هزینه زندگی در نروژ

هزینه زندگی در نروژ بسیار بالا است. اما هزینه‌های بالا با سیستم عالی رفاه اجتماعی، درمان و آموزش رایگان، دستمزدهای بالا و استانداردهای بالای زندگی جبران می‌شوند. کیفیت مطلوب زندگی در نروژ، بدون شک ارزش این هزینه بالا را دارد.هزینه زندگی در نروژ در مقایسه با اکثر کشورهای جهان، بالاتر است. به این معنی که قیمت کالاها و خدمات این کشور اغلب بالاتر از سایر کشورها برآورد می‌شود. دلیل اصلی هزینه‌های زیاد زندگی در نروژ، به دستمزدهای نسبتاً بالا در این کشور برمی‌گردد. هزینه‌های مسکن و غذا به‌ویژه در شهرهای بزرگ‌تر مانند اسلو و برگن بالا هستند. اما حمل‌ونقل عمومی، عموماً کارآمد و مقرون‌به‌صرفه است. به‌طور کلی، با وجود اینکه هزینه های زندگی در نروژ کم نیستند، اما کیفیت زندگی و مزایای اجتماعی مانند مراقبت‌های بهداشتی و آموزش رایگان، این کشور را به مکانی مطلوب برای زندگی تبدیل می‌کنند.

فهرست مطالب

    هزینه زندگی در نروژ

    نروژ به‌عنوان یکی از گران‌ترین کشورهای جهان برای زندگی شناخته می‌شود. از مسکن گرفته تا غذا و پوشاک، هزینه های زندگی در نروژ بسیار بالا هستند. به‌طوری که متوسط هزینه زندگی در نروژ تقریباً ۴۰ درصد بیشتر از ایالات متحده است. این موضوع را می‌توان به عوامل متعددی از جمله هزینه بالای نیروی کار، مقررات سخت‌گیرانه زیست محیطی و وضعیت رفاهی خوب نروژ نسبت داد.

    بخش مسکن را باید یکی از بزرگ‌ترین عوامل افزایش هزینه‌های زندگی در نروژ دانست. زیرا نروژ عرضه مسکن بسیار محدودی دارد و مقررات سخت‌گیرانه ساخت‌وساز و توسعه نیز افزایش عرضه را با مشکل مواجه کرده است. در نتیجه، قیمت مسکن در نروژ یکی از بالاترین‌ها در جهان در نظر گرفته می‌شود. به‌عنوان مثال، هزینه متوسط اجاره آپارتمان یک‌خوابه در اسلو حدود ۱۵۰۰ دلار در ماه است. این موضوع می‌تواند یافتن مسکن مقرون‌به‌صرفه را برای بسیاری از مردم دشوار کند.

    بنزین در نروژ یکی از بالاترین قیمت‌ها را در جهان دارد و هزینه داشتن یک خودرو نیز برای بسیاری از مردم بسیار بالا است. در عوض، بسیاری از نروژی‌ها به حمل‌ونقل عمومی متکی هستند که عموماً از کیفیت بالایی برخوردار است. یک کارت ماهانه برای استفاده از حمل‌ونقل عمومی در اسلو بیش از ۱۰۰ دلار در ماه هزینه دارد.

    هزینه زندگی در نروژ

    نرخ تورم در نروژ و بررسی قدرت خرید

    نروژ کشوری توسعه‌یافته در قسمت شمالی اروپا است و به استاندارد بالای زندگی و اقتصاد پایدار شناخته می‌شود. با این حال، نروژ نیز مانند همه کشورهای توسعه‌یافته از تورم مصون نیست. تورم به افزایش سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات اشاره دارد که قدرت خرید را برای مصرف‌کنندگان کاهش می‌دهد.

    کشور نروژ علی‌رغم داشتن یک اقتصاد باثبات، سطوح متفاوتی از تورم را در طول سالیان تجربه کرده است. نرخ تورم این کشور در دهه گذشته بین ۰٫۳ تا ۳٫۷ درصد در نوسان بوده است. حاصل این تورم پایین را باید پول قوی، سطح بالای درآمد، قدرت خرید زیاد و کاهش هزینه زندگی در نروژ دانست. نرخ تورم فعلی در نروژ ۶٫۷ درصد است که در مقایسه با سایر کشورهای توسعه‌یافته مانند ایالات متحده نسبتاً بالاتر است.

    نروژ از نظر قدرت خرید مردم نیز رتبه بالایی را در سطح جهانی دارد. نروژی‌‌ها از سطح درآمد بالایی برخوردار هستند و یکی از بالاترین درآمدهای سرانه را در جهان دارند. با وجود قیمت‌های نسبتاً بالا برای کالاها و خدمات در این کشور، بیشتر نروژی‌ها درآمد کافی را برای تأمین نیازهای خود دارند. همین موضوع نروژ را به مقصدی جذاب برای مهاجرانی تبدیل کرده است که به‌دنبال فرصت‌های شغلی بهتر و استانداردهای بالای زندگی هستند.

    حقوق مشاغل در نروژ

    کیفیت زندگی در نروژ به‌دلیل حقوق‌هایی که به شاغلان پرداخت می‌شود بسیار بالا است. اقتصاد نروژ به صنعت نفت و گاز وابسته است که بخش قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد. با این حال، صنایع دیگری مانند ماهی‌گیری، جنگل‌داری و کشتی‌رانی نیز به اقتصاد نروژ کمک می‌کنند. بازار کار در نروژ نسبتاً باثبات است و نرخ بیکاری همواره زیر چهار درصد قرار دارد.

    متوسط درآمد در نروژ پس از کسر مالیات، ۳۳۳۶ دلار در ماه و حدود ۴۰ هزار دلار در سال است. با این حال، هزینه زندگی در نروژ نیز بالا است که می‌تواند درآمد بالا را توجیه کند. همچنین دولت نروژ یک سیستم مالیاتی پلکانی دارد که در آن، افراد با درآمد بالاتر مالیات بیشتری پرداخت می‌کنند. علاوه بر این، برنامه‌های رفاه اجتماعی مانند درمان و آموزش همگانی و مرخصی والدین، برای همه شهروندان در دسترس هستند.

    در سال‌های اخیر، تمرکز بر تنوع بخشیدن به اقتصاد نروژ و به‌ویژه در بخش فناوری بوده. دولت سیاست‌هایی را با هدف جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید اجرا کرده است. شکوفایی بخش فناوری در نروژ باعث رشد استارتاپ‌ها شده و به ایجاد شغل و رشد اقتصادی در این کشور کمک کرده است.

    هزینه های زندگی در نروژ

    هزینه های زندگی در نروژ شامل مسکن، مواد غذایی، حمل‌ونقل، پرداخت مالیات و قبض‌ها، سرگرمی و موارد دیگر است. قیمت مسکن و اجاره در نروژ بالا است و قیمت مواد غذایی در رده بعدی قرار می‌گیرد. با این حال، کیفیت بالای زندگی، درمان همگانی، آموزش عالی رایگان و محیط زندگی آرام و امن در نروژ، هزینه‌های بالا را جبران می‌کند. در ادامه مطلب، به‌صورت مفصل به بررسی بخش‌های مختلف هزینه های زندگی در نروژ خواهیم پرداخت.

    هزینه زندگی در نروژ در بخش‌های مختلف

    هزینه مسکن در نروژ

    نروژ برخی از گران‌ترین خانه‌ها را در اروپا دارد و قیمت‌ها در طول سال‌ها افزایش قابل توجهی داشته‌اند. تقاضای بالای مسکن در شهرهای بزرگ مانند اسلو و برگن، همراه با محدودیت ساخت‌وساز مسکن، به افزایش قیمت‌ها کمک کرده است.

    هزینه مسکن در نروژ به مکان و اندازه آن بستگی دارد. مثلاً قیمت‌ها در اسلو، پایتخت نروژ بسیار بالا هستند. همچنین در بخش املاک اجاره‌ای، کمبود عرضه وجود دارد و بسیاری از مردم باید تلاش زیادی کنند که خانه‌ای در حد بودجه خود بیابند. با وجود این، دولت نروژ اقداماتی مانند پرداخت یارانه برای افراد نیازمند مسکن و ساخت مسکن جدید ارزان‌قیمت را برای رسیدگی به این موضوع اجرا می‌کند.

    نوع مسکن در نروژ

    هزینه

    اجاره آپارتمان (یک‌خوابه) در مرکز شهر

    ۱۰۷۱٫۳۶ دلار

    اجاره آپارتمان (یک‌خوابه) خارج از مرکز

    ۸۶۴٫۴۹ دلار

    اجاره آپارتمان (سه‌خوابه) در مرکز شهر

    ۱۰۸۶٫۱۵ دلار

    اجاره آپارتمان (سه‌خوابه) خارج از مرکز

    ۱۳۹۴٫۴۸ دلار

    قیمت خرید هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر

    ۶۶۰۱ دلار

    قیمت خرید هر متر مربع آپارتمان خارج از شهر

    ۴۶۴۰ دلار

    شارژ ماهانه (برق، گرمایش، سرمایش، آب و جمع‌آوری زباله) برای آپارتمان ۸۵ متری

    ۲۰۸٫۳۰ دلار

    طرح ماهانه تلفن همراه با تماس و ۱۰ گیگابایت دیتا

    ۴۷٫۴۰ دلار

    اینترنت Cable٫ADSL (سرعت ۶۰ مگابیت در ثانیه یا بیشتر، حجم دیتا نامحدود)

    ۵۱٫۷۷ دلار

    هزینه غذا و پوشاک در نروژ

    هزینه زندگی در نروژ پس از بخش مسکن، بیشتر در هزینه‌های غذا و پوشاک منعکس می‌شود. هزینه غذا به‌خاطر عواملی چون تعرفه‌های بالای واردات، استانداردهای سخت‌گیرانه تولید و هزینه‌های نیروی کار، بالا رفته است. همین‌طور، هزینه پوشاک نیز بالا است. با این حال، کیفیت غذا و پوشاک در نروژ عالی است و بسیاری از غذاها به‌صورت محلی و ارگانیک تولید می‌شوند.

    نوع غذا یا پوشاک در نروژ

    هزینه

    یک وعده غذا در رستوران ارزان برای یک نفر

    ۱۹ دلار

    سه وعده غذا در یک رستوران میان‌رده برای دو نفر

    ۹۴٫۹۹ دلار

    همبرگر در مک‌دونالد (یا غذای ترکیبی معادل)

    ۱۱٫۴۰ دلار

    کاپوچینو (معمولی)

    ۴٫۲۴ دلار

    کوکاکولا٫پپسی (بطری ۰٫۳۳ لیتری)

    ۳٫۰۱ دلار

    آب (بطری ۱٫۵ لیتری)

    ۲٫۶۰ دلار

    شیر معمولی (یک لیتر)

    ۱٫۹۴ دلار

    قرص نان سفید تازه (۵۰۰ گرم)

    ۲٫۹۰ دلار

    برنج سفید (یک کیلوگرم)

    ۲٫۷۷ دلار

    تخم‌مرغ معمولی (۱۲ عدد)

    ۳٫۷۰ دلار

    پنیر محلی (یک کیلوگرم)

    ۱۰٫۸۰ دلار

    فیله مرغ (یک کیلوگرم)

    ۱۲٫۸۸ دلار

    گوشت قرمز (یک کیلوگرم)

    ۲۷٫۸۱ دلار

    سیب (یک کیلوگرم)

    ۲٫۸۱ دلار

    موز (یک کیلوگرم)

    ۲٫۱۵ دلار

    پرتقال (یک کیلوگرم)

    ۲٫۸۱ دلار

    گوجه‌فرنگی (یک کیلوگرم)

    ۳٫۵۹ دلار

    سیب‌زمینی (یک کیلوگرم)

    ۲٫۰۳ دلار

    پیاز (یک کیلوگرم)

    ۲٫۱۶ دلار

    کاهو (یک سر)

    ۲٫۳۵ دلار

    سیگار ۲۰ بسته (مارلبورو)

    ۱۳٫۸۷ دلار

    یک شلوار جین (لویس ۵۰۱ یا مشابه)

    ۸۳٫۰۴ دلار

    یک لباس تابستانی در فروشگاه زنجیره‌ای

    ۳۹٫۳۶ دلار

    یک جفت کفش دویدن نایک (میان‌رده)

    ۱۰۰٫۴۰ دلار

    یک جفت کفش تجاری چرم مردانه

    ۱۲۵٫۵۸ دلار

    هزینه رفت و آمد در نروژ

    هزینه رفت و آمد در نروژ به منطقه، وسیله حمل‌ونقل و مسافت طی‌شده بستگی دارد. به‌طور کلی، قیمت‌ها در مقایسه با سایر کشورها نسبتاً بالا هستند. سیستم حمل‌ونقل عمومی در نروژ کاملاً قابل اعتماد، کارآمد، به‌روز و سازگار با محیط‌زیست است. مثلاً اکثر اتوبوس‌ها و قطارها در نروژ از منابع انرژی تجدیدپذیر استفاده می‌کنند.

    نوع وسیله حمل‌ونقل در نروژ

    هزینه

    بلیت یک‌طرفه (حمل‌ونقل محلی)

    ۳٫۸۰ دلار

    کارت ماهانه (قیمت معمولی)

    ۷۵٫۵۲ دلار

    شروع تاکسی (تعرفه عادی)

    ۹٫۵۰ دلار

    تاکسی یک کیلومتر (تعرفه معمولی)

    ۱٫۴۲ دلار

    تاکسی یک ساعت انتظار (تعرفه معمولی)

    ۵۳٫۲۰ دلار

    بنزین (یک لیتر)

    ۲٫۰۱ دلار

    فولکس‌واگن ۱٫۴ لیتری ۹۰ کیلووات Trendline

    ۳۳ هزار و ۲۴۷ دلار

    تویوتا کرولا سدان ۱٫۶ لیتری ۹۷ کیلووات Comfort

    ۳۲ هزار و ۷۷۵ دلار

    هزینه درمان و بیمه در نروژ

    هزینه درمان و بیمه در نروژ تا حد زیادی تحت پوشش طرح «بیمه ملی دولت» است که بودجه آن از طریق مالیات تأمین می‌شود. اکثر هزینه‌های درمانی مانند ویزیت پزشک، بستری شدن در بیمارستان و دارو تحت پوشش این سیستم بیمه‌ای هستند. با این حال، جراحی زیبایی و مراقبت از دندان ممکن است تحت پوشش بیمه دولتی قرار نگیرند.

    به‌طور کلی، درمان را باید جزء کم‌اهمیت‌ترین بخش‌های هزینه زندگی در نروژ دانست؛ زیرا این هزینه‌ها به لطف بیمه سراسری در مقایسه با سایر کشورها، پایین‌تر هستند. علاوه بر این، همه ساکنان ملزم‌اند از طریق کارفرما یا به‌طور مستقل بیمه درمانی داشته باشند. نتیجه کلی، سیستمی است که مراقبت‌های پزشکی با کیفیت بالا را برای همه ساکنان نروژ بدون توجه به توانایی مالی آن‌ها فراهم می‌کند.

    بهداشت، بیمه و درمان در نروژ

    هزینه

    داروی سرماخوردگی به‌مدت ۶ روز

    ۱۰ دلار

    یک جعبه آنتی بیوتیک (۱۲ دوز)

    ۱۷ دلار

    ویزیت کوتاه توسط پزشک (۱۵ دقیقه)

    ۵۸ دلار

    دئودورانت رولی (۵۰ میلی‌لیتر تا ۱٫۵ اونس)

    ۴٫۷۷ دلار

    خمیردندان

    ۳ دلار

    بیمه درمانی استاندارد

    رایگان

    فرانشیز (مازاد بر بیمه‌نامه)

    ۲۲۲ دلار

    هزینه ورزش و تفریح در نروژ

    هزینه ورزش و تفریح در نروژ اغلب جزء جنبه‌های ضروری زندگی روزمره است. با این حال، هزینه مشارکت در این فعالیت‌ها ممکن است در مقایسه با سایر کشورها نسبتاً بالا باشد. بسیاری از این هزینه‌ها مربوط به تجهیزات هستند؛ زیرا اسکی، دوچرخه‌سواری و سایر فعالیت‌های ورزشی در نروژ به تجهیزات تخصصی نیاز دارند. علاوه بر این، هزینه دسترسی به برخی از امکانات، مانند استخرهای سرپوشیده و پیست‌های یخ هم نسبتاً گران است. اما بسیاری از نروژی‌ها با توجه به درآمد بالای خود، هزینه‌های تفریح را بدون مشکل پرداخت می‌کنند. همچنین با توجه به زیبایی‌های طبیعی نروژ و تفریحات متعدد در فضای باز، نیاز به پرداخت هزینه برای تفریح کاهش می‌یابد.

    نوع ورزش و تفریح در نروژ

    هزینه

    باشگاه تناسب‌اندام، هزینه ماهانه برای یک بزرگسال

    ۴۱ دلار

    اجاره زمین تنیس (یک ساعت در آخر هفته)

    ۲۹٫۷۴ دلار

    سینما، اکران بین‌المللی، یک صندلی

    ۱۴٫۲۵ دلار

    هزینه تحصیل در نروژ

    هزینه تحصیل در نروژ تا حد زیادی توسط دولت تأمین می‌شود و بنابراین برای همه دانش‌آموزان رایگان است. با این حال، برخی از هزینه‌های جانبی مانند کتاب‌های درسی، لوازم‌التحریر و حمل‌ونقل وجود دارند. علاوه بر این، برخی از مدارس خصوصی شهریه دریافت می‌کنند.

    به‌طور کلی، نروژ به‌عنوان یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین کشورها برای تحصیل در نظر گرفته می‌شود. زیرا امکان تحصیل باکیفیت را برای همه دانش‌آموزان، بدون توجه به توان مالی آن‌ها فراهم می‌کند.

    تحصیل در نروژ

    هزینه

    شهریه ماهانه پیش‌دبستانی یا مهدکودک تمام‌روز خصوصی برای یک کودک

    ۳۰۹٫۴۸ دلار

    شهریه سالانه مدرسه ابتدایی بین‌المللی برای یک کودک

    ۵۲۲۹ دلار

    شهریه دانشگاه در نروژ تقریباً بین ۸ هزار تا ۱۵ هزار دلار آمریکا در هر سال تحصیلی است. با این حال، برخی از رشته‌ها مانند مهندسی، دندانپزشکی و پزشکی بسیار گران‌تر هستند.

    هزینه زندگی دانشجویی در نروژ

    هزینه زندگی در نروژ به‌عنوان دانشجو، به شهر و دانشگاه بستگی دارد. با این حال، متوسط هزینه زندگی برای دانشجویان در نروژ تقریباً هزار دلار در ماه است. هزینه اقامت، گران‌ترین بخش هزینه زندگی برای دانشجویان در این کشور است. بنابراین اکثر دانشجویان در نروژ با هم‌اتاقی یا در خوابگاه‌های دانشجویی زندگی می‌کنند. چراکه می‌توانند از یارانه دولتی و نرخ‌های کاهش‌یافته بهره ببرند.

    اجاره آپارتمان‌های خصوصی می‌تواند از ۳۷۵ کرون تا ۱۲ هزار کرون در ماه متغیر باشد و شهرهایی مانند اسلو گران‌تر هم هستند. سایر هزینه‌های قابل توجه شامل غذا، حمل‌ونقل و قبض آب و برق می‌شود. قیمت غذا در نروژ مخصوصاً در رستوران‌ها ممکن است دانشجویان تازه‌وارد را شوکه کند.

    یکی از راه‌های کاهش هزینه های زندگی دانشجویی در نروژ، کسب درآمد از طریق کار پاره‌وقت است. دانشجویان بین‌المللی در نروژ می‌توانند ۲۰ ساعت در هفته در حین تحصیل، کار کنند. همچنین برنامه‌های حمایت مالی مانند بورسیه و وام برای دانشجویان بین‌المللی مستعد که با مشکلات مالی مواجه هستند، وجود دارد. به‌طور کلی، دانشجو بودن در نروژ به این معنا است که فرد باید مدیریت بودجه را یاد بگیرد.

    مقایسه هزینه زندگی در شهرهای مختلف نروژ

    هزینه‌ زندگی بین شهرهای مختلف نروژ می‌تواند به‌طور قابل توجهی متفاوت باشد. اسلو، به‌عنوان پایتخت این کشور، گران‌ترین شهر با هزینه‌های بالای مسکن، غذا و کالا برای زندگی است. برگن در ساحل غربی نروژ کمی مقرون‌به‌صرفه‌تر است، اما هنوز هم نسبتاً گران به شمار می‌رود. تروندهایم، در شمال نروژ با هزینه مسکن پایین‌تر گزینه ارزان‌تری است.

    به‌طور کلی، هزینه زندگی در نروژ به عوامل مختلفی همچون موقعیت مکانی، سبک زندگی و درآمد افراد بستگی دارد. در ادامه مطلب، ارزان‌ترین و گران‌ترین شهرهای نروژ برای زندگی را بررسی خواهیم کرد.

    ارزان‌ترین شهرهای نروژ برای زندگی

    نروژ به‌عنوان یکی از گران‌ترین کشورهای جهان شناخته می‌شود. بنابراین بسیاری از مردم تصور می‌کنند که زندگی در نروژ برای افراد عادی ممکن نیست. در حالی که چندین شهر در نروژ وجود دارند که نسبت به سایر شهرهای نروژ مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند. در ادامه، ارزان‌ترین شهرهای نروژ برای زندگی را بررسی می‌کنیم.

    هزینه زندگی در نروژ در ارزانترین شهرها

    ۱. آلسوند (Alesund)

    آلسوند، مرکز حمل‌ونقل منطقه سانمور، در شهرستان مور اوگ رومسدال نروژ است. زندگی در آلسوند، جدا از داشتن کمترین میانگین هزینه زندگی در نروژ به دلایل مختلف یک ایده عالی است. مثلاً این شهر معماری باشکوه خود را حفظ کرده است و علاوه بر این، جاذبه‌های فرهنگی و تفریحی متعددی هم دارد. این بندر همچنین یکی از بزرگ‌ترین ناوگان‌های ماهی‌گیری اروپا و توقفگاهی است که سراسر نروژ را به هم متصل می‌کند.

    • جمعیت: ۴۲ هزار و ۶۷۰ نفر
    • میانگین حقوق: ۵۲ هزار و ۹۱۵ دلار در سال 
    • میانگین هزینه زندگی: ۱۵۰۵ دلار در ماه برای یک فرد مجرد
    • بهترین فرصت شغلی: مدیر بازاریابی
    • میانگین اجاره خانه: ۱۱۷۶ دلار در ماه
    • میانگین قیمت خانه: ۴۳۱۱ دلار در هر متر مربع

    ۲. سارپسبورگ (Sarpsborg)

    سارپسبورگ در شهرستان ویکن قرار دارد و همراه با فردریکستاد، پنجمین منطقه شهری بزرگ در نروژ را تشکیل می‌دهد. این شهر علاوه بر اینکه در جایگاه دوم در لیست شهرهای با کمترین میانگین هزینه زندگی در نروژ قرار گرفته، بهترین مدارس و مراکز علمی برای کودکان در این کشور را هم دارد.

    • جمعیت: ۵۱ هزار و ۹۴۲ نفر
    • میانگین حقوق: ۵۸ هزار و ۹۴۴ دلار در سال 
    • میانگین هزینه زندگی: ۱۵۱۴ دلار در ماه برای یک فرد مجرد
    • بهترین فرصت شغلی: فناوری اطلاعات
    • میانگین اجاره خانه: ۱۲۶۲ دلار در ماه
    • میانگین قیمت خانه: ۴۰۳۵ دلار در هر متر مربع

    ۳. هالدن (Halden)

    هالدن در مرز سوئد قرار دارد و قلعه معروف فردریکستن در بالای این شهر است. همچنین یکی از آرام‌ترین و تاریخی‌ترین پارک‌ها به نام باسترود در این شهر قرار دارد. هزینه زندگی در هالدن نسبت به شهرهای بزرگ نروژ مانند اسلو و برگن، به‌طرز قابل توجهی پایین‌تر است.

    • جمعیت: ۲۹ هزار و ۵۴۴ نفر
    • میانگین حقوق: ۵۲ هزار و ۳۹۲ دلار در سال
    • میانگین هزینه زندگی: ۱۵۳۱ دلار در ماه برای یک فرد مجرد
    • بهترین فرصت شغلی: مدیر ارشد محصول
    • میانگین اجاره خانه: ۱۵۲۳ دلار در ماه
    • میانگین قیمت خانه: ۲۴۴۹ دلار در هر متر مربع

    ۴. آرندال (Arendal)

    شهر ساحلی شگفت‌انگیز آرندال از جنگل‌ها و تپه‌ها تشکیل شده است و مکانی محبوب برای تعطیلات تابستانی نروژی‌ها به شمار می‌رود. آرندال مرکز شهرستان اوست آگدر و بخشی از ناحیه شهرستان سورلندت است. اگر به‌دنبال کاهش هزینه زندگی در نروژ هستید، آرندال می‌تواند یک گزینه خوب برای شما باشد.

    • جمعیت: ۴۱ هزار و ۶۵۵ نفر
    • میانگین حقوق: ۴۸ هزار و ۹۹۵ دلار در سال
    • میانگین هزینه زندگی: ۱۵۶۷ دلار در ماه برای یک فرد مجرد
    • بهترین فرصت شغلی: هماهنگ‌کننده اداری
    • میانگین اجاره خانه: ۱۳۸۶ دلار در ماه
    • میانگین قیمت خانه: ۹ هزار و ۲۴۹ دلار در هر متر مربع

    ۵. پورسگرون (Porsgrunn)

    شهر پورسگرون در شهرستان وستفلد تلمارک نروژ است و به منطقه سنتی گروئنلند تعلق دارد. ژئوپارک جهانی Gea Norvegica یونسکو نیز در این شهر است. پورسگرون شاید ارزان‌ترین شهر نروژ نباشد، اما در کل، زندگی در این شهر برای بسیاری از افراد مقرون‌به‌صرفه خواهد بود.

    • جمعیت: ۳۴ هزار و ۱۸۶ نفر
    • میانگین حقوق: ۵۲ هزار و ۳۹۲ دلار در سال
    • میانگین هزینه زندگی: ۱۵۹۸ دلار در ماه برای یک فرد مجرد
    • بهترین فرصت شغلی: مدیر فروش
    • میانگین اجاره خانه: ۱۱۰۰ دلار در ماه
    • میانگین قیمت خانه: ۳۱۰۳ دلار در هر متر مربع

    ۶. کونیگسبرگ (Königsberg)

    کونیگسبرگ یک شهر معدنی و تاریخی است که در بوسکرود، شهرستان ویکن قرار گرفته است. این شهر برای قرن‌ها مرکز استخراج نقره، تولید تسلیحات، جنگل‌داری و مرکز بزرگ‌ترین پیمانکار دفاعی نروژ بوده است. مخارج در کونیگسبرگ نسبت به استانداردهای کلی هزینه زندگی در نروژ پایین‌تر هستند.

    • جمعیت: ۲۴ هزار و ۵۸۰ نفر
    • میانگین حقوق: ۶۴ هزار و ۳۸۰ دلار در سال
    • میانگین هزینه زندگی: ۱۶۰۸ دلار در ماه برای یک فرد مجرد
    • بهترین فرصت شغلی: مدیر پروژه
    • میانگین اجاره خانه: ۱۳۷۱ دلار در ماه
    • میانگین قیمت خانه: ۲۶۴۰ دلار در هر متر مربع

    ۷. هارستاد (Harstad)

    هارستاد به‌دلیل موقعیت استراتژیک خود در بزرگ‌ترین جزیره شمال نروژ، به‌عنوان دروازه وسترلن لوفوتن عمل می‌کند. سایر شهرهای شمالی مانند نارویک، ترومس و بُد نیز به‌راحتی از هارستاد قابل دسترسی هستند. این شهر حیات فرهنگی پرجنب‌وجوش با رویدادها و جشنواره‌های گوناگون و همچنین انواع کافه‌ها و رستوران‌های جذاب دارد.

    • جمعیت: ۲۳ هزار و ۱۰۸ نفر
    • میانگین حقوق: ۵۸ هزار و ۷۹۵ دلار در سال
    • میانگین هزینه زندگی: ۱۶۱۵ دلار در ماه برای یک فرد مجرد
    • بهترین فرصت شغلی: دندانپزشک
    • میانگین اجاره خانه: ۱۲۱۶ دلار در ماه
    • میانگین قیمت خانه: ۵۳۵۰ دلار در هر متر مربع

    گران‌ترین شهرهای نروژ برای زندگی

    همان‌طور که گفتیم هزینه زندگی در نروژ علاوه بر نوع مسکن، غذا، حمل‌ونقل و سایر هزینه‌ها، به شهر محل زندگی هم بستگی دارد. در ادامه، به گران‌ترین شهرهای نروژ برای زندگی و دلایل آن می‌پردازیم.

    هزینه زندگی در نروژ در گرانترین شهرها

    ۱. اسلو (Oslo)

    اسلو، پایتخت نروژ به‌دلیل استاندارد بالای زندگی، هزینه بالای مسکن و مالیات بالا، گران‌ترین شهر برای زندگی در این کشور است. متوسط اجاره آپارتمان یک‌خوابه در مرکز شهر اسلو حدود ۱۲ هزار کرون (۱۴۱۷ دلار آمریکا) است که در مقایسه با شهرهای دیگر نروژ گران محسوب می‌شود. به همین ترتیب، قیمت کالاهای اساسی مانند غذا و حمل‌ونقل در اسلو بیشتر از سایر شهرها است. با این حال، اسلو مراقبت‌های بهداشتی، آموزشی و سایر خدمات اجتماعی درجه یکی را ارائه می‌دهد که هزینه‌های بالای آن را توجیه می‌کند.

    ۲. برگن (Bergen)

    برگن دومین شهر بزرگ نروژ نیز به‌دلیل موقعیت مکانی و شرایط آب‌وهوایی خود، به‌عنوان یکی از گران‌ترین مکان‌ها برای زندگی در این کشور محسوب می‌شود.

    متوسط اجاره آپارتمان یک‌خوابه در مرکز شهر برگن حدود ۱۰ هزار کرون (۱۱۸۶ دلار آمریکا) است. به‌طور کلی، مخارج در برگن به دلایل مختلف از میانگین هزینه زندگی در نروژ گران‌تر هستند. مثلاً این شهر در ساحل غربی نروژ است و در طول سال، میزان بارندگی بالایی دارد. این موضوع نگهداری و تعمیر خانه‌ها را برای شهروندان دشوار می‌کند که به هزینه‌های بالای نگهداری و مسکن منجر می‌شود.

    ۳. استاوانگر (Stavanger)

    استاوانگر یکی دیگر از شهرهای گران‌قیمت در نروژ است. زیرا قطب نفت و گاز این کشور محسوب می‌شود و مشاغل پردرآمد را به خود جذب می‌کند. اقتصاد این شهر به صنعت نفت و گاز وابسته است که در نتیجه، هزینه‌های زندگی را بالاتر می‌برد.

    هزینه مسکن، حمل‌ونقل و غذا در استاوانگر نسبتاً بالاتر از سایر شهرهای نروژ است. مثلاً متوسط اجاره آپارتمان یک‌خوابه در مرکز شهر ماهانه حدود ۸۰۰۰ کرون (۹۴۷ دلار آمریکا) هزینه دارد. علاوه بر این، استاوانگر یک مقصد گردشگری محبوب است که باعث می‌شود هتل‌ها و رستوران‌هایش قیمت‌های بالاتری داشته باشند.

    ۴. تروندهایم (Trondheim)

    تروندهایم چهارمین شهر بزرگ نروژ است و یکی از قابل سکونت‌ترین و زیباترین شهرهای این کشور محسوب می‌شود. این شهر دانشجویان زیادی دارد و در نتیجه، قیمت مسکن در تروندهایم بالا است. متوسط اجاره آپارتمان یک‌خوابه در مرکز تروندهایم حدود ۱۰ هزار کرون (۱۱۸۶ دلار آمریکا) خواهد بود. با این حال، هزینه غذا، حمل‌ونقل و سایر کالاها نسبتاً کمتر از سایر شهرهای نروژ است.

    ۵. ترومسو (Tromsø)

    ترومسو شهری در شمالی‌ترین قسمت نروژ است و به‌خاطر شفق قطبی و چشم‌اندازهای خیره‌کننده‌اش شهرت دارد. به‌دلیل موقعیت دور و شرایط آب‌وهوایی سخت، هزینه زندگی در ترومسو از اکثر شهرهای نروژ بالاتر است.

    اقتصاد این شهر به‌شدت به ماهی‌گیری، تجارت و گردشگری وابسته است و در نتیجه، قیمت مسکن، غذا و حمل‌ونقل آن نسبت به متوسط هزینه زندگی در نروژ بالاتر می‌رود. متوسط اجاره آپارتمان یک‌خوابه در مرکز شهر ترومسو حدود ۹۰۰۰ کرون (۱۰۶۵ دلار آمریکا) است.

    ۶. کریستیانسوند (Kristiansund)

    کریستیانسوند شهری در سواحل جنوبی نروژ است و به‌خاطر سواحل زیبا و رویدادهای فرهنگی‌اش شهرت دارد. این شهر بیشتر به صنعت خدمات وابسته است، اما صنعت توریستی پررونقی دارد که به هزینه‌های بالاتر زندگی منجر می‌شود.

    متوسط اجاره آپارتمان یک‌خوابه در مرکز شهر کریستیانسوند حدود ۸۰۰۰ کرون (۹۴۷ دلار آمریکا) است. علاوه بر این، هزینه غذا، حمل‌ونقل و سایر کالاها در این شهر نسبتاً بالاتر از سایر شهرهای نروژ برآورد می‌شود.

    ۷. بودو (Bodø)

    بودو شهری است که در شمال نروژ قرار دارد و دروازه ورود به قطب شمال به شمار می‌رود. اقتصاد این شهر به صنایعی مانند نفت و گاز، ماهی‌گیری و گردشگری وابسته است که به افزایش هزینه‌های زندگی منجر می‌شود. هزینه مسکن، غذا و حمل‌ونقل در این شهر نسبتاً بالا است و متوسط اجاره آپارتمان یک‌خوابه در مرکز شهر بودو حدود ۷۰۰۰ کرون (۸۲۸ دلار آمریکا) برآورد می‌شود.

    متوسط هزینه ماهانه زندگی در نروژ برای یک خانواده دونفره

    متوسط هزینه ماهانه زندگی در نروژ برای یک خانواده دونفره حدود ۲۰ هزار و ۴۸۶ کرون (تقریباً ۲۳۷۳ دلار) بدون احتساب اجاره‌بها است. این شامل هزینه‌هایی مانند غذا، حمل‌ونقل، آب و برق و سرگرمی می‌شود. با این حال، هزینه مسکن، بزرگ‌ترین بخش از بودجه ماهانه را تشکیل می‌دهد. اجاره آپارتمان یک‌خوابه مناسب در مرکز شهر می‌تواند حدود ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار کرون (۱۱۶۲ تا ۱۷۴۳ دلار) در ماه هزینه داشته باشد.

    هزینه‌ غذا در نروژ نیز به‌دلیل کیفیت بالای زندگی در این کشور نسبت به بسیاری از کشورها بیشتر است. یک صورت‌حساب هفتگی سوپرمارکت برای یک خانواده دونفره می‌تواند از ۱۸۰۰ تا ۳۵۰۰ کرون (۲۰۹ تا ۴۰۶ دلار) متغیر باشد.

    غذا خوردن در بیرون هم بسیار گران است و یک وعده غذایی دونفره اغلب حدود ۷۰۰ تا هزار کرون (۸۱ تا ۱۱۶ دلار) هزینه دارد. با این حال، نروژ محصولات غذایی باکیفیت، تازه و طبیعی را ارائه می‌دهد که ارزش هزینه کردن را دارند.

    به‌طور کلی، متوسط هزینه زندگی در نروژ برای یک خانواده دونفره می‌تواند بسیار بالا باشد. با این حال، نروژ با شرایط زندگی استثنایی، درمان و آموزش با کیفیت بالا و استاندارد بالای زندگی خود، این هزینه‌ها را توجیه می‌کند.

    متوسط ماهانه هزینه زندگی در نروژ برای یک خانواده دو نفره

    سوالات متداول درباره هزینه زندگی در نروژ

    متوسط هزینه زندگی در نروژ برای دانشجویان چقدر است؟

    هزینه زندگی در نروژ برای دانشجویان در مقایسه با سایر کشورها نسبتاً بالا است. دانشجویان می توانند انتظار هزینه ماهانه در حدود ۱۵ تا ۱۸ هزار کرون (تقریباً ۱۴۰۰ تا ۱۷۰۰ دلار) را داشته باشند.

    ;آیا هزینه زندگی در نروژ بالاست؟

    بله، هزینه زندگی در نروژ بالا است. طبق اطلاعات وبسایت معتبر Numbeo، نروژ پس از سوئیس به عنوان دومین کشور گران جهان از نظر هزینه کلی زندگی رتبه بندی می شود.

    هزینه زندگی در نروژ برای یک خانواده دونفره چقدر است؟

    متوسط هزینه ماهانه زندگی در نروژ برای یک خانواده دونفره تقریباً ۲۳۷۳ دلار بدون احتساب اجاره بها است. اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر هم حدود ۱۱۶۲ تا ۱۷۴۳ دلار در ماه هزینه دارد.

    ارزان ترین و گران ترین شهرها برای زندگی در نروژ کدام اند؟

    آلسوند، سارپسبورگ، هالدن، آرندال، پورسگرون، کونیگسبرگ و هارستاد از ارزان ترین شهرها و اسلو، برگن، استاوانگر، تروندهایم، ترومسو، کریستیانسوند و بودو نیز گران ترین شهرها برای زندگی در نروژ هستند.

    مبلغ موردنیاز برای زندگی راحت در نروژ چقدر است؟

    به طور کلی، یک فرد مجرد به حدود ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ دلار آمریکا نیاز دارد تا بتواند هزینه های اولیه زندگی را در نروژ پوشش دهد. اما اگر کسی زندگی راحت تری بخواهد، به تقریباً دو برابر این مبلغ نیاز خواهد داشت.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۰۷