اقامت عمان

اخذ اقامت عمان در سال‌های اخیر برای ایرانیان راحت‌تر از گذشته شده است. کشور عمان به‌دلیل ارزان‌بودن از سایر کشورهای عربی خاورمیانه و نزدیک‌بودن به ایران، از کشورهای محبوب ایرانیان برای مهاجرت و اخذ اقامت محسوب می‌شود. برای کسب مشاوره و راهنمایی بیشتر می‌توانید فرم مشاوره زیر را پر کنید یا برای مشاوره تلفنی در روزهای شنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۹ تا ۲۰ از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۹۰۰۰۷۰ با کارشناسان ویزاگرد تماس بگیرید.

فهرست مطالب

    کشور عمان از کشورهای ثروتمند و پیشرفته عربی در منطقه خاورمیانه است که در سال‌های گذشته برای اخذ اقامت و مهاجرت در کانون توجه ایرانیان قرار گرفته است. از مزایای مهم مهاجرت و اقامت در کشور عمان می‌توان معافیت مالیاتی برای همه مهاجران، زیاد‌بودن میانگین دستمزد، ارتباط آسان با بازارهای آزاد جهانی و امنیت اقتصادی و نظامی این کشور را نام برد.

    اخذ اقامت عمان از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است که روش ازدواج و روش اشتغال به کار از دیگر روش‌ها ارزان‌تر و راحت‌تر است. توجه کنید که اخذ اقامت دائم یا تابعیت عمان بسیار سخت است و فقط برخی از روش‌های مهاجرتی به عمان هستند که در شرایط خاصی به اخذ اقامت دائم این کشور منجر می‌شوند.

    روش های اخذ اقامت عمان

    روش‌هایی که به کمک آن‌ها می‌توانید اقامت کشور عمان را بگیرید، عبارت‌اند از:

    • کار
    • تحصیل
    • سرمایه‌گذاری
    • ازدواج

    در ادامه، شرایط و ویژگی‌های هریک از روش‌های اقامتی و مهاجرت به عمان را شرح می‌دهیم.

    اقامت عمان از طریق کار

    مهاجرت کاری از روش‌های کم‌هزینه برای اخذ اقامت عمان است. با گسترش صنایع نفت‌و‌گاز و علوم بیولوژیکی و هوش مصنوعی، مشاغل این حوزه نیز هرروزه در عمان افزایش پیدا می‌کنند. در نتیجه افرادی که در حوزه‌های مذکور مدارک دانشگاهی و تخصص کافی دارند، در مقایسه با سایر افراد بخت بیشتری برای پیداکردن شغل و مهاجرت کاری به عمان را دارند. حداقل دستمزد ماهانه در عمان ۳۲۵ ریال عمان و میانگین دستمزد مشاغل عمومی ۸۰۰ ریال عمان و میانگین دستمزد مشاغل تخصصی مثل پزشکی و فناوری اطلاعات ۱۵۰۰ ریال عمان در ماه است.

    شرایط سنی مجاز برای گرفتن پیشنهاد شغلی (Job Offer) از عمان و اخذ ویزای کار این کشور، ۲۱ تا ۶۰ سال است؛ اما متقاضیانی که ۲۴ تا ۳۵ ساله بیشتر از سایر افراد فرصت دریافت مجوز و ویزای کار عمان را دارند. همچنین، برای اینکه واجد‌شرایط دریافت مجوز و ویزای کار عمان باشید، باید مدرک زبان انگلیسی یا عربی حداقل B1 ارائه دهید و حداقل ۳ سال سابقه کار تخصصی در حوزه شغلی‌تان داشته باشید. ویزای کار عمان معمولا دوساله صادر می‌شود و تا زمانی که قرارداد کار معتبر و رسمی با کارفرما داشته باشید، قابلیت تمدید دارد. هزینه اخذ ویزای کار از عمان ۲۰ ریال عمان است.

    به‌منظور گرفتن ویزای کار عمان، باید ابتدا پیشنهاد کار (Job Offer) از این کشور دریافت کنید. سپس مدارک لازم نظیر مدارک دانشگاهی و مدرک زبان مورد نیاز را برای کارفرما ارسال کنید تا او بتواند برایتان مجوز کار در عمان را دریافت کند. پس‌از اخذ مجوز کار، باید به سفارت عمان مراجعه کنید و درخواست ویزای کار این کشور را بدهید. برای پیداکردن شغل در عمان، می‌توانید با ویزای توریستی به این کشور بروید و حضوری بازار کار عمان را ارزیابی کنید یا از وبسایت‌های کاریابی عمان مانند Edarabia و Omanjobs و Gulftalent بهره ببرید.

    اقامت عمان از طریق تحصیل

    تحصیل در عمان از روش‌های مهاجرتی نسبتا پرهزینه برای اخذ اقامت است. در این روش، باید حداقل ۷۰۰ ریال عمان تمکن ماهانه برای مخارج شخصی‌تان ارائه دهید و با مدرک ثابت کنید ازپس پرداخت شهریه مدرسه یا دانشگاهتان برمی‌آیید. برای تحصیل در عمان، باید مدرک زبان انگلیسی یا عربی حداقل B2 ارائه کنید و معدل کافی برای قبولی در رشته مدنظرتان را داشته باشید. در این روش، پس‌از اخذ پذیرش تحصیلی از عمان، باید به سفارت این کشور مراجعه کنید و برای ویزای تحصیلی عمان درخواست دهید. ویزای تحصیلی عمان با اعتبار ۶ تا ۲۴ ماهه صادر می‌شود و ۳۰ ریال عمان هزینه دارد و تا وقتی تمدید می‌شود که فرد در این کشور به تحصیل مشغول باشد.

    شرط سنی تحصیل در مدارس عمان با توجه به پایه تحصیلی، ۴ تا ۱۸ سال است. برای تحصیل در دانشگاه‌های عمان، بسته به مقطع تحصیلی، شرط سنی ۱۸ تا ۳۵ سال در نظر گرفته شده است. شهریه سالانه مدارس بین‌المللی عمان ۱۱۰۰ تا ۳۸۰۰ ریال عمان و شهریه سالانه دانشگاه‌های این کشور در مقاطع و رشته‌های مختلف ۲۳۰۰ تا ۹۵۰۰ ریال عمان است.

    اقامت عمان از طریق سرمایه گذاری

    برای اخذ اقامت کشور عمان از طریق سرمایه‌گذاری دو راه وجود دارد: خرید ملک و ثبت شرکت. هریک از این روش‌ها شرایط و ویژگی‌های خاص خود را دارند که در ادامه، آن‌ها را شرح می‌دهیم.

    اقامت عمان از طریق خرید ملک

    با خرید ملکی به ارزش حداقل ۱۵۰هزار ریال عمان می‌توانید اقامت ۹۹ساله عمان و مجوز کار این کشور را بگیرید. در این روش، به صاحب ملک اقامت دائم عمان تعلق نمی‌گیرد؛ اما تا زمانی که سند ملک به نام فرد باشد، اقامتش در این کشور به‌صورت خودکار تمدید می‌شود. اتباع خارجی برای خرید ملک در عمان با محدودیت‌های انتخاب مناطق مواجه‌اند که در زمان سرمایه‌گذاری دولت این کشور این محدودیت‌ها را اعلام می‌کند. در این کشور، برای خرید ملک شرط سنی حداقل ۱۸ سال وجود دارد؛ اما برای این منظور حداکثر سنی در نظر گرفته نشده است. از مزایای مهم خرید ملک در عمان این است که می‌توانید ۲۰درصد از پول ملک را نقدی و ۸۰درصد باقی‌مانده آن را به‌صورت اقساط ۲۵ساله پرداخت کنید.

    اتباع خارجی برای خرید ملک در عمان به اخذ ویزا نیاز ندارند و پس‌از خرید ملک مدنظر، می‌توانند برای همسر و فرزندان کوچک‌تر از ۲۱ سالشان نیز ویزا و اقامت موقت عمان را دریافت کنند. اخذ ویزای همراه عمان پس‌از خرید ملک برای هریک از اعضای خانواده حدود ۳۰ ریال عمان هزینه دارد. دریافت اقامت عمان از طریق خرید ملک به ارائه مدرک زبان یا تحصیلات دانشگاهی نیازی ندارد؛ اما متقاضی علاوه‌بر سرمایه لازم برای خرید ملک مدنظر، باید حداقل ۳۸هزار ریال عمان تمکن مالی برای تامین هزینه‌های سند، اخذ اقامت، تامین هزینه‌های زندگی خود و اعضای خانواده و تمدید اقامت برای مدت سه سال ارائه کند.

    اقامت عمان از طریق ثبت شرکت

    دریافت اقامت کشور عمان از طریق ثبت شرکت، سخت‌تر از روش خرید ملک است. در این روش، متقاضی باید طرح تجاری (Business Plan) جدید و خلاقانه در جهت منافع کشور عمان ارائه کند، مدرک زبان عربی حداقل B1 و مدرک کارشناسی داشته باشد، حداقل ۵۰هزار ریال عمان سرمایه اولیه و ۱۱۵۰ ریال عمان تمکن مالی داشته باشد و دست‌کم پنج نفر کارمند عمانی را استخدام و بیمه کند. به‌منظور ثبت شرکت در عمان، متقاضی باید ابتدا مجوز درجه‌یک (First Grade License) را برای ثبت شرکت در عمان بگیرد و پس‌از ثبت شرکت می‌تواند ویزا و اقامت موقت عمان را دریافت کند. هزینه ویزای سرمایه‌گذاری عمان که برای ثبت شرکت به کار می‌رود، با توجه به شرایط از ۳۰۰ تا ۵۰۰ ریال عمان متغیر است.

    متقاضی ثبت شرکت در کشور عمان می‌تواند انواع شرکت‌های مشارکت محدود، مسئولیت محدود، سهامی عام و سرمایه‌گذاری مشترک را راه‌اندازی کند یا راحت‌ترین راه را انتخاب و شعبه یکی از کسب‌وکار موجود را در عمان راه‌اندازی کند. بعد‌از ثبت شرکت یا افتتاح شعبه یکی از کسب‌وکارهای فعال در عمان، صاحب شرکت ویزای دوساله عمان را دریافت می‌کند و تا زمانی که کسب‌وکارش فعال و مجوزها معتبر باشند، اقامت صاحب اصلی شرکت و اعضای خانواده او در عمان تمدید می‌شود.

    اقامت عمان از طریق ازدواج

    ازدواج یکی از روش‌های راحت‌ و ارزان برای اخذ اقامت و مهاجرت به کشور عمان محسوب می‌شود و تنها روشی است که به اخذ اقامت دائم منجر می‌شود. دقت کنید ازدواج مرد غیرعمانی با زن عمانی به اخذ اقامت برای مرد منجر نمی‌شود. فقط در‌صورتی‌که زن غیرعمانی با مرد عمانی ازدواج کند، زن می‌تواند از طریق همسر خود ابتدا اقامت موقت و بعد‌از ده سال زندگی مشترک در عمان و دریافت مدرک زبان عربی حداقل B2 و داشتن حداقل یک فرزند پسر، اقامت دائم این کشور را بگیرد.

    در این روش، سن مرد عمانی باید حداقل ۲۱ سال و درآمد ثابت حداقل ۶۰۰ ریال عمان در ماه داشته باشد تا بتواند برای همسر غیرعمانی خود، اقامت این کشور را بگیرد. همچنین، زوج‌ها با ارائه مدارک مختلف مثل عکس و فیلم یا استشهاد باید اثبات کنند که ازدواجشان واقعی و با هدف اخذ اقامت صورت نگرفته است. پس‌از درخواست اقامت موقت عمان و ارسال مدارک و سند ازدواج برای سفارت عمان، ویزای همراه و اعضای خانواده برای زوجه صادر می‌شود که دریافت آن ۳۰ ریال عمان هزینه دارد.

    شرایط اقامت عمان

    شرایط اخذ اقامت عمان به‌صورت کلی بدین‌شرح‌اند:

    • نداشتن سوءپیشینه
    • داشتن شرط سنی مجاز (متغیر در هر روش)
    • داشتن سرمایه یا تمکن مالی لازم (مبالغ متغیر)
    • داشتن مدرک زبان عربی یا انگلیسی (درصورت نیاز)
    • داشتن تخصص و مهارت شغلی
    • داشتن تحصیلات و مدارک دانشگاهی مورد نیاز
    • اخذ ویزا و مجوزهای مورد نیاز

    مدارک لازم برای گرفتن اقامت عمان

    مدارک مورد نیاز برای اقامت عبارت‌اند از:

    • گذرنامه با اعتبار حداقل یک سال
    • گواهی عدم سوءپیشینه
    • تمکن مالی کافی (مبلغ متغیر)
    • سرمایه اولیه مورد نیاز (برخی از روش‌ها)
    • مدرک زبان عربی یا انگلیسی (بعضی از روش‌ها)
    • مدارک دانشگاهی (درصورت نیاز)
    • عکس پاسپورتی
    • نشانی محل اقامت در عمان
    • گواهی سلامت پزشکی
    • ویزا برای ورود به عمان

    * برای تبدیل اقامت موقت به اقامت دائم عمان در روش ازدواج، باید سند ازدواج ده‌ساله و گواهی تولد فرزند پسر را به دولت عمان ارائه کنید.

    هزینه های اخذ اقامت عمان

    هزینه دریافت اقامت و ویزای کشور عمان در روش‌های مختلف طبق جدول زیر است:

    هزینه های اخذ ویزا در روش های مختلف اقامت عمان
    از طریق کارویزای کاری: ۲۰ ریال عمان کارت اقامت موقت: ۶۰ ریال عمان
    از طریق تحصیلویزای تحصیلی: ۳۰ ریال عمان کارت اقامت موقت: ۶۰ ریال عمان
    از طریق خرید ملکویزا و کارت اقامت: ۳۰۰ تا ۵۰۰ ریال عمان
    از طریق ثبت شرکتویزا و کارت اقامت حداقل: ۳۰۰ تا ۵۰۰ ریال عمان
    از طریق ازدواجویزای همراه: ۳۰  ریال عمان کارت اقامت موقت: ۶۰ ریال عمان

    مدت زمان صدور کارت اقامت عمان

    پس‌از صدور هریک از انواع ویزاهای کشور عمان، حداکثر سه ماه فرصت دارید تا با ویزای خود وارد این کشور شوید و با مراجعه به اداره امور مهاجرتی محلی در این کشور، درخواست کارت اقامت بدهید. بعد‌از ارائه ویزا و همه مدارک مورد نیاز به اداره امور مهاجرتی در عمان، در‌صورتی‌که پرونده شما تکمیل باشد، کارت اقامتتان در مدت حداکثر دو ماه صادر می‌شود.

    تمدید کارت اقامت عمان

    کارت اقامت عمان بسته به نوع ویزا و روش اقامتی، با اعتبار یک و دو و سه‌ساله صادر می‌شود و با پرداخت هزینه ۵۰ تا ۷۰ ریال عمان تمدیدشدنی است. دقت کنید برای تمدید کارت اقامت موقت عمان، باید همه مدارک مورد نیاز در هر روش اقامتی (مثل مجوز ثبت شرکت یا قرارداد کار) را به‌موقع ارائه دهید و تمامی مدارک معتبر و به‌روز باشند.

    بهترین شهرها برای اقامت در عمان

    بهترین شهرهای عمان برای اخذ اقامت و مهاجرت شهرهای مسقط، صلاله، صور و صحار هستند که در ادامه، ویژگی‌های هریک از آن‌ها را شرح می‌دهیم.

    مسقط (Muscat)

    شهر مسقط پایتخت کشور عمان و بزرگ‌ترین شهر این کشور است. مسقط شهر ساحلی و زیبا با حدود دومیلیون نفر جمعیت است و ازنظر اقتصادی و فرهنگی، پیشرفته‌ترین شهر عمان محسوب می‌شود. میانگین دستمزد در مسقط از سایر شهرهای عمان بیشتر است (حداقل حقوق کارگر ساده ۳۵۰ ریال عمان در ماه) و به همین نسبت، هزینه زندگی و تحصیل نیز در آنجا بیشتر است. بهترین مدرسه‌ها و دانشگاه‌های عمان مانند دانشگاه مسقط و دانشگاه سلطان‌قابوس در مسقط واقع شده‌اند و بیشترین نرخ مهاجرپذیری در عمان متعلق به این شهر است.

    تعداد مهاجران خارجی شهر مسقط هرساله رو به افزایش است که این موضوع باعث می‌شود تا ظرفیت جمعیتی این شهر هر سال کمتر شود و قیمت املاک و مستغلات آن نیز رو به افزایش باشد.

    صلاله (Salalah)

    صلاله از شهرهای ساحلی و تاریخی عمان است و چندین دانشگاه معروف همچون دانشگاه فناوری صلاله و دانشگاه علوم صلاله و دانشگاه هوفار در آن واقع شده‌اند. جمعیت شهر صلاله نزدیک به ۵۰۰هزار نفر است و مهاجران خارجی کمی در آن زندگی می‌کنند. این یعنی فرصت‌های مهاجرتی و سرمایه‌گذاری زیادی در آن وجود دارد و قیمت املاک در این شهر نسبتا مناسب است. میانگین دستمزد کارگر در شهر صلاله ۳۲۵ ریال عمان در ماه است و هزینه زندگی در این شهر از مسقط کمتر، ولی از بسیاری از شهرهای عمان بیشتر است.

    صور (Sur)

    صور شهری کوچک و ساحلی در کشور عمان است که کمتر از ۲۰۰هزار نفر جمعیت دارد و برای افرادی مناسب است که قصد دارند از طریق خرید ملک در عمان سرمایه‌گذاری کنند. در شهر صور فرصت‌های شغلی زیادی وجود دارد و با وجود دو دانشگاه بزرگ مانند دانشگاه صور و دانشگاه علوم صور، این شهر به مکانی مناسب برای مهاجرت تحصیلی در عمان تبدیل شده است. هزینه زندگی در شهر صور نسبتا کم و میانگین دستمزد کارگر در این شهر حدود ۳۲۵ ریال عمان در ماه است. به‌طور کلی، صور شهری نسبتا آرام و خلوت و برای مهاجرانی مناسب است که به‌دنبال تحصیل کم‌هزینه در کشور عمان هستند.

    صحار (Sohar)

    صحار شهری نسبتا بزرگ و بسیار قدیمی در عمان است که تقریبا ۲۵۰هزار نفر جمعیت دارد و از قطب‌های مهم تجاری و اقتصادی این کشور به‌حساب می‌آید. همچنین، صحار جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی زیادی دارد و از شهرهای مذهبی عمان است. در این شهر، دانشگاه‌های بین‌المللی معتبری همچون دانشگاه علوم صحار و دانشگاه ماریتایم واقع شده‌اند که منجر شده است تا صحار بعد از مسقط، بیشترین تعداد دانشجوی خارجی را در عمان داشته باشد.

    به‌دلیل تبادلات تجاری و وجود شرکت‌های بازرگانی بین‌المللی متعدد در صحار، این شهر موقعیت و فرصت‌های شغلی زیادی برای مهاجران خارجی فراهم می‌کند و فضای مناسبی برای پیشرفت شغلی در بازار آزاد جهانی دارد. بعداز مسقط، شهر صحار بیشترین قیمت املاک و مستغلات را در کشور عمان دارد و برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت مناسب است. میانگین دستمزد کارگر ساده در صحار ۳۵۰ ریال عمان در ماه است.