم (آنکارا): ۳۶ هزار تا ۳۸ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • بنیاد توسعه ITU (شهر استانبول): ۶۰ هزار تا ۶۲ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • مدارس ENKA (استانبول - شهر ساکاریا): ۶۷ هزار تا ۷۳ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • مدارس چاکابی (شهر ازمیر): ۴۴ هزار تا ۵۲ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • مدارس پیری ریس (شهر ازمیر): ۵۱ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • مدرسه سنت جوزف (شهر ازمیر): ۶۰ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • مدارس کوچ (شهر استانبول): ۹۲ هزار تا ۱۶۰ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • مدرسه آمریکایی SEV (شهر ازمیر): ۹۹ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • آکادمی آمریکایی Üsküdar (شهر استانبول): ۹۹ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • دبیرستان اتریش (شهر استانبول): ۵۸ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • دبیرستان آلمانی (شهر استانبول): ۷۰ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • دبیرستان ایتالیایی (شهر استانبول) ۴۹ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده
    • کالج رابرت (شهر استانبول): ۱۶۷ هزار لیر + مالیات بر ارزش افزوده 

    هزینه تحصیل در مدارس ترکیه

    بهترین مدارس ترکیه

    همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، برترین سیستم آموزشی و امکانات در ترکیه مختص مدارس خصوصی و بین‌المللی است. در این بخش، با برخی از بهترین مدارس ترکیه آشنا می‌شویم. 

    مدرسه بین‌المللی بریتانیا استانبول (BISI)

    این مدرسه بین‌المللی بر اساس سیستم آموزشی بریتانیا اداره می‌شود و تدریس در آن نیز به زبان انگلیسی است. مدرسه بین‌المللی BISI مجموعه‌ای کامل از مدارس پیش‌دبستانی، ابتدایی و متوسطه را شامل می‌شود. این مدرسه تمامی استانداردهای لازم بین‌المللی را دارد و از طرف شورای مدارس بین‌المللی بریتانیا تأیید شده است.

    از امکانات و خدمات مدرسه بین‌المللی بریتانیا استانبول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • برگزاری کلاس‌های آموزشی مختلف
    • برگزاری کلاس‌های آموزشی ورزشی
    • برگزاری کارگاه‌های آموزشی مهارتی
    • مجهز به انواع سالن‌های ورزشی سرپوشیده و روباز و استخرهای شنا
    • آموزش انواع رشته‌های ورزشی و هنری
    • برگزاری اردوهای ورزشی و آموزشی
    • برگزاری مسابقات و اهدای جوایز ارزنده

    مدرسه آمریکایی اوزل ازمیر کولجی (ACI)

    مدرسه ACI در ازمیر ترکیه قرار دارد. این مدرسه در ابتدا تنها شامل مقطع پیش‌دبستانی بود و توسط آموزگاران آمریکایی اداره می‌شد. امروزه مدرسه بین‌المللی ACI تمامی سطوح آموزشی را پوشش می‌دهد. هر ساله تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان این مدرسه وارد دانشگاه‌های بزرگ و معروف دنیا می‌شوند. این مدرسه آمریکایی بیشتر ملیت‌های جهان را شامل می‌شود.

    کلیه امکانات و خدمات مدرسه ACI بر اساس آخرین استانداردهای بین‌المللی ارائه می‌شوند. هزینه‌ تحصیل در این مدرسه بسته به امکانات، خدمات، سطح تحصیلات و کلاس‌های آموزشی متفاوت است.

    مدرسه بین‌المللی استانبول

    این مدرسه بین‌المللی در حومه استانبول قرار دارد و تحت نظارت وزارت آموزش ترکیه و دانشگاه کمبریج اداره می‌شود. این مدرسه شامل مدارس پیش‌دبستانی و ابتدایی است. دانش‌آموزانی از ۴۰ ملیت مختلف در این مدرسه تحصیل می‌کنند. از امکانات و خدمات مدرسه بین‌المللی استانبول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • برگزاری کارگاه‌های آموزشی و مهارت‌آموزی
    • آموزش موسیقی و هنرهای تجسمی
    • مجهز به سالن کنفرانس و سالن‌های ورزشی
    • برگزاری کلاس‌های آموزشی مختلف
    • برگزاری اردوهای تفریحی و آموزشی

    مدرسه جامعه بین‌المللی استانبول IICS

    این مدرسه بین‌المللی که در سال ۱۹۱۱ تأسیس شد، یکی از قدیمی‌ترین مدارس استانبول به‌حساب می‌آید. دانش‌آموزان می‌توانند از مقطع پیش‌دبستانی تا دبیرستان در این مدرسه تحصیل کنند. هزینه تحصیل در IICS بسته به امکانات و خدمات و همچنین کلاس‌هایی که دانش‌آموزان می‌گذرانند، متفاوت است. اما به‌طور کلی قیمت آن در مقایسه با سایر مدارس بین‌المللی، نسبتاً پایین است. 

    برخی از خدمات و امکانات این مدرسه عبارت‌اند از:

    • برگزاری اردوهای خانوادگی و تفریحی و ورزشی
    • آموزش زبان‌های خارجی مانند کره‌ای و اسپانیایی
    • مجهز به زمین‌های بازی و سالن‌های ورزشی مختلف
    • برگزاری کارگاه‌های آموزشی با خانواده
    • برگزاری کلاس‌های آموزشی مختلف
    • برگزاری جشن‌های سنتی کشورهای مختلف

    دبیرستان بین‌المللی آمریکایی Üsküdar 

    این مدرسه بین‌المللی در سال ۱۸۷۶ تأسیس شد و یکی از قدیمی‌ترین مدارس بین‌المللی در جهان محسوب می‌شود. سیستم آموزشی حاکم در این مدرسه، نظام آموزشی آمریکایی است. درصد بالایی از فارغ‌التحصیلان این مدرسه به موفقیت‌های بزرگی دست‌یافته‌اند. این مدرسه مقاطع پیش‌دبستانی تا دانشگاه را در برمی‌گیرد. یکی از ویژگی‌های این مدرسه بین‌المللی برگزاری اردوهای علمی، آموزشی و ورزشی باکیفیت است.

    هزینه تحصیل در این مدرسه آمریکایی بسته به سطح تحصیلات و استفاده دانش‌آموزان از خدمات و امکانات آموزشی، متفاوت است. اما در کل، هزینه‌های تحصیل در Üsküdar معقول و متوسط هستند.

    جمع‌بندی

    مدارس ترکیه به دو بخش دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند. تحصیل در مدارس دولتی، رایگان است و دانش‌آموزانی که به زبان ترکی مسلط باشند، می‌توانند در آن‌ها تحصیل کنند. سیستم آموزشی در ترکیه ۱۲ ساله است که شامل مقاطع دوره اول ابتدایی، دوره دوم ابتدایی و دبیرستان می‌شود. برای تحصیل در ترکیه، دانش‌آموزان باید ترجمه رسمی کارنامه دو سال گذشته تحصیلی خود را به مدرسه ارائه دهند. علاوه بر این برای تحصیل در دوره دبیرستان، مدارک تحصیلی باید معادل‌سازی شوند. هزینه تحصیل در مدارس خصوصی این کشور سالانه بین ۱۵ هزار تا ۳۰ هزار لیر و هزینه تحصیل در مدارس بین‌المللی معتبر بین ۴۰ هزار تا ۱۶۷ هزار لیر است.  

    سوالات متداول درباره مدارس ترکیه

    آیا دانش آموزان بین المللی می توانند در مدارس ترکیه تحصیل کنند؟

    بله. دانش آموزان بین المللی می توانند در مدارس ترکیه درس بخوانند.

    بهترین مدارس ترکیه برای دانش آموزان بین المللی کدام مدارس هستند؟

    برخی از بهترین مدارس ترکیه عبارت اند از مدرسه جامعه بین المللی استانبول IICS، مدرسه آمریکایی ازمیر کولجی ACI و مدرسه بین المللی بریتانیا استانبول BISI.

    برای تحصیل در مدارس ترکیه به چه مدارکی نیاز دارم؟

    دانش آموزان برای تحصیل در مدارس ترکیه، به اجازه والدین و ارائه کارنامه دو سال تحصیلی گذشته خود نیاز دارند. این کارنامه باید ترجمه شده و ممهور به مهر دادگستری و امور خارجه باشد. علاوه بر این، دانش آموزان باید مدارک قبلی تحصیلی خود را نیز معادل سازی کنند.

    هزینه تحصیل در مدارس ترکیه چقدر است؟

    هزینه تحصیل در مدارس دولتی ترکیه، رایگان است. مدارس خصوصی این کشور نیز بین ۱۵ هزار تا ۳۰ هزار لیر در سال دریافت می کنند. هزینه تحصیل در مدارس بین المللی معروف می تواند سالانه تا ۱۶۷ هزار لیر باشد.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۰۷