ثبت شرکت
یکی از راههای بسیار عالی برای مهاجرت، ثبت شرکت در خارج است. ممکن است این پرسش برایتان پیشآمده باشد که چگونه میتوان از راه ثبت شرکت در خارج مهاجرت کرد. در واقع ثبت شرکت در کشورهای خارجی به معنای شروع یک کسبوکار یا توسعه یک فعالیت اقتصادی در بازارهای بینالمللی است. ثبت شرکت در خارج، یکی از محبوبترین روشها برای کسانی است که در صنعتی خاص تجربهها و ایدههای ارزندهای دارند. ایده این افراد ممکن است در بازارهای داخلی نتیجه مطلوب نداشته باشد؛ اما در بازارهای جهانی بهصورت فوقالعادهای جواب دهد. در این مقاله سعی داریم تا دررابطهبا ثبت شرکت در خارج اطلاعات مفیدی بدهیم؛ بنابراین تا انتهای این مطلب با ما باشید تا هر آن چه که درباره ثبت شرکت در خارج باید بدانید به شما بگوییم.
برای انتخاب کشور مناسب برای ثبت شرکت در خارج، به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
برای انتخاب کشور مناسب برای ثبت شرکت در خارج نکتههایی وجود دارد که حتماً باید آنها را در نظر بگیرید. برای بیشتر شرکتها ضروری است که محصولات و خدمات خود را خارج از بازارهای داخلی عرضه کنند؛ اما همه کشورها به یک اندازه برای ثبت یک شرکت خاص، جذاب و مناسب نیستند. یک مدیر باید در انتخاب کشور مناسب برای ثبت شرکت در خارج عاقلانه عمل کند. در ادامه، برخی از فاکتورهای مهم را آوردهایم که باید در انتخاب کشور مناسب برای ثبت شرکت در خارج در نظر بگیرید.
عوامل اقتصادی
همه کشورها برای ثبت شرکت در خارج مناسب نیستند. توجه کنید که برخی از کشورها توانایی خرید محصولاتی را ندارند که میفروشید و باید از ورود محصولات به آن بازارها جلوگیری کنید؛ درحالیکه ممکن است کشورهایی وجود داشته باشند که بهراحتی محصول شما را بپذیرند. شرکتها باید توجه کنند که عوامل اقتصادی گزینه مهمی برای انتخاب کشور برای ثبت شرکت در خارج است. باید کشوری را انتخاب کنید که بیشترین تقاضا را برای خدمات و محصولاتتان داشته باشد. یک شرکت نباید به مطالعه شاخصهای ملی، مانند تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه بسنده کند؛ بلکه باید به تحلیل عمق دادهها بپردازد تا تعداد افرادی را پیدا کند که توانایی خرید محصولاتش را در کشور دلخواه دارند.
عوامل اجتماعی و فرهنگی
کشورها ازنظر زبان گفتاری و مذهب و از بسیاری جهات دیگر با یکدیگر متفاوت هستند. این تفاوتها بسیار واقعی و چشمگیرند و مدیران باید در نظر داشته باشند که چگونه این تفاوتها میتواند مانع تلاشهای آنها در ثبت شرکت در خارج شود. محصولاتی که به شیوه زندگی افراد مرتبط هستند ممکن است بهطور چشمگیری تغییر کنند یا اصلاً پذیرش نشوند؛ درحالیکه محصولات صنعتی ممکن است در کشورهایی حتی با شیوههای زندگی کاملاً متفاوت، پذیرش شوند.
عوامل سیاسی و حقوقی
پیش از تصمیمگیری یک مدیر برای ثبت شرکت در خارج، دانستن نگرش دولت و مردم کشور میزبان بسیار مهم است. پیشینههای تاریخی یک شرکت و نگرش اظهاری آن نسبت به سرمایهگذاریها و املاک خارجی نیز باید در نظر گرفته شود. باید بهطور جدی به نگرش اتباع یک کشور به شرکتها و محصولات و شهروندان خارجی توجه شود. اتباع کشورهایی که درگذشته زیر سلطه قدرتهای خارجی بودهاند، نسبت به هر چیز خارجی محتاط هستند. شرکتهای چندملیتی باید صبر داشته باشند و با مشارکت فعال در رفاه مردم کشور، علاوه بر فروش محصولات به آنها، علاقه بلندمدت را در میان مردم کشور نشان دهند.
جذابیت بازار در کشور مقصد
جذابیت یک بازار را میتوان با ارزیابی پتانسیل بازار ازنظر درآمدهای ایجادشدنی، دسترسی به بازار ازنظر استقبال کشور میزبان از سرمایهگذاریهای شرکتهای چندملیتی و رقابت بالقوه و پویایی صنعت موردنظر در کشور مربوطه ارزیابی کرد. درآمد و سود بالقوه یک بازار را میتوان بر اساس سطح سرمایهگذاری اولیه موردنیاز در ایجاد عملیات، عوامل کلان محیطی، ساختار صنعت و تعداد و درجه موانعی که شرکت باید علاوه بر رقابت با آن مواجه باشد، قضاوت کرد. بیشتر این شاخصها را میتوان با مطالعه تاریخچه سایر افراد به دست آورد که در صنایع مشابه و در کشور مربوطه ثبت شرکت کردهاند.
توانمندی شرکت
پیش از اینکه یک شرکت تصمیم به جهانیشدن بگیرد، باید منابع و قابلیتهای خود را ممیزی کند. شرکت باید ازنظر دانش بازار، فناوری، سبد محصولات، شریکهای قابلاعتماد و سایر پارامترهای مربوطه مزیتهای رقابتی واضح داشته باشد. شرکت باید افراد باتجربه در بازارهای خارجی داشته باشد. سادهلوحانه است که در یک بازار خارجی فعالیت خود را با کارمندان بازار داخلی آغاز کنید. پیادهسازی تجربههای بازارهای داخلی تا حد زیادی در بازارهای خارجی اجراشدنی نیست و در این صورت باید از مدیران داخلی انتظار داشت که اشتباهات راهبردی و عملیاتی زیادی مرتکب شوند.
شرایط ثبت شرکت در خارج از کشور
برای ثبت شرکت در خارج از کشور نیاز است که به قوانین کشور خارجی مربوطه نگاهی کنید؛ زیرا شرایط ثبت شرکت در خارج از کشور برای هر کشور میتواند متفاوت باشد. بهطور معمول، کشورها از شرکتها میخواهند که قبل از ثبت شرکت، زمانی را بهطور منظم در کشور دلخواه معاملات تجاری انجام دهند. برخی از شرایط ثبت شرکت در خارج از کشور بهصورت زیر است:
- شرکت باید یک کارخانه یا دفتر یا فروشگاه را در کشور دلخواه اجاره کند یا مالک آن باشد
- یک یا چند نفر از کارمندان شرکت باید در کشور مربوطه زندگی کنند
- شرکت باید تجارت منظم و مستمری را در کشور انجام دهد؛ هرچه تجارت بیشتری در کشور مربوطه انجام دهید احتمال بیشتری برای ثبت شرکت دارید
- شرکت باید رزومهای قوی و ایده اقتصادی عالی برای اثبات کسبوکار خود داشته باشد
انواع شرکت برای ثبت در خارج از کشور
سه دسته اصلی از شرکتها برای ثبت در خارج از کشور وجود دارد. این سه دسته شامل مالکیت انحصاری و مشارکتی و شرکتی است. در ادامه انواع شرکت برای ثبت در خارج از کشور را با توضیحهایی کوتاه آوردهایم:
- شرکت خصوصی
یک شرکت خصوصی به سهامداران خود اجازه میدهد تا سهام خود را منتقل کنند. شرکتهای خصوصی مسئولیت محدود و محدودیتهایی در مالکیت سهامداران خود دارند. این شرکتها معمولاً شرکتی هستند که باهدف برخورداری از تمام مزایای دنیای شرکتی تشکیل شدند و مسئولیت محدود و کنترل تجارت با افراد بسیار کمی دارند. در یک شرکت خصوصی، یک فرد میتواند از کنترل کامل کل شرکت تجاری خود برخوردار باشد.
- شرکت سهامی عام
یک شرکت سهامی عام برای ثبت، حداقل به هفت عضو نیاز دارد. هیچ سقفی برای تعداد اعضای یک شرکت سهامی عام وجود ندارد. در واقع شرکتهای سهامی عام بهمنظور دعوت از مردم برای خرید سهام آن، بروشوری را منتشر میکنند؛ اما مسئولیت اعضای یک شرکت سهامی عام محدود به سهام آنهاست.
- شرکت تضامنی
در اینگونه شرکتها، هر یک از اعضا برای شروع کار شرکت، در صورت نیاز به برچیدگی، مبلغ معینی را تعهد کردهاند. این مبلغ بهعنوان ضمانت شناخته میشود. هیچگونه مسئولیتی جز ارزش سهام و ضمانت در قبال اعضای چنین شرکتی وجود ندارد. برخی از نمونههای این شرکتها عبارتاند از: مؤسسههای خیریه، پروژههای اجتماعی، باشگاهها، انجمنها و... .
- شرکتهای سهامی خاص
در اینگونه شرکتها، سهامداران مبلغی را بهعنوان سهم خود در سرمایه پرداخت میکنند و این پرداخت میتواند بهصورت تکواحدی یا اقساطی انجام شود. اعضا هیچ چیزی بیش از ارزش ثابت نسبت به سهام پرداخت نمیکنند. شرکتهای سهامی خاص بیشترین محبوبیت را در بین شرکتهای ثبت شده در خارج دارند.
حتماً نیاز نیست شرکت به شکل مدلهایی باشد که در بالا گفته شده است. ثبت شرکت در خارج را میتوان به شکل مؤسسه یا تولیدی یا موارد دیگر تشکیل داد.
بهترین کشورها برای ثبت شرکت
برخی از کشورها در مقایسه با دیگر کشورها شرایط بهتری برای ثبت شرکت دارند. به همین دلیل، در این بخش قصد داریم بهترین کشورها برای ثبت شرکت را معرفی کنیم.
جزایر ویرجین بریتانیا
تقریباً همه آژانسهای رتبهبندی و کارشناسان، جزایر ویرجین بریتانیا را در فهرست برتر کشورها برای ثبت شرکت قرار میدهند. چند دلیل برای این موضوع وجود دارد:
- قانون منعطف
- زیرساختهای پیشرفته بهطور خاص مناسب برای پروژهها و فعالیتهای مبتنی بر اینترنت
- مالیات کم
- انطباق شهرت مثبت با الزامات اساسی بینالمللی
- تجربه گسترده در ارائه خدمات به تجارت بینالمللی
کانادا
کانادا اقتصاد متنوع، یک بازار داخلی بزرگ، شهرت عالی و تعداد زیادی شرکت آنلاین و ارائهدهندگان کسبوکار فناوری اطلاعات دارد. زیرساخت کشور کانادا برای شرکتهای آنلاین بسیار مناسب است؛ بهعلاوه نزدیکی به ایالات متحده به آنها اجازه میدهد تا به امکانات ایالات متحده نیز دسترسی داشته باشند و در بازارهای ایالات متحده هم درآمد کسب کنند.
ایالات متحده آمریکا
ایالات متحده یک کشور بزرگ با فرصتهای نامحدود برای تجارت و ثبت شرکت است. بازار پرجنبوجوش داخلی، دسترسی به بازارهای بینالمللی و تعداد زیادی خدمات اختیاری برای هر سطح از کسبوکار، آن را به سکوی پرشی عالی برای کارآفرینان تبدیل کرده است.
کشور استونی
ویژگی کشور استونی این است که بهطور هدفمند خود را به مرکزی دیجیتال برای تجارت تبدیل کرده است. زیرساختهای استونی بهمنظور تسهیل تجارت آنلاین و فناوری اطلاعات و مدیریت شرکتهای آنلاین، از جمله ثبتنام از راه دور، دولت الکترونیک، ثبت گزارشهای راحت و... است. علاوه بر تمام این مزایا، اداره یک شرکت در این کشور تا اندازهای ارزان است.
هنگکنگ
هنگکنگ نمونهای از اقتصاد مدرن است که انعطافپذیری و شفافیت را با تمرکز بر نتایج ترکیب میکند. امکان ثبت شرکت در عرض چند روز کاری در این کشور وجود دارد. هنگکنگ ابتکارات بسیاری را برای حمایت از شغلهای کوچک تا بزرگ، محلی، منطقهای و بینالمللی ارائه میدهد.
امارات متحده عربی
امارات متحده عربی یکی از کشورهای ثروتمند است که با رونق کسبوکارتان در آن میتوانید آینده خود را تضمین کنید. دولت امارات برای افرادی که میخواهند در این کشور شرکتی را ثبت کنند مزایای بسیار زیادی در نظر میگیرد. ثبت شرکت در امارات متحده عربی امکان تجربه محیطی مساعد برای تجارت را فراهم میکند.
ثبت شرکت در امارات یک انتخاب محبوب در بین سرمایهگذاران خارجی است؛ زیرا مزایایی مانند صرفهجویی در مالیات، سهولت انجام تجارت، زیرساختهای تجاری پیشرفته، سیستم حکومت الکترونیکی، سبک زندگی درجهیک و فرصتهای تجاری روبهرشد را برای آنها فراهم میکند.
سرمایهگذاران میتوانند از طیف گستردهای از گزینههای ثبت شرکت موجود در این کشور استفاده کنند. مجوزهای تجاری و فعالیتهای تجاری گوناگونی در این کشور وجود دارد که افراد مختلف میتوانند یکی از آنها را با توجه به حوزه کاری خود انتخاب کنند. سرمایهگذاران میتوانند با پیگیری مرحلههای ثبت شرکت به روش صحیح، شرکتی را در امارات متحده عربی بدون دردسر تأسیس کنند.
مراحل ثبت شرکت در خارج از کشور
مرحلههای ثبت شرکت در خارج از کشور ممکن است بسته به کشوری که در آن اقدام به ثبت میکنید و بسته به حوزه فعالیت شما متفاوت باشد؛ بنابراین توصیه میکنیم حتماً قبل از اقدام به ثبت شرکت در خارج از کشور، قوانین کشور مربوطه را بهخوبی مطالعه کنید. در این بخش مرحلههای ثبت شرکت در خارج از کشور را آوردهایم که برای بیشتر کشورها صدق میکند.
- برای مرحله پیشثبتنام، نام شرکت و مشخصات شخصی خود را بفرستید
- از وزارت تجارت کشور مربوطه تصویبیه را بگیرید
- دامنه تجارت موردنظرتان را انتخاب کنید
- مدارک موردنیاز را برای بهدستآوردن مصوبات دولت کشور مربوطه جمعآوری و مرتب کنید
- مدارک را برای بهدستآوردن مصوبات دولت کشور مربوطه بفرستید
- منتظر تصویب و تأیید دولت کشور دلخواه باشید
مدارک ثبت شرکت در خارج از کشور
مدارک ثبت شرکت در خارج از کشور نیز مانند مرحلههای آن بسته به کشور مربوطه میتواند متفاوت باشد؛ بنابراین همچنان توصیه میکنیم قوانین کشور مربوطه را بهخوبی و بادقت مطالعه کنید. در ادامه، برخی از مدارک کلی برای ثبت شرکت در خارج از کشور را آوردهایم که نیاز است قبل از اقدام به ثبت شرکت آنها را جمعآوری کنید.
- مدارک شناسایی مدیران و صاحبان حق امضای شرکت، از جمله کپی برابر با اصل کارت ملی و شناسنامه
- کپی برابر با اصل گواهی ثبت علامت تجاری
- فرم مخصوص برای ثبت شرکت بینالمللی که تکمیل و به انگلیسی ترجمه شده
- اطلاعیه تأسیس شرکت
- اطلاعیه آخرین تغییرات شرکت برای اشخاص حقوقی و حقیقی که در روزنامهها چاپشده
- درخواست کتبی اداره ثبت علائم تجاری با ذکر نام کشور دلخواه
- اصل گواهی ثبت علامت تجاری که در ایران مسئول مربوطه آن را دیده و کپی آن برای ثبت در پرونده
- صورتحساب پرداخت هزینه
- معرفینامه روی سربرگ شرکت که مدیران و صاحبان حق امضا آن را امضا کرده باشند و مهر شرکت روی آن باشد
- وکالتنامه دادگستری (درصورتیکه مراحل ثبت را یک وکیل انجام بدهد)
ثبت شرکت در خارج و گرفتن اقامت
ثبت شرکت در خارج یکی از روشهای رایج گرفتن اقامت آن کشور است. برای این کار باید در کشور مربوطه شروع به تجارت و توسعه فعالیتهای اقتصادی کنید. در صورت موفقیت کسبوکار، میتوانید در کشور دلخواه، ثبت شرکت کنید که به شما فرصت حضور و توسعه تجارت با استفاده از بازارهای عرضه و تقاضای جهانی و استفاده از سیستم بانکی بینالمللی داده میشود. پس از گذراندن این مرحلهها میتوانید پس از چند سال اقامت موقت (این مدت در هر کشور میتواند متفاوت باشد) برای اقامت دائمی درخواست دهید و مقیم کشور مربوطه شوید.
هزینه ثبت شرکت در خارج از کشور
هزینه ثبت شرکت در خارج از کشور میتواند در کشورهای گوناگون، متفاوت باشد. ثبت شرکت در برخی از کشورها ممکن است نیازمند سرمایهگذاری بیشتری باشد و در برخی از کشورهای دیگر شامل هزینه زیادی نشود. برای ثبت شرکت در خارج از کشور، نیازی به پرداخت هزینه بسیار زیادی نیست.
برای ثبت شرکت در خارج از کشور میزان تمکن مالی شما بسیار مهم است. ثبت شرکت در هر کشوری مستلزم ارائه مدارک گردش مالی و صورتحساب سرمایه است. بهطورکلی هزینه ثبت شرکت در خارج از کشور یک مبلغ ثابت برای تمامی کشورها نیست و میتواند مبلغی متفاوت باشد. بهعنوانمثال در کانادا با هزینه ۲۰۰ هزار دلار و در اتریش با مبلغ ۶۰ هزار یورو میتوان برای ثبت شرکت اقدام کرد.
سوالات متداول درباره ثبت شرکت
بله. با ثبت شرکت در خارج از کشور ابتدا به شما اقامت موقت می دهند و پس از گذراندن یک مدت زمان معلوم، در صورت موفقیت درکسب وکار، اقامت دائم می گیرید.
بهترین کشورها برای ثبت شرکت عبارت اند از: بریتانیا، کانادا، ایالات متحده آمریکا، استونی و هنگ کنگ.
برای ثبت شرکت در خارج به مدارکی نیاز دارید، مانند مدارک شناسایی مدیران و صاحبان حق امضای شرکت، کپی برابر با اصل گواهی ثبت علامت تجاری، فرم مخصوص برای ثبت شرکت بین المللی، اطلاعیه تأسیس شرکت، اطلاعیه آخرین تغییرات شرکت که در روزنامه ها چاپ شده، درخواست کتبی اداره ثبت علائم تجاری، اصل و کپی گواهی ثبت علامت تجاری، صورت حساب پرداخت هزینه و معرفی نامه روی سربرگ شرکت به همراه امضا و مهر و وکالت نامه دادگستری.
شرایط ثبت شرکت در خارج شامل داشتن کارمندان خارجی، اجاره یا مالکیت یک ملک برای دایر کردن کسب وکار، انجام تجارت به صورت مستمر و ارائه رزومه ای قوی و ایده عالی می شود.