تحصیل دکتری در لهستان

تحصیل دکتری در لهستان برای افرادی نسبتا راحت است که رزومه تحصیلی درخشانی دارند و در دوره تحصیلی قبلی خود جزو شاگردان ممتاز بوده‌اند. با تحصیل در لهستان در مقطع دکتری، می‌توانید ویزای شنگن و اقامت این کشور را بگیرید.

فهرست مطالب

    افرادی که قصد دارند در مقطع دکتری در کشور لهستان تحصیل کنند، کافی است از یکی از دانشگاه‌های این کشور پذیرش بگیرند و سپس برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنند. ویزای تحصیلی بلندمدت (Student Visa) نوعی ویزای شنگن محسوب می‌شود و به شما اجازه می‌دهد تا هنگام تحصیل در لهستان، به سایر کشورهای حوزه شنگن سفر کنید. هزینه تحصیل دکتری در کشور لهستان ارزان‌تر از سایر کشورهای اروپایی و اخذ پذیرش از آن نیز نسبتا راحت‌تر است. در لهستان، حداقل ۲۵ دانشگاه معتبر بین‌المللی دولتی و خصوصی وجود دارند که در مقطع دکتری از کشورهای سراسر جهان دانشجو می‌پذیرند و با ارائه بورسیه‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی پس از فارغ‌التحصیلی، هرساله ظرفیت پذیرش دانشجویان را افزایش می‌دهند. اگر مدرک کارشناسی ارشدتان را از دانشگاههای لهستان دریافت کرده باشید، برای ورود به مقطع دکتری در این کشور در اولویت هستید.

    مقطع دکتری در لهستان

    در کشور لهستان، تحصیل در مقطع دکتری ممکن است ۳ تا ۵ سال طول بکشد. دوره دکتری در این کشور بعد از دوره کارشناسی ارشد شروع می‌شود. بااین‌حال در مواقع خاصی که متقاضی جزو دانشجویان ممتاز و سوابق تحصیلی درخشان داشته باشد، امکان ورود به مقطع دکتری با مدرک کارشناسی نیز وجود دارد. برای فارغ‌التحصیلی از مقطع دکتری در لهستان، باید حداقل ۹۰ ساعت تدریس رسمی برای دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد انجام دهید و دست‌کم ۲۹۰ واحد درسی تئوری و عملی را بگذرانید.

    لهستان برای آسان‌کردن روند معادل‌سازی مدارک دکتری صادرشده از این کشور و تبادل بین‌المللی بهتر با دانشگاه‌های معتبر سراسر اروپا، از نظام آموزشی یکپارچه اروپا، یعنی نظام ECTS، استفاده می‌کند. در لهستان، امکان تحصیل در دوره‌های تمام‌وقت یا پاره‌وقت دکتری وجود دارد. دوره‌های تمام‌وقت دکتری شامل کلاس‌های درسی و تحقیقات، اما دوره‌های پاره‌وقت فقط شامل تحقیقات و پروژه‌های پایان ترم می‌شوند. مدارک دکتری دانشگاه‌های بین‌المللی لهستان با استاندارد آموزش عالی اروپا (Bologna Process) مطابقت دارند و از‌نظر اعتبار با مدارک دکتری کشور انگلستان برابر هستند.

    کشور لهستان به ارائه بهترین دوره‌های تحصیلی دکتری در رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی، مدیریت، هنر و ادبیات مشهور است. با اخذ مدرک دکتری از این کشور در هریک از این رشته‌ها، بخت زیادی برای پیداکردن کار و اخذ اقامت سایر کشورهای اروپایی را دارید. اکثر دوره‌های تحصیلی مقطع دکتری در لهستان به هر دو زبان انگلیسی و لهستانی ارائه می‌شوند. بااین‌حال، اگر تسلط خود به زبان لهستانی را از‌طریق مصاحبه یا آزمون ورودی اثبات کنید، بخت بیشتری برای دریافت پذیرش دکتری از این کشور دارید. درصورت نیاز، دانشگاه‌های لهستان برای دانشجویان خارجی مقطع دکتری کلاس‌های زبان لهستانی برگزار می‌کنند.

    شرایط تحصیل دکتری در لهستان

    به‌منظور تحصیل در لهستان در مقطع دکتری، باید شرایط زیر را داشته باشید:

    • تمکن مالی پرداخت شهریه سال اول تحصیل و تمکن مالی حداقل ۹۰۰یورویی در ماه برای هزینه‌های زندگی
    • نداشتن سوءپیشینه
    • دریافت پذیرش تحصیلی از لهستان
    • وقفه تحصیلی کمتر از ۴ سال
    • سن حداقل ۱۸ و حداکثر ۴۰ سال
    • مدرک زبان انگلیسی یا لهستانی حداقل C1
    • معدل حداقل ۱۶ در آخرین مدرک تحصیلی
    • سابقه مشارکت در پروژه‌های علمی معتبر و انتشار مقاله‌های ISI

    استاد راهنما برای تحصیل دکتری در لهستان

    داشتن استاد راهنما برای ورود به مقطع دکتری در لهستان ضروری است. متقاضیان تحصیل در این مقطع باید در دانشگاه مدنظر خود یکی از استادان مرتبط با رشته تحصیلی‌شان که بیش از ۵ سال سابقه تدریس دارد و عضو هیئت‌علمی دانشگاه است، به‌عنوان استاد راهنما انتخاب و به دانشگاه معرفی کنند. استاد راهنما به شما کمک می‌کند تا درخواست پذیرش تحصیلی خود را به بهترین شکل تنظیم و ارسال کنید. همچنین، بورسیه‌های تحصیلی موجود برای رشته تحصیلی‌تان را به شما معرفی می‌کند.

    استاد راهنما فردی است که از ابتدای راه دریافت پذیرش دکتری از لهستان شما را راهنمایی می‌کند و درنهایت، تصمیم می‌گیرد که پذیرش تحصیلی به شما تعلق بگیرد یا خیر. بعد از انتخاب فرد مدنظرتان به‌عنوان استاد راهنما، باید به‌طور مداوم با او در تماس و مکاتبه باشید و از‌طریق مصاحبه و جلسه آنلاین، صلاحیت خود را به او ثابت کنید. همچنین، استاد راهنما از افراد تاثیرگذاری است که در روند نوشتن پایان‌نامه دوره دکتری به شما کمک خواهد کرد و در جلسه دفاع از پایان‌نامه به‌عنوان یکی از ناظران و داوران اصلی حضور خواهد یافت.

    مدارک لازم برای تحصیل دکتری در لهستان

    مدارک مورد‌نیاز برای تحصیل مقطع دکتری در کشور لهستان بدین‌شرح‌اند:

    • ترجمه رسمی مدرک کارشناسی ارشد با حداقل معدل ۱۶
    • مدرک زبان انگلیسی یا لهستانی حداقل C1
    • پذیرش تحصیلی از لهستان در مقطع دکتری
    • تمکن مالی پرداخت حداقل یک سال شهریه دانشگاه
    • تمکن مالی حداقل ۹۰۰یورویی در ماه برای هزینه‌های زندگی
    • بیمه درمانی
    • انگیزه‌نامه تحصیلی
    • مقاله‌های معتبر ISI و سابقه مشارکت در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی
    • توصیه‌نامه
    • ترجمه رسمی ریز‌نمره‌ها
    • ویزای تحصیلی لهستان
    • گواهی عدم سوءپیشینه
    • عکس پاسپورتی
    • نشانی محل اقامت در لهستان
    • مشخصات استاد راهنما

    ویزای همراه دانشجوی دکتری در لهستان

    دانشجویان خارجی مقطع دکتری در لهستان اجازه دارند تا بعد از اخذ ویزا و کارت اقامت موقت، برای همسر و فرزندان کوچک‌تر از ۱۸ سال‌ خود ویزای همراه لهستان را بگیرند. اخذ ویزای همراه لهستان برای دانشجویان خارجی درصورتی امکان‌پذیر است که صاحب اصلی ویزا به‌ازای هریک از اعضای خانواده‌اش، ۸۰۰ یورو تمکن مالی ماهانه ارائه کند.

    فردی که از‌طریق همسر خود ویزای همراه لهستان را دریافت می‌کند، بعد از ورود به این کشور اجازه ندارد کار و تحصیل کند و باید ویزای کار و تحصیل لهستان را جداگانه بگیرد. فرزندانی که از‌طریق والدینشان ویزای همراه لهستان را می‌گیرند، بدون نیاز به ویزای تحصیلی می‌توانند در مدارس این کشور تحصیل کنند.

    هزینه های تحصیل دکتری در لهستان

    تحصیل در لهستان در مقطع دکتری شامل هزینه شهریه دانشگاه، خوابگاه، ویزای تحصیلی، خورد‌و‌خوراک و بیمه دانشجویی می‌شود. در جدول زیر، جزئیات این هزینه‌ها را ذکر کرده‌ایم:

    میانگین هزینه تحصیل دکتری در لهستان در بخش‌های مختلف
    شهریه سالانه دانشگاه‌های دولتی۱۵هزار تا ۳۵هزار یورو
    شهریه سالانه دانشگاه‌های خصوصی۳۰هزار تا ۶۰هزار یورو
    ویزای تحصیلی۲۸۰ یورو
    بیمه دانشجویی۴۰ تا ۷۰ یورو در ماه
    خوردوخوراک۸۵ تا ۱۱۰ یورو در ماه
    قبوض مصرفی۱۰۰ تا ۱۲۰ یورو در ماه
    خوابگاه یا خانه دانشجویی۳۰۰ تا ۹۰۰ یورو در ماه

    مراحل اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری لهستان

    برای دریافت پذیرش تحصیلی از لهستان در مقطع دکتری، ابتدا باید درباره دانشگاه‌های معتبر این کشور که دانشجوی خارجی در مقطع دکتری پذیرش می‌کنند، تحقیق کنید. پس از بررسی و انتخاب دانشگاه‌های مناسب، استاد راهنمای خود را انتخاب و درخواست پذیرشتان را به دانشگاه ارسال کنید. بعد از مکاتبه با استاد راهنما، مدارک مورد‌نیاز پرونده را برای دانشگاه بفرستید و از‌طریق مصاحبه و جلسه آنلاین با استاد راهنما و سایر مسئولان مرتبط در دانشگاه در تماس باشید. پس از ارسال مدارک و انجام مکاتبه، منتظر ایمیل دانشگاه و استاد راهنما مبنی‌بر اعلام نتیجه درخواست پذیرشتان بمانید.

    بورسیه های دکتری در لهستان

    اکثر بورسیه‌های تحصیلی لهستان در مقطع دکتری به‌صورت فول فاند (Fully Funded) هستند و همه هزینه زندگی و شهریه دانشگاه دانشجو را پوشش می‌دهند. برخی از بورسیه‌های دکتری در این کشور نیز به‌صورت کمک‌هزینه (Partial Funding) هستند و فقط بخشی از شهریه دانشگاه دانشجویان را پوشش می‌دهند.

    شرایط دریافت بورسیه‌های کمک‌هزینه لهستان در مقطع دکتری متغیر است و حامی مالی بورسیه آن را مشخص و اعلام می‌کند. برای اخذ بورسیه فول فاند دکتری از لهستان، باید مدرک زبان لهستانی یا انگلیسی حداقل C2 داشته باشید، معدل کارشناسی ارشدتان بیشتر از ۱۷ باشد، در دوره‌های تحصیلی قبلی خود به‌عنوان دانشجوی ممتاز معرفی شده باشید، نامتان در حداقل دو مقاله علمی بین‌المللی چاپ‌شده وجود داشته باشد و در رقابت‌های هنری، فرهنگی، ورزشی یا علمی بین‌المللی نشان یا جایزه گرفته باشید.

    بورسیه‌های معتبر کشور لهستان برای دانشجویان مقطع دکتری از این قرارند:

    • بورسیه دانشجویان هنرهای نمایشی به‌صورت کمک‌هزینه (Performing Artists Residency Support)
    • بورسیه اراسموس موندوس به‌صورت کمک‌هزینه (Erasmus Mundus Scholarship)
    • بورسیه زنان خلبان به‌صورت فول فاند (Francesca Norris Memorial Scholarship)
    • بورسیه رشته شیمی به‌صورت کمک‌هزینه (BOC Sciences Chemistry Scholarship Program)
    • بورسیه‌های دانشگاه وروسلاو به‌صورت فول فاند (Wroclaw University Scholarship)
    • بورسیه‌های دانشگاه فناوری گدانسک به‌صورت فول فاند (Gdansk University of Technology Scholarships)
    • بورسیه‌های دولتی کشور لهستان به‌صورت کمک‌هزینه و فول فاند (NAWA Scholarships)
    • بورسیه‌های دانشگاه ورشو به‌صورت کمک‌هزینه (University of Warsaw Scholarships)
    • بورسیه علوم و تکنولوژی اولام به‌صورت کمک‌هزینه (Ulam International Program)
    • بورسیه‌های دانشگاه لازارسکی به‌صورت فول فاند و کمک‌هزینه (Lazarski University Scholarship)
    • بورسیه شرکت فیسبوک به‌صورت فول فاند (Facebook PhD Fellowship)
    • بورسیه IIE-SRF به‌صورت فول فاند و کمک‌هزینه (IIE-SRF Fellowship)
    • بورسیه اشلامبرگر به‌صورت کمک‌هزینه (Schlumberger Foundation Faculty For The Futures Fellowship)

    شرایط کار در دوره دکتری در لهستان

    در کشور لهستان، دانشجویان خارجی مقطع دکتری اجازه دارند حین تحصیل حداکثر ۳۰ ساعت در هفته به‌صورت پاره‌وقت کار کنند و طبق قانون کار اتباع خارجی در لهستان، ساعتی ۷ تا ۸ یورو دستمزد بگیرند. دانشجویان خارجی مقطع دکتری که با بورسیه فول فاند در این کشور تحصیل می‌کنند، اجازه ندارند به‌طور پاره‌وقت مشغول کار شوند. ناگفته نماند که تمامی دانشجویان مقطع دکتری لهستان بابت انجام تحقیقات دانشگاهی و مشارکت در پروژه‌های علمی و پژوهشی از دانشگاه محل تحصیل خود حقوق دریافت می‌کنند. حقوق این افراد معادل میانگین حقوق اتباع لهستانی، یعنی ساعتی ۹ یورو است.

    ازجمله مشاغل پاره‌وقتی که دانشجویان دکتری در لهستان می‌توانند انجام دهند، استادیاری در دانشگاه، تدریس خصوصی به دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، انجام پژوهش‌های دانشگاهی و کار در آزمایشگاه برای مشارکت در مقاله‌های علمی است.

    شرایط اقامت بعد از اتمام تحصیل دکتری در لهستان

    پس از پایان دوره دکتری در لهستان، می‌توانید از راه اشتغال به کار یا ادامه‌تحصیل، اقامتتان را در این کشور تمدید کنید. اگر قصد داشته باشید مشغول کار شوید‌، این امکان برایتان فراهم است که بعد از اخذ مدرک دکتری در لهستان، پیشنهاد کار (جاب آفر) بگیرید و به‌واسطه کارفرمای خود مجوز کار (Work Permit) در لهستان را دریافت کنید. پس از اخذ مجوز کار، باید ویزای تحصیلی‌تان را به ویزای کار (Work Visa) لهستان تبدیل کنید. بعد از ۴ سال کار و پرداخت منظم مالیات در لهستان، می‌توانید برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنید.

    افرادی که قصد دارند بعد از مقطع دکتری در لهستان ادامه‌تحصیل دهند، در مقطع پسادکتری (Postdoc) می‌توانند تحصیل کنند یا مجددا، اما در رشته‌ای متفاوت وارد مقطع دکتری شوند. برای این کار نیاز است که پذیرش تحصیلی جدید از دانشگاه‌های لهستان بگیرید و ویزای تحصیلی‌تان را تمدید کنید. بعد از ۵ سال تمدید ویزای تحصیلی و اقامت موقت در لهستان‌، می‌توانید برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنید. پس از اخذ مدرک دکتری در کشور لهستان، حداکثر ۱۶ ماه فرصت دارید از طریق کار یا ادامه‌تحصیل ویزای خود را تمدید یا تبدیل کنید و کارت اقامت جدیدتان را بگیرید.

    بعد از گذشت ۷ سال از دریافت اولین کارت اقامت لهستان، به‌شرطی‌که در این مدت حداقل ۱۸۰ روز در سال را در این کشور زندگی کرده باشید، برای اخذ شهروندی می‌توانید اقدام کنید.

    برترین دانشگاه ها برای تحصیل دکتری در لهستان

    براساس آمار وبسایت‌های Topuniversities و Timeshighereducation، بهترین دانشگاه‌های لهستان برای تحصیل مقطع دکتری که اعتبار جهانی و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی پیشرفته دارند، بدین‌شرح‌اند:

    • دانشگاه ورشو (University of Warsaw)
    • دانشگاه جاگیلونیان (Jagiellonian University)
    • دانشگاه فناوری گدانسک (Gdansk University of Technology)
    • دانشگاه آدام میکیویچ (Adam Mickiewicz University)
    • دانشگاه لودز (University of Lodz)
    • دانشگاه پزشکی وروسلاو (Wroclaw Medical University)
    • دانشگاه وروسلاو (University of Wroclaw)
    • دانشگاه پزشکی لودز (Medical University of Lodz)
    • دانشگاه فناوری ورشو (Warsaw University of Technology)
    • دانشگاه اقتصاد و علوم انسانی در ورشو (University of Economics and Human Sciences in Warsaw)

    بری کسب اطلاعات بیشتر مطلب دانشگاه های لهستان را بخوانید.

    دانشگاه ورشو (University of Warsaw)

    • نوع دانشگاه: دولتی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • محل و تاریخ تاسیس: شهر ورشو، قرن هجدهم
    • میانگین شهریه سالانه در مقطع دکتری: ۲۰هزار تا ۳۰هزار یورو
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: پزشکی، داروسازی، دندان‌پزشکی، علوم آزمایشگاهی، علوم کامپیوتر، بیوتکنولوژی، ریاضیات پیشرفته، فلسفه، زبان‌های خارجی، حقوق، مدیریت مالی، اقتصاد، علوم انسانی، صنایع غذایی، مهندسی، تکنولوژی و فناوری، هوش مصنوعی، ادبیات، هنر، زبان‌شناسی، تاریخ باستان، فرهنگ ملل، سیاست خارجی و روابط بین‌الملل

    دانشگاه جاگیلونیان (Jagiellonian University)

    • نوع دانشگاه: دولتی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • محل و تاریخ تاسیس: شهر کراکوف، قرن سیزدهم میلادی
    • میانگین شهریه سالانه در مقطع دکتری: ۱۸هزار تا ۲۸هزار یورو
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: پزشکی، دندان‌پزشکی، فلسفه، ادبیات نمایشی، زبان‌های خارجی، زبان‌شناسی، علوم سیاسی، علوم اجتماعی، مدیریت منابع انسانی، تاریخ تمدن، علوم کامپیوتر، امنیت شبکه، اقتصاد، تحلیل داده، ریاضیات پیشرفته، فیزیک کاربردی، نجوم، موسیقی، هنر، ارتباطات، مهندسی، علوم کشاورزی، مدیریت بازرگانی و مدیریت مالی

    دانشگاه فناوری گدانسک (Gdansk University of Technology)

    • نوع دانشگاه: دولتی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • محل و تاریخ تاسیس: شهر گدانسک، سال ۱۹۰۴
    • میانگین شهریه سالانه در مقطع دکتری: ۲۱هزار تا ۳۲هزار یورو
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: تکنولوژی پزشکی، مهندسی پزشکی، علوم آزمایشگاهی، علوم کامپیوتر،  امنیت سایبری، امنیت شبکه، توسعه نرم‌افزار، طراحی نرم‌افزار، طراحی سخت‌افزار، مدیریت هوش مصنوعی، برنامه‌نویسی، طراحی رباتیک، توسعه حمل‌و‌نقل، فیزیک کاربردی، ریاضیات پیشرفته و شیمی

    دانشگاه آدام میکیویچ (Adam Mickiewicz University)

    • نوع دانشگاه: دولتی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • محل و تاریخ تاسیس: شهر پوزنان، سال ۱۹۱۹
    • میانگین شهریه سالانه در مقطع دکتری: ۲۳هزار تا ۳۱هزار یورو
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، جرم‌شناسی، مدیریت منابع انسانی، اقتصاد، علوم اجتماعی، علوم پایه، حقوق، وکالت، حسابداری، مدیریت امور مالی، مدیریت بازرگانی، توسعه منابع انسانی، زبان‌های خارجی، ادبیات نمایشی، هنرهای تجسمی، معماری، طراحی، علوم کامپیوتر، مهندسی، فناوری و تکنولوژی، شیمی، فیزیک کاربردی و نجوم

    دانشگاه لودز (University of Lodz)

    • نوع دانشگاه: دولتی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • محل و تاریخ تاسیس: شهر لودز، سال ۱۹۴۵
    • میانگین شهریه سالانه در مقطع دکتری: ۲۲هزار تا ۳۳هزار یورو
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: مهندسی، فناوری و تکنولوژی، مدیریت بازرگانی، ادبیات نمایشی، تاریخ باستان، تاریخ و فرهنگ ملل، هنرهای آزاد، موسیقی، شیمی، فیزیک، نجوم، ریاضیات پیشرفته، علوم آزمایشگاهی، علوم کامپیوتر، اقتصاد، جغرافی، زمین‌شناسی، باستان‌شناسی، معماری، طراحی، مطالعات خاورمیانه و زبان‌های خارجی

    دانشگاه پزشکی وروسلاو (Wroclaw Medical University)

    • نوع دانشگاه: دولتی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • محل و تاریخ تاسیس: شهر وروسلاو، سال ۱۹۵۰
    • میانگین شهریه سالانه در مقطع دکتری: ۲۵هزار تا ۳۵هزار یورو
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی، دامپزشکی، سلامت و بهداشت و علوم آزمایشگاهی

    دانشگاه وروسلاو (University of Wroclaw)

    • نوع دانشگاه: دولتی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • محل و تاریخ تاسیس: شهر وروسلاو، قرن هفدهم
    • میانگین شهریه سالانه در مقطع دکتری: ۲۰هزار تا ۲۹هزار یورو
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: مهندسی، فناوری و تکنولوژی، بیوتکنولوژی، علوم آزمایشگاهی، اقتصاد، تاریخ، فلسفه، ادبیات، مدیریت بازرگانی، علوم کامپیوتر، علوم انسانی، علوم سیاسی، معماری، هنر، طراحی، مدیریت منابع انسانی و علوم کشاورزی

    دانشگاه پزشکی لودز (Medical University of Lodz)

    • نوع دانشگاه: دولتی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • محل و تاریخ تاسیس: شهر لودز، سال ۲۰۰۲
    • میانگین شهریه سالانه در مقطع دکتری: ۲۴هزار تا ۳۵هزار یورو
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: پزشکی، داروسازی، دام‌پزشکی، بهداشت و سلامت و علوم آزمایشگاهی

    دانشگاه فناوری ورشو (Warsaw University of Technology)

    • نوع دانشگاه: دولتی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • محل و تاریخ تاسیس: شهر ورشو، سال ۱۹۱۵
    • میانگین شهریه سالانه در مقطع دکتری: ۲۳هزار تا ۳۴هزار یورو
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: علوم کامپیوتر، مهندسی و فناوری طراحی، مدیریت هوش مصنوعی، تکنولوژی و توسعه حمل‌و‌نقل، مهندسی انفورماتیک، طراحی صنعتی، معماری، علوم تکنولوژی، ریاضی و فیزیک کاربردی، تکنولوژی ارتباطات، توسعه نرم‌افزار، طراحی نرم‌افزار، طراحی سخت‌افزار، امنیت شبکه، امنیت سایبری، تحلیل داده، آمار، مهندسی پزشکی و علوم آزمایشگاهی.

    دانشگاه اقتصاد و علوم انسانی در ورشو (University of Economics and Human Sciences in Warsaw)

    • نوع دانشگاه: خصوصی
    • محل و تاریخ تاسیس: شهر ورشو، سال ۲۰۰۱
    • میانگین شهریه سالانه در مقطع دکتری: ۳۰هزار تا ۵۰هزار یورو
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: تحلیل اقتصاد جهان، حسابداری، حسابرسی، مدیریت امور مالی، روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، فرهنگ و تاریخ ملل، زبان‌شناسی، زبان‌های خارجی، تحلیل بازارهای مالی، مدیریت بازرگانی، توسعه منابع انسانی، تاریخ تمدن، روابط بین‌الملل، سیاست خارجی و مدیریت منابع انسانی

    برترین رشته‌ها برای تحصیل دکتری در لهستان

    وبسایت‌های Phdstudies.com و Phdportal.com با بررسی آمار بورسیه‌های تحصیلی هر رشته و مشاغل مورد‌نیاز و ظرفیت پذیرش رشته‌های مختلف، برترین رشته‌ها برای تحصیل دکتری در لهستان را به‌شرح زیر اعلام کرده‌اند:

    • زبان‌شناسی
    • فلسفه
    • هنرهای آزاد
    • داروسازی
    • پزشکی
    • مهندسی صنایع
    • بیوتکنولوژی
    • علوم سیاسی
    • مدیریت اجرایی
    • جغرافیای اقتصادی
    • علوم اجتماعی
    • علوم امنیتی
    • توسعه شبکه
    • مدیریت هوش مصنوعی
    • مهندسی هوافضا
    • طراحی نرم‌افزار
    • طراحی سخت‌افزار
    • مهندسی مکانیک
    • روان‌شناسی

    مزایا و معایب تحصیل دکتری در لهستان

    مزایای تحصیل دکتری در کشور لهستان عبارت‌اند از:

    • ارزان‌بودن شهریه دانشگاه‌ها
    • هزینه کم زندگی
    • دانشگاه‌ها و مدرک‌های معتبر جهانی
    • امکانات تحقیقاتی پیشرفته
    • آزمایشگاه‌های مجهز
    • امکان اخذ ویزای همراه
    • اقامت موقت و اقامت دائم لهستان
    • امکان اخذ تابعیت لهستان
    • کار و دریافت حقوق حین تحصیل
    • بورسیه‌های متنوع

    معایب تحصیل دکتری در لهستان از این قرارند:

    • ظرفیت محدود دانشگاه‌های دولتی
    • کمبود رفاه در شهرهای کوچک
    • فرصت‌های شغلی محدود