مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی، جابه‌جایی افراد از یک کشور به کشور دیگر برای دستیابی به فرصت‌های آموزش عالی بهتر است. این پدیده در سال‌های اخیر به‌دلیل جهانی شدن روزافزون و به هم پیوستگی دنیا، محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. اگر شما هم قصد مهاجرت تحصیلی از طریق دریافت پذیرش تحصیلی را دارید، بهتر است در ابتدا اطلاعات جامعی در این باره کسب کنید و کشورهای گوناگون و علل محبوبیت آن‌ها را بررسی کنید. اگر دانشجو هستید بهتر است قبل از هرگونه اقدامی، رشته‌ی تحصیلی و دانشگاه مقصد خود را مشخص کنید.در این مطلب در خصوص تمامی مسائل مربوط به مهاجرت تحصیلی صحبت کردیم و به بررسی مزایا و معایب مهاجرت تحصیلی، شرایط، مدارک مورد نیاز و هزینه‌های مربوطه پرداختیم. برای آگاهی بیشتر می‌توانید با کارشناسان ویزاگرد در این زمینه تماس بگیرید. مشاوران و متخصصان ما با داشتن دانش کافی و سابقه‌ی درخشان در زمینه مهاجرت تحصیلی و دریافت ویزا به خصوص در زمینه ویزای تحصیلی، آماده‌ی ارائه‌ی انواع خدمات به شما هستند

فهرست مطالب

    شرایط مهاجرت تحصیلی ایرانیان

    امروزه جوانان مایل به سفر به فراسوی مرزها برای تحصیل در مؤسسات آموزشی مشهور، کسب دانش تخصصی و ارتقای چشم‌انداز شغلی خود هستند. بسیاری از دانشجویان جذب کشورهایی مانند آمریکا، بریتانیا، کانادا، استرالیا و آلمان می‌شوند؛ جایی که می‌توانند به دانشگاه‌ها و کالج‌های برتر دسترسی داشته باشند. این مؤسسات از رشته‌ها، فرصت‌های تحقیقاتی و امکانات پیشرفته برخوردارند و کیفیت آموزش را برای دانشجویان بین‌المللی به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهند. به‌طور کلی، مهاجرت تحصیلی را باید از بهترین راه‌های مهاجرت به حساب آورد، چراکه پس از فارغ‌التحصیلی در اکثر کشورها می‌توان نوع اقامت را به اقامت کاری تغییر داد.

    شرایط تحصیل در خارج از کشور برای دانشجویان ایرانی با توجه به کشوری که برای تحصیل در آن اقدام می‌کنند، بسیار متفاوت است. با این حال، چند الزام کلی وجود دارد که باید از آن‌ها آگاه باشید.

    • ارائه پاسپورت معتبر (باید تا پس از انقضای ویزای شما معتبر باشد.)
    • سابقه کیفری پاک
    • توانایی گذراندن غربالگری سلامت
    • دوره کامل واکسیناسیون کووید-۱۹ (برای اکثر کشورها)
    • توانایی مالی برای پرداخت مخارج خود در تمام طول مدت ویزا یا ارائه مدرک حمایت مالی توسط خانواده
    • خرید بیمه درمانی معتبر از سیستم ملی مراقبت‌های بهداشتی کشور مقصد
    • قرار ملاقات حضوری در سفارت کشور مقصد و ارائه بیومتریک شامل اثر انگشت و عکس
    • پشت سر گذاشتن موفقیت‌آمیز آزمون زبان مورد نیاز 
    • داشتن حداقل ۱۸ سال تمام
    • ممنوع‌الخروج نبودن
    • نامه پذیرش از یک مؤسسه آموزشی واجد شرایط در کشور مقصد

    شرایط مهاجرت تحصیلی ایرانیان

    روش های مهاجرت تحصیلی

    روند مهاجرت برای تحصیل به خارج از کشور می‌تواند دلهره‌آور و طاقت‌فرسا به نظر برسد. خوشبختانه روش‌های مختلفی برای مهاجرت تحصیلی وجود دارند که این فرآیند را برای دانشجویان مشتاق در دسترس و کارآمدتر می‌کنند. در اینجا، روش های مهاجرت تحصیلی، از ویزای دانشجویی گرفته تا برنامه‌های تبادل دانشجو را بررسی خواهیم کرد.

    ۱. ویزای دانشجویی

    اخذ ویزای دانشجویی اولین و مهم‌ترین روش مهاجرت برای تحصیل به خارج از کشور است. بسیاری از کشورها دسته‌بندی ویزاهای خاصی برای دانشجویان بین‌المللی دارند که به آن‌ها اجازه می‌دهند تحصیلات خود را در آن کشور ادامه دهند. برای اخذ ویزای دانشجویی اغلب به ارائه مدارکی همچون پذیرش از یک مؤسسه معتبر، منابع مالی کافی و سابقه کیفری پاک نیاز است. 

    ۲. مبادله دانشجویان

    روش دیگر، از طریق برنامه‌های مبادله دانشجویان است. این برنامه‌ها به دانشجویان این امکان را می‌دهند که برای یک ترم یا یک سال تحصیلی کامل در خارج از کشور تحصیل کنند؛ در حالی که همچنان دانشجوی مؤسسه آموزشی کشور مبدأ محسوب می‌شوند. دانشجویان معمولاً از طریق دفتر بین‌المللی دانشگاه خود درخواست می‌دهند و بر اساس عملکرد تحصیلی و مدارک شخصی انتخاب می‌شوند.

    ۳. برنامه‌های تابستانی

    برنامه‌های تابستانی برای افرادی است که به‌دنبال تجربیات تحصیلی کوتاه‌تر در خارج از کشور هستند. این برنامه‌ها به دانشجو اجازه می‌دهند در طول تعطیلات خود به خارج سفر کند و آموزش ببیند. برنامه‌های تابستانی اغلب ساختاریافته هستند و برنامه درسی خاصی را در یک جدول زمانی فشرده ارائه می‌دهند. این برنامه‌ها یک گزینه عالی برای دانشجویانی هستند که می‌خواهند بدون تعهد به تحصیل طولانی‌مدت در خارج از کشور، تجربه‌ای بین‌المللی داشته باشند.

    ۴. برنامه‌های مهاجرت تحصیلی خاص هر کشور

    برخی از کشورها برنامه‌های مهاجرت تحصیلی خاصی دارند که برای جذب دانشجویان بین‌المللی طراحی شده‌اند. به‌عنوان مثال، برنامه مجوز تحصیلی (Study Permit) کانادا دانشجویان را قادر می‌سازد در حین تحصیل به‌صورت پاره‌وقت کار کنند. همچنین مسیری را برای اقامت کاری آن‌ها پس از فارغ‌التحصیلی فراهم می‌سازد. این نوع از برنامه‌های خاص تحصیلی معمولاً در سایر کشورها نیز وجود دارند که با کمی تحقیق یا مشاوره با مؤسسات مهاجرتی می‌توان آن‌ها را یافت.

    ۵. فرصت‌های تحقیقاتی

    کارآموزان و محققان پژوهشی اغلب فرصت سفر و کار در یک کشور خارجی را دارند. این فرصت به کارآموزان و محققان امکان می‌دهد تجربه عملی در زمینه تحصیلی خود کسب کنند. این روش، یادگیری آکادمیک را با آموزش عملی ترکیب می‌کند و مزایای زیادی دارد، اما اغلب بعد از پایان فرصت تحقیقاتی امکان تبدیل اقامت و زندگی در کشور مقصد وجود ندارد. 

    مراحل مهاجرت تحصیلی

    مراحل مهاجرت تحصیلی در کشورهای مختلف متفاوت است، اما به‌طور کلی شامل مراحل و الزامات زیر می‌شود:

    • ارائه درخواست مجوز برای پذیرش تحصیلی از دانشگاه مقصد
    • درخواست ویزای دانشجویی با ارائه مدارک از جمله نامه پذیرش و انجام مصاحبه‌های لازم
    • الزام به انجام تعهدات خاص در طول اقامت شامل تحصیل تمام‌وقت، پیشرفت تحصیلی رضایت‌بخش و رعایت قوانین و مقررات مؤسسه آموزشی
    • مطلع ساختن مقامات مهاجرت از هرگونه تغییر در برنامه تحصیل یا شرایط شخصی
    • رعایت شرایط و ضوابط ویزای دانشجویی، پایبندی به تاریخ انقضای ویزا و پیروی از هرگونه الزامات تحمیل‌شده توسط مقامات مهاجرت
    • ارائه اطلاعات در مورد محل اقامت، بیمه درمانی، اقدامات شغلی و شرکت در فعالیت‌های اجتماعی

    انواع ویزای تحصیلی

    ویزای تحصیلی یک مدرک ضروری برای دانشجویان بین‌المللی است که مایل به ادامه تحصیل در یک کشور خارجی هستند. با این حال، همه ویزاهای تحصیلی یکسان نیستند و به کشور و نوع رشته دانشجو بستگی دارند. انواع ویزای تحصیلی به شرح زیر هستند:

    ۱. ویزای دانشجویی

    این ویزا به افرادی اعطا می‌شود که می‌خواهند در یک دوره تمام‌وقت در یک مؤسسه آموزشی معتبر ثبت‌نام کنند. ویزای دانشجویی معمولاً برای مدت دوره تحصیلی، معتبر است.

    ۲. ویزای دوره زبان

    این ویزا به‌طور خاص برای افرادی طراحی شده است که علاقه‌مند به یادگیری یک زبان جدید در کشور خارجی هستند. ویزای دوره زبان به دانشجویان اجازه می‌دهد برای یک دوره خاص در مدارس یا مؤسسات زبان ثبت‌نام کنند؛ دوره‌ای که مدت آن معمولاً از چند هفته تا چند ماه متغیر است.

    ۳. ویزای تحصیلی کوتاه‌مدت

    این ویزا برای کسانی ایده‌آل است که مایل به شرکت در کنفرانس‌ها، سمینارها یا برنامه‌های آموزشی تخصصی کوتاه‌مدت هستند. ویزای تحصیلی کوتاه‌مدت معمولاً قابل تمدید نیست و مدت اعتبار محدودی دارد.

    ۴. ویزای تحقیقاتی

    این ویزا برای افرادی طراحی شده است که مایل به انجام تحقیقات دانشگاهی در یک کشور خارجی هستند. ویزاهای تحقیقاتی معمولاً به افرادی ارائه می‌شود که برنامه پژوهشی آن‌ها در مؤسسه‌ای معتبر پذیرفته شده باشد. ویزای مهاجرت تحصیلی تحقیقاتی ممکن است شرایط خاصی داشته باشند؛ مانند ارائه یک پیشنهاد تحقیقاتی یا داشتن یک سازمان حامی.

    ۵. ویزای مبادله دانشجو

    ویزای مبادله دانشجو به‌طور خاص برای دانشجویانی طراحی شده است که در برنامه‌های تبادل بین مؤسسات آموزشی در کشورهای مختلف شرکت می‌کنند. این ویزا به دانشجویان اجازه می‌دهد برای مدتی محدود در کشور دیگری تحصیل کنند. در عین حال، مدرک خود را از مؤسسه آموزشی اصلی دریافت خواهند کرد.

    البته برنامه تبادل دانشجو بین همه کشورها و دانشگاه‌ها ممکن نیست. چرا که هر دو مؤسسه آموزشی مبدأ و مقصد باید این امکان را تعریف کرده باشند که در اصطلاح به آن برنامه «اراسموس» گفته می‌شود.

    ۶. ویزای همراه تحصیلی

     ویزای وابستگان از این جهت در دسته ویزاهای تحصیلی قرار می‌گیرد که به دارنده آن امکان تحصیل می‌دهد. این ویزا برای وابستگان افرادی است که ویزای تحصیلی یا ویزای کار در یک کشور خارجی دارند. ویزای تحصیلی وابستگان به همسر یا فرزندان دانشجویان بین‌المللی اجازه می‌دهد در کشور میزبان زندگی و فعالیت‌های آموزشی خود را دنبال کنند.

    مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی

    مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی شامل موارد زیر می‌شود. البته توجه داشته باشید که این مدارک کلی هستند و ممکن است کشورها به مدارک دیگری هم نیاز داشته باشند.

    • پاسپورت با اعتبار حداقل ۶ ماه به‌علاوه کپی آن
    • پر کردن فرم درخواست ویزای دانشجویی در سفارت یا کنسولگری کشور مقصد
    • چند عکس در اندازه پاسپورت که اخیراً گرفته شده باشند.
    • نامه پذیرش یا سوابق ثبت‌نام خود در مؤسسه آموزشی در کشور مقصد
    • مدارک تمکن مالی از طریق ثروت شخصی، حمایت مالی یا بهره‌مندی از بورسیه تحصیلی
    • اسناد مدنی و هویتی شامل شناسنامه، گواهی ازدواج (اگر متأهل هستید) و رزومه
    • بیمه سلامت دانشجویان بین‌المللی
    • سوابق تحصیلی قبلی در دانشگاه و مدرسه به‌همراه ریز نمرات

    مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی

    مهاجرت تحصیلی در مقاطع مختلف

    امروزه مهاجرت تحصیلی در مقاطع مختلف بین دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری یک روند کاملاً رایج شده است. دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی، کشورهای گوناگونی را انتخاب کرده و برای ادامه تحصیل مهاجرت می‌کنند.

    مقطع کارشناسی

    تحصیل در خارج از کشور در دوره لیسانس فرصتی شگفت‌انگیز برای شناخت فرهنگ‌های جدید و گسترش افق‌ دید است. ابتدا در مورد دانشگاه‌ها یا کشورهای مختلفی که رشته مورد نظرتان را دارند تحقیق کنید. به‌دنبال دانشگاه‌هایی با شهرت علمی قوی، دوره‌های آموزشی مناسب و یک دفتر حمایت‌کننده خوب از دانشجویان بین‌المللی، باشید.

    در مرحله دوم، روند درخواست خود را هرچه زودتر شروع کنید. در این مرحله، باید تمام مدارک مورد نیاز مانند ریز نمرات، برنامه مطالعاتی، توصیه‌نامه و مدرک زبان را آماده کنید. بودجه‌بندی هم بسیار مهم است. تمام هزینه‌ها از جمله شهریه، هزینه‌های زندگی، سفر و بیمه را محاسبه کنید. برای جبران این هزینه‌ها به‌دنبال بورسیه تحصیلی یا کمک‌های مالی باشید.

    برخی از کشورها به‌خاطر سیستم‌ آموزشی عالی، تنوع فرهنگی و فرصت‌های شغلی خود، در مقطع لیسانس شاخص هستند؛ از جمله:

    • آلمان به‌دلیل دانشگاه‌های رایگان یا شهریه‌های پایین، دانشگاه‌های برتر و تأکید زیاد بر تحقیقات دانشگاهی در مقطع کارشناسی شهرت دارد.
    • استرالیا را به استانداردهای بالای تحصیلی، مردم مهمان‌نواز و چشم‌انداز شغلی خوبی که به دانشجویان بین‌المللی مقطع لیسانس ارائه می‌دهد،‌می‌شناسند.
    • هلند طیف وسیعی از رشته‌های لیسانس را به زبان انگلیسی و با هزینه‌های تحصیل مقرون‌به‌صرفه در یک محیط چندفرهنگی ارائه می‌دهد.

    مقطع کارشناسی ارشد

    مهاجرت تحصیلی در دوره کارشناسی ارشد فواید و فرصت‌های هیجان‌انگیز زیادی را برای دانشجویان به‌همراه دارد، زیرا ادامه تحصیل در خارج از کشور در مقطع کارشناسی ارشد، دسترسی دانشجویان به امکانات آموزشی و تحقیقاتی درجه‌ یک را ممکن می‌سازد.

    دانشجویان با ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور می‌توانند از تخصص و راهنمایی اساتید و پژوهشگران برجسته در رشته تحصیلی خود بهره‌مند شوند. علاوه بر این، می‌توانند با دانشجویان بین‌المللی دیگر همکاری و تبادل ایده داشته باشند و در پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته شرکت کنند و اعتبار علمی و حرفه‌ای خود را بالا ببرند.

    ایالات متحده به‌عنوان یک رهبر جهانی با دانشگاه‌های معتبر و امکانات تحقیقاتی عالی در مقطع کارشناسی ارشد، شناخته می‌شود. بریتانیا نیز به‌دلیل داشتن سیستم آموزشی در سطح جهانی مشهور است و مدارک بسیار معتبری در مقطع کارشناسی ارشد ارائه می‌دهد.

    برای کسانی که به‌دنبال رشته‌های دانشگاهی نوآورانه و پیشرفت‌های فناورانه هستند، آلمان یک انتخاب عالی خواهد بود. جامعه متنوع و فراگیر کانادا نیز دانشجویان کارشناسی ارشد را از سراسر جهان جذب می‌کند. در‌ نهایت، کیفیت بالای آموزش در استرالیا نیز زمینه‌ای استثنایی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد خواهد بود.

    مقطع دکتری

    تحصیل در خارج از کشور در مقطع دکتری، فرصتی عالی برای دانشجویان است تا افق علمی خود را گسترش دهند. چراکه در معرض دیدگاه‌ها و روش‌های مختلف دانشگاهی قرار می‌گیرند و به محققان به‌روزی تبدیل می‌شوند. علاوه بر این، دکتری فرصتی برای ایجاد همکاری‌های بین‌المللی با دانشمندان مشهور، شرکت در تحقیقات بین رشته‌ای و گسترش شبکه حرفه‌ای دانشگاهی است.

    بهترین کشورها برای تحصیل در خارج از کشور در مقطع دکتری، کشورهایی هستند که دسترسی به امکانات تحقیقاتی پیشرفته را فراهم می‌کنند. در حال حاضر، چندین کشور به‌عنوان بهترین مقصد برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا شناخته می‌شوند.

    ایالات متحده با مؤسسات تحقیقاتی مشهور و اساتید در سطح جهانی، فرصت‌های زیادی را به دانشجویان دکترا ارائه می‌دهد. علاوه بر این، دانشگاه‌های معتبر بریتانیا با تأکید بر برتری علمی خود، گزینه‌های جذابی هستند. کشورهایی مانند آلمان، سوئیس و کانادا نیز پشتیبانی قوی برای تحقیقات، رشته‌های نوآورانه و فرصت‌های مالی فراوانی را به دانشجویان بین‌المللی در مقطع دکتری ارائه می‌دهند.

    مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان

    یکی از نگرانی‌های رایج در بین دانشجویان مشتاق به تحصیل در خارج از کشور، الزام داشتن مدرک زبان برای پذیرش است. بسیاری از دانشگاه‌ها یا کشورها ممکن است شروط زبانی خاصی داشته باشند، اما مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان هم امکان‌پذیر است.

    برخی از دانشگاه‌ها، دوره‌ها یا برنامه‌هایی را برای دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهند تا مهارت‌های زبانی خود را پس از ورود بهبود بخشند. این دوره‌ها برای کمک به دانشجویان جهت سازگاری با محیط زبانی جدید طراحی شده‌اند و ابزارهای لازم را برای موفقیت در فعالیت‌های تحصیلی در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.

    بعضی از دانشگاه‌ها ممکن است در مورد الزامات مهارت زبان خود انعطاف‌پذیرتر باشند. به‌خصوص اگر دانشجو ویژگی‌های ارزشمند دیگری مانند موفقیت‌های تحصیلی یا انگیزه قوی برای تحصیل در خارج از کشور داشته باشد. در چنین مواردی، دانشگاه‌ها ممکن است مسیرهای جایگزین یا پیشنهادهای مشروط را برای ارزیابی مهارت‌های زبانی دانشجو در طول فرآیند درخواست ارائه کنند.

    بسیاری از دانشگاه‌ها طیف وسیعی از دوره‌های آموزشی خود را به زبان انگلیسی ارائه می‌کنند. تا زمانی که دانشجو بتواند مهارت خود را در محیط آموزشی نشان دهد، ممکن است نیازی به مدرک زبان نداشته باشد. با این حال، تحقیق در مورد الزامات زبانی کشور، دانشگاه یا رشته مورد علاقه دانشجو بسیار مهم است.

    مهاجرت تحصیلی بدون سربازی

    پسران پس از رسیدن به سن ۱۸ سال، برای خروج از کشور به قصد تحصیل یا هر دلیل دیگری به کارت پایان خدمت نیاز دارند. اما خوشبختانه امکان مهاجرت تحصیلی بدون سربازی هم وجود دارد. سازمان نظام‌وظیفه شرایطی را مشخص کرده است که با رعایت آن‌ها می‌توان بدون داشتن کارت پایان خدمت هم از کشور خارج شد. این کار معمولاً با گذاشتن وثیقه‌هایی صورت خواهد گرفت.

    فرد متقاضی، به ارائه اسناد و مدارک اشتغال به تحصیل خود نیاز دارد تا پاسپورت بدون کارت خدمت برای او صادر شود. در کنار این وثیقه باید یک برگ ضمانت به‌همراه مبلغی مشخص هم به سازمان نظام‌وظیفه ارائه شود. در حال حاضر، مشمولان سربازی با رعایت این قانون می‌توانند مجوز خروج قانونی از کشور به‌منظور تحصیل را دریافت کنند.

    شرایط مهاجرت به‌منظور تحصیل بدون گذراندن دوران خدمت سربازی، به شرح زیر است:

    • عدم وجود غیبت سربازی در پرونده فرد متقاضی
    • مشخص بودن وضعیت تحصیلی متقاضی اعم از دانش‌آموز، دانشجو یا طلبه
    • عدم استفاده فرد از سنوات ارفاقی مازاد بر سنوات مجاز تحصیل
    • ارائه گواهی اشتغال به تحصیل یا درخواست مجوز خروج از کشور

    بهترین سن برای مهاجرت تحصیلی

    بهترین سن برای مهاجرت تحصیلی به عوامل مختلفی مانند اهداف و شرایط شخصی بستگی دارد. با این حال، بسیاری از افراد استدلال می‌کنند که سن ایده‌آل برای این کار، اوایل دهه سوم زندگی فرد است. در این سن، افراد معمولاً تحصیلات متوسطه خود را تازه به پایان رسانده‌اند. همچنین بالغ‌تر و مستقل‌تر شده‌اند و آماده پذیرش چالش‌های تحصیل در خارج از کشور خواهند بود.

    یکی دیگر از عواملی که اوایل دهه سوم را به سنی مطلوب برای مهاجرت تبدیل می‌کند، فرصت‌های بیشتر برای رشد و توسعه شخصی است. این گروه سنی در مرحله مهمی از زندگی خود قرار دارند و در حال بررسی علایق و مسیرهای شغلی بالقوه خود هستند. بنابراین با رفتن به خارج برای تحصیل می‌توانند در معرض ایده‌ها، فرهنگ‌ها و دیدگاه‌های جدیدی قرار بگیرند که آینده آن‌ها را تغییر دهد.

    مهاجرت‌ تحصیلی در این بازه سنی همچنین فرصتی را برای پسران فراهم می‌کند تا سربازی خود را انجام دهند و با خیال راحت‌تر مهاجرت کنند. البته باز هم باید بگوییم که به‌طور کلی، بهترین سن برای مهاجرت‌ تحصیلی می‌تواند برای هر فرد متفاوت باشد.

    بهترین سن برای مهاجرت تحصیلی

    مهاجرت تحصیلی رایگان

    هرچند تحصیل در خارج از کشور تجربه‌ای متحول‌کننده و عالی است، اما هزینه‌های آن برای بسیاری غیرقابل دسترس به نظر می‌رسد. ولی با کمی برنامه‌ریزی و تحقیق می‌توان به‌صورت رایگان در خارج از کشور درس خواند.

    اولین قدم، جست‌وجوی بورسیه‌ها و کمک‌های مالی است که به‌طور خاص برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی طراحی شده‌اند. بسیاری از سازمان‌ها، دانشگاه‌ها و دولت‌ها فرصت‌های مالی را برای دانشجویانی ارائه می‌کنند که عملکرد تحصیلی برجسته و نیاز مالی دارند. مهم است که این جست‌وجو را هر چه زودتر شروع کنید تا شانس موفقیت خود را افزایش دهید.

    برخی از کشورها به دانشجویان این امکان را می‌دهند که مشاغل پاره‌وقت برای تأمین هزینه زندگی خود در حین تحصیل داشته باشند. ترکیب کار و تحصیل اگرچه به معنای مهاجرت تحصیلی رایگان نیست، اما می‌تواند به کاهش بار مالی روی دوش شما کمک کند. در عین حال، تجربه بین‌المللی شما را غنی‌تر و رزومه شما را پربارتر خواهد کرد.

    همچنین امکان تحصیل به‌صورت رایگان در اکثر دانشگاه های اروپایی وجود دارد اما این نکته را در نظر بگیرید که این دانشگاه‌ها دولتی هستند. پس در نتیجه اولاً تحصیل در آن‌ها به زبان کشور مقصد خواهد بود و ثانیاً گرفتن پذیرش رقابتی‌تر می‌شود. 

    برای راهنمایی بیشتر در این زمینه باید به دفاتر مشاوره تحصیل در خارج از کشور یا وکلای مهاجرت مراجعه کنید. با رویکرد و عزم درست، رویای تحصیل در خارج از کشور به‌صورت رایگان یا با حداقل هزینه، می‌تواند به واقعیت تبدیل شود.

    هزینه مهاجرت تحصیلی

    هزینه مهاجرت تحصیلی به عوامل گوناگونی مانند نوع اقامت، شهریه دانشگاه، هزینه غذا و حمل‌ونقل، تفریح و سایر مسائل بستگی دارد. کشورهای پیشرفته‌تر مانند آلمان، استرالیا، کانادا، آمریکا، انگلیس، آلمان و هلند معمولاً هزینه زندگی بالاتری دارند. اما برای کشورهای در حال توسعه مانند هند، سنگاپور و مالزی هزینه زندگی پایین‌تری پیش‌بینی می‌شود.

    پروسه اخذ ویزای دانشجویی از سفارت هر کشور هم هزینه‌هایی دارد که بین ۱۶۰ تا ۶۰۰ دلار متغیر خواهد بود. البته هزینه ویزای دانشجویی به کشوری بستگی دارد که در آن تحصیل خواهید کرد. برخی از کشورها حتی ممکن است هزینه ویزا را برای دانشجویان مستعد لغو کنند. برای اطلاع از هزینه مورد نیاز برای اخذ ویزا باید با سفارت یا کنسولگری کشور مربوطه تماس بگیرید.

    فرآیند مهاجرت تحصیلی چقدر زمان می‌برد؟

    معمولاً چند ماه طول می‌کشد تا رسیدگی به درخواست ویزای دانشجویی شما به اتمام برسد. برخی از کشورها ممکن است سریع‌تر از سایر کشورها به این مورد رسیدگی کنند. به‌طور کلی، فرآیند مهاجرت تحصیلی به این موضوع بستگی دارد که درخواست شما چقدر کامل است. همچنین چند نفر هم‌زمان با شما برای ویزای دانشجویی درخواست داده‌اند. 

    هر دانشگاه معمولاً دو بار در سال پذیرش دارد که برای هر ورودی تنها تا زمان مشخصی می‌توان درخواست داد که به آن ددلاین گفته می‌شود. بنابراین در پروسه زمانی مهاجرت تحصیلی باید به ددلاین دانشگاه‌ها نیز توجه داشت.

    ویزای دانشجویی برای مدت برنامه آموزشی شما اعتبار دارد. یعنی اگر به‌مدت دو سال در یک کشور خارجی تحصیل کنید، ویزای شما برای همین مدت صادر می‌شود. بیشتر ویزاهای تحصیلی برای بین دو تا چهار سال صادر می‌شوند.

    فرآیند مهاجرت تحصیلی چقدر زمان می‌برد

    انتخاب مقصد مناسب برای مهاجرت تحصیلی

    انتخاب مقصد مناسب برای مهاجرت تحصیلی تصمیم بسیار مهمی است که می‌تواند بر رشد تحصیلی و شخصی فرد تأثیر بسزایی داشته باشد. در حال حاضر، تعداد زیادی از کشورها و شهرها وجود دارند که می‌توانید از بین آن‌ها انتخاب کنید. بنابراین لازم است قبل از تصمیم‌گیری نهایی، عوامل مختلفی را در نظر بگیرید.

    ۱. توجه به نقاط قوت

    بررسی فرصت‌های تحصیلی ارائه‌شده توسط مقاصد مختلف، بسیار مهم است. هر کشوری در زمینه‌ها و رشته‌های خاصی نقاط قوت دارد. پس دانشجویان باید مقصدی را انتخاب کنند که با اهداف تحصیلی و شغلی آن‌ها در آینده کاملاً هم‌سو باشد.

    ۲. تجربه فرهنگی

    تجربه فرهنگی یکی دیگر از عوامل مهمی است که هنگام انتخاب مقصد تحصیلی در خارج از کشور باید در نظر گرفت. دانشجویان با زندگی در یک کشور متفاوت، به فرهنگی جدید وارد می‌شوند. آن‌ها زبان جدیدی را یاد می‌گیرند و شناخت عمیق‌تری از مسائل جهانی به دست خواهند آورد.

    بنابراین، بهتر است مقصدی را انتخاب کنید که یک تجربه فرهنگی غنی به شما ارائه دهد. چراکه این مرحله از زندگی تأثیر زیادی بر رشد شخصی شما دارد.

    ۳. هزینه زندگی

    تأثیر هزینه زندگی نیز در انتخاب مقصد مناسب برای مهاجرت تحصیلی بسیار قابل توجه است. برخی از کشورها هزینه زندگی بالاتری دارند که بر کل هزینه تحصیل شما در خارج از کشور تأثیر بسزایی دارد. دانشجو باید در مورد هزینه‌های زندگی در مقاصد مختلف به تحقیق و مقایسه بپردازد و در نهایت جایی را انتخاب کند که در آن بتواند هزینه‌های خود را به‌راحتی مدیریت کند.

    بنابراین هنگام انتخاب یک مقصد تحصیلی در خارج از کشور، جنبه‌های مالی آن مانند بورسیه تحصیلی، کمک‌های مالی و فرصت‌های کار در حین تحصیل را هم در نظر بگیرید.

    ۴. امنیت

    ایمنی عامل مهم دیگری است که باید در نظر گرفته شود. تحصیل در خارج از کشور همیشه با سطحی از خطر همراه است. بنابراین باید مقصدی را انتخاب کنید که به ایمنی و امنیت بالا شناخته شده باشد. دانشجو باید در مورد میزان جرم و جنایت، ثبات سیاسی و هرگونه توصیه سفر مربوط به مقصد مورد نظر خود تحقیق کند.

    قرار گرفتن در یک محیط امن به دانشجویان این امکان را می‌دهد که بدون نگرانی بی‌مورد، بر تحصیل خود تمرکز کنند و از اوقات خود در خارج از کشور لذت ببرند.

    ۵. آب‌وهوا

    باید در انتخاب مقصد به عامل آب‌وهوا و محیط‌زیست هم توجه کنید. برخی از دانشجویان ممکن است آب‌وهوای گرم و سواحل شنی را ترجیح دهند. در حالی که برخی دیگر از زیبایی مناظر پوشیده از برف لذت می‌برند. در نظر گرفتن آب‌وهوا در مقصد تضمین می‌کند که دانشجو در زمان حضورش در خارج از کشور، راحت و شاد باشد.

    ۶. علایق و اهداف شخصی

    در نهایت، توجه به علایق و اهداف شخصی نیز هنگام انتخاب مقصد مناسب برای مهاجرت تحصیلی اهمیت فراوانی دارد. دانشجویان باید به این موضوع فکر کنند که به‌دنبال چه نوع تجربه‌ای هستند. مثلاً کاوش در مکان‌های تاریخی، شرکت در فعالیت‌های ماجراجویی یا تجربه زندگی پرجنب‌وجوش شهری را می‌پسندند. انتخاب مقصدی که با علایق و اهداف شخصی دانشجو هم‌سو باشد، به تجربه تحصیلی باارزش‌تر و رضایت‌بخش‌تر در خارج از کشور کمک می‌کند.

    با ارزیابی دقیق عوامل فوق و سنجیدن جوانب مثبت و منفی مقاصد مختلف، افراد می‌توانند تصمیمی آگاهانه‌تر بگیرند. تحصیل در خارج از کشور، فرصتی است که یک بار در زندگی به وجود می‌آید. بنابراین انتخاب مقصدی که بهترین تجربه ممکن را ارائه دهد، کاملاً ضرورت دارد.

    بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی

    سیاست‌های مهاجرت در هر کشور، متفاوت هستند و برخی شامل فرآیندهای پیچیده‌تر و محدودیت‌های بیشتر می‌شوند. مثلاً ممکن است در یک کشور مجبور شوید به‌محض اتمام تحصیلات خود، آن کشور را ترک کنید. در حالی که برخی کشورها انعطاف‌پذیرتر هستند، اما ممکن است رشته‌های تحصیلی مورد نظر شما را نداشته باشند. به همین دلیل است که در این بخش، بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی را بررسی کرده‌ایم.

    بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی

    ۱. کانادا

    کانادا به‌عنوان یکی از بهترین کشورها برای تحصیل رتبه‌بندی می‌شود. این کشور اغلب در فهرست کشورهای مهاجرپذیر برای دانشجویان بین‌المللی قرار می‌گیرد. کانادا فرصت‌های تحصیل، کار و مهاجرت بسیار قابل توجهی دارد.

    برخی از بهترین دانشگاه‌های جهان در کانادا هستند. همچنین دانشگاه‌های این کشور شهریه مقرون‌به‌صرفه‌ای را در مقایسه با سایر کشورهای انگلیسی‌زبان دریافت می‌کنند. بعد از فارغ‌التحصیلی در کانادا هم می‌توانید برای اقامت و کار در این کشور درخواست دهید.

    ۲. نیوزلند

    شاید قبلاً با مناظر زیبای نیوزلند از طریق فیلم‌های ارباب حلقه‌ها آشنا شده باشید. این کشور زیبا مردمی خونگرم، آب‌وهوایی دلپذیر و سبک زندگی‌ای آرام دارد. وقتی نوبت به تحصیل در خارج از کشور می‌رسد، نیوزلند یک انتخاب برتر به شمار می‌رود.

    همه هشت دانشگاه نیوزلند در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر رتبه‌بندی جهانی QS قرار دارند. سیستم آموزشی عالی و فرصت‌های ویزای کار پس از تحصیل، نیوزلند را به یکی از بهترین کشورهای دوستدار مهاجرت تحصیلی تبدیل کرده‌اند.

    ۳. استرالیا

    استرالیا کشور دیگری است که می‌توانید پس از تحصیل در آن، اقامت کاری دریافت کنید. این کشور، ۲۶ دانشگاه در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر رتبه‌بندی جهانی QS دارد. همچنین با نرخ پایین بیکاری و کیفیت زندگی بالای خود، گزینه بسیار خوبی برای تحصیل در خارج از کشور است.

    گرفتن ویزای کار پس از تحصیل، فرصتی عالی برای باز کردن مسیری به‌سوی اقامت دائم استرالیا است. اگرچه پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانید برای اقامت دائم هم اقدام کنید، اما ممکن است تمام شرایط لازم را نداشته باشید. احتمالاً به این دلیل که پس از فارغ‌التحصیلی از تجربه کاری و سطح درآمد لازم برخوردار نخواهید بود.

    ۴. ایتالیا

    ایتالیا یکی از کشورهایی است که همیشه در میان انتخاب‌های برتر برای مهاجرت تحصیلی است. این کشور تعداد زیادی دانشگاه‌، رشته‌های تحصیلی متنوع و بورسیه‌های تحصیلی خوبی دارد که باعث می‌شود انتخاب بسیاری از دانشجویان باشد. 

    ۵. آلمان

    آلمان که به‌دلیل پیشرفت‌های مهندسی و فناوری استثنایی خود شناخته شده است، دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی در سطح جهانی دارد. علاوه بر این، موقعیت این کشور در قلب اروپا به دانشجویان اجازه می‌دهد به‌راحتی در اتحادیه اروپا سفر کنند. تعهد آلمان به آموزش عالی، همراه با شهرهای شلوغ و مناظر خیره‌کننده، آن را به مقصدی ایده‌آل برای مهاجرت تحصیلی تبدیل می‌کند.

    ۶. کره جنوبی

    کره جنوبی یک انتخاب عالی برای دانشجویان علاقه‌مند به فرهنگ شرق آسیا است. این کشور به دلیل نوآوری، فناوری پیشرفته و رشد اقتصادی سریع خود شهرت دارد. کره جنوبی با دانشگاه‌های بسیار معتبری مانند دانشگاه ملی سئول و دانشگاه کره، ترکیبی منحصربه‌فرد از سنت و مدرنیته است.

    ۷. اسپانیا

    یکی دیگر از مقاصد برتر تحصیلی در خارج از کشور، اسپانیا است که به‌دلیل آب‌وهوای خوب، مردم خونگرم و تاریخ غنی خود شهرت دارد. اسپانیا با دانشگاه‌های معتبری مانند بارسلونا و کامپلوتنس مادرید، طیف گسترده‌ای از رشته‌ها را ارائه می‌دهد. دانشجویان همچنین می‌توانند از معماری بی‌نظیر، جشنواره‌های پرسروصدا و غذاهای معروف آن لذت ببرند.

    ۸. هلند

    هلند یک مقصد ایده‌آل برای دانشجویانی است که به‌دنبال مهاجرت و تجربه تحصیل در خارج از کشور هستند. کشوری مترقی و نوآور که به‌دلیل سیستم آموزشی باکیفیت و طیف متنوعی از رشته‌های آموزشی به زبان انگلیسی، مشهور است. دانشگاه آمستردام و دانشگاه صنعتی دلفت، همواره بین دانشگاه‌های برتر جهان قرار می‌گیرند و فرصت‌های یادگیری استثنایی را برای دانشجویان فراهم می‌کنند.

    مزایای مهاجرت تحصیلی

    • یادگیری یک زبان جدید

      یادگیری یک زبان جدید از همه نظر می‌تواند یک تجربه غنی به شمار آید. زیرا تجارت، حتی برای شرکت‌های کوچک و متوسط، که در حوزه بین‌المللی هستند، حائز اهمیت است. تسلط بر یک زبان خارجی می‌تواند شما را به کاندیدای جذاب‌تری برای یک شغل ایده‌آل و پر سود تبدیل کند. علاوه‌بر مزایای اقتصادی، دانستن یک زبان خارجی رضایت شخصی زیادی را به همراه خواهد داشت، چراکه منابع اطلاعاتی و تجربیات فرهنگی شما را گسترش می‌دهد.

    • سازگاری با یک فرهنگ و محیط جدید

      یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های تحصیل در خارج از کشور یا همان مهاجرت تحصیلی، فراهم شدن محیطی کاملاً متفاوت و قرارگیری در میان دانشجویان بین‌المللی است. همانطور که می‌دانید، جهان به سرعت در حال تغییر است و مردم به طور فزاینده‌ای، چه به انتخاب و چه براساس ضرورت، در حال حرکت‌اند. به واسطه‌ی این روش، حتی افرادی که همیشه در تمام زندگی خود در یک مکان زندگی کرده‌اند، می‌توانند محیط اجتماعی و فرهنگی اطراف خود را در حال تغییر ببینند. از آنجایی که زندگی در یک فرهنگ خارجی، به شما سازگاری با محیط جدید را آموزش می‌دهد؛ اگر می‌خواهید در شغل انتخابی خود موفق باشید، باید با تغییرات و فرهنگ‌های متنوع سازگار شوید.

    • یافتن دوستان جدید

      اینکه کجا به دانشگاه می‌روید، مهم نیست، قطعاً با افراد زیادی آشنا خواهید شد و دوستان جدیدی پیدا خواهید کرد که همگی در موقعیتی مشابه شما هستند. هنگامی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنید، فرصتی منحصر به فرد برای دوستی با مردم از انواع فرهنگ‌های مختلف در اختیار خواهید داشت که موجب می‌شود تا با کشورها و آداب و رسوم دیگر نیز آشنا شوید. از یاد نبرید که بسیاری از دوستی‌های مادام‌العمر از زمان تحصیل شروع می‌شود و شما می‌توانید در طول تحصیل با هم زندگی کنید، یاد بگیرید و سفر کنید. همچنین شناخت افراد کشورهای مختلف در سراسر جهان می‌تواند برایتان بسیار مفید باشد؛ به خصوص پس از فارغ‌التحصیلی!

    • سفرهای بین‌المللی

      علاوه‌بر کسب تجربه و آگاهی از فرهنگ کشور مقصد تحصیلی خود، می‌توانید به سایر کشورهای مجاور نیز سفر کنید. بنابراین، تحصیل در خارج از کشور فرصتی منحصر به فرد برای دیدن بیشتر جهان است که خود یک تجربه‌ی آموزشی بسیار ارزشمند به شمار می‌رود. شکی نیست که دیدن سایر نقاط جهان به شدت بر شخصیت و جهان‌بینی شما تأثیر می‌گذارد و به شما کمک می‌کند تا برای زندگی در یک دنیای جهانی آماده شوید.

    • تجربه‌ی زندگی مستقل و توسعه‌ی فردی

      رفتن به خارج از کشور برای تحصیل می‌تواند از بسیاری جهات باعث پیشرفت شخصی شما شود. هیچ جایگزینی برای تجربه‌ی دست اول وجود ندارد و غواصی در یک محیط جدید راهی عالی برای به دست آوردن بینش‌های جدید در مورد خود و رشد در سطح شخصی است. «مهارت‌های نرم» و اعتماد به نفسی که از این طریق ایجاد می‌کنید، بسیار مورد توجه استخدام‌کنندگان بین‌المللی و همچنین هیئت‌های پذیرش تحصیلات تکمیلی هستند و یکی از کلیدهای موفقیت در آینده‌ی شغلی شما به حساب می‌روند. همچنین موجب می‌شود تا شما یک زندگی کاملاً مستقل را تجربه کرده و مطمئن شوید که در آینده می‌توانید زندگی را به خوبی مدیریت کنید.

    • افزایش مهارت‌های نرم یا تجاری

      مهارت‌های نرم یا مهارت‌های افراد در تجارت بسیار مهم‌اند، اما مدارس همیشه بر هوش هیجانی به عنوان بخشی از برنامه‌ی درسی خود تمرکز نمی‌کند. افراد می‌توانند مهارت‌های خود با قرارگیری در معرض فرهنگ‌های دیگر و تلاش برای پیمایش یک سرزمین و فرهنگ ناآشنا تقویت کنند. از آنجایی که مهاجرت تحصیلی باعث ایجاد انعطاف‌پذیری در رویکردهای شما می‌شود، بنابراین طیف وسیعی از گزینه‌های مختلف را برای امتحان کردن در هنگام مواجهه با مشکل در اختیار خواهید داشت.

    • گسترش شبکه‌ی همکاری و بهبود موقعیت شغلی

      مهاجرت تحصیلی، دایره و شبکه‌ی همکاران شما را در آینده گسترش داده و برای شما فرصتی را فراهم می‌کند که بتوانید به موقعیت‌های شغلی در بازارهای مختلف دست پیدا کنید. ارتباطات ایجاد شده بین دانشجویان، اعضای هیئت علمی و سایر افراد می‌تواند کارنامه‌ی فردی و رزومه‌ی شما را تقویت کند. یک شبکه‌ی بین‌المللی قوی و فعال از فارغ‌التحصیلان، یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که شما تا مدت‌ها پس از پایان تحصیلات خود، آن را حفظ خواهید کرد. همچنین با دریافت ویزای تحصیلی در برخی از کشورها قادر خواهید بود که به صورت پاره وقت در حین تحصیل فعالیت داشته باشید.

    • آموزش عالی و افزایش میزان آموزش

      این مسأله یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که افراد به مهاجرت تحصیلی اقدام می‌کنند. بیشتر افراد عموماً تحصیلات خود را خارج از کشور، در زمینه‌ای دنبال می‌کنند که امکان آن در داخل کشور فراهم نیست یا مراکز آموزشی و مدارک آن‌ها معتبرتر از مدارک داخل کشور است. مطالعه در نقاط مختلف جهان می‌تواند شما را در معرض سبک‌های مختلفی از یادگیری قرار دهد. مهاجرت تحصیلی موجب می‌شود تا دیدگاه جدیدی در مورد نحوه‌ی عملکرد بقیه‌ی جهان به دست آورید. این تجربه‌ی آموزشی قطعاً به شما در صنعت مهمان‌نوازی در آینده کمک خواهد کرد.

    • افزایش کیفیت زندگی

      انسان از بدو تولد تا پایان زندگی همواره به دنبال کشف تجربیات جدید است تا بتواند روند زندگی خود را بهبود بخشد و نه تنها برای خود، بلکه برای خانواده و جامعه مفید باشد. از این رو مهاجرت به یک کشور پیشرفته و مدرن، موجب ارتقای سطح فردی شده و فرد می‌تواند کیفیت بالاتری را در زندگی تجربه کرده و از امکانات به‌روز و مدرن جامعه لذت ببرد.

    • یادگیری ایده‌های جدید

      گذراندن زمان در یک فرهنگ جدید که همه چیز آن خارج از روال روزانه شماست، موجب افزایش خلاقیت‌تان خواهدشد. وقتی همه چیز با آنچه که انتظار دارید متفاوت باشد، دیدگاه جدیدی نسبت به عادت‌ها، باورها و ایده‌های خود به دست می‌آورید. این امر می‌تواند مستقیماً به ایده‌های جدیدی در مورد شغل، پروژه‌های خلاقانه یا بینش‌های شخصی منجر شود و شما را به فرد بهتری تبدیل کند.

    بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی

    معایب مهاجرت تحصیلی

    مهاجرت تحصیلی علاوه‌بر جذابیت‌ها و مزایایی که به همراه دارد، قطعاً معایبی را نیز داراست، اما معایب معمولاً بدترین سناریوها هستند که در بیشتر موارد می‌توان به راحتی بر آن‌ها غلبه کرد. بنابراین اجازه ندهید مضرات تحصیل در خارج از کشور شما را از تصمیم گیری مهم زندگی که مزایای زیادی برای شما به همراه دارد، منصرف کند. فقط قبل از شروع به برنامه‌ریزی برای مهاجرت از طریق تحصیل، مطمئن شوید که معایب آن را نیز بررسی کرده و آن‌ها را در نظر گرفته‌اید. این معایب عبارتند از:

    • گوشه‌گیری و در خود فرو رفتن

      پیمایش یک مقصد خارجی، خود به تنهایی می‌تواند تجربه‌ی بسیار ترسناکی برای هر یک از افراد باشد. به خصوص اینکه ممکن است شما تا به حال به تنهایی زندگی نکرده و یا به خارج از کشور خود سفر نکرده باشید. این امر موجب می‌شود که برای اولین بار سطوح خاصی از استقلال را تجربه کنید. از آنجایی که برخی از بدترین علائم شوک فرهنگی (غم و اندوه، اضطراب، احساس انزوا یا بیگانگی) می‌تواند ناشی از درک این باشد که دیگر دوستان و خانواده را در کنار خود ندارید، مهم است که کاملاً برای این انتقال آماده شده باشید.

    • هزینه‌های زیاد تحصیل در خارج از کشور

      هزینه‌های سفر، شهریه، خانه و غذا، کتاب و لوازم، خدمات آب و برق، حمل و نقل محلی و هزینه‌های کلی زندگی می‌تواند به هنگام تحصیل در خارج از کشور افزایش یابد. مؤسسه‌ی بین‌المللی آموزش، متوسط هزینه‌ی تحصیل در خارج از کشور را حدود ۱۸۰۰۰ دلار در هر ترم تخمین می‌زند. این هزینه بسته به مقصد انتخابی و دانشگاه محل تحصیل می‌تواند بسیار متفاوت باشد. همچنین اگر شغل پاره وقت، بورسیه تحصیلی یا کمک مالی داشته باشید، در کاهش میزان هزینه‌های شما مؤثر خواهند بود؛ اما به یاد داشته باشید که در اغلب موارد هزینه‌های تحصیل برای دانشجویان بین‌المللی بالاتر است. به علاوه، ممکن است حتی حق دریافت همان وام‌های دانشجویی کشور خود را نداشته باشید.

    • احتمال عدم انتقال اعتبار شما

      بدترین سناریو این است که یک دانشگاه بین‌المللی در خارج از کشور برای شما دعوتنامه‌ی تحصیلی ارسال می‌کند. شما با خوشحالی قبول می‌کنید و واحدهای تحصیلی متعددی را در طول تحصیل کسب می‌کنید، اما پس از بازگشت متوجه می‌شوید که اعتبارات بین‌المللی شما به کالج یا دانشگاه اصلی شما منتقل نمی‌شود. در این حالت نه تنها مبالغ هنگفتی از پولی را که به سختی به دست آورده‌اید در کلاس‌های بین‌المللی خرج کرده‌اید و در مدرک شما حساب نمی‌شود، بلکه این شکست احتمالی می‌تواند شما را از مسیر فارغ‌التحصیلی به موقع نیز خارج کند. در بیشتر موارد، دانشگاه فعلی شما برنامه‌های تحصیل در خارج از کشور را با واحدهایی که می‌پذیرند ارائه می‌دهد. با این حال، اگر برنامه یا دانشگاه خاصی وجود دارد که می‌خواهید خارج از برنامه‌های از پیش تأیید شده شرکت کنید، دانشگاه شما ممکن است استثنایی ترتیب دهد، اما همیشه اینطور نخواهد بود. خوشبختانه، روش‌هایی وجود دارند که می‌توانید اطمینان حاصل کنید که اعتبارات شما به دانشگاه محل سکونت شما منتقل می‌شود.

    • احتمال عدم پوشش بیمه‌ی درمانی کشور محل سکونت شما در خارج از کشور

      شما هم مانند بسیاری از افراد، ممکن است تصور کنید که بیمه درمانی داخلی همچنان که به خارج از کشور خود سفر می‌کنید، شما را تحت پوشش قرار می‌دهد. اگرچه برخی از طرح‌های بهداشتی داخلی برای آسیب‌های غیرمنتظره یا بیماری‌های رخ داده در خارج از کشور پوشش‌دهی دارند، اما سطوح پوششی می‌تواند بسیار متفاوت باشد. سایر برنامه‌های بهداشتی اصلی کشور، هیچگونه پوشش بین‌المللی ارائه نمی‌کنند، این بدان معناست که شما می‌توانید تنها مسئول هزینه‌های ناشی از درمان پیش‌بینی نشده‌ی پزشکی خود باشید. اکثر مؤسسات و دانشگاه‌های تحصیلی در خارج از کشور، دقیقاً به همین دلیل شرکت‌کنندگان را ملزم به داشتن بیمه‌ی درمانی می‌کنند. در حالی که حتی ممکن است بیمه‌ی درمانی دانشجویی بین‌المللی خود را نیز ارائه دهند. اما به این نکته توجه داشته باشید که این مورد لزوماً تنها گزینه‌ی پیش روی شما نیست. چراکه ممکن است بتوانید در اطراف خود بیمه‌ی بهتری را یافته و خریداری کنید و یا از طرح سلامت دانشجویی بهره ببرید.

    • دوری از خانه و احساس غربت

      تحصیل خارج از خانه و در شهر دیگر می‌تواند به اندازه‌ی کافی سخت باشد، چه برسد به آنکه از کشور خارج شده و به ایالت دیگری سفر کنید. بنابراین در نظر بگیرید که درس خواندن در مکانی که کیلومترها از خانه دور است و در کشوری که با آنچه شما به آن عادت دارید بسیار متفاوت است، چقدر سخت‌تر است. به خصوص که حتی دیگر نمی‌توانید برای تعطیلات آخر هفته در کنار خانواده باشید.

    • دلتنگی اعضای خانواده برای شما

      نه تنها ممکن است شما دلتان برای خانه تنگ شود، بلکه ممکن است والدین و سایر اعضای خانواده‌تان به سختی با دوری شما از خانه سازگار شوند. اما، دور بودن از نظر جغرافیایی به این معنی نیست که نمی‌توانید به طور منظم با آن‌ها در تماس باشید. بلکه می‌توانید در طی روز با آن‌ها به صورت صوتی یا تصویری در ارتباط بوده تا کمی از میزان دلتنگ‌شان کاسته شده و بتوانند با دوری شما کنار بیایند.

    • طولانی شدن زمان سفر

      سفر برای تحصیل در خارج از کشور به طور اجتناب‌ناپذیری زمان‌بر خواهد بود. حتی گاهی چندین پرواز برای رسیدن به مقصد می‌بایست انجام گیرد که در این میان تأخیرها نیز می‌تواند شما را خسته‌تر کند. به عبارتی یک سفر طاقت‌فرسا و زمان‌بر می‌تواند به چیزی تبدیل شود که همیشه از آن واهمه داشتید. با این وجود، می‌توانید سفرتان را با ارسال چمدان خود به مقصد نهایی به واسطه Send My Bag قابل تحمل‌تر کنید. بهتر است فقط هر چیزی را که ممکن است برای سفر به آن نیاز داشته باشید با خود حمل کنید و مابقی وسایل را به محل اقامت خود بفرستید. این بدان معنی است که شما مجبور نیستید با چمدان یا سایر وسایل خود را به زحمت بکشید و با خود حمل کنید. این گزینه به خصوص زمانی که نیاز به تغییر پرواز دارید، بسیار برایتان مفید و کاربردی خواهد بود. Send My Bag چمدان‌ها را در سراسر جهان از مقاصدی ارسال یا به مقاصدی مانند ویتنام، عربستان سعودی، اسپانیا و بسیاری از کشورهای دیگر می‌فرستد.

    • ریسک بالاتر

      گاه ممکن است به اندازه‌ی کافی خوش‌شانس نبوده و رشته‌ی تحصیلی خود را دوست نداشته باشید یا اینکه با برخی مسائل شخصی روبه‌رو شوید و نیاز به بازگشت زودهنگام به خانه داشته باشید. در این حالت زمان، تلاش و پول بسیار بیشتری را نسبت به زمانی که به درس خواندن در کشور خود می‌پرداختید، تلف کرده‌اید.

    • شرایط اقلیمی و وضعیت آب و هوایی کشور مورد نظر

      اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که وضعیت جسمی‌تان روی آب و هوای خیلی سرد حساس است، پیشنهاد ما به شما این است که از رفتن به کشورهای اروپایی و نیز کانادا خودداری کنید. هوای اروپا به خصوص کشورهای سوئد، فرانسه، نروژ و آلمان در نیمه‌ی دوم سال بسیار سرد و دارای بارش برف و باران است و دمای هوا تا ۲۰ درجه نیز کاهش می‌یابد. به دلیل هزینه‌های بالا نیز امکان استفاده زیاد از وسایل گرمایش وجود ندارد و همچون ایران خبری از بخاری‌های گازی نیست بلکه تنها می‌توانید با یک سیستم مرکزی باید اتاق خود را گرم نگه دارید.

    • موانع زبانی و شوک فرهنگی

      ارتباط مؤثر برای موفقیت شما به عنوان دانشجویی که به خارج از کشور مهاجرت کرده، ضروری است. اگر با یک مانع زبانی روبه‌رو هستید، مهم است که سطح تسلط مورد انتظار را بدانید. آیا کلاس‌ها به زبان محلی تدریس می‌شود؟ آیا اساتید از شما انتظار دارند که روان بنویسید و صحبت کنید؟ آیا قادرید با دیگر دانشجویان و افراد محلی ارتباط برقرار کنید؟ در این میان ممکن است حتی با تغییر ناگهانی فرهنگ دچار سردرگمی شوید. همه چیز از غذا و اعمال مذهبی گرفته تا سیستم‌های حمل و نقل و سبک لباس ممکن است با کشور شما متفاوت باشد. متأسفانه، این شوک فرهنگی می‌تواند منجر به احساس سرخوردگی، اضطراب و دلتنگی شود. اگر برای کنار آمدن با این تفاوت‌ها آماده نباشید، حتی در موقعیت‌هایی که پیش پا افتاده‌ترین کارها را انجام می‌دهید، ممکن است دچار استرس شوید.

    سوالات متداول درباره مهاجرت تحصیلی

    آیا بدون مدرک زبان می توانیم برای مهاجرت تحصیلی اقدام کنیم؟

    بله. با اینکه مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان امکان پذیر است اما در بیشتر کشورها داشتن مدرک زبان انگلیسی برای سنین بالای ۱۸ سال ضروری است. بخاطر همین موضوع مهاجرت برای افراد متقاضی بدون مدرک زبان سخت می شود. بسیاری از دانشگاه های واقع در کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، انگلستان، ایالات متحده آمریکا، ژاپن، نروژ و آلمان امکان مهاجرت تحصیلی بدون زبان را برای متقاضیان فراهم کرده اند.

    مهاجرت تحصیلی بدون کارت پایان خدمت امکان پذیر است؟

    راهکارهایی وجود دارد که مهاجرت تحصیلی بدون کارت پایان خدمت را امکان پذیر می کند. برای آن دسته از افرادی که قصد مهاجرت بدون کارت پایان خدمت را دارند، رعایت یک سری قوانین ضروری است که عبارتند از: متقاضیان نباید هیچگونه غیبتی داشته باشند و وضعیت تحصیلی آنها به طور کامل مشخص باشد. متقاضیان نباید فارغ التحصیل شده باشند و همچنین برگه اعزام بدون غیبت را در اختیار داشته باشند فرم خروج از کشور را تکمیل کرده و وثیقه ی تعیین شده (پول نقد، ضمانت بانکی یا سند ملکی) را برای خروج فراهم کرده باشند.

    آیا مهاجرت تحصیلی شرایط سنی خاصی دارد؟

    خیر. اما با بالا رفتن سن، شانس شما برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه کاهش می یابد. برخی از کشورها همچون آلمان، اتریش، سوئیس شرط سنی را فاکتوری برای پذیرش دانشجو قرار نمی دهند.

    برای مهاجرت تحصیلی چقدر پول لازم است؟

    طبق تحقیقات مؤسسه بین المللی آموزش، متوسط ​​هزینه ی تحصیل در یک کشور خارجی حدود ۱۸۰۰۰ دلار در هر ترم یا ۳۶۰۰۰ دلار برای هر سال تحصیلی کامل است. سایر شاخص ها از این محدوده به عنوان یک شاخص مفید استفاده می کنند.

    چگونه از طریق تحصیل مهاجرت کنیم؟

    اولین قدم برای دستیابی به این هدف، تحقیق و شناسایی مؤسسات آموزشی در کشور مورد نظر است. سپس باید تمام مدارک لازم مانند سوابق تحصیلی و مهارت زبان را به همراه درخواست پذیرش به دانشگاه ارسال کرد.

    کدام کشور برای مهاجرت تحصیلی بهتر است؟

    انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی، سلیقه ای است و به ترجیحات و اهداف شخصی فرد بستگی دارد. اما کانادا به دلیل سیستم آموزشی باکیفیت و سیاست های مهاجرتی خود همواره یک انتخاب عالی خواهد بود.

    برای مهاجرت تحصیلی چه مدارکی باید ترجمه شود؟

    ریز نمرات و مدارک تحصیلی مؤسسات آموزشی قبلی، اسناد شناسایی شخصی مانند گذرنامه و گواهی نامه رانندگی و هرگونه اسناد مالی مانند صورت حساب های بانکی یا نامه های بورسیه تحصیلی باید ترجمه شوند.

    بهترین سن برای مهاجرت تحصیلی چه سنی است؟

    نمی توان به طور دقیق بهترین سن برای مهاجرت تحصیلی را مشخص کرد. زیرا افراد با هر سن در صورت داشتن شرایط لازم می توانند اقدام کنند. اما در کل ۲۰ تا ۳۰ سالگی را دوران طلایی مهاجرت تحصیلی می دانند.

    برای مهاجرت تحصیلی از کجا شروع کنیم؟

    بهتر است روند مهاجرت تحصیلی خود را از مشورت با یک مؤسسه مهاجرتی معتبر در این زمینه شروع کنید. متخصصان مهاجرت باسابقه می توانند با توجه به شرایط خاص شما، بهترین راهکارها را به شما ارائه دهند.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۰۷