مهاجرت از طریق ازدواج
مهاجرت از طریق ازدواج پیچیدگیها و چالشهایی دارد و رویههای قانونی و الزامات آن اغلب سختگیرانه هستند. اگرچه عدهای آن را صوری و وسیلهای برای مهاجرت میدانند، اما اکثر افراد بهدلیل روابط واقعی و محبتآمیز این مسیر را دنبال میکنند.مهاجرت از طریق ازدواج به فرآیندی اطلاق میشود که طی آن، فرد با شهروند یا مقیم دائم کشور دیگر ازدواج میکند و اقامت دائم یا تابعیت قانونی آن کشور را به دست میآورد. این ازدواج باید از قدرت عشق و تعهد بین زوجین نشئت بگیرد و از هرگونه اقدام فریبکارانه به دور باشد. تنها در این صورت است که این روش میتواند فرصتی برای در کنار هم بودن زوجین فراهم کند. مهاجرت با ازدواج، در کنار تسهیل ادغام خانوادهها در سراسر جهان، حس وحدت و تنوع نژادی را تقویت میکند. در نهایت، زوجین با خیال راحت بهدنبال رویاها و آرزوهای مشترک خود میروند.
مهاجرت از طریق ازدواج
اگر قصد مهاجرت از طریق ازدواج را دارید، ابتدا باید نسبت به دریافت ویزا و مصاحبه اقدام کنید. عدهای از افراد، زندگی در کشورهای دیگر جهان را به زندگی در کشور خود ترجیح میدهند و معتقدند که زندگی در کشورهای دیگر به خصوص کشورهای پیشرفته دارای رفاه و آسایش بیشتری است به همین دلیل هرساله با تعداد افراد زیادی مواجه میشویم که اقدام به اخذ ویزای کشور مورد نظر میکنند.
هنگامی که صحبت از مهاجرت از طریق ازدواج میشود، یک سوال اساسی مطرح میشود که چه کشورهایی امکان و اجازه مهاجرت از این طریق را انجام میدهند؟ همان گونه که گفته شد قانون مهاجرت از طریق ازدواج یک قانون بینالمللی است از طرف سازمان جهانی مهاجرت است به همین خاطر اکثریت کشورهای جهان آن را به رسمیت میشناسند و شرایط را برای مهاجرت فراهم میکنند.
برای کسانی که مهاجرت را انتخاب میکنند، ابتدا باید با یکی از افراد شهروند کشور موردنظر ازدواج کنند و از این طریق میتوانند نیمی از مسیر مهاجرت به کشور مقصد را طی کنند. سپس بعد از صادر شدن ویزای ازدواج برای شخص، آن فرد میتواند برای اخذ تابعیت آن کشور اقدام کند.
به طور کلی در روش مهاجرتی ابتدا ویزای ازدواج برای فرد متقاضی صادر میشود و پس از آن فرد میتواند برای اخذ تابعیت و شهروندی کشور موردنظر درخواست بدهد. تنها مورد مهمی که هر فرد باید رعایت کند این است که مسیر مهاجرتی را به درستی و به دور از هرگونه تخلف طی کند.
ازدواج صوری برای مهاجرت
یکی از روشهایی که برخی افراد برای مهاجرت به آن فکر میکنند ازدواج به صورت صوری است اما این سوال پیش میآید که آیا برای مهاجرت چنین کاری ارزش دارد؟ ازدواج به صورت صوری میتواند تبعات جبران ناپذیری را داشته باشد؛ زیرا شما مجبور هستید که حداقل سه سال را با شخصی که هیچگونه شناخت روحی، عاطفی یا رفتاری ندارید به اجبار زندگی کنید.
گاهی ممکن است که این کار برای شما هزینههایی نیز داشته باشد و شخص مقابل در قبال ازدواج با شما درخواست مبلغی کند. افرادی که در قبال مبلغی با شما ازدواج میکنند ممکن است که از نظر فردی، اجتماعی و فرهنگی فردی فقیر و شرایط مناسبی نداشته باشد و یا حتی با شما تفاهمی نداشته باشد و شما ناچار هستید که سه سال زندگی مشترک با آن فرد را بپذیرید.
این موضوع فقط از یک سوی ماجراست و از سوی دیگر ممکن است که دولت مقابل با اطلاع از صوری بودن ازدواج شما اقدام به دیپورت و خارج کردن شما از کشور کند و حتی شما را به صورت دائم ممنوعالورود کند و از این جهت ازدواج صوری به هیچ وجه توصیه نمیشود.
شرایط مهاجرت از طریق ازدواج
شرایط مهاجرت از طریق ازدواج در هر کشور، متمایز است. اما چندین شرط کلی وجود دارد که متقاضیان باید آنها را رعایت کنند. واجد شرایط بودن برای مهاجرت با ازدواج، تنها از طریق برآورده کردن این شروط عملی خواهد شد.
۱. معتبر از نظر قانونی
ازدواج دو فرد از کشورهای مختلف باید از نظر قانون کشور مقصد، معتبر تلقی شود. این بدان معنا است که زوجین باید حسن نیت ازدواج خود را ثابت کنند؛ یعنی نشان دهند که برای عشق و همراهی و نه صرفاً برای مزایای مهاجرت وارد یک ازدواج شدهاند. این شرط بهویژه برای جلوگیری از تقلب در ازدواج که در آن، زوجها مقامات مهاجرت را برای به دست آوردن اقامت دائم فریب میدهند، اهمیت دارد.
۲. رابطه زناشویی مستمر
زوجین باید مدارکی دال بر رابطه زناشویی مستمر خود ارائه دهند. این مدارک شامل داراییهای مشترک، حسابهای بانکی مشترک، اموال یا اجاره منزل مشترک و سوابق زندگی مشترک است. مقامات مهاجرت با دقت شواهد را بررسی میکنند تا قصد زوجین را برای زندگی مشترک بهعنوان یک زوج متاهل و متعهد ثابت کنند.
۳. حمایت مالی
شرط مهم دیگر برای مهاجرت از طریق ازدواج این است که فرد باید حمایت مالی خود را از همسر متقاضی مهاجرت خود نشان دهد. در بیشتر موارد، همسر حامی باید ثابت کند که درآمد یا دارایی کافی برای حمایت از همسر خود دارد. بنابراین همسر او باری بر دوش برنامههای رفاهی یا کمکهای مردمی کشور نخواهد بود. این الزام تضمین میکند که زوجین از نظر مالی خودکفا هستند و به سیستم رفاه اجتماعی کشور آسیبی وارد نمیشود.
۴. بررسی سوابق
متقاضیان باید بررسیهای کیفری و پزشکی را بگذرانند. مقامات مهاجرت کشورها، سوابق را بررسی میکنند تا مطمئن شوند که متقاضیان سوابق کیفری ندارند. این کار برای محافظت از امنیت کشور میزبان و اطمینان از این است که امنیت شهروندان آن به خطر نمیافتد. همینطور معاینات پزشکی برای غربالگری هرگونه بیماری واگیر یا شرایط بهداشتی که ممکن است سلامت عمومی را تهدید کند، اجباری هستند.
۵. تسلط به زبان
تسلط به زبان کشور مقصد نیز شرط مهمی برای مهاجرت از طریق ازدواج در برخی کشورها است. مقامات ممکن است از متقاضیان بخواهند سطح مشخصی از مهارت خود را در زبان رسمی کشور میزبان به اثبات برسانند. چراکه مهاجران باید بتوانند در کشور میزبان بهطور موثر ارتباط برقرار کنند و اصطلاحاً در جامعه آنجا ادغام شوند.
۶. سپری کردن دوره آزمایشی
ممکن است قبل از اینکه همسر مهاجر بتواند اقامت دائم دریافت کند، یک دوره انتظار برای او وجود داشته باشد. این دوره انتظار تضمین میکند که ازدواج واقعی بوده و صرفاً برای مقاصد مهاجرت انجام نشده است. طول دوره انتظار در کشورهای مختلف، متفاوت است و در این مدت، زوجین اغلب نیاز به اثبات تعهدات زناشویی مداوم و انجام سایر الزامات دارند.
۷. شرکت در مصاحبه
در نهایت، متقاضیان ممکن است نیاز به شرکت در مصاحبه با مقامات مهاجرت داشته باشند. در این مصاحبهها، صحت رابطه و صلاحیت متقاضیان ارزیابی میشوند. هدف ارزیابی، بررسی میزان شناخت زوجین از یکدیگر، اطلاع از تاریخچه شخصی و توانایی آنها در برقراری ارتباط مؤثر است. این مصاحبهها همچنین باعث جلوگیری از تقلب در ازدواج و اطمینان از اعتبار درخواست میشوند.
مهاجرت به اروپا از طریق ازدواج
مهاجرت از طریق ازدواج در اروپا میتواند سادهترین و سریعترین راه برای اخذ اقامت باشد که افراد میتوانند از طریق آن اقدام به اخذ ویزا کنند. اقامت اروپایی، نوعی اقامت از طریق ازدواج است که به شما اجازه میدهد به عنوان یک فرد خارجی در آن کشور اقامت کنید. همینطور میتوانید از امکانات آن کشور مانند امکان کار در اتحادیه اروپا استفاده کنید. اقامت اروپا از طریق ازدواج به دو صورت موقت و دائمی صورت میگیرد. اما شرایطی که متقاضی برای گرفتن اقامت از طریق ازدواج در اروپا باید داشته باشد به شرح زیر است:
- داشتن حداقل ۱۸سال سن
- احراز هویتی از طریق مدارک هویتی فرد و پاسپورت
- اثبات تاهل با تبعه اروپایی از طریق ارائه مدارکی مثل پاسپورت، شناسنامه یا سند ازدواج
- اثبات توانایی مالی برای پذیرفتن هزینههای همسر خود و زندگی در اروپا که با توجه کشورهای مختلف این هزینهها متفاوت است
تابعیت اروپا از طریق ازدواج
کشورهای مختلف دنیا طبق قوانین و مقررات خودشان تابعیت افراد را قبول میکنند و هر کشور قوانین متفاوتی برای تابعیت را دارد. اما مسأله مهمی که باید برای تابعیت از طریق ازدواج در نظر داشت این است که مطابق قوانین اروپا، اگر با یک مرد اروپایی یا یک زن اروپایی ازدواج کرد باید توانایی مالی داشته باشد.
اگر توانایی مالی برای اداره زندگی را دارا نباشد یا توانایی کار کردن را ندارد در ابتدا باید کار پیدا کند. وی باید به مدت شش ماه مالیات به آن کشور بپردازد و ثابت کند که توانایی حمایت مالی همسر خود را کسب کرده است. بنابراین در صورت ازدواج با یک شخص که تابعیت کشور مقصد را دارد میتوان تابعیت آن کشور را اخذ کرد.
قوانین ازدواج در خارج
در صورتی که قصد مهاجرت از طریق ازدواج را دارید باید یک سری قوانین را رعایت کنید. از آنجایی که قوانین طلاق و ازدواج در بیشتر کشورها به جنسیت همسر هیچ ربطی ندارد؛ بنابراین ازدواج زن ایرانی با مرد آلمانی یا برعکس هیچ مشکلی ندارد. لذا آنها میتوانند به گرفتن ویزای ازدواج آلمان و سپس تابعیت اقدام کنند.
هرچند باید توجه داشت که این قانون تنها برای افرادی است که به صورت یقین با یک تبعه کشورهای دیگر ازدواج کردهاند. از دیگر قوانین مهاجرت از طریق ازدواج ثبت مدارک و جزئیات است که به دقت مورد بررسی قرار میگیرد.
قوانین ازدواج در کشورها و فرهنگهای مختلف، بهطور قابل توجهی متفاوت است. در واقع آداب و رسوم، سنتها و سیستمهای قانونی منحصربهفرد کشورها قوانین ازدواج در خارج را شکل میدهند. این قوانین اغلب از الزامات رضایت زناشویی و محدودیتهای سنی تا رویه به رسمیت شناختن ازدواج را شامل میشود.
بهعنوان مثال، در بسیاری از کشورها، مفهوم عشق و انتخاب فردی نقش مهمی در ازدواج ایفا میکند و همسران در انتخاب شریک زندگی خود آزادی کامل دارند. از سوی دیگر، در برخی از کشورها، هنوز ازدواجهای ترتیب دادهشده وجود دارند و این خانوادهها و جوامع هستند که نقش اصلی را در انتخاب همسر مناسب ایفا میکنند.
در بعضی از کشورها، سنی را که افراد میتوانند در آن ازدواج کنند، قانون تعیین میکند. کشورهای مختلف حداقل شرایط سنی متفاوتی دارند و برخی از آنها ازدواج در سن ۱۶ سالگی را مجاز میدانند، در حالی که برخی دیگر، افراد را ملزم میکنند حداقل ۱۸ یا ۲۱ سال سن داشته باشند.
مراحل اقامت از طریق ازدواج
مرحله اول برای اقامت گرفتن در هر کشور این است که ابتدا باید ازدواج به صورت رسمی ثبت شود و سپس با ارائه مدارک لازم به سفارت، برای ویزای ازدواج کشور مقصد درخواست دهد.
سفارت نیز پس از بررسی مدارک و تایید درستی آنها و همینطور تأیید توان مالی همسر اقدام به صادر کردن ویزا میکند.
ضمنأ اعتبار ویزای ازدواجی به مدت یکسال بوده که در صورت تداوم ازدواج این ویزا هر ساله تمدید میگردد و پس از سه سال تمدید، فرد میتواند درخواست اخذ تابعیت کند.
بهترین کشور برای مهاجرت از طریق ازدواج
هنگام تعیین بهترین کشور برای مهاجرت از طریق ازدواج عوامل متعددی مانند فرصتهای رشد شخصی و حرفهای، کیفیت زندگی و سهولت در فرآیند مهاجرت نقش دارند.
بهطور مثال، کانادا یکی از کشورهایی است که بهعنوان یک مقصد ایدهآل شناخته میشود. این کشور مزایای متعددی از جمله اقتصاد قوی، سیستم درمان در سطح جهانی و جامعه چندفرهنگی دارد. علاوه بر این، دولت کانادا روند مهاجرت با ازدواج را سادهتر، در دسترستر و شفافتر کرده است. در ادامه کشورهای دیگر را هم معرفی میکنیم.
مهاجرت به اوکراین از طریق ازدواج
اوکراین یکی از بهترین و مناسبترین کشورها برای مهاجرت از طریق ازدواج است. مدت زمان انتظار برای ثبت ازدواج در اوکراین یک ماه است. مدارکی که برای ازدواج و مهاجرت در اوکراین مورد نیاز است شامل پاسپورت خارجی، گواهی تولد و سند بوده که وضعیت تاهل را به این صورت اثبات میکند و مجرد بودن و عدم سابقه کیفری را بررسی میکند.
ازدواج در این کشور سریعترین راه برای گرفتن حق شهروندی است و همچنین میتوانید تنها با دو سال زندگی، اقامت این کشور را دریافت کنید.
مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
کشور ترکیه نیز یکی از سریعترین مسیرها برای گرفتن اقامت از طریق ازدواج را دارد. برای ازدواج در این کشور کافی است که ثابت کنید ازدواج شما کاملا جدی بوده و به صورت صوری اقدام به ازدواج نکردهاید و همینطور مجرد هستید. اگر که هیچکدام از موارد گفته شده را ندارید باید مدرکی مبنی بر طلاق همسر یا فوت همسر در دست داشته باشید.
مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج
یکی از راههای مهاجرت به لهستان، از طریق ازدواج است. ازدواج با یک شهروند لهستانی به افراد اجازه میدهد ویزای اقامت بگیرند و بهطور قانونی در این کشور زندگی و کار کنند. این مسیر مهاجرت با مزایا و چالشهای خاص خود همراه است. مثلاً موانع زبانی و فرهنگی میتوانند چالشهایی را برای مهاجران در سازگاری با زندگی جدید خود در لهستان ایجاد کنند.
مهاجرت از طریق ازدواج به لهستان در مقایسه با سایر گزینههای مهاجرت، یک مسیر قانونی و سادهتر برای دریافت اقامت است. علاوه بر این، ازدواج با یک شهروند لهستانی میتواند به اخذ شهروندی در این کشور منجر شود.
داشتن یک رابطه واقعی و پایدار برای مهاجرت از طریق ازدواج به لهستان ضروری است. مقامات لهستانی بهطور کامل صحت ازدواج را بررسی میکنند تا از هرگونه تقلب جلوگیری شود. همچنین افراد متقاضی باید مدارکی دال بر یک رابطه واقعی مانند عکسها، حسابهای بانکی مشترک یا ترتیبات زندگی ارائه دهند.
شرایط اخذ شهروندی
متقاضیان میتوانند شهروندی لهستان را از طریق ازدواج با یک شهروند این کشور دریافت کنند، به شرط اینکه حداقل دو سال با اجازه اقامت دائم در لهستان زندگی کرده باشند. همچنین حداقل سه سال از ازدواج آنها با شهروند لهستانی گذشته باشد. در نهایت، باید گواهی ازدواج معتبر ارائه شود و این گواهی باید در اداره ثبتاحوال لهستان ثبت شده باشد. در این صورت، میتوان درخواست خود را برای شهروندی لهستان از طریق ازدواج، با مراجعه حضوری به وزارت امور خارجه و نزدیکترین دفتر Voivodeship یا از طریق پست ارائه داد.
مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج
هرچند کشور کانادا برای مهاجران کاری اهمیت و اولویت بیشتری قائل است، اما مخالفتی با مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج ندارد. زیرا انسجام خانواده، یکی از جنبههای مهم فرهنگ در این کشور است. بنابراین یک مقیم دائم یا شهروند کانادا میتواند به همسر خود در مهاجرت به این کشور کمک کند.
دولت کانادا مقررات سختگیرانهای در مورد حمایت از همسر برای اخذ اقامت دائم دارد تا از کلاهبرداریهای احتمالی در سیستم مهاجرت این کشور جلوگیری شود. مثلاً هر کسی که از این طریق برای زندگی در کانادا و دریافت اقامت دائم اقدام میکند، باید حداقل تا دو سال پس از اعطای اقامت دائم با همسر خود رابطه قانونی داشته باشد. اگر رابطه کمتر از دو سال باشد در خطر دیپورت از کانادا قرار میگیرد.
بهطور کلی، اگر همسر مقیم کانادا بتواند مهاجرت همسر خود را از نظر مالی حمایت کند و سابقه کیفری متقاضی هم پاک باشد، مشکلی برای مهاجرت از طریق ازدواج به کانادا وجود ندارد. حمایت مالی مهمترین جنبه درخواست است؛ زیرا دولت کانادا بار مالی غیرضروری را تحمل نمیکند و زوجینی که شرایط دولت را برآورده نکنند هرگز نمیتوانند از برنامههای حمایت اجتماعی استفاده کنند.
البته در بیشتر موارد، متقاضیان مهاجرت با ازدواج میتوانند در کانادا کار کنند. با این حال، برای کار در کانادا به اخذ مجوز نیاز دارند و خودشان باید برای دریافت آن اقدام کنند.
روش درخواست
برای مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج باید دو درخواست ارسال کرد. همسر کانادایی باید در مرکز رسیدگی به پرونده در کانادا درخواست دهد و متقاضی نیز باید همزمان درخواستی به سفارت کانادا تقدیم کند. به خاطر داشته باشید که هر متقاضی برای اقامت دائم در کانادا باید غربالگریهای پزشکی و بررسی سوابق را انجام دهد. در صورت عدم موفقیت در این آزمونها، اجازه ورود به کانادا را نخواهد داشت.
رسیدگی به درخواستها معمولاً کمی بیش از یک ماه طول میکشد. در پایان این مدت به شما اطلاع داده میشود که آیا درخواستها پذیرفته شدهاند یا خیر. به همین دلیل باید هنگام ارسال درخواست کاملاً دقت داشته باشید. زیرا اگر خطایی مرتکب شوید، ممکن است درخواست شما رد نشود، اما زمان رسیدگی به آن بیشتر میشود.
شرایط اخذ شهروندی
ازدواج با یک شهروند کانادایی به شما تابعیت و شهروندی نمیدهد. اگر میخواهید شهروند کانادا شوید، باید مراحل مشابهی را مانند دیگران پشت سر بگذارید. روند خاص و جداگانهای هم برای همسران شهروندان کانادایی وجود ندارد.
برای درخواست شهروندی کانادا باید چندین شرط داشته باشید. مثلاً حداقل ۱۰۹۵ روز از ۵ سال گذشته (درست قبل از تاریخ درخواست شهروندی) را در کانادا حضور فیزیکی داشته باشید. این مدت میتواند تحت عنوان اقامت دائم، اقامت موقت یا بههمراه حامی باشد. مثلاً همسر کانادایی شما میتواند در صورت داشتن اقامت دائم از شما حمایت مالی کند تا زمانی که شرط ۱۰۹۵ روز را برآورده کنید.
مهاجرت به انگلیس از طریق ازدواج
مهاجرت به انگلیس از طریق ازدواج میتواند زندگی شما را تغییر دهد. اخذ ویزای ازدواج، اولین قدم برای اقامت در بریتانیا و تبدیل شدن به یک شهروند بالقوه بریتانیایی است. البته قوانین مهاجرت از طریق ازدواج به انگلستان کاملاً سختگیرانه هستند. شما باید مدارکی دال بر واقعی بودن رابطه خود ارائه دهید و شرایط مالی و سایر معیارهای ویزا را برآورده کنید.
ویزای ازدواج انگلستان بهعنوان ویزای شریک یا ویزای همسر نیز شناخته میشود و جزء دستهبندی ویزای خانواده است. این ویزا اجازه میدهد نامزد یک شهروند بریتانیا یا هر کسی که وضعیت اقامت در انگلستان را دارد، بهقصد ازدواج در دورهای ۶ ماهه به بریتانیا بیاید. پس از ازدواج، میتوانید برای اقامت تحت ویزای ازدواج درخواست دهید.
درخواست ویزای همسر انگلستان میتواند تا ۶ ماه از خارج بریتانیا، یا دو ماه از داخل بریتانیا طول بکشد. همچنین ممکن است بتوانید با پرداخت هزینه اضافی، از اولویت در پردازش برخوردار شوید؛ البته اگر این سرویس هنگام ارائه درخواست شما در دسترس و فعال باشد.
شرایط
- همسر متقاضی باید یک شهروند بریتانیایی یا فردی با وضعیت اقامت دائم در این کشور باشد. شخصی اقامت دائم دارد که بهطور قانونی در بریتانیا زندگی میکند و محدودیت زمانی برای اقامت خود ندارد.
- ویزای ازدواج برای یک دوره اولیه ۳۰ ماهه در صورت درخواست از داخل بریتانیا یا ۳۳ ماهه در صورت درخواست از خارج بریتانیا اعطا میشود. سپس برای تمدید ویزا بهمدت ۳۰ ماه دیگر باید درخواست دیگری ارائه داد.
- پس از پنج سال اقامت مداوم در بریتانیا به وسیله ویزای ازدواج، میتوانید واجد شرایط درخواست اقامت نامحدود و در نهایت تابعیت و شهروندی بریتانیا شوید.
- اگر با ویزای کار یا ویزای دانشجویی با بیش از ۶ ماه اعتبار در این کشور اقامت دارید، ممکن است واجد شرایط تغییر آن به ویزای ازدواج باشید. در این صورت، مدت اقامت شما برای دو سال تمدید میشود.
- قبل از واجد شرایط بودن برای درخواست اقامت دائم باید دو سال را با همسر خود در این کشور بگذرانید.
- شما میتوانید پس از گذشت ۱۲ ماه برای اقامت دائم بریتانیا درخواست دهید.
- فرزندان زیر ۱۸ سال نیز بهعنوان افراد تحت تکفل اجازه ورود به انگلستان را دارند و میتوانند درخواست خود را همزمان با همسر متقاضی ارائه دهند.
مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج مسیری خوب برای افرادی است که بهدنبال زندگی جدید در کشوری سرشار از فرصتها هستند. ویزای همسر به یک تبعه خارجی اجازه میدهد از طریق ازدواج با یک شهروند یا مقیم دائم ایالات متحده، بهطور قانونی وارد این کشور شود.
اگرچه مهاجرت از طریق ازدواج به آمریکا گزینه آسانی به نظر میرسد، اما درک پیچیدگیها و الزامات مربوط به آن بسیار مهم است. این فرآیند معمولاً با حمایت شهروند یا مقیم دائم ایالات متحده از همسر خارجی خود با ارائه درخواست به خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) آغاز میشود. تأیید موفقیتآمیز این درخواست منجر به صدور ویزای K-۱ میشود. این ویزا به همسر متقاضی اجازه میدهد بهمدت ۹۰ روز وارد خاک ایالات متحده شده و با حامی خود ازدواج کند.
باید توجه داشت که مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج، یک مسیر کاملاً تضمینشده نیست. این فرآیند مستلزم ارائه مستندات کامل، اثبات یک رابطه واقعی و رعایت مقررات قانونی دقیق است. ازدواجهای تقلبی که صرفاً بهمنظور کسب مزایای مهاجرت منعقد میشوند، مشمول مجازات شدیدی از جمله اخراج و عدم پذیرش دائمی هستند. بنابراین، زوجها باید ازدواج خود را بر اساس عشق، اعتماد و تعهد برای ساختن یک زندگی مشترک آغاز کنند.
شرایط اخذ شهروندی
اگر شما و همسرتان قصد دارید بهطور دائم و با هم در ایالات متحده زندگی کنید، گام بعدی، درخواست گرین کارت یا ویزای همسر برای مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج است. گرین کارت ازدواج، به همسر یک شهروند یا دارنده گرین کارت آمریکا اجازه میدهد در هر نقطه از ایالات متحده زندگی و کار کند.
دارندگان گرین کارت آمریکا وضعیت اقامت دائم خواهند داشت. البته پس از سه سال واجد شرایط درخواست برای شهروندی ایالات متحده میشوند. بهطور کلی، دریافت گرین کارت از طریق ازدواج یک فرآیند سه مرحلهای و به شرح زیر است:
- برقراری رابطه زناشویی (فرم I-۱۳۰)
- درخواست گرین کارت (فرم I-۴۸۵ یا فرم DS-۲۶۰)
- شرکت در مصاحبه گرین کارت و انتظار برای تأیید آن
بهطور متوسط، زمان پردازش گرین کارت مبتنی بر ازدواج ۱۷ ماه است و بستگی به این دارد که شما با یک شهروند ازدواج کرده باشید یا با یک دارنده گرین کارت ایالات متحده (مقیم دائم).
مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج به دلیل اقتصاد قوی، استاندارد زندگی بالا و سیستمهای درمان و آموزشی عالی این کشور بسیار ایدهآل است. افراد خارجی از طریق ازدواج با یک شهروند یا مقیم دائم آلمان میتوانند از انواع مزایا و حقوق مانند اقامت دائم، دسترسی به درمان رایگان، خدمات اجتماعی و توانایی کار و تحصیل در آلمان برخوردار شوند.
افراد با مهاجرت از طریق ازدواج به آلمان میتوانند تا حداکثر سه سال در این کشور زندگی و کار کنند. این در حالی است که امکان تمدید مدت اقامت نیز وجود دارد. علاوه بر این، افراد پس از مدت زمان معینشده میتوانند برای اقامت دائم یا حتی شهروندی آلمان درخواست دهند.
شرایط
مقامات آلمانی از ازدواجهای جعلی بسیار میترسند! بنابراین طیف وسیعی از موانع بوروکراتیک را برای شناسایی و جداسازی ازدواج تقلبی از واقعی طراحی کردهاند. افراد صادقی که میخواهند پیمان زندگی مشترک خود را از طریق ازدواج با خارجیها ببندند هم کار سختی پیش رو دارند.
شرط اصلی ازدواج در آلمان، نبودن موانع متقابل برای ازدواج در قوانین کشور همسر آینده است. دیگر شرایط برای ازدواج آلمانیها با افراد تبعه خارجی به شرح زیر هستند:
- شخص به سن قانونی رسیده باشد.
- قبلاً ازدواج نکرده باشد.
- با همسر خارجی خود خویشاوند نزدیک نباشد.
یک خارجی، علاوه بر رعایت شرایط بالا باید گواهی Ehefähigkeitszeugnis (گواهی امکان ازدواج) را هم ارائه دهد. این سند تأیید میکند مانعی برای ازدواج او تحت قوانین یک ایالت دیگر وجود ندارد. این موضوع، عامل اصلی پیچیدگی روند اخذ مجوز ازدواج در آلمان است. چراکه آلمان یک کشور فدرال است و قوانین در ایالتهای مختلف آن، متفاوتاند.
اقامت قبل از عروسی
طبق قوانین آلمان، ثبت ازدواج با یک خارجی که با ویزای شینگن بهعنوان توریست یا مهمان به آلمان آمده باشد مجاز نیست. بنابراین، فرد خارجی باید برای دریافت اقامت قبل از عروسی دوباره به کشور خود برگردد و از آنجا درخواست دهد.
درخواست ویزای موقت ازدواج در سفارت آلمان و بهمدت سه ماه صادر میشود. این ویزا از طریق مراجعه به اداره اتباع خارجی در خود آلمان و برای سه ماه دیگر قابل تمدید خواهد بود. شرایط صدور این ویزا در وبسایت سفارت آلمان آمده، اما مهمترین شرط آن، تسلط بر زبان آلمانی با حداقل سطح A۱ و ارائه گواهی اخذشده معتبر است.
مهاجرت به فرانسه از طریق ازدواج
برای کسانی که بهدنبال مهاجرت به فرانسه هستند، ازدواج با یک شهروند فرانسوی جزء مسیرهای قابل توجه است. مهاجرت به فرانسه از طریق ازدواج فرصتی منحصربهفرد برای تضمین اقامت و ایجاد پیوند مادامالعمر با این کشور است.
مهاجرت از طریق ازدواج به فرانسه یک روند روان و نسبتاً ساده دارد. زن یا مرد خارجی پس از ازدواج با یک شهروند فرانسوی واجد شرایط دریافت ویزای طولانیمدت میشود؛ ویزایی که بعداً به اخذ اقامت دائم منتهی خواهد شد. این مسیر در مقایسه با سایر مسیرهای مهاجرت، اغلب با پردازش سریعتر و احتمال تأیید بالاتر همراه است. علاوه بر این، یک مسیر روشن و تعریفشده برای تابعیت دارد و به همسر خارجی اجازه میدهد در نهایت شهروند فرانسه شود.
ازدواج با یک شهروند فرانسوی طیف گستردهای از مزایای اجتماعی و قانونی را دارد؛ از جمله دسترسی به درمان، اشتغال، آموزش و تأمین اجتماعی رایگان. مهاجران بهعنوان همسر یک شهروند فرانسوی، از حقوق و حمایتهایی مشابه هر شهروند فرانسوی دیگر برخوردار خواهند شد.
شرایط
یک شهروند خارج از اتحادیه اروپا که با شهروندی فرانسوی ازدواج کرده است، باید برای ویزای طولانیمدت (Visa Long Séjour) معروف به ویزای VLS درخواست دهد. این درخواست باید به سفارت یا کنسولگری فرانسه در کشور محل اقامت فعلی فرد متقاضی تقدیم شود. این محل میتواند کشور اصلی زادگاه فرد یا کشوری باشد که در حال حاضر با اقامت معتبر در آن زندگی میکند.
از ویزای اقامت طولانیمدت فرانسه (VLS) با عنوان ویزای نوع D هم یاد میشود. ویزای D به شما اجازه ورود به فرانسه و اقامت بیش از سه ماه تا حداکثر یک سال را میدهد. تا زمانی که ویزای VLS شما معتبر است، به درخواست برای اقامت دائم نیاز ندارید. همچنین این ویزا به شما امکان میدهد بدون هیچ محدودیتی در فرانسه کار کنید.
مهاجرت به سوئد از طریق ازدواج
مهاجرت به سوئد از طریق ازدواج راهی مناسب برای شروع یک زندگی جدید در این کشور زیبای اسکاندیناوی است. سوئد سیاستی مهاجرپذیر دارد که اجازه اقامت و کار در این کشور را به همسران خارجی شهروندان سوئدی ارائه میدهد.
جامعه سوئد تأکید قابل توجهی بر برابری جنسیتی دارد و پایه محکمی برای یک رابطه سالم فراهم میکند. علاوه بر این، سوئد استانداردهای عالی زندگی مانند سیستم آموزشی با کیفیت بالا، بخش درمان توسعهیافته و سیستم رفاه اجتماعی قوی دارد.
شرایط
در سوئد ویزای همسر شرایط یکسانی با ویزای وابستگان دارد. ویزای وابستگان به افراد مقیم سوئد اجازه میدهد افراد تحت تکفل خود را به این کشور بیاورند. عضو خانواده در واقع زن، شوهر، شریک زندگی، فرزندان مجرد زیر ۱۸ یا ۲۱ سال و در برخی موارد، فرزندان مجرد بالای ۲۱ سال هستند. شرط لازم برای صدور ویزای وابستگان این است که همسر خارجی و افراد تحت تکفل او از نظر مالی توسط همسر مقیم سوئد حمایت شوند.
اگر متقاضی اصلی مهاجرت در حال حاضر با اقامت موقت در سوئد زندگی میکند، باید چند نکته را در نظر داشت. ویزای وابستگان معمولاً برای مدت کوتاهتر از سه ماه صادر نمیشود. بنابراین اگر ویزای کار یا تحصیل متقاضی بهزودی منقضی میشود، این امکان وجود دارد که به درخواست تغییر وضعیت اقامت او رسیدگی نشود.
بهطور کلی، ویزای طولانیمدت مهاجرت از طریق ازدواج در سوئد برای یک دوره حداکثر دوساله و با قابلیت تمدید اعطا میشود. بنابراین بهتر است پاسپورت شما حداقل دو سال اعتبار داشته باشد تا از ارسال درخواست دوباره جلوگیری شود.
مهاجرت به دبی از طریق ازدواج
دبی با سبک زندگی مجلل، اقتصاد پررونق و زیرساختهای کلاس جهانی خود به مقصدی جذاب برای مهاجران تبدیل شده است. یکی از بهترین راههای مهاجرت به دبی از طریق ازدواج است.
ازدواج با یک شهروند دبی به شما حق دریافت ویزای همسر را میدهد تا با شریک زندگی خود در این شهر اقامت کنید. همچنین امکان بهرهمندی از فرصتهای اقتصادی زیاد در دبی مانند ایجاد شغل و راهاندازی کسبوکار را دارید.
ازدواج با یک شهروند دبی صرفاً برای مقاصد مهاجرتی توصیه نمیشود. برای اطمینان از داشتن یک زندگی موفق و رضایتبخش در دبی، ورود به یک رابطه واقعی و عاشقانه ضروری است. قوانین و مقررات مهاجرت دبی باید رعایت شوند؛ زیرا ازدواج متقلبانه اکیداً ممنوع است و میتواند عواقب شدیدی بهدنبال داشته باشد.
شرایط
- همه افرادی که ویزای اقامت معتبر امارات متحده عربی را دارند، میتوانند از همسر خود برای مهاجرت از طریق ازدواج حمایت مالی کنند. برخلاف گذشته، کارمندان بدون توجه به عنوان شغلی و در صورت دریافت حداقل حقوق چهار هزار درهم یا سه هزار درهم بهعلاوه داشتن محل اقامت، مجاز به حمایت مالی از همسر خود هستند.
- معاینه سلامت پزشکی برای همه مهاجران دبی با حداقل ۱۸ سال سن اعمال میشود.
- در موارد سختگیرانه، یک مرد مسلمان مقیم دبی ممکن است مجاز به حمایت از دو همسر خود باشد. البته در صورتی که شرایط و ضوابط خاص و تعیینشده توسط «اداره فدرال هویت، شهروندی، گمرک و امنیت بندر» (ICP) را رعایت کند.
- یک حامی مقیم امارات ۶۰ روز فرصت دارد برای اخذ اقامت همسر و افراد تحت تکفل او پس از ورود به امارات اقدام کند.
- زوج باید ثابت کنند که ازدواج آنها از روی علاقه است و اهداف متقلبانه و مالی ندارند.
شرایط شهروندی
- ازدواج با یک تبعه اماراتی میتواند به اخذ شهروندی امارات و اخذ پاسپورت معتبر این کشور منجر شود، اما با قوانین دشواری همراه است.
- امکان ارائه درخواست شهروندی امارات تنها پس از گذشت سه سال از ازدواج امکانپذیر خواهد بود.
- شرایط اخذ شهروندی امارات برای مردان و زنان متفاوت است. یعنی زن پس از ازدواج با یک مرد اماراتی قادر به اخذ تابعیت این کشور خواهد بود. اما یک مرد خارجی پس از ازدواج با زن اماراتی، فقط واجد شرایط اخذ اقامت است و امکان دریافت تابعیت ندارد.
- اگر زن خارجی از مرد اماراتی طلاق بگیرد، تابعیت خود را از دست میدهد. همچنین اگر مرد خارجی از زن اماراتی طلاق بگیرد، اقامت خود را از دست میدهد.
مدارک لازم برای مهاجرت از طریق ازدواج
مهاجرت به یک کشور جدید از طریق ازدواج میتواند فرآیند پیچیدهای باشد که اغلب شامل ارائه اسناد و مدارک متعدد است. این فرآیند مستلزم اثبات اعتبار و صحت رابطه زناشویی و همچنین صلاحیت قانونی برای ورود به کشور بهعنوان مهاجر است. در ادامه، مهمترین مدارک لازم برای مهاجرت از طریق ازدواج را معرفی میکنیم.
۱. گذرنامه
در مرحله اول، داشتن گذرنامه معتبر و بهروز برای هر فرآیند مهاجرت ضروری است. پاسپورت بهعنوان مدرک هویت و ملیت عمل شما میکند و لازم است هم برای متقاضی (همسر حامی) و هم برای ذینفع (همسر خارجی) ارائه شود.
۲. گواهی ازدواج
ارائه گواهی ازدواج هنگام درخواست مهاجرت بسیار مهم است. این سند بهعنوان مدرک ملموسی از وضعیت تأهل زن و شوهر عمل میکند و رابطه آنها را تأیید خواهد کرد. گواهی ازدواج باید توسط یک مرجع شناختهشده صادر شود و در صورت لزوم به زبان رسمی کشوری ترجمه شده باشد که زوجین قصد مهاجرت به آنجا را دارند.
۳. ارائه گواهی تولد
معمولاً زوجین ملزم به ارائه گواهی تولد بهعنوان بخشی از فرآیند درخواست مهاجرت هستند. این سند، تاریخ و محل تولد فرد را مشخص میکند و شواهد بیشتری را از هویت و ملیت او ارائه میدهد. گواهی تولد هم مانند گواهی ازدواج اگر به زبان رسمی کشور مقصد نباشد، احتمالاً به ترجمه رسمی نیاز دارد.
۴. عکس خانوادگی و استشهادنامه
زوجین برای مهاجرت از طریق ازدواج باید مدارکی مانند عکس خانوادگی و استشهادنامه دال بر رابطه واقعی و قصد خود برای زندگی مشترک بهعنوان یک زوج متأهل ارائه دهند. این شواهد نشان میدهند ماهیت رابطه صادقانه است و ازدواج آن دو نفر صرفاً برای هدف مهاجرت نیست.
۵. اسناد مالی
مقامات مهاجرت کشورها اغلب با درخواست اسناد مالی، اطمینان حاصل میکنند که زوج از نظر مالی حامی همسر خود خواهد بود. این اسناد ممکن است شامل صورتحسابهای بانکی، اظهارنامه مالیاتی و نامههای تأیید اشتغال باشد. اسناد ذکرشده نشان میدهند که زوجین باری بر دوش سیستم رفاه اجتماعی کشور نمیشوند.
۶. معاینات پزشکی
معاینات پزشکی و سوابق واکسیناسیون معمولاً برای مهاجرت مورد نیاز هستند. معمولا از همسر متقاضی مهاجرت خواسته میشود تحت معاینه پزشکی قرار گیرد. وجود هرگونه بیماری واگیردار یا شرایط سلامتی که میتواند سلامت عمومی را به خطر بیندازد، موجب رد یا تعویق درخواست ویزا میشود. سوابق واکسیناسیون نیز برای اطمینان از این موضوع هستند که همسر خارجی از الزامات ایمنی کشور پیروی میکند.
۷. گواهی عدم سوءپیشینه
گواهی پلیس جهت اثبات نداشتن سابقه کیفری برای همسر خارجی نیز ضرورت دارد. این سند از پلیس یا سایر مراجع ذیربط در هر کشوری که همسر خارجی برای مدت معینی در آن اقامت داشته است، اخذ میشود. عدم سوءپیشینه در اثبات شخصیت قانونمدار و قابل اعتماد همسر، بسیار مهم است.
۸. مدرک اقامت
در نهایت، برای مهاجرت از طریق ازدواج معمولاً مدرک اقامت برای همسر حامی لازم است. این مدرک میتواند شامل قراردادهای اجاره، قبض آب و برق یا اسناد رهنی باشد که نشان میدهند همسر حامی اقامتگاه شخصی دارد. هدف از این شرط، تأیید این موضوع است که همسر حامی شرایط زندگی پایدار و مناسبی برای خود و همسرش فراهم میکند.
با اطمینان از جمعآوری و آمادهسازی تمام مدارک لازم، زوجها میتوانند روند مهاجرت را راحتتر طی کنند و شانس خود را برای مهاجرت موفق افزایش دهند.
هزینه مهاجرت از طریق ازدواج
هزینه مهاجرت از طریق ازدواج میتواند بار مالی قابل توجهی برای زوجین داشته باشد. دسته اول هزینهها، مربوط به خود فرآیند مهاجرت است. این هزینهها شامل درخواست ویزا، معاینات پزشکی و انگشتنگاری میشود؛ هزینههایی که میتوانند بهسرعت افزایش یابند و بسیاری از زوجها را برای شروع زندگی مشترک خود در یک کشور جدید با مشکلاتی روبهرو کنند.
حمایت مالی از همسر مهاجر نیز مسئولیتهای مالی مداومی دارد. در بیشتر موارد، شریک حامی باید نشان دهد که از توانایی مالی کافی برای حمایت از همسر خود برخوردار است و از تبدیل شدن خودشان به باری بر دوش دولت جلوگیری میکند. این توانایی با ارزیابی کامل درآمد و داراییهای همسر حامی احراز میشود. موضوعی که بهطور بالقوه به افزایش تعهدات مالی و نیاز به ارائه شواهدی مبنی بر توان مالی منجر میشود.
هزینههای ذکرشده بهویژه برای زوجهایی چالشبرانگیز است که از نظر مالی مشکل دارند و نگرانی مضاعفی را به رابطه آنها اضافه میکند. در نتیجه، هزینه مهاجرت میتواند فشار مالی قابل توجهی برای زوجها باشد.
مزایا و معایب مهاجرت از طریق ازدواج
مهاجرت به وسیله ازدواج مزایای بیشماری را برای زوجها بههمراه دارد. مهمتر از همه این است که به آنها اجازه میدهد در کشوری که یکی از همسران شهروند یا مقیم دائم آنجا است، زندگی کنند. البته معایبی هم دارد که بیشتر به مشکلات و موانع اخذ اقامت مربوط میشوند. مهمترین مزایا و معایب مهاجرت از طریق ازدواج به شرح زیر هستند.
مزایای مهاجرت از طریق ازدواج
اولاً ویزای ازدواج به همسر خارجی اجازه میدهد برای مدت مشخصی بهطور قانونی در کشور میزبان اقامت داشته باشد. سپس میتوان آن را به اقامت دائم و تابعیت تبدیل کرد که البته مشروط به معتبر و واقعی بودن ازدواج است. این موضوع نگرانی ناشی از تمدید دائم ویزاهای موقت یا مواجهه با خطر دیپورت را از بین میبرد.
در بسیاری از کشورها مانند ایالات متحده و کشورهای اروپایی، همسر و فرزندان نیز تحت شرایط خاصی میتوانند اقامت دائم یا شهروندی دریافت کنند. این بدان معنا است که زوجها میتوانند با هم بمانند و پس از مدتی، تابعیت دریافت کنند. تابعیت نیز بهمعنای بهرهمندی از تمام حقوق مانند شرکت در انتخابات، درمان و آموزش رایگان، بیمه، پاسپورت و سایر مزایایی است که شهروندان یک کشور از آن برخوردار هستند.
ویزای ازدواج اغلب به همسر خارجی حق کار و تحصیل در کشور میزبان را نیز میدهد و فرصتی را برای پیشرفت او مهیا میسازد. این مزیت به زوجین اجازه میدهد زندگی مشترک خود را بسازند و آیندهای امن داشته باشند.
معایب مهاجرت از طریق ازدواج
یکی از معایب مهاجرت از طریق ازدواج به احتمال تقلب یا ازدواجهای ساختگی برمیگردد. برخی از افراد ممکن است صرفاً بهمنظور اخذ ویزا یا اقامت با تبعه یک کشور خارجی ازدواج کنند. این نهتنها یکپارچگی سیستم ویزا را تضعیف میکند، بلکه برای زوجهای واقعی نیز عواقب منفی خواهد داشت.
یکی دیگر از معایب ویزای ازدواج، فشاری است که میتواند بر روابط وارد کند. فرآیند دریافت ویزای ازدواج طولانی، استرسزا، شامل کاغذبازیهای گسترده، مصاحبهها و الزامات سختگیرانه است. این فرآیند بوروکراتیک میتواند تنش و چالشهایی را برای زوجها ایجاد کند که به افزایش نگرانی و حتی از هم پاشیدن رابطه منجر شود.
سوالات متداول درباره مهاجرت از طریق ازدواج
بهترین کشور برای مهاجرت از طریق ازدواج کشوری است که مدت زمان گرفتن اقامت و دریافت حقوق شهروندی در آن، مدت زمان کوتاهی را بطلبد. اوکراین را می توان به عنوان بهترین کشور برای ازدواج در نظر داشت زیرا پروسه اخذ شهروندی در این کشور بسیار کوتاه است و فرد در عرض یک ماه می تواند ازدواج خود را به ثبت برساند. همچنین با ۲ سال اقامت پیوسته می توانید تابعیت این کشور را دریافت کنید.
هر فرد می تواند مطابق با قوانینی که وجود دارد با فردی که تابعیت آن کشور را دارد ازدواج کند و اقدام به مهاجرت کند.
هر شخص قبل از مهاجرت باید در مورد هزینه های زندگی در آن کشور از قبیل:خوراک، پوشاک، مسکن و هزینه های درمانی را مد نظر بگیرد و همچنین توانایی مالی برای اداره زندگی را داشته باشد.
در صورتی که شخصی قصد مهاجرت از طریق ازدواج را داشته باشد باید قوانین مد نظر کشور مقصد را در نظر بگیرد و همچنین اقدام به ازدواج صوری نکند؛ زیرا ممکن است عواقب جبران ناپذیری برای شخص داشته باشد.