پاسپورت آلمان

در سال ۲۰۲۴، پاسپورت آلمان بعد از پاسپورت فرانسه دومین پاسپورت معتبر جهان شناخته شده است. رشد اقتصادی آلمان ازجمله دلایل مهم‌ محبوبیت پاسپورت این کشور در بین اغلب مردم جهان، ازجمله مردم کشورمان است.پاسپورت آلمان یکی از پاسپورت‌های قدرتمند دنیا است. برای دریافت پاسپورت این کشور، ابتدا باید تابعیت آنجا را گرفته باشید. اخذ تابعیت آلمان به روش‌های گوناگون امکان‌پذیر است که هرکدام شرایط مخصوص خود را دارند. پاسپورت آلمان به شما امکان می‌دهد تا به‌عنوان شهروند این کشور از حقوقی مانند حق رای، دسترسی به خدمات اجتماعی و درمانی، حقوق بازنشستگی، کار در دولت آلمان و مصونیت کنسولی آن بهره‌مند شوید.در سال‌های اخیر، درخواست ایرانیان برای دریافت پاسپورت آلمان بیش‌از‌پیش شده است؛ به‌همین‌دلیل، سوالات مرتبط با این موضوع در بین آنان بسیار افزایش یافته است. در این مقاله، درباره روش‌های گرفتن پاسپورت آلمان، شرایط، مدارک و مراحل مورد‌نیاز آن صحبت خواهیم کرد؛ پس تا پایان با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

    ارزش و اعتبار پاسپورت آلمان

    در رده‌بندی جهانی سال ۲۰۲۴، ارزش و اعتبار پاسپورت آلمان بعد از فرانسه در رتبه دوم قرار گرفته است. پاسپورت آلمان یکی از پاسپورت‌های پرتقاضای جهان با امتیاز جا‌به‌جایی بسیار زیاد بین کشورهای مختلف است؛ به‌طوری‌که سفر آسان و بدون ویزا به ۱۵۰ کشور را فراهم می‌کند.

    دارندگان پاسپورت آلمانی می‌توانند بدون ویزا به بسیاری از کشورها سفر و در برخی از کشورها مانند عربستان‌سعودی ویزای خود را به‌صورت فرودگاهی و در بدو ورود دریافت کنند. امکان سفر فوری تقریبا به سراسر دنیا با پاسپورت آلمانی وجود دارد؛ با‌این‌حال، دارندگان این پاسپورت برای ورود به ۱۹ کشور جهان به ویزا نیاز دارند.

    در جدول زیر، شرایط سفر با پاسپورت آلمانی را مشاهد می‌کنید:

    شرایط سفر با پاسپورت آلمانیتعداد کشورهانمونه کشورها
    سفر بدون ویزا۱۵۰کشورهای حوزه اتحادیه اروپا، آلبانی، آنگولا، آرژانتین، ارمنستان، باهاماس، برزیل، چین، کلمبیا، قبرس، هنگ‌کنگ، ژاپن، قزاقستان، مکزیک، امارات و...
    ویزا در بدو ورود۳۰بحرین، مصر، اردن، قطر، عربستان‌سعودی، لبنان، نپال، کویت و...
    مجوز ورود الکترونیکی  (Eta)۱۳استرالیا، کانادا، آمریکا، کنیا، پاکستان، پورتو‌‌ریکو، سریلانکا و...
    ویزای آنلاین۱۷آذربایجان، بوتان، ایران، هندوستان، روسیه، نیجریه و...
    نیاز به دریافت ویزا۱۹افغانستان، الجزیره، کوبا، سوریه، یمن و...

    پاسپورت آلمان انواع مختلفی دارد که درادامه، با آن‌ها آشنا می‌شویم:

    پاسپورت قرمز آلمان

    پاسپورت اصلی کشور آلمان قرمزرنگ است. با داشتن پاسپورت قرمز، می‌توانید از تمامی مزایای تابعیت آلمانی بهره‌مند شوید. در‌واقع، تنها با داشتن این نوع پاسپورت می‌توانید به ۱۵۰ کشور جهان سفر کنید.

    پاسپورت آبی آلمان

    این نوع پاسپورت برای افرادی است که پناهندگی کشور آلمان را دریافت کرده‌اند. پاسپورت آبی آلمان جایگزین ویزای کشور مبدا فرد پناهنده می‌شود و نوعی پاسپورت مسافرتی است.

    پاسپورت خاکستری آلمان

    پاسپورت خاکستری نیز برای پناهندگان صادر می‌شود، با این تفاوت که دارندگان این نوع پاسپورت از کشور خود اخراج شده‌اند و نمی‌توانند به آنجا بازگردند.

    شرایط اخذ پاسپورت آلمان

    شرایط اخذ پاسپورت آلمان باتوجه‌به روش انتخابی برای گرفتن تابعیت این کشور، متفاوت خواهد بود. متقاضیان دریافت پاسپورت قرمز آلمان بسته به شرایط خود، باید یکی از راه‌های اخذ شهروندی را بررسی و براساس آن برای گرفتن پاسپورت اصلی آلمان اقدام کنند. با‌این‌‌حال، اخذ پاسپورت به‌تنهایی شرایطی عمومی دارد که در تمامی روش‌ها یکسان هستند.

    شرایط اخذ پاسپورت آلمان ازاین‌قرارند:

    • داشتن مدرک معتبر زبان آلمانی حداقل تا سطح B1
    • نداشتن سوابق کیفری و جرم‌های مالیاتی
    • ۸ سال اقامت قانونی در کشور آلمان
    • پرداخت به‌موقع بیمه و مالیات به دولت آلمان
    • ارائه مدارک مرتبط با تمکن مالی
    • خروج از تابعیت کشور قبلی
    • قبولی در آزمون شهروندی آلمان

    رعایت قوانین شهروندی یکی از اصول مهم برای دریافت پاسپورت آلمان است. دولت آلمان برای کسب اطمینان از رعایت قوانین شهروندی این کشور، برای مهاجران و متقاضیان دریافت گذرنامه آزمون شهروندی برگزار می‌کند. برای دریافت پاسپورت آلمان، باید در این آزمون قبول شوید.

    آزمون شهروندی شامل ۳۳ سوال به زبان آلمانی درباره قوانین اجتماعی و زندگی شهروندی و محل زندگی شما است که به‌صورت کتبی مطرح می‌شود. برای قبولی در این آزمون، باید حداقل به ۱۷ پرسش پاسخ صحیح بدهید و آزمون را در ۱ ساعت به‌پایان برسانید. شرکت در آزمون شهروندی برای این افراد ضرورت ندارد: افرادی که کمتر از ۱۶ سال دارند و کسانی که در دانشگاه‌های آلمان تحصیل کرده‌اند و افرادی که به‌علت کهولت و بیماری نمی‌توانند در آزمون حضور پیدا کنند.

    روش های اخذ پاسپورت آلمانی

    روش های اخذ پاسپورت آلمانی شامل تحصیل، کار، سرمایه‌گذاری، ازدواج و پناهندگی می‌شود. گفتنی است که روش تحصیلی به‌تنهایی برای دریافت پاسپورت این کشور کافی نیست. با تبدیل‌کردن ویزای تحصیلی به ویزای کاری، می‌توانید برای گرفتن پاسپورت اقدام کنید. تحصیل در دانشگاه‌های آلمان و فارغ‌‌التحصیلی از آن‌ها به شما ۶ ماه فرصت می‌دهد تا با‌توجه‌به رشته تحصیلی یا مهارت‌هایتان، شغل مناسبی بیابید و در‌نهایت پاسپورت قرمز این کشور را دریافت کنید. در‌ادامه، درباره روش های اخذ پاسپورت آلمانی بیشتر صحبت می‌کنیم.

    اخذ پاسپورت آلمان از طریق کار

    اخذ پاسپورت آلمان از طریق کار یکی از روش‌های ایدئال برای اخذ شهروندی و پاسپورت این کشور است. در این روش‌، باید از یکی از کارفرمایان آلمانی پیشنهاد کار (Job Offer) دریافت کرده باشید. شغلی که در آلمان انتخاب می‌کنید، باید مورد‌تایید وزارت کار این کشور باشد و جزو شغل‌های کاذب یا فصلی نباشد. دریافت دعوت‌نامه شغلی ابتدای راه شما برای دریافت ویزای اقامت کاری است. بعد از گذشت ۸ سال از اقامت کاری و پرداخت مالیات و رعایت کامل قوانین کشور آلمان، می‌توانید برای اقامت دائم درخواست دهید که در‌نهایت، به اخذ پاسپورت آلمان ختم خواهد شد.

    روش دیگر برای دریافت پاسپورت از طریق کار، گرفتن ویزای جوینده شغل (Job Seeker) است.این نوع ویزا به شما اجازه می‌دهد تا ۶ ماه در آلمان بمانید و شغلی متناسب با صلاحیت حرفه‌ای خود پیدا کنید. دریافت این نوع ویزا مستلزم گذراندن دوره آموزشی حرفه‌ای حداقل ۲ساله است که در آلمان به‌رسمیت شناخته شود. با پیداکردن شغل مناسب و دریافت اقامت کاری، بعد از گذشت ۸ سال می‌توانید برای دریافت پاسپورت آلمان اقدام کنید.

    اخذ پاسپورت آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

    اخذ پاسپورت آلمان از طریق سرمایه‌گذاری درصورتی امکان‌پذیر است که بتوانید در کشور آلمان کسب‌و‌کاری راه‌اندازی کنید که برای این کشور سودآور باشد. برای اثبات سودآوری کسب‌و‌کار خود باید طرح تجاری (Business Plan) مناسب و قانع‌کننده ارائه دهید. داشتن تجربه کاری و تجاری مرتبط با کسب‌وکاری که قصد دارید در کشور آلمان راه‌اندازی کنید، امری ضروری است و برای اثبات آن نیز باید مدرک ارائه دهید. همچنین، حداقل ۵ نفر را در این کشور باید استخدام کنید تا بتوانید ویزای خوداشتغالی آلمان (Entrepreneurial Visa) را دریافت کنید. بعد از اخذ این ویزا و گذشت ۸ سال از تاسیس شرکت و اقامتتان در آلمان، می‌توانید پاسپورت این کشور را دریافت کنید.

    اخذ پاسپورت آلمان از طریق ازدواج

    اخذ پاسپورت آلمان از طریق ازدواج با اتباع آلمانی امکان‌پذیر است؛ ولی راهی مستقیم برای گرفتن پاسپورت نیست. با ازدواج فقط می‌توانید اقامت این کشور را به‌دست آورید و بعد از گذشت ۳ سال از اقامت و حداقل ۲ سال از زندگی مشترک، برای گرفتن تابعیت آلمانی اقدام کنید. پس از دریافت تابعیت، در‌صورت داشتن تمکن مالی و مهارت کافی در زبان آلمانی و قبولی در امتحان شهروندی، می‌توانید برای گرفتن پاسپورت آلمان درخواست دهید.

    اخذ پاسپورت آلمان از طریق تولد

    اخذ پاسپورت آلمان از طریق تولد امکان‌پذیر است. افرادی می‌توانند از این روش پاسپورت آلمان را دریافت کنند که والدین آلمانی داشته باشند و تابعیت کشور آلمان براساس قانون خون به آنان منتقل شده باشد. گاهی اوقات، قانون اخذ تابعیت از طریق تولد مشمول استثناهایی می‌شود. برای مثال، اگر کودکی در آلمان متولد شده باشد؛ ولی والدینش مشخص نباشند، تابعیت و پاسپورت این کشور به وی اعطا می‌شود.

    اخذ پاسپورت آلمان از طریق پناهندگی

    اخذ پاسپورت آلمان از طریق پناهندگی یکی دیگر از راه‌های گرفتن پاسپورت این کشور است که به‌دلیل مشکلاتی که ممکن است برای متقاضیان به‌دنبال داشته باشد، به‌هیچ‌‌عنوان توصیه نمی‌شود. اقدام برای پناهندگی بازگشت به کشور مبدا را برای افراد ناممکن می‌کند و شرایط زندگی با عنوان پناهنده آسان نخواهد بود.

    اخذ پاسپورت آلمان از طریق پناهندگی برای افرادی مناسب است که به‌دلیل داشتن مشکلات سیاسی و مذهبی، نمی‌توانند به زندگی در کشورشان ادامه دهند و مجبور می‌شوند آنجا را ترک کنند. اگر درخواست پناهندگی در کشور آلمان پذیرفته شود، بعد از گذشت چند سال و زندگی در کمپ‌های پناهندگی، می‌توان پاسپورت آبی یا خاکستری آلمان را به‌دست آورد. برای دریافت پاسپورت با این روش، روند و زمان انتظار مشخصی وجود ندارد.

    مراحل اخذ پاسپورت آلمان

    دریافت پاسپورت آلمان فرایندی زمان‌بر است و مراحل خاص خود را دارد. پیش از هر اقدامی، ابتدا باید درباره روش ورود به آلمان تصمیم بگیرید و بدانید کدام روش مناسب شرایطتان است. اولین مرحله برای دریافت پاسپورت این کشور، گرفتن اقامت از طریق روش کاری یا سرمایه‌گذاری یا ازدواج است. برای اخذ اقامت آلمان، ابتدا باید تمامی مراحل اقامت را بسته به روش مدنظرتان طی کنید. مرحله بعدی گرفتن تابعیت است که در‌نهایت به اخذ پاسپورت آلمان منتهی می‌شود.

    به‌طور کلی، مراحل اخذ پاسپورت آلمان بدین‌شرح‌اند:

    1. جمع‌آوری مدارک و پیش‌نیازهای لازم باتوجه‌به نوع اقامت
    2. درخواست ویزا برای اقامت در آلمان
    3. ورود به آلمان
    4. اقامت ۸ساله در آلمان
    5. درخواست تابعیت آلمان
    6. قبولی در امتحان شهروندی آلمان
    7. گرفتن تابعیت آلمان
    8. دریافت پاسپورت آلمان

    درصورتی‌که تابعیت آلمان را گرفته باشید، مراحل اخذ پاسپورت این کشور عبارت‌اند از:

    1. جمع‌آوری مدارک مربوط به تابعیت و مدارک شناسایی
    2. تکمیل فرم درخواست آنلاین پاسپورت
    3. رزرو نوبت برای مراجعه به اداره شهروندان آلمان
    4. مصاحبه حضوری و ارائه مدارک به اداره شهروندان
    5. انتظار ۳ تا ۶هفته‌ای برای اعلام نتیجه
    6. دریافت پاسپورت آلمان

    مدارک لازم برای اخذ پاسپورت آلمان

    بعد از دریافت تابعیت کشور آلمان، باید برای اخذ پاسپورت این کشور اقدام کنید.

    مدارک لازم برای اخذ پاسپورت آلمان ازاین‌قرارند:

    • عکس پرسنلی جدید
    • مدارک هویتی همراه با انگشت‌نگاری و هویت‌سنجی بیومتریک
    • صورت‌حساب بانکی
    • مدارک بانکی مربوط به اثبات تمکن مالی
    • مدرک زبان حداقل در سطح B1
    • مدارک مربوط به قبولی در آزمون شهروندی‌ آلمان
    • سند ازدواج درصورت تاهل

    هزینه پاسپورت آلمان

    هزینه پاسپورت آلمان به نوع آن بستگی دارد. در جدول زیر، هزینه پاسپورت آلمان را ذکر کرده‌ایم:

    انواع پاسپورت آلمانقیمت به یورو
    پاسپورت معمولی برای افراد ۲۴ساله و بزرگ‌تر۱۰۱
    پاسپورت معمولی برای افراد کوچک‌تر از ۲۴ سال۶۹
    پاسپورت با تعداد صفحه بیشتر (۴۸برگی)۳۱ یورو به‌علاوه بهای معمول پاسپورت

    جمع بندی

    دریافت پاسپورت آلمانی مستلزم داشتن تابعیت این کشور است. برای گرفتن تابعیت آلمان، می‌توانید از طریق ویزای کاری و سرمایه‌گذاری و ازدواج اقدام کنید. برای دریافت پاسپورت آلمان، حداقل به ۸ سال زمان نیاز دارید. این پاسپورت امکان سفر بدون ویزا به ۱۵۰ کشور جهان و سفر با ویزای فرودگاهی در بدو ورود به ۳۰ کشور جهان را برای شما فراهم می‌کند. ناگفته نماند که پاسپورت آلمان دومین پاسپورت معتبر جهان است.

    داشتن مدرک B1 زبان آلمانی، نداشتن سوابق کیفری، اقامت ۸‌ساله در کشور آلمان، ترک تابعیت قبلی و تمکن مالی ازجمله شرایط مهم گرفتن پاسپورت آلمانی هستند.

    سوالات متداول درباره پاسپورت آلمان

    با پاسپورت آلمان به چند کشور می توان سفر کرد؟

    با داشتن پاسپورت آلمان، می توان به ۱۵۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا سفر کرد.

    برای گرفتن پاسپورت آلمان چند سال باید در این کشور زندگی کنم؟

    برای گرفتن پاسپورت آلمان، باید به مدت ۸ سال در این کشور اقامت کرده باشید.

    آیا می توانم در کنار تابعیت آلمان، تابعیت کشوری دیگر را داشته باشم؟

    برای گرفتن تابعیت آلمان باید تابعیت قبلی خود را لغو کنید؛ البته در این زمینه استثناهایی نیز وجود دارد. برای مثال، اگر تبعه یکی از کشورهای اتحادیه اروپا یا صادره از کشوری باشید که اجازه ابطال تابعیت را به شما نمی دهد، می توانید تابعیت دوگانه داشته باشید.

    هزینه گرفتن پاسپورت آلمان چقدر است؟

    هزینه گرفتن پاسپورت آلمان برای افراد بزرگ تر از ۲۴ سال، حدود ۱۰۱ یورو و برای افراد کوچک تر از ۲۴ سال، حدود ۶۹ یورو است. اگر هم بخواهید پاسپورت ۴۸برگی دریافت کنید، مبلغ ۳۱ یورو به هزینه پاسپورتتان اضافه خواهد شد.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۰۷