پاسپورت کویت

کشور کویت یکی از واحدهای پول ارزشمند جهان را دارد و شهروندانش از رفاه فراوانی برخوردار‌ند. متقاضیان زیادی از کشورهای مختلف برای دریافت پاسپورت کویت اقدام می‌کنند؛ اما اخذ پاسپورت این کشور بسیار دشوار و پیچیده است.کویت یکی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس است که در سال‌های دور، بسیار مهاجرپذیر بوده و شهروندان خارجی زیادی دارد؛ اما در سال‌های اخیر، سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای برای اعطای تابعیت و شهروندی به مهاجران و صدور پاسپورت برای آنان وضع کرده است. هدف سیاست‌های سخت‌گیرانه دولت کویت برای ارائه اقامت و تابعیت به خارجی‌ها، کاهش جمعیت مهاجران عنوان شده است.پاسپورت کویت رتبه پنجاه‌وپنجم را در بین پاسپورت‌های کشورهای جهان دارد و دارندگان آن می‌توانند بدون ویزا به ۹۸ کشور دنیا سفر کنند. ناگفته نماند که رتبه پاسپورت کویت درمقایسه‌با دیگر کشورهای حوزه خلیج‌فارس کمتر است؛ اما همچنان پاسپورت قدرتمندی محسوب می‌شود. با اخذ این پاسپورت، می‌توان از تمام مزایای شهروندی کشور کویت نیز بهره‌مند شد.

فهرست مطالب

    ارزش و رتبه بندی پاسپورت کویت

    طبق رده‌بندی ارزش گذرنامه‌ها، پاسپورت کویت در رتبه پنجاه‌وپنجم پاسپورت‌های جهان قرار گرفته است.

    ارزش و رتبه بندی پاسپورت کویت براساس ۲ شاخص مهم تعیین می‌شود:

    • کشورهایی که به دارندگان پاسپورت کویت اجازه ورود بدون ویزا را می‌دهند.
    • کشورهایی که به دارندگان پاسپورت کویت اجازه ورود با ویزای بدو ورود (فرودگاهی) یا ویزای الکترونیکی (eTA) می‌دهند.

    بر‌اساس این ۲ شاخص معتبر، دارندگان پاسپورت کویت می‌توانند بدون نیاز به ویزا به ۹۸ کشور دنیا سفر کنند. همچنین، آنان می‌توانند به ۳۷ کشور با ویزای بدو ورود و ۵ کشور با ویزای الکترونیکی و ۲۵ مقصد با ویزای آنلاین وارد شوند. بنابراین، رتبه تحرک پاسپورت کشور کویت ۱۶۵ است که جایگاه مناسبی در میان پاسپورت‌های کشورهای دیگر دارد. با‌این‌حال، کشورهای دیگر حوزه خلیج‌فارس مانند امارات و قطر رتبه‌های بهتری از کویت دارند. دارندگان پاسپورت کویت برای سفر به ۱۰۶ کشور، نیازمند دریافت ویزا هستند.

    دریافت پاسپورت کویت فقط برای شهروندان و افراد تبعه این کشور امکان‌پذیر است. متقاضیان در ابتدا باید اقامت دائم کویت را بگیرند و سپس برای اخذ شهروندی این کشور اقدام کنند. در‌صورت دریافت تابعیت کویت، پاسپورت این کشور برای متقاضیان صادر می‌شود؛ بنابراین، تمام دارندگان پاسپورت کویت شهروندان این کشور محسوب می‌شوند.

    علاوه‌بر امکان جابه‌جایی آسان و سفر توریستی و تحصیلی و شغلی به کشورهای مختلف، دارندگان پاسپورت کویت از مزایای شهروندی این کشور بهره‌مند می‌شوند. با دریافت تابعیت کویت، افراد می‌توانند بدون هیچ محدودیتی در این کشور اقامت و کار کنند و به فرصت‌های شغلی مختلفی در بخش‌های دولتی و خصوصی دسترسی داشته باشند و از خدمات رفاه اجتماعی کویت بهره‌مند ‌شوند.

    شهروندان کویت از خدمات آموزشی و تحصیلی و مراقبت‌های بهداشتی رایگان یا کم‌هزینه‌ دولت این کشور برخوردارند. این خدمات شامل مدرسه‌های دولتی و دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها است و دسترسی تمام شهروندان را به خدمات ضروری و اولیه فراهم می‌کند.

    با اخذ پاسپورت کویت، افراد حق خواهند داشت تا املاک و مستغلات را برای اهداف سرمایه‌گذاری یا استفاده شخصی معامله کنند. در قوانین کویت، شهروندان به پرداخت مالیات بر درآمد ملزم نیستند و این برای مهاجران نکته بسیار مهمی است. همچنین، نرخ جرم و جنایت در این کشور بسیار کم و حقوق و مزایای زیادی برای کارکنان در نظر گرفته شده است.

    کشورهای بدون ویزا با پاسپورت کویت

    با اخذ پاسپورت کویت، می‌توان به ۹۸ کشور بدون نیاز به مجوز ورود برای سفرهای تفریحی، کاری، تحصیلی و خانوادگی سفر کرد. گفتنی است که مدت اقامت در هریک از این کشورها متفاوت است و علاوه‌بر کشورهای معاف از ویزا، با ویزای آنلاین و الکترونیکی و ویزای بدو ورود نیز می‌توان به‌آسانی به کشورهای دیگر دسترسی داشت.

    دارندگان پاسپورت کشور کویت می‌توانند بدون ویزا به این کشورها سفر کنند:

    آلبانیاردنارمنستانازبکستاناسواتینیاکوادورالسالوادور
    امارات متحده عربیاوکراینباربادوسباهامابحرینبلاروسبوتسوانا
    بوسنی و هرزگوینپاناماتاجیکستانتایلندترکیهتونسجزایر کوک
    جزایر کیمنجمهوری دومینیکندومینیکازامبیاسائوتومه و پرینسیپسنت کیتس و نویتسسنت لوسیا
    سنت وینسنت و گرنادین‌هاسنگاپورسودانسورینامسوریهصربستانعربستان سعودی
    عمانفیلیپینقرقیزستانقزاقستانقطرکره جنوبیکوزوو
    گرجستانگوآتمالالبنانمالزیمراکشمصرموریس
    مونته‌نگرومیکرونزینیکاراگوئههائیتیهندوراسهنگ‌کنگوانواتو

    علاوه‌بر اجازه ورود به کشورهای معاف از ویزا، با پاسپورت کویت می‌توان با استفاده از ویزای فرودگاهی یا بدو ورود به این کشورها وارد شد:

    آذربایجاناتیوپیاندونزیبرونئیبروندیبنگلادشبولیوی
    پالائوتانزانیاتوگوتووالوتیمور شرقیجزایر سلیمانجزایر مارشال
    جیبوتیروآندازیمباوهساموآسنگالسیرالئونسیشل
    عراقکامبوجکومورکیپ وردگینه بیسائولائوسماداگاسکار
    ماکائومالاویمالدیومغولستانموریتانیموزامبیکنپال
    نیووییمن     

    برای شهروندان کویت مجوز آنلاین سفر (eTA) به‌منظور ورود به این کشورها صادر می‌شود:

    بریتانیاپاکستانسریلانکاکنیانیوزلند

    علاوه‌براین، برای شهروندان کشور کویت ویزای آنلاین برای سفر به این کشورها صادر می‌شود:

    آنتیگوآ و باربودااسترالیااوگانداایرانبنینبوتانبورکینافاسوتایوان
    جزیره نورفکجمهوری دموکراتیک کنگوساحل‌عاجسنت هلنسودان جنوبیروسیهکامرونکلمبیا
    گابنگینهگینه استواییلسوتومولداویمونتسراتمیانمارنیجریه
    ویتنام       

    باید توجه کرد که مقصدهای معاف از ویزا برای دارندگان پاسپورت کویت ثابت نیستند و ممکن است به‌دلیل عوامل مختلفی مانند توافق‌نامه‌ بین کشورها و محدودیت موقت سفر و شرایط جدید ورود‌و‌خروج تغییر کنند. بنابراین، بهتر است افراد از اخبار و اطلاعات جدید مرتبط با ورود و سفر به کشورهای مختلف با پاسپورت کویت مطلع باشند.

    شرایط دریافت پاسپورت کویت

    اخذ پاسپورت کویت پس از اقامت دائم و اخذ تابعیت و شهروندی کویت امکان‌پذیر است. به‌طور کلی، مهاجران باید شرایط سخت دریافت پاسپورت کویت را رعایت کنند تا درخواستشان به مرحله بررسی برسد.

    شرایط دریافت پاسپورت کویت عبارت‌اند از:

    • مسلمان بودن

    دین رسمی کویت اسلام است؛ پس اولین و مهم‌ترین شرط برای اخذ پاسپورت کویت مسلمان بودن است. متقاضیان باید دین اسلام را قبول داشته یا حداقل ۵ سال پیش از درخواست برای اخذ شهروندی مسلمان شده باشند.

    •  اقامت به مدت مشخص

    مهاجرانی که به‌دنبال دریافت پاسپورت کویت هستند، باید مجوز اقامت معتبر (Iqama) در این کشور را داشته باشند. این مجوز شامل ویزای کار معتبر و ویزای اقامت یا سایر ویزاهای مجاز صادرشده دولت کویت است. اگر متقاضیان بومی کشورهای عربی نباشند، باید حداقل ۲۰ سال در کویت اقامت و کار کرده باشند. درصورت عرب‌بودن، متقاضیان باید ۱۵ سال در کویت اقامت و کار کرده باشند.

    • کمک به جامعه

    متقاضیان دریافت پاسپورت کویت باید سهم خود را ازطریق اشتغال یا مالکیت تجاری یا سایر مشارکت‌های اجتماعی در جامعه این کشور نشان دهند. آنان باید شغل قانونی با درآمد مناسب داشته باشند تا نشان دهند برای جامعه کویت مفیدند. همچنین، اگر کار عالی و خارق‌العاده‌ای برای جامعه انجام دهند، شهروندی کویت به آنان تعلق خواهد گرفت.

    • رفتار شایسته

    متقاضیان دریافت تابعیت و پاسپورت کویت باید رفتار شایسته خود و پایبندی به قوانین و مقررات این کشور را با ارائه گواهی‌های عدم سوءپیشینه نشان دهند.

    • تسلط به زبان عربی

    یکی از شروط مهم و اساسی برای اخذ پاسپورت کویت، تسلط به زبان عربی است. مهاجران باید ثابت کنند که در جامعه کویت جایگاه مناسبی دارند و به زبان عربی با دیگر شهروندان می‌توانند ارتباط برقرار کنند.

    روش های گرفتن پاسپورت کویت

    از راه‌های مختلفی می‌توان برای گرفتن پاسپورت کویت اقدام کرد؛ اما تمام روش‌های دریافت تابعیت و شهروندی این کشور با مشکلات زیادی برای مهاجران روبه‌رو است و پاسپورت کویت به‌راحتی صادر نمی‌شود.

    روش های گرفتن پاسپورت کویت عبارت‌اند از:

    گرفتن پاسپورت کویت ازطریق کار

    نرخ بیکاری در کشور کویت بسیار کم و این نشان‌دهنده بازار کار پررونق این کشور است. برای گرفتن پاسپورت کویت ازطریق کار، متقاضیان ابتدا باید ویزای کاری دریافت کنند. شرط الزامی برای ویزای کاری کویت، داشتن پیشنهاد شغلی از کارفرمای کویتی است؛ البته مشاغل موردنیاز این کشور برای شهروندانش در اولویت قرار می‌گیرند. بنابراین، آنان باید بازار کار مرتبط با شغلشان را در نظر بگیرند.

    در‌صورتی‌که مهاجران پیشنهاد شغلی معتبری دریافت کرده باشند، اجازه اقامت موقت در این کشور را برای کار و اشتغال خواهند داشت و در‌صورت اتمام قراردادشان، باید کشور کویت را ترک کنند. این کشور برای اعطای تابعیت و پاسپورت به خارجیان قوانین سخت‌گیرانه‌ای دارد. برای مثال، متقاضیان باید حداقل ۱۰ سال در کویت کار کرده باشند و بتوانند وابستگی خود را به این خاک نشان دهند.

    پس از اخذ اقامت دائم کویت، اگر متقاضیان سوءپیشینه کیفری نداشته باشند و ۱۰ سال از اقامت دائمشان گذشته باشد، برای گرفتن پاسپورت کویت ازطریق کار می‌توانند اقدام کنند.

    گرفتن پاسپورت کویت ازطریق تحصیل

    گرفتن پاسپورت کویت ازطریق تحصیلی یکی دیگر از روش‌های اخذ تابعیت این کشور محسوب می‌شود. متقاضیان تحصیل در مدرسه می‌توانند از ۶ تا ۱۸سالگی برای اخذ پذیرش از مدرسه‌های مختلف در دوره‌های درسی متفاوت اقدام کنند. در اعطای پذیرش به متقاضیان کوچک‌تر از ۱۸ سال درمقایسه‌با بزرگ‌سالان معمولا سخت‌گیری کمتری خواهد شد.

    متقاضیان بزرگ‌تر از ۱۸ سال می‌توانند در تمام مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل کنند و با ارائه رزومه تحصیلی قوی به زبان عربی یا انگلیسی تحصیلاتشان را در کویت ادامه دهند. گفتنی است که تحصیل در کویت به اخذ اقامت و پاسپورت این کشور منجر نمی‌شود و پس از اتمام تحصیلات، دانشجویان باید ویزای خود را به ویزای کاری تبدیل کنند.

    گرفتن پاسپورت کویت ازطریق سرمایه‌گذاری

    گرفتن پاسپورت ازطریق سرمایه‌گذاری یکی از روش‌هایی است که برخی از مهاجران انتخاب می‌کنند. قانون کلی سرمایه‌گذاری در کویت بدین‌شکل است که سرمایه‌گذار خارجی در خوش‌بینانه‌ترین حالت می‌تواند مالک ۴۹درصد از سهام باشد؛ اما طبق قوانین جدید، به‌ویژه در حوزه خرید املاک و مستغلات، سرمایه‌‌گذار می‌تواند مالکیت ۱۰۰درصدی داشته باشد. متقاضیان پس از ۲۰ سال کار و زندگی در کشور کویت و با سرمایه‌گذاری حداقل ۲۵هزار دینار کویت، می‌توانند برای اخذ پاسپورت این کشور اقدام کنند.

    گرفتن پاسپورت کویت ازطریق ازدواج

    برای گرفتن پاسپورت کویت ازطریق ازدواج متقاضی ابتدا باید با شهروند کویتی به‌طور قانونی و رسمی ازدواج کند و مدارکی مبنی‌بر اثبات واقعی‌بودن ازدواج را ارائه دهد. در این شرایط، ویزای ۶ماهه اقامت موقت کویت برای وی صادر می‌شود که در این مدت، برای رسمی‌کردن ازدواج باید اقدام کند. اگر ثابت شود که ازدواج صرفا برای دریافت تابعیت کویت و صوری بوده است، متقاضی مشمول جریمه خواهد شد.

    یکی از شروط مهم برای گرفتن پاسپورت کویت ازطریق ازدواج این است که شهروند کویتی باید گواهی مبنی‌بر توانایی و تمکن مالی ارائه دهد و ثابت کند که می‌تواند هزینه‌های زندگی و سکونت همسرش را بپردازد. در‌صورتی‌که تمام شرایط رعایت شود، پس از ازدواج به متقاضی اقامت موقت داده می‌شود و بعد از ۵ سال زندگی مشترک، وی می‌تواند اقامت دائم کویت را دریافت کند. پس از ۱۰ سال در‌صورتی‌که شخص سابقه کیفری نداشته باشد، واجدشرایط اخذ پاسپورت کویت محسوب می‌شود.

    گرفتن پاسپورت کویت ازطریق تولد

    تابعیت و شهروندی در دنیا طبق قانون خاک یا خون اعطا می‌شود که در بعضی از کشورها فقط یکی از قوانین اجرا می‌شود. قانون خاک بدین‌معنا است که کودک درصورت به‌دنیا‌آمدن در خاک یک کشور، می‌تواند تابعیت آن را به‌دست آورد؛ اما بنابر قانون خون، کافی است یکی از والدین فرزند متولدشده تابعیت کشور را داشته باشد تا کودک نیز آن را دریافت کند.

    گرفتن پاسپورت کویت ازطریق تولد از قانون خون امکان‌پذیر است؛ بنابراین، زمانی‌که یکی از والدین کودک تابعیت و شهروندی کویت را داشته باشد، کودک نیز می‌تواند پاسپورت این کشور را به‌دست آورد.

    مدارک لازم برای اخذ پاسپورت کویت

    برای درخواست پاسپورت و شهروندی کویت، متقاضیان ابتدا باید مدارک موردنیاز را به اداره مهاجرت کویت ارائه دهند تا در فرایند بررسی قرار بگیرد و نتیجه آن را به شما اعلام کنند.

    مدارک لازم برای اخذ پاسپورت کویت عبارت‌اند از:

    • عکس بیومتریک
    • کپی و اصل گواهی تولد
    • مدارک هویتی
    • کپی آخرین مدرک تحصیلی
    • گواهی عدم سوءپیشینه

    هزینه گرفتن پاسپورت کویت

    پس از اخذ تابعیت و شهروندی کویت، پاسپورت این کشور به افراد واجدشرایط اعطا می‌شود و پس‌ازآن، آنان می‌توانند از خدمات دولتی و اجتماعی کویت استفاده کنند. دریافت پاسپورت کویت یکی از این خدمات است که با مبلغ ارزان به شهروندان این کشور ارائه می‌شود. هزینه گرفتن پاسپورت کویت بین ۳ تا ۱۰ دینار کویت است.

    مدت زمان گرفتن پاسپورت کویت

    مدت زمان گرفتن پاسپورت کویت به روش اقدام برای اخذ تابعیت و مدت اقامت در این کشور بستگی دارد؛ اما به‌طور کلی، اخذ تابعیت کویت در کوتاه‌مدت امکان‎پذیر نیست. در اغلب مواقع، باید حداقل ۲۰ سال از ورود و اقامت متقاضیان در کویت گذشته باشد و در این مدت، برای این کشور کار مفید و سودمندی انجام داده باشند تا بتوانند واجد‌شرایط دریافت پاسپورت کویت شوند.

    اعتبار پاسپورت کویت

    اعتبار پاسپورت کویت برای افراد بزرگ‌تر از ۳۰ سال، ۱۰ سال و برای متقاضیان کوچک‌تر از ۳۰ سال، ۵ سال است. پس از انقضای گذرنامه، باید آن را تمدید کرد تا بتوان از مزایای پاسپورت و شهروندی کویت نهایت استفاده را برد. بنابراین، باید توجه کرد که حداقل ۳ تا ۶ ماه پیش از اتمام اعتبار پاسپورت، برای تمدید آن اقدام کرد.

    جمع‌بندی

    پاسپورت کویت یکی از پاسپورت‌های برتر جهان محسوب می‌شود که با‌توجه‌به بازار کار مناسب این کشور و شرایط رفاهی آن، متقاضیان زیادی برای اخذ این پاسپورت اقدام می‌کنند. با‌این‌حال، کویت شرایط بسیار دشوار و سخت‌گیرانه‌ای برای اعطای تابعیت و پاسپورت خود به مهاجران دارد که این امر را به کاری دشواری و گاهی نشدنی تبدیل می‌کند.

    روش‌های مختلفی برای اخذ پاسپورت کویت وجود دارد؛ ازجمله کار، تحصیل، سرمایه‌گذاری، ازدواج و تولد. به‌طور کلی، حداقل ۲۰ سال از اقامت افراد در کویت باید گذشته باشد تا واجد‌شرایط دریافت تابعیت این کشور شوند. علاوه‌بر‌این، باید مسلمان باشند و کار قانونی با درآمد مکفی داشته باشند و تسلط کافی به زبان عربی نیز پیدا کنند. پس از اخذ پاسپورت کویت، دارندگان آن می‌توانند از مزایای بی‌شمار شهروندی این کشور استفاده کنند.

    سوالات متداول درباره پاسپورت کویت

    با پاسپورت کویت به چه کشورهایی بدون ویزا می توان سفر کرد؟

    با پاسپورت کویت می توان بدون ویزا به ۹۸ کشور سفر کرد.

    چقدر طول می کشد تا پاسپورت کویت بگیریم؟

    پس از دریافت ویزای موقت، حداقل ۲۰ سال از آن باید بگذرد تا بتوانید پاسپورت کویت را بگیرید.

    هزینه اخذ پاسپورت کویت چقدر است؟

    هزینه اخذ پاسپورت کویت بین ۳ تا ۱۰ دینار کویت است.

    آیا گرفتن پاسپورت کویت به منزله اخد تابعیت این کشور است؟

    بله، گرفتن پاسپورت کویت به منزله اخذ تابعیت این کشور است.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۰۷