ثبت شرکت در ترکیه

آیا به فکر ثبت شرکت در ترکیه و شروع سرمایه‌گذاری در این کشور هستید؟ این تصمیم می‌تواند کسب‌وکار شما را دگرگون کند و به‌طرز شگفت‌انگیزی آن را توسعه دهد؛ زیرا ترکیه با موقعیت تجاری منحصربه‌فرد خود بین آسیا و اروپا و خاورمیانه سال‌هاست که سرمایه‌گذاران بین‌المللی را جذب کرده است. بسیاری از شرکت‌های دولتی و بین‌المللی فعالیت‌هایی را در شهرهای اصلی ترکیه و اطراف آن پدید آورده‌اند که نشان‌دهنده اهمیت این کشور در سراسر جهان است. استانبول، خانه بخش عمده‌ای از این شرکت‌های بزرگ است. در این مقاله سعی کرده‌ایم دررابطه‌ با ثبت شرکت در ترکیه اطلاعات کامل و مفیدی دهیم. تا انتهای این مطلب با ما باشید تا هر آن چه که باید درباره ثبت شرکت در ترکیه بدانید به شما بگوییم.

فهرست مطالب

    چرا ثبت شرکت در ترکیه؟

    چرا ثبت شرکت در ترکیه؟

    تجارت در ترکیه برای اتباع خارجی از بسیاری جهات بسیار جذاب است. ترکیه با تولیدکنندگان پیشرو در بخش‌هایی مانند کشاورزی، خودرو، نساجی و ساخت‌وساز با مقاصد تجاری برتر در سراسر جهان همسو است. کارآفرینان خارجی در ترکیه می‌توانند از قوانین سرمایه‌گذاری راحت‌تری بهره‌مند شوند که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به شیوه‌ای سریع و بدون بوروکراسی پیچیده در ترکیه ثبت شرکت کنند.

    شهرهایی مانند آنکارا و استانبول و ازمیر ازنقطه‌نظر تجاری همراه با استقبال خارجی‌ها در ترکیه هستند. هزینه‌های عملیاتی کم، نیروی کار ماهر و چندزبانه، هزینه‌های مناسب، تعداد زیادی از تولیدکنندگان محلی برای همکاری، پشتیبانی ارائه شده از دولت ترکیه و موقعیت جغرافیایی سودمند، چند مورد از مزایای اصلی ثبت شرکت در ترکیه هستند. خارجی‌ها می‌توانند به‌راحتی از راه برنامه‌های متنوع سودمند و سرمایه‌گذاری‌های خاص، تابعیت ترکیه را به دست آورند. تجارت در ترکیه برای خارجی‌ها یک فرایند ساده است. در ادامه، برخی از حقایق و ارقام دررابطه‌با اقتصاد ترکیه را آورده‌ایم که مسیر تجاری و اقتصادی ترکیه را برجسته می‌کند:

    • ازنظر کل موجودی FDI ترکیه در سال ۲۰۱۹، نزدیک به ۱۶۵میلیارد دلار ثبت کرده است
    • حدود ۶۰درصد از کل موجودی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به بخش‌هایی مانند تولید و مالی و انرژی هدایت شده است
    • هلند سرمایه‌گذار اصلی در ترکیه است که بیش از ۱۶درصد از کل سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ترکیه در سال ۲۰۱۹ را به خود اختصاص داده است
    • رتبه ۳۳ از بین ۱۹۰ اقتصاد جهان در گزارش Doing Business ۲۰۲۰، در زمینه سهولت کسب‌وکار، کارآفرینان خارجی را تشویق به راه‌اندازی کسب‌وکار در ترکیه می‌کند

    شرایط ثبت شرکت در ترکیه

    قانون سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی ترکیه (FDI) بر اساس ایده فرصت‌های منصفانه بنا شده است که به سرمایه‌گذاران بین‌المللی اجازه می‌دهد از حقوق و تعهدات مشابه سرمایه‌گذاران داخلی بهره‌مند شوند.

    شرایط ثبت شرکت مشابهی که برای سرمایه‌گذاران داخلی اعمال می‌شود برای آن دسته از خارجی‌هایی اعمال می‌شود که یک شرکت یا تجارت را در این کشور پدید می‌آورند و سهام را منتقل می‌کنند. سرمایه‌گذاران بین‌المللی ممکن است هر یک از شرکت‌های فهرست شده در قانون تجارت ترکیه (TCC) را تشکیل دهند که چهارچوب حاکمیت شرکتی را ایجاد می‌کند و مطابق با استانداردهای بین‌المللی است. عملیات سهام خصوصی و عرضه عمومی را ترویج می‌کند، شفافیت عملیاتی را تضمین می‌کند و محیط تجاری ترکیه را با مقررات اروپایی همسو می‌کند.

    ترکیه با حذف تشریفات اداری در تأسیس یک شرکت و کاهش هزینه‌ها و فرایندها، کارهایی را برای آسان کردن تجارت برای بهبود فضای سرمایه‌گذاری انجام داده است. در نتیجه، تأسیس یک شرکت در ترکیه در حال حاضر صرفاً از راه اداره‌های ثبت تجارت انجام می‌شود که در اتاق‌های بازرگانی مستقر هستند و قرار است یک پست تجاری باشد. در ادامه به مهم‌ترین شرایط ثبت شرکت در ترکیه اشاره شده است:

    • شرایط دارایی و حداقل سرمایه

    حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی در ترکیه ۵۰ هزار لیر ترکیه (TL) است. سرمایه موردنیاز برای ثبت شرکت‌های سهامی غیر عام ۱۰۰ هزار لیر برآورد شده است. حداقل سرمایه برای یک شرکت با مسئولیت محدود نیز ۱۰هزار لیر است.

    • شرایط سهام‌داری

    برای ثبت یک شرکت سهامی یا شرکت با مسئولیت محدود طبق قانون کلی، حداقل به یک سهام‌دار نیاز است.

    • شرایط مدیران

    حداقل به یک مدیر برای فرایند ثبت شرکت در ترکیه نیاز است. هیچ محدودیتی برای ثبت شرکت در ترکیه وجود ندارد. برای یک شرکت با مسئولیت محدود، شریک یا مدیر تمامی مسئولیت نمایندگی شرکت را به عهده دارد.

    • شرایط اقامت

    شرایط اقامت معیاری برای ثبت شرکت در ترکیه نخواهد بود. فقط دفترهای شعبه‌ها با شرایط خاص نیاز به تعیین یک نماینده محلی دارند.

    مراحل ثبت شرکت در ترکیه

    مراحل ثبت شرکت در ترکیه

    ثبت یک شرکت در ترکیه می‌تواند چالش‌برانگیز باشد؛ اما آشنایی با مرحله‌های ثبت شرکت در ترکیه به ترتیب و با جزئیات می‌تواند این مسیر پرچالش را برای شما آسان کند. در ادامه، تمامی مرحله‌ها معرفی و توضیح داده شده‌اند.

    ۱. اخذ شماره مالیات از اداره مالیات

    تمام مرحله‌های رسمی در ترکیه نیاز به گرفتن شماره مالیات بالقوه دارند. برای شروع ثبت شرکت در ترکیه، اولین گام باید گرفتن یک شماره مالیات بالقوه از اداره مالیات باشد.

    ۲. تعیین محل شرکت شما

    ثبت شرکت در ترکیه تنها با نشانی قانونی شرکت شما امکان‌پذیر است. چه کسب‌وکار شما مجازی باشد چه فیزیکی، باید مکانی را برای راه‌اندازی شرکت خود و اجاره کردن آن پیدا کنید. در طول فرایند اجاره، به شماره مالیات نیاز دارید و باید مبلغ اجاره را از حساب بانکی شرکت خود بپردازید، نه حساب بانکی شخصی خود.

    ۳. تصمیم‌گیری در مورد نوع شرکت شما

    دو نوع اصلی شرکت برای سرمایه‌گذاران خارجی وجود دارد: شرکت سهامی (JSC) و شرکت با مسئولیت محدود (LLC). برای ثبت شرکت در ترکیه، یک شرکت با مسئولیت محدود بهترین گزینه است. فرایند تأسیس برای یک شرکت با مسئولیت محدود نسبتاً سریع و ارزان و آسان است.

    ۴. یافتن یک شرکت برون‌سپاری حسابداری برای فرایند راه‌اندازی شرکت

    شریکی حرفه‌ای و قابل‌اعتماد در یک کشور خارجی برای همه سرمایه‌گذاران مهم است. باتوجه‌به تمام جنبه‌های تجاری خود، به یک شرکت برون‌سپاری حسابداری نیاز دارید که در درازمدت شریک تجاری شما باشد. شرکت حسابداری شما مرحله‌های ثبت شرکت را آغاز می‌کند و آماده‌سازی موافقت‌نامه اصلی، درخواست ثبت تجارت برای قرار ملاقات، تهیه اسناد اداره مالیات و تهیه وکالت‌نامه را از طرف شرکتتان انجام می‌دهد.

    ۵. ثبت شرکت به‌صورت قانونی

    برای ثبت شرکت در ترکیه، حسابدار شما برای ثبت تجارت، اداره مالیات و دیگر اداره‌های دولتی مرتبط درخواست می‌کند. این فرایند دو یا سه روز طول می‌کشد. پس از گرفتن مدارک از اداره ثبت تجارت، باید بخش‌نامه امضای شرکت خود را به دفتر اسناد رسمی ببرید. یک مترجم هم باید در طول فرایند آماده باشد. باید از طرف خود و شرکت به حسابدارتان وکالت بدهید.

    ۶. افتتاح حساب بانکی

    برای انجام تمامی فرایندهای مالی به یک حساب بانکی برای شرکتتان نیاز است. اگرچه این کار آسان است؛ اما باید از خواسته‌های بانک‌های ترکیه آگاه باشید و از حسابدار خود مشاوره بگیرید.

    انواع شرکت در ترکیه

    انواع شرکت در ترکیه

    انواع شرکت در ترکیه وجود دارد که در این بخش برای آشنایی هرچه بیشتر، آن‌ها را معرفی می‌کنیم و به‌طور کامل توضیح می‌دهیم:

    شرکت سهامی در ترکیه

    شرکت‌های سهامی برای مقاصد اقتصادی و موضوعی تأسیس می‌شوند که بر اساس قانون ممنوع نیست. سرمایه این نوع شرکت قطعی است و به سهام تقسیم می‌شود که فقط با دارایی‌های آن مسئول بدهی است. سهام‌داران فقط نسبت به سهام سرمایه‌ای که تعهد کرده‌اند در مقابل شرکت مسئول هستند. حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی در ترکیه ۵۰،۰۰۰ لیره است و برای JSC پذیرنده ثبت شده سیستم سرمایه ممکن است حداقل ۱۰۰،۰۰۰ لیره باشد. حداقل یک‌چهارم سهم اسمی قبل از ثبت باید بلافاصله پرداخت شود و مابقی مبلغ حداکثر تا ۲۴ ماه پس از ثبت پرداخت می‌شود. جدول پرداخت می‌تواند در اساسنامه یا با نظر هیئت‌مدیره تعیین شود.

    شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه

    شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که سرمایه آن قطعی و به سهام تقسیم می‌شود و فقط با دارایی خود مسئول بدهی است. یک شرکت با مسئولیت محدود می‌تواند با یک سهام‌دار تأسیس شود، درحالی‌که تعداد سهام‌داران نباید از پنجاه نفر تجاوز کند. شریکان این شرکت‌ها باید افراد حقیقی یا حقوقی باشند. سرمایه ثبت شرکت با مسئولیت محدود حداقل ۱۰،۰۰۰ لیر است و پرداخت تمام سرمایه به‌صورت نقدی ظرف ۲۴ ماه از تاریخ ثبت شرکت معتبر است. برنامه پرداخت می‌تواند در قراردادها تنظیم شود یا توسط مدیران شرکت تنظیم شود.

    شرکت جمعی در ترکیه

    شرکت‌های جمعی شرکت‌هایی هستند که دو شریک (باید شخص حقیقی باشند) می‌توانند تأسیس کنند. هم شریکان حق و مسئولیت دارند که شرکت را جداگانه اداره کنند و هم می‌توان فعالیت مدیریتی را با توافق شرکت یا اکثریت شریکان به یک یا چند شریک دیگر واگذار کرد. این شریک‌ها در برابر طلبکاران شرکت مسئولیت نامحدود درجه‌دو دارند. هیچ نیازی به حداقل سرمایه مشخص برای شرکت جمعی وجود ندارد.

    شرکت تضامنی در ترکیه

    شرکت تضامنی دو نوع دارد: تضامنی عادی (شرکت خصوصی) و تضامنی تقسیم شده به سهام (شرکت سرمایه). حداقل دو نفر آن را ایجاد می‌کنند؛ یکی شریک فعال (مسئولیت نامحدود) و دیگری شریک ثابت (مسئولیت محدود). شریکان فعال باید اشخاص حقیقی باشند درحالی‌که شریک‌های غیرفعال می‌توانند اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند. مسئولیت شریک غیرفعال محدود به سرمایه‌ای است که آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند و نمی‌توانند شرکت را اداره کنند. مسئولیت شریک فعال مانند شریک شرکت جمعی است و می‌تواند شرکت را مدیریت کند.

    شرکت‌های تعاونی در ترکیه

    شرکت تعاونی شرکتی خصوصی یا سرمایه‌ای نیست؛ بلکه یک شرکت بازرگانی است که حداقل هفت نفر شریک آن را تأسیس می‌کنند. هر شریک حداقل یک و حداکثر پنج‌هزار سهم می‌گیرد. مبلغ سهم مشارکت ۱۰۰ لیر است. همه شریکان به‌‌جز کسانی که شریک نبوده‌اند سه ماه قبل از تشکیل مجمع‌عمومی می‌توانند در مجمع‌عمومی تعاونی شرکت کنند. این فرایند در تعاونی‌های ساختمانی الزامی نیست. هیئت‌مدیره این شرکت باید از چهار شهروند ترکیه تشکیل شود که دیگر الزامات تعریف شده قانون را رعایت کنند.

    مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه

    مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه شامل موارد زیر است:

    • گذرنامۀ معتبر
    • اساسنامه شرکت
    • رونوشت محضری از مدارک شناسایی سهام‌داران شرکت
    • رونوشت محضری از مدارک شناسایی مدیران شرکت
    • رونوشت محضری و فرم اصل اظهارنامه تأسیس کسب‌وکار
    • اصل رسید بانک مبنی بر واریز سرمایه به سازمان رقابت
    • گواهی سپرده حداقل سرمایه

    به دلایل مالیاتی، شرکت باید گواهی ثبت را ارائه دهد که حاوی شماره مالیات است. همان‌طور که در مقررات ثبت شرکت در ترکیه آمده است، سرمایه‌گذار نیز باید تعهدنامه بدهد. بانک باید در کنار فیش بانکی با قید واریز حداقل سرمایه، نامه‌ای نیز به این معنا صادر کند که به مدارک لازم برای ثبت شرکت اضافه می‌شود.

    هزینه ثبت شرکت در ترکیه

    هزینه ثبت شرکت در ترکیه باتوجه‌به نوع شرکت می‌تواند متفاوت باشد؛ اما به‌طورکلی میانگین هزینه ثبت شرکت در ترکیه به‌صورت قانونی بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار است.

    دریافت اقامت از طریق ثبت شرکت در ترکیه

    تمامی سرمایه‌گذارانی که موفق به ثبت شرکت در ترکیه می‌شوند، ابتدا اقامتی یک‌ساله می‌گیرند. پس از پایان مدت اقامت یک‌ساله می‌توانند برای گرفتن اقامت دو ساله درخواست دهید. بعد از گذشت این زمان برای گرفتن اجازه اقامت طولانی‌مدت یا دائم، باید حداقل هشت سال در ترکیه اقامت داشته باشید.

    اجازه کار با ثبت شرکت در ترکیه

    با ثبت شرکت در ترکیه اقامت یک‌ساله ترکیه را می‌گیرید. در مدت زمان داشتن مجوز اقامت در ترکیه در این کشور اجازۀ کار دارید. در واقع اجازه کار با ثبت شرکت در ترکیه برای شما فراهم می‌شود.

    شرایط ثبت شرکت مناطق آزاد ترکیه

    شرایط ثبت شرکت مناطق آزاد ترکیه

    شرایط ثبت شرکت در مناطق آزاد در ترکیه (از جمله در استانبول) مستلزم داشتن حداقل یک سهام‌دار و یک مدیر برای شرکت است. سپس به یک فضای اداری یا صنعتی در منطقه آزاد استانبول نیاز است. برای اجاره چنین فضایی، شرکت نیاز به مجوز بهره‌برداری اجاره‌ای دارد. ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه تقریباً مشابه ثبت یک شرکت در هر شهر دیگر ترکیه است؛ اما رویه صدور مجوز متفاوت است. افتتاح یک شرکت منطقه آزاد ترکیه مستلزم گذراندن مرحله‌های زیر است:

    • انتخاب نوع کسب‌وکار: شرکت‌های مسئولیت محدود اغلب انتخاب ترجیحی سرمایه‌گذاران است
    • ایجاد یک حساب بانکی شرکتی و امضای قرارداد اجاره یا اجاره برای یک فضای اداری در منطقه آزاد ترکیه
    • ثبت فرم کسب‌وکار انتخاب شده بر اساس اساسنامه با ثبت تجارت در استانبول
    • ثبت‌نام برای مقاصد مالیاتی
    • درخواست مجوز فعالیت منطقه آزاد با مرجع حاکم بر منطقه آزاد استانبول برای فعالیت در آن

    مزایای ثبت شرکت در ترکیه

    ترکیه یکی از سریع‌ترین اقتصادهای درحال‌رشد در جهان و یکی از بهترین مکان‌ها برای گسترش تجارت است. این کشور با اقتصاد پررونق، موقعیت ژئوپلیتیک، فرصت‌های رشد امیدوارکننده، جامعه تجاری سخت‌کوش و جمعیت جوان، سرمایه‌گذاران خارجی را از سراسر جهان جذب می‌کند.

    برای سرمایه‌گذاران خارجی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکار در ترکیه را دارند، مزایای زیادی وجود دارد. ترکیه بازار هیجان‌انگیزی است؛ زیرا با داشتن مرکز تجاری اروپا و خاورمیانه از موقعیت استراتژیک عالی برخوردار است. این کشور با حمایت مداوم دولت ترکیه، فرصتی بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاران خارجی با پتانسیل سرمایه‌گذاری بالا برای آینده فراهم می‌کند. برخی از مهم‌ترین مزایای ثبت شرکت در ترکیه به شرح زیر است:

    هزینه‌های عملیاتی کم در ترکیه

    یکی از مزایایی که از ثبت شرکت در ترکیه به دست می‌آورید، هزینه‌های عملیاتی کم است. درحالی‌که ایجاد یک تجارت در کشور دیگری مانند انگلستان یا ایالات متحده هزینه زیادی برای شما دارد، ترکیه یک شانس عالی است. هرساله حدود یک میلیون دانشجو از دانشگاه ترکیه فارغ‌التحصیل می‌شوند و سپس بسیاری از آن‌ها به‌جای شروع کسب‌وکار خود به‌دنبال شغل هستند. به دلیل این واقعیت، هزینه شروع حقوق و دستمزد نسبتاً پایین است؛ همچنین هزینه برای تأمین‌کنندگان نیز نسبتاً کم است، اگرچه کیفیت کالا و خدمات همچنان بالاست.

    مصرف‌کننده‌های قوی در ترکیه

    یکی دیگر از مزایا جمعیت جوان ترکیه و میزان هزینه‌های آن‌هاست. جوانان عاشق پیروی از روندهایی هستند که مارک‌های دلخواه خود را دارند و دوست دارند بدون فکر کردن پول خرج کنند. با طرح کسب‌وکار و استراتژی بازاریابی مناسب می‌توانید یک کسب‌وکار موفق در ترکیه باتوجه‌به نیازهای جمعیت جوان ایجاد کنید. با پیروی از آخرین روندها و تمرین آن‌ها در تجارت خود، به‌راحتی می‌توانید مصرف‌کنندگان جوان را در ترکیه جذب کنید.

    تولیدکنندگان محلی

    ترکیه تولیدکنندگان داخلی زیادی دارد که مایل به کمک و حمایت از سرمایه‌گذاران هستند. اگر ایده‌ای دارید و می‌خواهید آن را با یک سازنده محلی اجرا کنید، آن‌ها آماده کمک به شما هستند. تولیدکنندگان محلی نیز به‌جای ارائه‌دهندگان بزرگ‌تر، آماده پذیرش حداقل سفارش‌ها هستند. برای یک سرمایه‌گذار که در حال ایجاد یک تجارت در ترکیه است، این موضوع مزیتی بزرگ است.

    مزایای اعطا شده از سوی دولت ترکیه

    دولت ترکیه با کاهش هزینه‌های مربوط به سرمایه‌گذاری و ایجاد محیطی مناسب‌تر برای سرمایه‌گذاران، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را تشویق می‌کند. دولت ترکیه با سیستم جدید مشوق‌های سرمایه‌گذاری، هزینه‌های سرمایه‌گذاران را کاهش داده است. سرمایه‌گذاران خارجی که گواهی تشویق سرمایه‌گذاری (IIC) را می‌گیرند مزایای زیر را دریافت خواهند کرد:

    • معافیت مالیات بر ارزش‌افزوده و عوارض گمرکی
    • کسر مالیات
    • حمایت از حق بیمه تأمین اجتماعی
    • حمایت از نرخ بهره
    • تخصیص زمین
    • بازپرداخت مالیات بر ارزش‌افزوده
    • حمایت کسر مالیات‌بردرآمد

    تابعیت ترکیه

    از سال ۲۰۱۷، سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند با ثبت شرکت در ترکیه، تابعیت ترکیه و مزایای آن را دریافت کنند. حق شهروندی ترکیه برای اتباع خارجی به رسمیت شناخته شده است که بیش از مقدار معینی سرمایه‌گذاری کرده و اشتغال ایجاد کرده یا سپرده را نگه می‌دارند.

    معایب ثبت شرکت در ترکیه

    بر اساس گزارش بانک جهانی سهولت انجام کسب‌وکار در سال ۲۰۲۰، ترکیه در بین ۱۹۰ اقتصاد در رتبه ۳۳ قرار دارد. در مقایسه با سال‌های گذشته، به‌طورکلی پیشرفت‌های چشمگیری در این کشور مشاهده می‌شود. ترکیه با داشتن جمعیت جوان، موقعیت ژئوپلیتیک استراتژیک و طبقه متوسط ​​روبه‌رشد خود، بازاری مقاومت‌ناپذیر برای ثبت بسیاری از شرکت‌های خارج از کشور است.

    بااین‌حال، مانند هر کشوری، تاجران خارج از کشور در هنگام انجام تجارت در ترکیه با چالش‌های خاصی روبه‌رو هستند. ترکیه بازاری امیدوارکننده؛ اما درعین‌حال پیچیده و چالش‌برانگیز را ارائه می‌دهد. این موضوع مستلزم آن است که شرکت‌های بین‌المللی (که به‌دنبال فرصت‌های بازار در ترکیه هستند) سازگار و پایدار باشند. در ادامه، برخی از معایب ثبت شرکت در ترکیه معرفی شده‌اند:

    بوروکراسی پیچیده و مسائل نظارتی

    تعدادی از قوانین و فرایندهای رسمی وجود دارد که انطباق شرکت‌های خارجی با شیوه تجارت ترکیه را دشوار می‌کند. در موارد خاص، قوانین‌ومقررات به‌طور ناگهانی، گاهی اوقات در طول یک شب تغییر می‌کند؛ بنابراین شرکت‌های خارج از کشور ممکن است نیاز به همکاری با شریکان محلی، شرکت‌های مشاوره یا شرکت‌های حقوقی داشته باشند تا بر موانع مرتبط با بوروکراسی غلبه کنند.

    مشکلات ارتباطی و تفاوت‌های فرهنگی

    زبان انگلیسی به‌طور گسترده در شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول و ازمیر و آنکارا صحبت می‌شود؛ اما تعداد انگلیسی‌زبانان در شهرها و مناطق کمتر توسعه‌یافته کم است. در برخی موارد، این موضوع ممکن است منجر به مشکلات ارتباطی هنگام انجام تجارت در ترکیه شود.

    ریسک ارز و ریسک‌های پرداخت

    اخیراً نرخ ارز در بازار ترکیه نوسانات چشمگیری داشته است که برای شرکت‌های صادراتی و وارداتی از ترکیه مشکلاتی پیش آورده است. باتوجه‌به این تنوع، مشکلات پرداخت احتمالاً هنگام انجام تجارت با شرکت‌های محلی اتفاق می‌افتد. توصیه می‌شود از قبل دربارۀ این موضوع‌ها بحث و تبادل نظر شود و دربارۀ سطح نرخ ارز مشخص با شریک محلی توافق شود.

    رقابت قوی محلی و الزامات بومی‌سازی

    ترکیه بازاری پرجنب‌وجوش با پویایی دائمی و در حال تغییر است. باید در نظر داشت که در زمان قصد یک شرکت خارجی برای ورود به بازار ترکیه، رقیبانی داخلی وجود دارند که سال‌هاست در این بخش فعالیت می‌کنند. عمدتاً به دلیل هزینه‌های نسبتاً پایین، بازیکنان داخلی احتمالاً محصولات را باقیمت‌های پایین‌تری در مقایسه با مارک‌های خارجی ارائه می‌دهند. علاوه بر این، مالیات‌های اضافی وارداتی، قیمت کالاها را افزایش می‌دهد که در نتیجه، مصرف‌کنندگان را به ترجیح برندهای داخلی سوق می‌دهد، مگر اینکه پیشنهاد بین‌المللی از کیفیت بالاتری برخوردار باشد.

    سوالات متداول درباره ثبت شرکت در ترکیه

    ثبت شرکت در ترکیه چقدر هزینه دارد؟

    ثبت شرکت در ترکیه به طور متوسط در حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار هزینه دارد.

    چگونه در ترکیه شرکت ثبت کنیم؟

    برای ثبت شرکت در ترکیه ابتدا باید نام و محل شرکت در این کشور را مشخص کنید. سپس مرحله هایی که در ادامه به آن اشاره می کنیم را بگذرانید. مرحله های ثبت شرکت در ترکیه شامل گرفتن شماره مالیات از اداره مالیات، تصمیم گیری دربارۀ نوع شرکت شما، پیدا کردن یک شرکت برون سپاری حسابداری ترک برای فرایند راه اندازی شرکت و افتتاح حساب مالی مختص به شرکت.

    مدارک موردنیاز ثبت شرکت در ترکیه چیست؟

    مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت در ترکیه عبارت اند از: گذرنامۀ معتبر، اساسنامه شرکت، رونوشت محضری از مدارک شناسایی سهام داران شرکت، رونوشت محضری از مدارک شناسایی مدیران شرکت، رونوشت محضری و فرم اصل اظهارنامه تأسیس کسب وکار، اصل رسید بانک مبنی بر واریز ۰۰۴% سرمایه به سازمان رقابت و گواهی سپرده حداقل سرمایه.

    آیا با ثبت شرکت در ترکیه می توانم اقامت این کشور را بگیرم؟

    بله. با ثبت شرکت در ترکیه می توان در ابتدا اقامت یک ساله گرفت و هرسال برای تمدید آن درخواست داد. پس از هشت سال اقامت موقت در این کشور می توان اقامت دائم آن را هم گرفت.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۰۷